Αγορά ενισχυτή για HC

xrsrz

New member
5 January 2015
26
London
Καλημέρα στην παρέα

Είχα αγοράσει καιρό τώρα ένα DVD και HC combo της LG, το DH6520T για την 42αρα LG που είχα τότε. Πλέον έχοντας αγοράσει bluray player, pc και προτζέκτορα ταλαιπωρούμαι με οπτικά καλώδια για τον ήχο και μετατροπείς spdif to optical κλπ και ψάχνω για κάποια αλλαγή.
Σκεφτόμουνα λοιπόν να αγοράσω έναν AV ενισχυτή (με ενδιαφέρει σχεδόν αποκλειστικά για ταινίες/παιχνίδια) που να μπορεί να παίξει με τα ηχεία της LG και σε δεύτερη φάση να πάρω και δύο ακόμα για 7.1. Δεν γνωρίζω αρκετά επί του θέματος και θέλω λίγη βοήθεια να καταλάβω αν γίνετε, πόσο αξίζει και τι specs πρέπει να έχει ο ενισχυτής. Για παράδειγμα ένα Onkyo TX-NR636 θα έκανε; (Ιδέα απλά γιατί το προτείνει το thewirecutter.com). Ξέρω ότι τα ηχεία δεν είναι και τίποτα σπουδαίο αλλά είχαν την ανάλογη τιμή.

Από τη στιγμή που θα χρειαστεί να πάρεις και sub, πάρε ένα σετάκι ηχείων 5.1 και κατόπιν συμπληρώνεις δύο εμπρός.

Πιστεύω ο ενισχυτής όπως κι όλοι αυτής της κατηγορίας κάνει για τα ηχεία σου και έχει και τις απαραίτητες συνδέσεις. Αυτό που σίγουρα θα χρειαστείς είναι και υπογούφερ γιατί της LG απ ό,τι είδα είναι παθητικό. Για τι χώρο μιλάμε και τι μπάτζετ;

Υ.Γ. Πάλι με πρόλαβε ο Pleo, ή κάπου έχει βάλει κάμερα και λίγο πριν πατήσω enter πατάει κι αυτός ή είναι ο Λούκυ Λουκ, δεν εξηγείται αλλιώς. :violent-smiley-030:

Α σωστά, χρειάζεται και sub... O χώρος είναι περίπου 3.5 επί 6 μέτρα. Budget δεν έχω στο μυαλό μου αλλά όσο φτηνότερα τόσο καλύτερα. Ακόμα και κάτι τέτοιο θα έπαιρνα αν κάνει δουλειά:
http://www.gumtree.com/p/amplifiers/yamaha-dsp-ax750se-7.1-channel-100-watt-receiver-/1100896235 τσάμπα :D
Απλά η πρώτη ερώτηση είναι τι γίνεται με watt kai ohm κλπ, να μην κάψω τίποτα... Ένα sub για τον χώρο πόσο θα έκανε;

Οι Yamaha έχουν διακόπτη impedance selector με τον οποίο επιλέγεις την ονομαστική αντίσταση των ηχείων που θα του συνδέσεις αν ξέρεις. Αυτά που έχεις εσύ δεν ξέρω τι αντίσταση έχουν και δεν βρήκα κάτι στο διαδίκτυο, λογικά όμως θα επιλέξεις την μικρότερη για να είσαι καλυμένος. Για το χώρο σου υπογούφερ τι να σου πω, ό,τι διαθέτεις κι ό,τι πληρώνεις παίρνεις, όρισε ένα μπάτζετ και βλέπουμε. Ο ενισχυτής πάντως αν τον έχεις βρει εννοείται ότι είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά.

3ohm γράφει κάπου, δεν ήξερα ότι υπάρχει ρύθμιση, ωραία. Αν είναι περισσότερα watt από τον LG απλά δεν θα ανεβάζω πολύ την ένταση φαντάζομαι.
Σαν παράδειγμα τον έβαλα, τον πουλάει κάποιος στην περιοχή μου, αλλά αν δεν βρω αυτόν θα βρω κάτι άλλο η θα πάρω καινούργιο. Budget δεν έχω σκεφτεί αλλά ας πούμε 100-200 λίρες για sub; Όλο το σύστημα το είχα πάρει κανένα 100αρικο νομίζω οπότε φτηνό sub του αξίζει :D

Μη σκέφτεσαι έτσι, γιατί σιγά σιγά να μην αναβαθμίσεις τον ήχο σου; Ο ενισχυτής αυτός είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση, μακράν καλύτερο ήχο απ του LG θα έχεις. Εγώ κουμάντο στην τσέπη σου δεν μπορώ να κάνω, μιας όμως και φαίνεσαι βολικός κι υπομονετικός, κάνε τώρα την κίνησή σου όσον αφορά τον ενισχυτή, μετά πάρε ένα καλό υπογούφερ, (αναλογία δεν ξέρω τώρα λίρες με ευρώ) όμως με 400 ευρουλάκια για το χώρο σου θα ακούσεις κάτι που ποτέ δεν έχεις ακούσει με το παθητικό που τώρα έχεις. Μετά ένα καλό πακετάκι ηχείων χωρίς υπογούφερ και θα είσαι σούπερ και θα χει τέτοια διαφορά με το LG που θα απορήσεις κι εσύ με τον εαυτό σου πως το άκουγες και τι έχανες.

Α είναι τόσο φτηνά καλά ηχεία; Ωραία, αν ηταν και floor standing σαν τα LG ακόμα καλυτερα αλλά OK. Έχω να ξέμπλεξω με μετακομίσεις κ μετα θα το κοιτάξω πιο σοβαρά τοτε, να είστε καλά ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Αν στήσω κάτι της προκοπής θα ανεβάσω και καμια φωτο.

Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Αυτά είναι στο όσο το δυνατόν χαμηλότερο όριο χρημάτων, με αξιοπρεπή ήχο για ηχεία δορυφόρους.

Αν δεν υπάρχει χρηματικό όριο τότε θα κοίταζα να φτιάξω ένα σετ με ηχεία βιβλιοθήκης/ραφιού και ξεχωριστό sub.

Αρα εννοείς άλλο δορυφόροι άλλο ραφιου/βιβλιοθήκης; Μαλλον πρεπει να διαβασω λιγο γιατι παραειμαι ασχετος :D

Άμα ψάξεις το link (σίγουρα υπάρχουν και άλλα καταστήματα στην αγγλία) μπορείς να φτιάξεις ας πούμε ένα αξιοπρεπέστατο σετ 5.1 ηχείων με tannoy. Ένα κεντρικό από τη σειρά MercuryVi και τέσσερα bookshelf/standmount και ένα sub TS2.10 (δύο δεκάιντσα έχει αυτό, το ένα παθητικό).
Κανά 600άρι λίρες βγαίνει αλλά είναι ταμάμ.
Βάλε και ένα Pioneer VSX-924 και είσαι στο χιλιάρικο με εκπληκτικό σετάκι. 889 για την ακρίβεια.
Επίσης βλέπω ότι έχει σε σετ τον Yamaha RX-V677 με σετ ηχείων Dali και με Monitor Audio BX, πάλι πολύ καλά και αυτά εκεί γύρω πάλι στο χιλιάρικο. Όπως και τον Sony 1050 με τα Q acoustics.
Όλα αυτά είναι σοβαρά συστηματάκια, πραγματικά Home Cinema χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Και σε απόδοση πολύ μακριά σε σχέση με ό,τι είχες μέχρι τώρα.

Last edited:
Το σετ με τα monitor audio και τον 677 έχει για μπροστά τα bx2, μεγαλύτερα από τα dali, και πίσω τα δίπολα της σειράς που έχουν και διακόπτη για να δουλεύουν αμφίπολα. Εγώ μάλλον αυτό θα έπαιρνα.

Το σετ με τα monitor audio και τον 677 έχει για μπροστά τα bx2, μεγαλύτερα από τα dali, και πίσω τα δίπολα της σειράς που έχουν και διακόπτη για να δουλεύουν αμφίπολα. Εγώ μάλλον αυτό θα έπαιρνα.

Οκ μπορει κινηματογραφικα να αποδωσουν καλυτερα, μουσικα παντως τα monitor audio τονικα δε με ικανοποιησαν. Αν δεν επαιρνα b&w η επομενη επιλογη μου θα ηταν τα Dali, προσωπικη αποψη παντα.

Οκ θα τα κοιτάξω αν και ξεκίνησα για κανένα ενισχυτή για την πλάκα και με φτάσατε σε 1000αρικο :D το sub που λες γιατί έχει και παθητικό;

Καλησπερα!Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα ειπα να ρωτησω εδω.Ενδιαφερομαι για τον Onkyo TX-NR636 για ο παλιος παρεδωσε πνευμα αλλα και επειδη ειναι παλιος (15ετιας).Εχω ηχεια Roister Emphasis 20 - Emphasis c5 - Emphasis 5 και sub Crystal Audio System Bass 12R.
Πιο πολυ τον θελω για ταινιες.Εφτιαξα την τηλεοραση που χαλασε η καρτα γραφικων.Ετοιμο και το htpc περιμενοντας δοκιμες.Αλλα με τι ηχο?Ενας λογος που με οδηγησε σε αυτη την επιλογη ειναι επειδη εχει hdmi 2.0 και hdcp 2.2 . Μελλοντικα θα ηθελα να υποστηρηζει 4k γιατι δεν ειμαστε για αλλαγες.Οσο για τον χωρο ειναι 18-20 τμ.
Ποιες ειναι οι γνωμες σας?

ΚΕνας λογος που με οδηγησε σε αυτη την επιλογη ειναι επειδη εχει hdmi 2.0 και hdcp 2.2 . Μελλοντικα θα ηθελα να υποστηρηζει 4k γιατι δεν ειμαστε για αλλαγες

Ο 636 δεν υποστηρίζει Full ΗDMi 2.0 (18Gbps 4k/60fps) και HDCP 2.2.
Aν σε νοιάζει όντως θέλει λίγο ψάξιμο. Καλύτερα να περιμένεις να κυκλοφορήσουν τα μοντέλα του 2015.

Ο 636 δεν υποστηρίζει Full ΗDMi 2.0 (18Gbps 4k/60fps) και HDCP 2.2.
Aν σε νοιάζει όντως θέλει λίγο ψάξιμο. Καλύτερα να περιμένεις να κυκλοφορήσουν τα μοντέλα του 2015.

Τοτε γιατι γραφουνε παντου οτι υποστηριζει hdmi 2.0 4k/60fps?http://hometheaterreview.com/onkyos-next-gen-av-receivers-unleashed/
Βεβαια τελος του μηνα βγαινει ο 646 που θα εχει hdmi 2.0a.Μηπως να τον περιμενω?http://www.whathifi.com/news/onkyo-tx-nr646-and-747-amps-feature-dolby-atmos-and-dtsx