Αγορά DVD Recorder με DVB-T από Ευρώπη

dondk65

New member
6 December 2009
7
Αν αγοράσω DVD recorder με δέκτη DVB-T από Γαλλία ή Γερμανία (πχ PANASONIC EX79EF από Pixmania, μοντέλο το οποίο δεν εισάγεται από την Ελληνική Panasonic) θα υπάρχει θέμα συμβατότητας στην λήψη των ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ; Στο manual του συγκεκριμένου μοντέλου αναγραφεται στις προδιαγραφές: Δέκτης DVB-T(Γαλλία-Ιταλία-Ισπανία-Ελβετία) και μου προκαλεί απορία.

Αν αγοράσω DVD recorder με δέκτη DVB-T από Γαλλία ή Γερμανία (πχ PANASONIC EX79EF από Pixmania, μοντέλο το οποίο δεν εισάγεται από την Ελληνική Panasonic) θα υπάρχει θέμα συμβατότητας στην λήψη των ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ; Στο manual του συγκεκριμένου μοντέλου αναγραφεται στις προδιαγραφές: Δέκτης DVB-T(Γαλλία-Ιταλία-Ισπανία-Ελβετία) και μου προκαλεί απορία.

Για τα κανάλια της ΕΡΤ (στην σημερινή dvb-t/mpeg2 μετάδοσή τους) δεν θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας, πριν καποια χρόνια αγόρασα κι εγω ένα Samsung απο pixmania που ήρθε κατ ευθείαν απο Γαλλία
Ομως....αυτό που πρέπει πλέον να σε απασχολεί είναι η συμβατότητα με το dvb-t/mpeg4 της Digea (και στο μέλλον και της ΕΡΤ) και σ αυτό δεν θα βρεις συμβατότητα! (πιστεύω να εμφανιστούν σύντομα και τέτοια)
Γαλλία-Ιταλία-Ισπανία-Ελβετία μεταδίδουν σε dvb-t/mpeg2
Για το συγκεκριμένο μοντελο που αναφερεις δεν γνωρίζω, υποθέτω πως θα είναι συμβατό μόνο με dvb-t/mpeg2

Γνωρίζω για την ασυμβατότητα με την Digea που θα εκπεμπει σε DVB-T/mpeg4 αλλα δεν μπορω να κανω κατι γι'αυτό. Απλα θελω να παρω ένα καλό DVD Recorder και να λαμβανω τουλαχιστον τα ψηφιακα της ΕΡΤ αφου αυτα υπαρχουν προς το παρον (εξαλλου στην Ελλάδα τα τεχνολογικα κινουνται με ιδιαίτερα αργους ρυθμούς). Με ενδιαφερει το συγκεκριμενο μοντελο της Panasonic γιατι κανει και καλό upscaling απ'ότι ξέρω και η Panasonic δεν φερνει μοντέλα me DVB-T στην Ελλάδα. Δεν θέλω όμως να το πάρω και να διαπιστώσω εκ των υστέρων οτι δεν υπάρχει συμβατότητα με τα υπάρχοντα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ.
Εχω δει και κάποια LG DVD recorders με DVB-T/mpeg2 "Ελληνικά" (RHT498H). Δεν ξέρω αν είναι καλά εχουν παντως πολλά χαρακτηριστικά και καλές τιμές.

Γνωρίζω για την ασυμβατότητα με την Digea που θα εκπεμπει σε DVB-T/mpeg4 αλλα δεν μπορω να κανω κατι γι'αυτό. Απλα θελω να παρω ένα καλό DVD Recorder και να λαμβανω τουλαχιστον τα ψηφιακα της ΕΡΤ αφου αυτα υπαρχουν προς το παρον (εξαλλου στην Ελλάδα τα τεχνολογικα κινουνται με ιδιαίτερα αργους ρυθμούς). Με ενδιαφερει το συγκεκριμενο μοντελο της Panasonic γιατι κανει και καλό upscaling απ'ότι ξέρω και η Panasonic δεν φερνει μοντέλα me DVB-T στην Ελλάδα. Δεν θέλω όμως να το πάρω και να διαπιστώσω εκ των υστέρων οτι δεν υπάρχει συμβατότητα με τα υπάρχοντα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ.
Εχω δει και κάποια LG DVD recorders με DVB-T/mpeg2 "Ελληνικά" (RHT498H). Δεν ξέρω αν είναι καλά εχουν παντως πολλά χαρακτηριστικά και καλές τιμές.

Θα σου δουλέψει στα καναλια της ΕΡΤ, αλλά ενα dvd-recorder θα το αγοράσεις για κάποια χρόνια ενω τα κανάλια της ΕΡΤ κάποια στιγμή θα περάσουν σε mpeg4. Δεν υπάρχει καποια ημερομηνία αλλά θα μπορούσε να συμβεί σίγουρα το 2011, μπορει και νωρίτερα.
Εχε επίσης υπόψιν σου ότι το ελληνικό τμήμα της pixmania βρίσκεται στην Γαλλία και το δικό μου dvd-recorder Samsung ήρθε απο εκει μόνο με γαλλικές οδηγίες χρήσης! (Ευτυχώς εγω ειμαι πολύ περισσότερο γαλλομαθής απο αγγλομαθής....)
Καλώς ήρθες στο φόρουμ