Aγορα ενισχυτη ακουστικων (SS) -DAC

για ολους εμας εκτος Αθηνων - Θεσσαλονικης η ακροαση μηχανηματων ανηκει στην σφαιρα του φανταστικου !
Σκεφτομαι κυριως το pioneer (τηλεχειριστηριο ,μεταπωληση )http://www.skroutz.gr/s/6247394/Pioneer-U-05.html

Υπαρχει κατι νεο στον οριζοντα ( η αναμενεται συντομα)

Οι συγκεκριμένες προτάσεις εκτός απο ενισχυτές ακουστικών είναι και dac
Εάν αυτό είναι το ζητούμενο, τότε φαντάζουν οι ιδανικές
Εκτός αυτών, υπάρχει και το marantz hd dac1 (με σαφέστερο προσανατολισμό στο
κομμάτι ενίσχυσης και λιγότερο σαν dac) και το aune s16
Καλή αναζήτηση σε οτι ψάχνεις

Γιατί πρέπει να είναι όλα σε ένα και όχι ένας ενισχυτής και ένα DAC ξεχωριστά?

Δεν είναι απαραίτητο. Αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές προτιμούν αυτή τη λύση για οικονομία (2 μηχανήματα σε 1 σασί). Βέβαια, υπάρχει και η Schiit που φτιάχνει για λόγους αρχής ξεχωριστά μηχανήματα, DAC και ενισχυτές.

To ΟPPO λογικα θα εχει 1200ευρω (εχω το BDP -95 ) δεν ξερω τι γινεται με τον Οποστολη (το site του ειναι υπο κατασκευη λεει )...

για ολους εμας εκτος Αθηνων - Θεσσαλονικης η ακροαση μηχανηματων ανηκει στην σφαιρα του φανταστικου !
Σκεφτομαι κυριως το pioneer (τηλεχειριστηριο ,μεταπωληση )http://www.skroutz.gr/s/6247394/Pioneer-U-05.html

Υπαρχει κατι νεο στον οριζοντα ( η αναμενεται συντομα)

Μπορείς να μας πεις σε παρακαλώ τι ακουστικά έχεις αυτή την στιγμή, με τι τα ακούς, τι έλλειψη έχεις στον ήχο και τι ακριβώς χρειάζεσαι, για να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

To ΟPPO λογικα θα εχει 1200ευρω (εχω το BDP -95 ) δεν ξερω τι γινεται με τον Οποστολη (το site του ειναι υπο κατασκευη λεει )...

Το έχει στο μαγαζί όπως και τα Οppο PM-1 , PM-2 .
Το έβλεπα και το χάζευα αλλά δεν ζήτησα να το ακούσω για να προστατέψω την τσέπη μου...

Οκ Σπύρο.

Ουσιαστικά θες έναν συνδυασμό dac/amp για τα Sennheiser HD800, αν κατάλαβα καλά, διότι δεν το συζητώ για τα Superlux.

Τα HD650 έχουν άλλο χαρακτήρα και θέλουν άλλου είδους ηχόχρωμα στον ενισχυτή για να λάμψουν.

Δηλαδή ενώ με τα 650 θες ή μπορείς να συζήσεις με κάτι προς το λαμπρό, αυτό θα σε τρελάνει με τα 800ρια.

Διόρθωσε με αν δεν το κατάλαβα καλά.

Συνήθως οι συσκευές dac/amp αυτής της κατηγορίας δλδ κάτω από 1000ρικο έχουν κάποιες παραχωρήσεις στον ήχο και μάλλον αυτό που πάσχει είναι ο ενισχυτής ακουστικών.

Ο ενισχυτής που έχεις δεν σε καλύπτει? για να δεις μόνο Dac?

OH yes ετσι ειναι Χρηστο, θαθελα και απο το αλλο στρατοπεδο( S.S.),επισης σκεφτομαι και για ηλεκτροστατικα...(με τρωει η τσεπη μου).

To OPPO Ha-1 δεν το έχω ακούσει.

Έχω διαβάσει όλα τα review όμως και δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς ότι αυτός ο συνδυασμός δεν είναι ο καταλληλότερος για τα HD800.

Αυτό το dac/amp είναι καταλληλότερο για τα HD650 ή για κάποιο θερμότερο μαγνητοστατικό όπως τα Audeze LCD-2 (και τα συναφή).

Έχει ουδέτερο προς λαμπρό χαρακτήρα, και δεν είναι πολύ γεμάτο, έτσι το κάνει απόλυτο σύντροφο για τα παραπάνω ακουστικά, αλλά όχι για τα HD800.

Αυτό που έχω να προτείνω είναι να αποφασίσεις αν θες να κάνεις τα HD800 να παίξουν σωστά, ή αν τα παρατήσεις για κάτι άλλο (κρατώντας τα HD650 ίσως) που ενδεχομένως μπορεί να βρεις καλύτερα ταιριάσματα.

Προσωπικά έχω τρία ακουστικά πια και δεν θέλω άλλα. Αυτά είναι τα HD800 τα HM HE-500 και τα Fostex T50rp (modded). Κανένα δεν έχει ζεστό χαρακτήρα, γιαυτό και τα υπόλοιπα της αλυσίδας μπορούν και ταιριάζουν και με τα τρία (κατά κάποιο τρόπο).

Αν μου έλεγες ότι έχεις Audeze LCD-2 (3,X) θα σου έλεγα χτύπα το OPPO.

Για τα HD800 δεν...

ΥΓ. θέλω να σου πω ότι είμαι και γενικά αλλεργικός στα ESS9018...
ΥΓ2. Αν θες ποιότητα και αναβαθμισημότητα πρέπει να πας σε ξεχωριστές συσκευές.

Σπύρο, πρώτον δεν έχεις πει τι σόι ήχο θες και σου αρέσει, δεύτερον τι dac έχεις αυτή την στιγμή, τρίτον δεν πα να λέω εγώ ότι θέλω άκουσες τον ΗΑ-1 με τα 800ρια σου για να πάρεις μια ιδέα? τέταρτον γιατί ντε και καλά δύο σε ένα.

Από τα 800ρια ακούς τώρα? τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει στο σύστημα?

Η ασφαλέστερη hiend λύση (δύο σε ένα, βέβαια στα διπλά από το μπάτζετ σου) μπορεί να είναι ο Sennheiser HDVD 800.

Άλλη λύση είναι να αγοράσεις μόνο DAC αν είσαι ευχαριστημένος από τον ενισχυτή που έχεις.

Να πάρεις τα 800ρια παραμάσχαλα και να ακούσεις (για αρκετή ώρα και δυνατούτσικα) τον ΗΑ-1 για να σου φύγει η απορία.

Βοήθα με να σε βοηθήσω.

εμένα όπως λέει ο Χρήστος το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο εν/της - ντακ της Senn.
δεν ξέρω αν και κατα πόσο είναι μέσα στο μπατζετ σου αλλά τον είχα ακουσει για πολύ λίγο σε μια έκθεση με τα 700 αν θυμάμαι καλά και ήταν πολύ ωραίο το άκουσμα... θα τον κοιτούσα σοβαρά αν σου κάνει οικονομικά!
Μια άλλη πιθανή περίπτωση είναι και ο ενισχυτής/ντακ της Audeze... τον έχω ακούσει μόνο με Audeze όμως και δεν ξέρω αν με τα 800 θα τα πάει καλά! Είναι εύκολο όμως να τον ακούσεις στον αντιπρόσωπο ...

Δυστυχως ακροαση ΔΕΝ ειναι εφικτη ,λογω διαμονης εκτος ,οποτε ,αρκουμαι (;;)στους αγαπητους "συναδελφους ". Ο ενισχυτης της SENN,σιγουρα θα ειναι γαντι με τα 800 αλλα παραπαει(1500e μονο για ενισχυτη και +500 και για το dac) ...
!

Πολύ τίμιο μηχάνημα σαν DAC, δεν έχω άποψη σαν ενισχυτή ακουστικών όμως... στα λεφτά αυτά δεν το συζητάμε.