Αγορα Energy Connoisseur 5.1 (c-5 , c-3 , c-c1 , s10.3 mcs-1) , Please Help !!!

ilgreco1974

New member
1 January 2009
19
Μετά από πολύ ψάξιμο στην αγορά , βρήκα μια προσφορά σε ένα κατάστημα στα 1500ε (εκθεσιακά κομμάτια σε πολύ καλή κατάσταση) για τα καναδέζικα Energy Connoisseur 5.1 (c-5 , c-3 , c-c1 , s10.3mcs-1) . Έχω σκοπό να τα οδηγήσω με ένα onkyo rs-608 . O πωλητής μου τα συνέστησε σαν μια κατηγορία πιο πάνω σε ποιότητα από τα TX-T2-10 της crystal audio ( http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/422c3bc0-8a87-4d87-957b-954d20f08477.aspx ) τα οποία μπορώ να τα προμηθευτώ στα 1100ε περίπου . O χώρος είναι περίπου στα 5μ χ 5μ άλλα συνολικά ο ενιαίος χώρος είναι περίπου 14μ χ 5μ με το χωρο στησίματος του home cinema στο κέντρο . Χρησιμοποιώ ενα media center pc με hdmi έξοδο για ήχο και video για home cinema και ακούω επίσης πολύ λαϊκή , ποπ , κλασική και ροκ μουσική , ελληνική και ξένη .Θα ήθελα την γνώμη σας !!!!
Τα χαρακτηριστικά των energy:
c-5 :
http://www.garrett-smarthome.com/reviews/speakers/energy/energyc5.htm

energy-c-5.jpg

Energy Connoisseur C 5 - left / right channel speakers specifications

• General
  • Product Type Left / right channel speakers
  • Width 7.8 in
  • Depth 15.5 in
  • Height 35.9 in
  • Weight 47.0 lbs
  • Enclosure Color Black ash
  • Speaker System
  • Speaker Type 3-way - Passive
  • Response Bandwidth -22964.0 Hz
  • Input Impedance 8.0 Ohm
  • Sensitivity 93.0 dB
  • Crossover Frequency 2000Hz
  • Output Features Bass Reflex
  • Magnetic Shield Yes
  • Connectivity Technology Wired
  • Recommended Placing Floor-standing
  • Detachable Grilles Yes
  • Speaker System Details
  • Speakers Included Right/left channel speaker - 3-way - -22964.0 Hz - 8.0 Ohm - Floor-standing - Wired
  • Driver Details Right/left channel speaker : 1.0 x Woofer driver - 1.0 in - Homopolymer , Right/left channel speaker : 2.0 x Tweeter driver - 6.5 in - Aluminum
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
c-3:

http://www.soundstage.com/revequip/energy_c3.htm
energy_c3_maple_nogrille.jpg

C3 Bookshelf Mini-Monitor: • Two-Way Reflex
• One 1" Aluminum Dome Tweeter, One 6 1/2" Rubberized Woofer
• MFR: 46 Hz - 23 kHz ± 3 dB
• Nominal Impedance: 8 Ohms
• Sensitivity: 92 dB/W/M
• Size: 15 1/2" H x 7 3/4" W x 11 1/2" D
• Weight: 15 Pounds Each
• MSRP: $500/Pair - Maple or Black Ash

ypeBookshelf loudspeaker Year of release2002 Power admitted (W)125 Sensibility (dB/W/m)92 Impedance8 Number of Speakers2 Bandwidth46 - 23000 Weight16.0 kg Audio Section

• Number of Speakers : 2
  • Impedance : 8
  • Power admitted (W) : 125
Audio Performances

• Bandwith : 46 – 23000
  • Sensibility (dB/W/m) : 92.0
Miscellaneous

• Dimensions : 39.3(H) x 19.7(L) x 29.1(P)
  • Weight : 16.0 kg

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
c-c1:

http://www.hometheaterhifi.com/volume_9_4/energy-connoisseur-speakers-11-2002.html
316.jpg

C-C1 Center Channel: • Two-Way Reflex
• One 1" Aluminum Dome Tweeter, Two 5 1/2" Rubberized Woofers
• MFR: 50 Hz - 23 kHz ± 3 dB
• Nominal Impedance: 8 Ohms
• Sensitivity: 90 dB/W/M
• Size: 6 1/2" H x 22 3/4" W x 9 3/4" D
• Weight: 16 Pounds Each
• MSRP: $350 each - Maple or Black Ash

Specifications

TypeCenter loudspeaker Year of release2002 Power admitted (W)125 Number of Speakers3 Impedance8 Sensibility (dB/W/m)90 Bandwith50 - 23000 Weight9.5 kg
Audio Section

• Number of Speakers : 3
  • Impedance : 8
  • Power admitted (W) : 125
Audio Performances

• Bandwith : 50 – 23000
  • Sensibility (dB/W/m) : 90.0
Miscellaneous

• Dimensions : 16.5(H) x 57.9(L) x 24.8(D)
  • Weight : 9.5 kg
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

s10.3:
http://www.energy-speakers.com/na-en/products/s10-3-specifications/
product_341690.jpg

http://www.audioreview.com/cat/speakers/subwoofers/energy-loudspeakers/s10-3/PRD_341690_2741crx.aspx

Specifications

System Type Bass reflex with downward firing ports Frequency Response 21Hz-120Hz +/- 3dB Amplifier Power Output 200 Watts continuous, 800 Watts dynamic peak Woofer 10" Polypropylene ceramic/glass/mica deposit hybrid with ribbed elliptical surround Variable Low Pass Filter 50Hz-110Hz @ 18dB/Octave Variable Phase Control -180 to +180(o), continuously variable Power Mode Switch Off/Auto/On Inputs Low level, stereo high level (speaker level) Overall Dimensions 440 x 366 x 465mm (HxWxD), 17.33" x 14.14" x 18.31" Weight 34 lbs Crossover Filter Switch Active/Bypass Max Driver Excursion 1.57" peak-to-peak Voice Coil Diameter 1.5" Finishes Black or Shadow Silver

Aπό πλευράς χαρακτηριστικών καλά φαίνονται. Εμπέδηση 8Ω και αρκετά υψηλή ευαισθησία. Και από εμφάνιση δεν πάνε πίσω. Δεν έχω όμως ακούσει ηχεία αυτής της εταιρείας. Πήγες για ακρόαση;

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου !!!
Δυστυχώς δεν τα είχε συνδεδεμένα με κάποιον ενισχυτή , μου είπε απλά να τον πάρω ένα τηλέφωνο να τα συνδέσει αν με ενδιαφέρουν .
Το θεμα ειναι οτι οτι δεν μπορω να τα δω συγκριτικα με τα TX-T2-10 που ήταν η πρώτη επιλογή μου (αυτά έψαχνα να ακούσω και έπεσα πάνω στα energy για να καταλάβετε), αφού δεν μπορω να τα βρω κάπου εδω που μενω Κρητη για να τα ακούσω κι αυτά , οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη .
Ότι και να ακούσω πιστεύω σε αυτή την κατηγορία θα μου αρέσει , το θέμα είναι αν αξίζει να δώσω 400ε παραπάνω....
Τα Connoisseur απ'οτι διαβάζω είναι μοντέλο του 2003 (?) , λίγο "παλιό" δεν είναι;

Φίλε τόσα λεφτά θα δώσεις Ηχεία δεν παίρνεις κάθε μέρα
Πάρε τα cd σου και ανέβα Αθήνα να ακούσεις και τα Crystal είναι πολύ αξιόλογα.
Χωρίς ακρόαση μην πάρεις τίποτα

Απάντηση: Re: Αγορα Energy Connoisseur 5.1 (c-5 , c-3 , c-c1 , s10.3 mcs-1) , Please

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου !!!
Δυστυχώς δεν τα είχε συνδεδεμένα με κάποιον ενισχυτή , μου είπε απλά να τον πάρω ένα τηλέφωνο να τα συνδέσει αν με ενδιαφέρουν .
Το θεμα ειναι οτι οτι δεν μπορω να τα δω συγκριτικα με τα TX-T2-10 που ήταν η πρώτη επιλογή μου (αυτά έψαχνα να ακούσω και έπεσα πάνω στα energy για να καταλάβετε), αφού δεν μπορω να τα βρω κάπου εδω που μενω Κρητη για να τα ακούσω κι αυτά , οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη .
Ότι και να ακούσω πιστεύω σε αυτή την κατηγορία θα μου αρέσει , το θέμα είναι αν αξίζει να δώσω 400ε παραπάνω....
Τα Connoisseur απ'οτι διαβάζω είναι μοντέλο του 2003 (?) , λίγο "παλιό" δεν είναι;

Εγώ προσωπικά δεν θα είχα ασχοληθεί καθόλου με αυτά. Αν ήταν κάποια άλλη γνωστή εταιρία (δεν την ξέρω την συγκεκριμένη), υπήρχε αντιπρόσωπος για να με καλύψει σε πιθανό πρόβλημα, δεν ήταν τόσο παλιά (εκτός και είναι ακόμα τρέχον μοντέλο) και βέβαια η τιμή ήταν πολύ καλή (συγνώμη αλλά 1500 δεν είναι καθόλου καλή τιμή) τότε ίσως και να καθόμουν να τα ακούσω. Και βασικά δεν θα υπολόγιζα με τίποτα την άποψη του κάθε πωλητή.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα Energy Connoisseur 5.1 (c-5 , c-3 , c-c1 , s10.3 mcs-1) , Ple

Εγώ προσωπικά δεν θα είχα ασχοληθεί καθόλου με αυτά. Αν ήταν κάποια άλλη γνωστή εταιρία (δεν την ξέρω την συγκεκριμένη), υπήρχε αντιπρόσωπος για να με καλύψει σε πιθανό πρόβλημα, δεν ήταν τόσο παλιά (εκτός και είναι ακόμα τρέχον μοντέλο) και βέβαια η τιμή ήταν πολύ καλή (συγνώμη αλλά 1500 δεν είναι καθόλου καλή τιμή) τότε ίσως και να καθόμουν να τα ακούσω. Και βασικά δεν θα υπολόγιζα με τίποτα την άποψη του κάθε πωλητή.

Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου , νομίζω ότι έχεις δίκιο .
Θα παραγγείλω τα TX-T2-10 με την προσφορά "απόσυρση Ηχείων τώρα" , μόλις μίλησα και με την crystal audio , οι άνθρωποι φαίνονται πολύ σοβαροί και εξυπηρετικοί .
Μια τελευταία ερώτηση..... :violent-smiley-030:
Θα δω διαφορά όσο aφορα την ποιότητα ήχου αν περάσω στον onkyo NR-808 ?
Διάβασα που καλές κριτικές και για τα 2 μοντέλα sr608 kai nr808 , τον 808 μου τον συνέστησαν περισσότερο και από την crystal audio , απλά είμαι ακόμα σε δίλημμα αν αξίζει τα 350ε παραπάνω που κάνει από τον 608 , δεδομένου ότι δεν με ενδιαφέρουν τα "extra" που έχει άλλα περισσότερο η καλύτερη ποιότητα ήχου που θα μπορούσε ίσως να μου δώσει με τα
TX-T2-10 από τον 608 .
http://www.eu.onkyo.com/products_co...&BID_1465582=on&BID_1465340=on&button=Compare
Σας ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!!

Last edited:
Μετά από καμιά 50αρια ώρες στο ψάξιμο (πρέπει να διάβασα καμιά 30αρια διαφορετικά συγκριτικά ) , τελικά πήρα τον LX-73 !
Από τον SR608 ξεκίνησα , στον nr808 πήγα και τελικά κατέληξα στον lx73 .....
lol :HTEHETH63:
Από εκεί που ήταν να δώσω συνολικά 900ε για τα jamo 5.1 και τον 608 , έχωσα 2400ε για τα TX-T2-12-BL και τον lx73... :smash: :)

Τελικά όσο την ψάχνεις την δουλειά , τόσο και χώνεις.....:drummer:

Last edited by a moderator:
καλορίζικα ..και καλές ακροάσεις..!!
Τελικα τα TX-T2-10 bl πήρες ή τα TX-T2-12-BL? τα δεύτερα δεν είναι διαθέσιμα στο site της crystal audio.Τον Lx73 από που τον πήρες kai πόσο αν επιτρέπεται?

Είδες για να μπλέξεις με τρελούς (αλλά ωραίους τρελούς:BDGBGDB55:).... Καλορίζικα.

Κι εγώ το ίδιο τρελός είμαι , αν μου κολλήσει κάτι στο μυαλό του δίνω και καταλαβαίνει κι αν ειναι να αγορασω κατι το ψάχνω μέχρι αηδίας , έχω τρελα με την τεχνολογια αν και στο κομμάτι του ηχου είμαι ακόμα ψαρακας .

καλορίζικα ..και καλές ακροάσεις..!!
Τελικα τα TX-T2-10 bl πήρες ή τα TX-T2-12-BL? τα δεύτερα δεν είναι διαθέσιμα στο site της crystal audio.Τον Lx73 από που τον πήρες kai πόσο αν επιτρέπεται?

Το TX-T2-12-BL πήρα , ηταν το τελευταίο διαθέσιμο 12αρι υπογουφερ , προτίμησα το 12αρι 200w γιατί έχω αρκετά μεγάλο χώρο .
Τον ΛΧ73 τον πείρα από ηχοεκφραση στα 1130ε με εγγύηση intersys στα 3 χρόνια . Όλα φεύγουν αύριο από Αθήνα οπότε την δευτέρα που θα το στήσω θα σας πω και εντυπώσεις , δεν βλέπω την ώρα να βγάλω τα JBL 5.1 ηχειακια μου και τον 5χ30w harman kardon μου και να παντρέψω την kuro μου με τον LX .
:drummer: