Αγορα dslr

michis

Established Member
9 November 2009
219
Athens
Μηπως μπορειτε να προτεινετε καταστηματα για αγορα dslr?????
ειτε ηλεκτρονικα ειτε οχι,ποιο ειναι το πιο φτηνο?

Μηπως μπορειτε να προτεινετε καταστηματα για αγορα dslr?????
ειτε ηλεκτρονικα ειτε οχι,ποιο ειναι το πιο φτηνο?

σε ποιά πόλη βρίσκεσαι; Ποιές μηχανές είναι οι υποψήφιες; Ρωτώ διότι μπορεί π.χ. για PENTAX να υπάρχουν καταστήματ πιο φθηνά από ότι για ΝΙΚΟΝ (τυχαίο το παράδειγμα)

Επίσης, αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφική που θα πάρεις, να είναι ελληνικικής αντιπροσωπείας ή εισαγωγής.

Ειμαι στην Αθηνα,και για φωτογραφικη δεν εχω κατασταλαξει ακομα.Καθοτι αρχαριος στις dslr, τεινω προς την canon 1000d ΚΙΤ με τον IS φακο ,αλλα ειμαι ανοιχτος σε προτασεις μεχρι 450 περιπου ευρω.Γενικα ψαχνω να εχει και live view αν γινεται,γι αυτο τεινω προς την canon.
Επισης πρεπει να υπολογισω και θηκες,μνημες κλπ υποθετω....
Αυτα απο μενα.

Αυτο με το live view και τα 450 ευρω με κανουν να πιστευω πως ειναι καλη επιλογη η 1000d ΑΛΛΑ ......
Προσωπικα θα διαλεγα την Ολυμπους Ε-520 ....444 ευρω με 2 φακους 14-42 και 40-150 + τσαντα μεταφορας.Και τα εχει ολα live view,image stabilization στο σωμα ,καλυτερη κατασκευη απο την 1000d.
Στο μονο που θα υστερει ειναι στον θορυβο πανω απο 400iso αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα.Σιγουρα παντως ειναι πολυ πιο τιμια προταση.

Αυτο με το live view και τα 450 ευρω με κανουν να πιστευω πως ειναι καλη επιλογη η 1000d ΑΛΛΑ ......
Προσωπικα θα διαλεγα την Ολυμπους Ε-520 ....444 ευρω με 2 φακους 14-42 και 40-150 + τσαντα μεταφορας.Και τα εχει ολα live view,image stabilization στο σωμα ,καλυτερη κατασκευη απο την 1000d.
Στο μονο που θα υστερει ειναι στον θορυβο πανω απο 400iso αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα.Σιγουρα παντως ειναι πολυ πιο τιμια προταση.

Νομιζω και εγώ οτι η Oly ειναι καλύτερη πρόταση στα χρήματα αυτά..
Δεν θυμαμαι αν εχει η Pentax K200D live view.. Εαν ναι, τοτε δες την οπωσδήποτε.. Πολύ καλή μηχανη και αριστο ποιοτικά σώμα (πιθανοτατα το πιο στιβαρό στην κατηγορία τιμής που παιζει..)

νομίζω ξεφεύγει οικονομικά λιγο.

Νομιζω και εγώ οτι η Oly ειναι καλύτερη πρόταση στα χρήματα αυτά..
Δεν θυμαμαι αν εχει η Pentax K200D live view.. Εαν ναι, τοτε δες την οπωσδήποτε.. Πολύ καλή μηχανη και αριστο ποιοτικά σώμα (πιθανοτατα το πιο στιβαρό στην κατηγορία τιμής που παιζει..)

Την Κ200 εχω και δεν εχει live view .Αυτην θα προτεινα κι'εγω αφου την διαλεξα αλλωστε αλλα δεν καλυπτει τον ορο του Live view.
Απο τιμη ναι ,389 με τον 18-55.

Last edited:
Απλα μου ειχε καποιος γνωστος μου(οχι και πολυ σχετικος με τη φωτογραφια) οτι οι olympus δεν εχουν τοσο καλη ποιοτητα χρωματων,αναλυση,γενικα φωτογραφια.Και οτι δεν πιανουν τις canon.Οχι??

Αν πραγματι δεν ισχυει,εφυγα για Olympus με αυτα που μου λετε!

Στα τεστ των Ολυμπους λεγεται πως η μηχανη JPG ειναι ισως η καλυτερη ολων που ομως δεν τονιζει τα χρωματα και την οξυτητα τοσο οσο οι αλλες μαρκες.Αυτο ειναι η default επιλογη ,μπορεις παντα να επεμβεις στα χρωματα και να τα κανεις οτι θελεις σε ενα βαθμο μεσα απο το μενου και κυριολεκτικα μεσα απο το pc.

Αυτο που πρεπει να ξερεις ομως εκτος απο τις καλυτερες (κατα το dpreview)
JPG απευθειας απο την μηχανη λεει πως ο αισθητηρας της δεν αποτυπωνει ολη την λεπτομερεια και τονικη κλιμακα σε σχεση με αλλες μαρκες , τονιζοντας πως αυτο ειναι ενα θεμα , μονο αν θελεις να εκτυπωνεις μεγαλες φωτογραφιες.

Η γνωμη μου ειναι αυτη που ειπα και πιο πανω στα 450 ευρω.Αυτην θα επαιρνα σε σχεση με την 1000 αρκει να μην σε ενοχλουν τα μειον του μικροτερου αισθητηρα της.

Μην βιαστεις , περιμενε λιγο και για αλλες απαντησεις που μπορει να εχουν να προτεινουν κατι αλλο.

Last edited:
Συγγνωμη,επειδη ειμαι και ασχετος ακομα,αυτο σημαινει οτι οι βραδινες ληψεις θα ειναι χαλια????

Επειδη ενδιαφερομαι για φωτογραφια εντομων κλπ η χαμηλη ταχυτητα της θα μου "απαγορευσει" τετοιες φωτο??(εννοω,για ποση καθυστερηση μιλαμε?)

Συγγνωμη,επειδη ειμαι και ασχετος ακομα,αυτο σημαινει οτι οι βραδινες ληψεις θα ειναι χαλια????

Επειδη ενδιαφερομαι για φωτογραφια εντομων κλπ η χαμηλη ταχυτητα της θα μου "απαγορευσει" τετοιες φωτο??(εννοω,για ποση καθυστερηση μιλαμε?)

Μαλλον ο Βλασσης εννοει οτι με τριποδο τραβας και με 100ISO και οτι οι βραδυνες για να βγουν σωστα απαιτειται τριποδο οποια μηχανη και να εχεις .Δεν ειναι χαμηλη η ταχυτητα της απλα βγαζει πιο πολυ κοκκο απο τα 400ISO (ευαισθησια στο φως) και πανω λογω μικροτερου σενσορα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Αν θελεις βραδυνες ειναι καλυτερη η 1000d .Ολα δεν θα τα εχεις με 450 ευρω, βαλε προτεραιοτητες.
Αν τραβας μερα , εντομα η οτι αλλο , η 520 ειναι μια χαρα dslr και κυριως σε αριστη τιμη.
Αν τωρα τα θελεις ολα (σχεδον) τα συγχρονα καλουδια και φθηνα ισως με 100 ευρω παραπανω να εισαι πολυ κοντα στον στοχο με την Canon 450d & EF-S 18-55 mm IS (559 ευρω σε 6 ατοκες βλεπω )

Αυτό μάλλον έπρεπε να το αναφέρεις απο την αρχή.

Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με τα έντομα αλλά το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι macro & close-up.

Μάλλον δεν σε καλύπτουν οι φακοί των κιτ με μια μικρή επιφύλαξη για τον 40-150 του κιτ της Ολυμπους για close-up.

Μερικοί συνφορουμίτες που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο θα μπορέσουν να δώσουν σωστές κατευθύνσεις.

o 40-150 εχει 0,9m ελαχιστη αποσταση εστιασης, παντως θα θες και ενα μακρο φακο μαλλον για εντομα

Μακρο ειναι ειδικη κατηγορια φακων,ή εννοειτε απο καποια mm και πανω?
Και η ταχυτητα της olympus δεν παιζει ρολο για τις φωτογραφιες που θελω???

Συγγνωμη αν ειναι ακυρες οι ερωτησεις μου,αλλα δεν ξερω και πολλα οπως ειπα.

μακρο ειναι φακοι που εχουν μικρη αποσταση εστίασης και πετυχαίνουν μεγέθυνση της ταξης 1:2 (μπορει να ειναι kai απο 50μμ ).
με ταχυτητα δεν καταλαβα τι εννοείς.
Καλυτερα παρε ενα σωμα με τον κιτ φακο , μαθε λιγο την μηχανη και μετα παρε δευτερο φακο για τις αναγκες που θα εχεις...

Last edited:
Εννοω οτι διαβαζω οτι εχει αργο AF.Ωσπου να φωτογραφισω το εντομακι,θα χει εξαφανιστει!χαχαχα

Φίλε μου για φωτογράφιση εντόμων χρειάζεσαι οπωσδήποτε φακό μάκρο και θα χρησιμοποιείς χειροκίνητη εστίαση. Μην περιμένεις αυτόματη εστίαση σε πραγματικά κοντινές αποστάσεις απο οποιοδήποτε σύστημα AF, όσο προηγμένο.

Εάν σε ενδιαφέρει η μακροφωτογραφία, μπορείς να ξεκινήσεις από κάποιον παλιό μάκρο φακό προσαρμοσμένο με αντάπτορα. Και το σύστημα της Olympus, και της Canon προσφέρεται για αυτό, εννοώ με πραγματικά μεγάλο εύρος επιλογών.