Αγορα ενισχυτη για Epos m12i

Πετρος

Senior Member
19 March 2008
336
Λάρισα
Καλησπερα σε ολους. Εδω και 2 μηνες ειμαι κατοχος των m12i της Epos και του msub. Τα χρησιμοποιω αποκληστικα για ακροαση μουσικης (σε υψηλες εντασεις, κυριως συγχρονης, με εντονο μπασο). Εκτος απο Creek και Nad οι οποιοι ματσαρουν με τα εν λογω ηχεια, (απ' οτι εχω διαβασει βεβαια) εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο? Ευχαριστω.

Ο ενισχυτης που χρησιμοποιω αυτη τη στιγμη ειναι ο Sony STRDB-870. Μια δευτερη σκεψη ειναι να προσθεσω εναν τελικο πχ. Behringer, ή μηπως ειναι τεραστιος για τα ηχεια μου?

Νομιζω οτι καποιος ενισχυτης της creek θα ηταν η πιο ασφαλης επιλογη,διαφορετικα καποιο εγγλεζικο τρανζιστορ πανω απο το χιλιαρικο ομως. Προσεξε λιγο τις ρυθμισεις του υπογουφερ ομως για να αποφυγεις τις υπερβολες με το μπασο.
Με τον ενισχυτη που εχεις μαλλον αδικεις τα ηχεια σου .

Ξερω οτι αδικω τα ηχεια μου. Αυτος ειναι ο λογος που ψαχνω για ενισχυτη. Δοκιμασα πριν μερικες ημερες εναν ολοκληρωμενο Pioneer 25 ετων 2*65 RMS
και η διαφορα ηταν μεγαλη. Οσο αναφορα τις ρυθμισεις του υπογουφερ, ακομα πειραματιζομαι.

Ρε παιδια, εγω διαβασα οτι ο ενυσχητης, πρεπει να εχει περιπου την ιδια αξια με τα ηχεια. Γιατι πρεπει να υπερβω το χιλιαριοκο τοτε?

Πετρο ο πιο προσιτος creek κοστιζει περιπου 700 ευρω ενω τα μοντελα απο τους αλλους ψαγμενους κατασκευαστες ξεπερνουν το χιλιαρικο.
Δεν ισχυει σαν κανονας αυτο που γραφεις,ειναι απλα μια σχεση κοστους αρκετα λογικη,αλλα οταν εχουμε να κανουμε με μια εξαιρετικη περιπτωση ηχειων οπως τα Μ12 τοτε μπορουμε να ανεβουμε και σε ενισχυτικα του διχιλιαρου και βαλε.

Οχι οτι δεν θα παρεις καλο ηχο απο ενισχυτικα της κατηγοριας 350-500 ευρω αλλα σημασια εχει να παρεις καλυτερο ηχο απο αυτον που εχεις τωρα,διαφορετικα μεινε με τον 870.

Απάντηση: Re: Αγορα ενισχυτη για Epos m12i

Πετρο ο πιο προσιτος creek κοστιζει περιπου 700 ευρω ενω τα μοντελα απο τους αλλους ψαγμενους κατασκευαστες ξεπερνουν το χιλιαρικο.
Δεν ισχυει σαν κανονας αυτο που γραφεις,ειναι απλα μια σχεση κοστους αρκετα λογικη,αλλα οταν εχουμε να κανουμε με μια εξαιρετικη περιπτωση ηχειων οπως τα Μ12 τοτε μπορουμε να ανεβουμε και σε ενισχυτικα του διχιλιαρου και βαλε.

Οχι οτι δεν θα παρεις καλο ηχο απο ενισχυτικα της κατηγοριας 350-500 ευρω αλλα σημασια εχει να παρεις καλυτερο ηχο απο αυτον που εχεις τωρα,διαφορετικα μεινε με τον 870.

Εξαιρετική τιμή προς απόδοση και ο Cambridge Azur 740 και θα τον κρατήσεις χρόνια αλλά και φυσικά και οι NAD. Μην κάνεις πάντως βιαστική επιλογή αν δεν έχεις χρήματα καλύτερα να μαζέψεις, πάντως στο χιλιάρικο θα είσαι μπόμπα.

Οι πληροφοριες σας με εβαλαν σε σκεψεις. Θα μου πειτε βεβαια, αυτος ειναι και ο λογος του διαλογου που γινεται στο συγκεκριμενο forum. Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. Παντος, πριν να ξεκινησω αυτο το thread, απο οσα εχω διαβασει, ημουν ετοιμος για creek, μιας και δεν εχω την δυνατοτητα ακροασης των ηχειων μου με αλλους ενισχυτες, ουτε με creek. Τωρα θα ψαξω περισσοτερο.

Οι πληροφοριες σας με εβαλαν σε σκεψεις. Θα μου πειτε βεβαια, αυτος ειναι και ο λογος του διαλογου που γινεται στο συγκεκριμενο forum. Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. Παντος, πριν να ξεκινησω αυτο το thread, απο οσα εχω διαβασει, ημουν ετοιμος για creek, μιας και δεν εχω την δυνατοτητα ακροασης των ηχειων μου με αλλους ενισχυτες, ουτε με creek. Τωρα θα ψαξω περισσοτερο.
φιλε ακουσα τα ηχεια σου στην εκθεση high end οπου βεβαια επεζαν με τελικο και προ creek δεν θυμαμαι ποια μοντελα ακριβως και ενθουσιαστικα προκειται για πολυ καλο ηχειο ,ομως για πες μας πως και εκανες την αγορα αυτη (γιατι νομιζω στοιχιζουν καπου στα 1500 διωρθωσε με εαν κανω λαθος)οποτε πως και χειριστηκες το μπατζετ σου γιατι με τα ηχεια αυτα μαλλον ενας ακριβοτερος ενισχυτης οπως ο destiny ας πουμε θα ταιριαζε ,εαν βεβαια ειναι τα m12i οπως λες και οχι τα παλαιοτερα μ12
τωρα εισαι υποχρεωμενος να ανεβασεις το μπατζετ σου για ενισχυτη για να μην χαραμισεις τα ηχεια σου
φιλικα καλο ψαξιμο-bye-

φιλε ακουσα τα ηχεια σου στην εκθεση high end οπου βεβαια επεζαν με τελικο και προ creek δεν θυμαμαι ποια μοντελα ακριβως και ενθουσιαστικα προκειται για πολυ καλο ηχειο ,ομως για πες μας πως και εκανες την αγορα αυτη (γιατι νομιζω στοιχιζουν καπου στα 1500 διωρθωσε με εαν κανω λαθος)οποτε πως και χειριστηκες το μπατζετ σου γιατι με τα ηχεια αυτα μαλλον ενας ακριβοτερος ενισχυτης οπως ο destiny ας πουμε θα ταιριαζε ,εαν βεβαια ειναι τα m12i οπως λες και οχι τα παλαιοτερα μ12
τωρα εισαι υποχρεωμενος να ανεβασεις το μπατζετ σου για ενισχυτη για να μην χαραμισεις τα ηχεια σου
φιλικα καλο ψαξιμο-bye-

Κάπου στα 750 ευρώ κοστίζουν. Μάλλον μπερδεύτηκες με τα Μ22ι που κάνουν γυρω στη τιμή που είπες παραπάνω.

Πολύ καλός ο Kandy Liii , αλλά ο καινούργιος K2 είναι ακόμα καλύτερος....

Latest_kandy_amp.jpg

WhfK2int2008250.jpg

http://www.audioaffair.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=1356

Επίσης καί ο Leema Pulse είναι εξαιρετικός !!!

LMAPLS2.jpg

http://www.audioaffair.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=982

Πολύ καλός ο Kandy Liii , αλλά ο καινούργιος K2 είναι ακόμα καλύτερος....

Latest_kandy_amp.jpg

WhfK2int2008250.jpg

http://www.audioaffair.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=1356

Επίσης καί ο Leema Pulse είναι εξαιρετικός !!!

LMAPLS2.jpg

http://www.audioaffair.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=982

Ποιες οι ηχητικες διαφορες μεταξυ του παλιου μοντελου με το καινουργιο στα Kandy;
Τιμη;

Ο Leema Pulse σε σχεση με τον Roksan τι διαφορες εχουν;
Τιμη για τον Leema Pulse;

ειδα ενα marantz pm15s1 στο hififorsale.com τον πουλαει καταστημα sevenoaks για 700 λιρες με 5 χρονια εγγυηση, ελλαδα παει 1500.

Να σας ρωτησω κατι. Ακουσα οτι ο Azur 540A τσιμπαει λιγο στις υψηλες συχνοτητες, απο καποιον ο οποιος τα δοκιμασε με περισσοτερα απο 2 ζευγαρια ηχειων. Αυτο αν ισχυει, ισχυει και για τα υπολοιπα μοντελα της Cambridge Audio? Συγκεκριμενα θελω να μαθω για τον 840.