Αγορά ενισχυτή για focal dome 5.1

ioannissss

New member
26 October 2012
19
Καλησπερα σας.Εχω τα focal dome 5.1 και θελω να αγορασω ενισχυτη.Σε ενα μαγαζι που πηγα μου προτειναν τον pioneer VSX-922-K.Τι γνωμη εχεται.Επισης θελω να ρωτησω αν ξερεται καπιον ενισυτη στον οποιο μπορω να συνδεσω και τα ηχεια αλλα και ενα πικαπ που εχω.Ευχαριστω.

Re: Αγορα ενισχυτη για focal dome 5.1

Aν είναι εύκολο πες μας τι χώρο καλούνται να καλύψουν τα dome, τις επιθυμητές εντάσεις καθώς και το ποσό που διαθέτεις.

(O 922 έχει αρκετά καλή ισχύ για τα λεφτά του, αλλά προσωπικά με τα dome θα πήγαινα σε κάτι διαφορετικό, αν τα χρησιμοποιήσεις και για δικάναλη ακρόαση. Ο λόγος είναι ότι ίσως ο συγκεκριμένος συνδυασμός να σου πέσει λίγο κουραστικός στις υψηλές συχνότητες)

Για χρήση πικάπ και αν θυμάμαι καλά τα μικρότερα μοντέλα δεν διαθέτουν την κατάλληλη είσοδο... βλέπεις απο Υamaha RX A1010, Marantz SR6006 και ίσως κάποιον αντίστοιχο Onkyo...

Ο χωρος ειναι 25 με 30τμ.Απο χρηματα ειμαι μεταξυ 500-500 ευρω.

Με τον Υamaha RX A1010 τα focal δεν θα εχουν καποιο προβλημα?Στον YAMAXA μπορω να συνδεσω 2 ηχεια (audio spectrum mk2) απο το παλιο στερεοφωνικο και να παιζουν μονα τους χωρις τα focal?

Ο χώρος αυτός θα καλυφθεί επαρκώς μόνο με ισχυρό ενισχυτή και δυστυχώς αν επιθυμείς μεγάλες εντάσεις τέτοιοι ΑV ενισχυτές κοστίζουν αρκετά περισσότερο απο 500Ε.

(Υπόψιν είχαν την ίδια 6άδα με Υamaha RX-V661 (της κατηγορίας τιμής που ψάχνεσαι) σε 24τμ +κουζίνα (Γ) και μπορώ να ισχυριστώ τα παραπάνω με σχετική σιγουριά.
Τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά με τον ανώτερης κατηγορίας RX-V1900, αλλά σε δικάναλο πρόγραμμα (το αναφέρω γιατί θες να συνδέσεις και πικαπ) χρειάζονται αρκετές υποχωρήσεις στην ποιότητα του ήχου που θα πάρεις, παρότι τα front συνεργάζονται εξαιρετικά με το sub.)

Οι επιλογές μου, αν ήμουν στη θέση σου, θα ήταν οι εξής
1) Σε περίπτωση που είναι κάτω απο 3 μέτρα η θέση ακρόασης ;opoio Yamaha ή Μarantz με phono αντέχει η τσέπη σου και "υποχωρήσεις" στις εντάσεις που θα ακούς
2) Κάποιον παλαιότερο μτχ ΑV που θα τα οδηγήσει πολύ καλύτερα, αλλά δεν θα έχει τα σύγχρονα καλούδια (ισοσταθμίσεις, ΗD Audio, 3D)

Με τον Υamaha RX A1010 τα focal δεν θα εχουν καποιο προβλημα?Στον YAMAXA μπορω να συνδεσω 2 ηχεια (audio spectrum mk2) απο το παλιο στερεοφωνικο και να παιζουν μονα τους χωρις τα focal?

Aν εννοείς 2η ζώνη μπορείς χωρίς να είναι απαραίτητος δεύτερος ενισχυτής.

Αν εννοείς ότι θα χρησιμοποιήσεις το παλαιό στερεοφωνικό για την ενίσχυση των front L/R αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν διαθέτει είσοδο main (χρήση ως τελικού των front σε πολυκάναλη αναπαραγωγή) πράγμα το οποίο δεν πιστεύω ότι θα διαθέτει (πες μας ποιος είναι ο ενισχυτής που διαθέτεις τώρα, να το δούμε ή ρίξε μια ματιά στο πίσω μέρος για την συγκεκριμένη είσοδο)

Θαρρώ ότι ειδικά σε δικάναλη αναπαραγωγή τα audio spectrum θα σε ικανοποιήσουν περισσότερο από τα dome. Θα γεμίσουν το χώρο καλύτερα ειδικά με τον συνδυασμό με το sub.
Κυρίως όμως θα είναι πιο ξεκούραστα σε άκουσμα.

Εννοω οτι αν μπορω στον YAMAXA RX A1010 να συνδεσω τα ηχεια απο το παλιο στερεοφωνικο και να ακουω μουσικη μονο απο αυτα χωρις τα focal.Παντως πιστευεις οτι ο συγκεκριμενως ενισχυτης yamaxa ειναι ικανοποιητικος για τα focal σε χωρο 25τμ και θεση ακροασης 3,5 με 4 μετρα.Επισης ο yamaxa εχει υποδοχη phono και με βολευει.Θα περιμενω λιγο να μαζεψω λεφτα για να τον παρω εφοσον μου λες οτι ειναι καταληλος για αυτο το χωρο.

Ναι τα audio spectrum όπως σου είπα μπορούν να συνδεθούν στον yamaha. Tα συνδέεις και απλά διαλέγεις τι σου αρέσει.
Η σύνδεση μπορεί να γίνει ως front L/R και τα focal να παίξουν σαν περιφερειακά σε 7.1 (έτσι χάνεις το ματσάρισμα του sub με τα dome) ή
να βάλεις τα as στη δεύτερη ζώνη και να ακούς το πικάπ σου απο εκεί, ενώ η ζώνη Α να παίζει μόνο στο home cinema.

To σετ A1010/focal dome είναι οριακά εντάξει για το χώρο σου, αλλά θα υστερεί σε δικάναλες μουσικές ακροάσεις (εφόσον σε ενδιαφέρουν).
Eπίσης phono έχει και ο Μarantz SR6006 (με αυτή τη λογική στους πρότεινα). Μάλιστα ο Μarantz είναι αρκετά πιο δυνατός απο τον Yamaha.
Άλλη μια λύση είναι η αγορά εξτρα phono stage (προενισχυτή πικαπ) και οικονομικότερου ενισχυτή. Mε 100E κάνεις τη δουλειά καλύτερα απο τις εισόδους των AVR.
Παραμένει βέβαια το θέμα οδήγησης των dome, γιατί ο χώρος σου είναι σχετικά μεγάλος για αυτά.

Σε ευχαριστω πολυ Dalanik για τις συμβουλες σου.Ηταν πολυ κατατοπιστικες ωστε να μπορεσω να φτιαξω ενα σωστο συστημα!!!!