Αγορα ενισχυτη για Epos m12i

Απάντηση: Re: Αγορα ενισχυτη για Epos m12i

Να σας ρωτησω κατι. Ακουσα οτι ο Azur 540A τσιμπαει λιγο στις υψηλες συχνοτητες, απο καποιον ο οποιος τα δοκιμασε με περισσοτερα απο 2 ζευγαρια ηχειων. Αυτο αν ισχυει, ισχυει και για τα υπολοιπα μοντελα της Cambridge Audio? Συγκεκριμενα θελω να μαθω για τον 840.

Οχι ο 840 είναι άψογος! Πολύ καλή τονική ισορροπία και άπλετη ισχύς. Υπερεπάρκεια ρεύματος. Εξαιρετικό μηχάνημα.

Απάντηση: Re: Αγορα ενισχυτη για Epos m12i

Οχι ο 840 είναι άψογος! Πολύ καλή τονική ισορροπία και άπλετη ισχύς. Υπερεπάρκεια ρεύματος. Εξαιρετικό μηχάνημα.

+1. Από 740 και πάνω οι σειρές της Cambridge Audio ξεφεύγουν ηχητικά απ' τις budget σειρές, ο δε 840 είναι καταπληκτικό μηχάνημα σε όλα του και για πολλά χρόνια. Απλά πέφτει σε μια κατηγορία όπου υπάρχουν μεγαθήρια (Naim, Densen κ.τ.λ.) του χώρου και δυσκολεύει την επιλογή του.

Tι θα λεγατε για κανενα σετακι προ τελικου , μεχρι 1500 ευρο maximum? Εχετε να μου προτεινετε κατι? (Θα ηθελα να το χρησημοποιησω μελλοντικα και με μεγαλυτερα ηχεια). Η μηπως ειναι προτημοτερο να κινηθω σε ολοκληρωμενο της ταξεως του Azur 840?

με τα m12.2 είμαι (και δεν τα αλλάζω...) και επειδή είμαι στην ιδια φάση με σένα , ψάχνω δηλαδή ενισχυτή για να αντικαταστήσω έναν παλιό (έχει σημασία) καλό nad και ήμουν (μην πω ακόμα είμαι) μεταξύ leema, nait xs και primare, σκέφτομαι ΠΟΛΥ σοβαρά τη λύση του ίδιου του michael creek για τα ηχεία του !

http://www.creekaudio.com/products/evolution2.php

ή σούμα είναι : άκουσε και αυτόν! λάβε δε υπόψη τη χαμηλή τιμή γι' αυτά που προσφέρει (στην αγγλία είναι £630 .. μισή τιμή από τον xs... βέβαια άλλο πράγμα ο naim ΣΙΓΟΥΡΑ, όμως θες ενισχυτή για τα m12i..... ίσως naim ή creek να είναι οι ΠΙΟ ενδεδειγμένες λύσεις.)

Last edited:
Εγω με αυτα τα ηχεια εχω τον Roksan Kandy K2 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Βεβαια δεν τα εχω ακουσει με αλλους ενισχυτες για να μπορω να συγκρινω.

δεν είναι κακή ιδέα ο Κ2 όντως, και είναι και από τα ελάχιστα Made in England. φίλε DELTA τι μουσικές ακούς περισσότερο, δως μας 2-3 πινελιές εντυπώσεων από τη συνεργασία του Roksan με τα Epos.

Η μουσικη που ακουω δεν ειναι νομιζω αντιπροσωπευτικη (εντεχνη Ελληνικη), και για να πω την αληθεια δεν εχω προλαβει ακομα να ακουσω για πολυ χρονο.Οι πρωτες εντυπωσεις ομως ειναι πολυ ικανοποιητικες .Καθαρες μεσαιες και σφιχτα μπασα, χωρις υπερβολες.Νομιζω αριστος συνδυασμος.Τα ηχεια μου τα προτειναν απο την Roksan , μαζι με καποια ATC SMC11 νομιζω αλλα προτιμησα αυτα λογω τιμης και δεν μετανοιωσα.

όταν λες Roksan εννοείς φαντάζομαι στην ελλάδα, αν έχεις την καλοσύνη πέρασέ μου εδώ ή με pm στοιχεία (την εταιρία + το τηλέφωνό της)..

Δεν είναι μυστικό ρε παιδιά...

Κ.Μασσέλος
Δαιδάλου 5
210 3221903.

ρε παιδιά επειδή έχω μπλέξει με το θέμα ενισχυτή . οκ η roksan προτείνει epos m12(2/i/κλπ) εγώ όμως ρωτάω :

μπορώ να δώσω ΜΕΧΡΙ και τα λεφτά ενός XS (τιμή αγγλίας όμως δηλ. 1250 pounds) πολλά αλλά οριακά αν με φτιάξει και τον κρατήσω και για αργότερα (σε πιθανή αναβάθμιση ηχείων) οπότε θέλω ενισχυτή με αποθέματα για να οδηγήσουν (επαναλαμβάνω δεν είναι αυτοσκοπος καλό θα ήταν όμως) και ενα πιο δύσκολο φορτίο (π.χ. μεγαλύτερα ηχεία δαπέδου)

ρωτάω λοιπόν .

θέλω να απαλλαγώ από τη λασπουριά του καλού παλιού πλην όμως φτιαγμένου από πυκνωτές και καθαρισμένου nad 3100 (το epos του πέφτει πολύ) ... ποιον ολοκληρωμένο (ή και σετάκι αν θέλετε) ενισχυτή (άσχετα ΚΑΙ από ό,τι είπαμε εδώ μέσα) μου προτείνετε μέχρι το 1000ρικο περίπου με ζητούμενο ΑΝΑΛΥΣΗ , ξεκούραστο ήχο (τα μεσαία και τις γυναικείες φωνές του epos να αναδεικνύονται) και να μην "μπουμάρει" επ ουδενί ... θέλω λύση αλλά έχω...κολλήσει!

Last edited:
Να σας ρωτησω κατι? Ποσο καιρο χρειαστηκαν τα ηχεια σας για να στρωσουν? Ρωταω, διοτι εγω παρατηρω διαφορα στον ηχο εδω και μερες, χωρις να εχω πειραξει τιποτα. (διαφορα προς το καλυτερο εννοω, ακουω ποιο καθαρα τους ηχους)

καμιά 100στή ώρες χοντρικά... σκέψου βέβαια πως μαζί με τις αναρτήσεις των μεγαφώνων, στρώνουν κάθε φορά και τα ... αυτιά μας (συνηθίζουν τις νέες χροιές)...

καμιά 100στή ώρες χοντρικά... σκέψου βέβαια πως μαζί με τις αναρτήσεις των μεγαφώνων, στρώνουν κάθε φορά και τα ... αυτιά μας (συνηθίζουν τις νέες χροιές)...
Ισως εχεις δικαιο για τα αυτια, διοτι τα ηχεια εχουν παιξει πανω απο 100 ωρες. (βεβαια αλλαξα και καλωδια, αλλα δεν νομιζω η αλλαγη αυτη να προηλθε απο την αλλαγη τους, διοτι εχω πειραματηστει και στο παρελθον με αλλαγες καλωδιων και δεν παρατηρησα μεγαλες διαφορες οπως εδω)

Μιά καί γίνεται πολύς λόγος γιά τόν XS τής Naim , θά ήθελα νά ακούσω γνώμες όσων τόν άκουσαν. Προσωπικά έτυχε νά τόν ακούσω μέ ηχεία σχετικά εύκολα , αλλά καί πολύ εύκολα καί ΠΟΙΟΤΙΚΑ καί δέ μπορώ νά πώ ότι μέ συγκίνησε. Τό αποτέλεσμα πού πήρα ήταν ήχος σκληρός , προβολικός , μέ τονική ανισορροπία ( τονισμένες μεσουψηλές ), χαμηλό υποελεγχόμενο καί άτονο καί τό σημαντικότερο συμπίεση καί κατάρευση σκηνής σέ απαιτητικά περάσματα συμφωνικής μουσικής.Γενικότερα ΔΕΝ με "εβαλε" στή μουσική , άκουσμα ΑΔΙΑΦΟΡΟ...
Πιθανόν νά τόν παρεξήγησα , πιθανόν καί νά έχει παρεξηγησει η Naim τά κριτήρια τού καταναλωτή καί νά τόν υπερκοστολογεί....

Last edited:
Λέγε τέτοια και θα ξεκινήσει σκυλοκαβγάς με τον άλλον μαγαζάτορα :slapface:

Re: Απάντηση: Αγορα ενισχυτη για Epos m12i

Μιά καί γίνεται πολύς λόγος γιά τόν XS τής Naim , θά ήθελα νά ακούσω γνώμες όσων τόν άκουσαν. Προσωπικά έτυχε νά τόν ακούσω μέ ηχεία σχετικά εύκολα , αλλά καί πολύ εύκολα καί ΠΟΙΟΤΙΚΑ καί δέ μπορώ νά πώ ότι μέ συγκίνησε. Τό αποτέλεσμα πού πήρα ήταν ήχος σκληρός , προβολικός , μέ τονική ανισορροπία ( τονισμένες μεσουψηλές ), χαμηλό υποελεγχόμενο καί άτονο καί τό σημαντικότερο συμπίεση καί κατάρευση σκηνής σέ απαιτητικά περάσματα συμφωνικής μουσικής.Γενικότερα ΔΕΝ με "εβαλε" στή μουσική , άκουσμα ΑΔΙΑΦΟΡΟ...
Πιθανόν νά τόν παρεξήγησα , πιθανόν καί νά έχει παρεξηγησει η Naim τά κριτήρια τού καταναλωτή καί νά τόν υπερκοστολογεί....

Μα δεν του βρήκες και τίποτα καλό? Δεν τον έχω ακούσει αλλά γενικά την Naim την θεωρώ από τις καλές εταιρείες στον χώρο με τίμια για τα λεφτά τους μηχανήματα. Τουλάχιστον o Nait είναι μία χαρά ενισχυτής για τα λεφτά του και από ότι έχω ακούσει ο XS είναι καλύτερος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα ενισχυτη για Epos m12i

Μα δεν του βρήκες και τίποτα καλό? Δεν τον έχω ακούσει αλλά γενικά την Naim την θεωρώ από τις καλές εταιρείες στον χώρο με τίμια για τα λεφτά τους μηχανήματα. Τουλάχιστον o Nait είναι μία χαρά ενισχυτής για τα λεφτά του και από ότι έχω ακούσει ο XS είναι καλύτερος.

Στή κατηγορία τιμής που κινείται θά έπρεπε νά "παίζει" ΠΟΛΥ καλύτερα....
Σ αυτά τά λεφτά υπάρχουν πολύ καλυτερα μηχανήματα. Π.χ Leema , Hegel , Cayin ...
Αλήθεια ο XS πού κατασκευάζεται ?

Last edited: