Αγορά ενισχυτή & ηχείων 500-600 ευρω

fotis63

New member
21 January 2008
18
Γεια σας
Θα ήθελα την βοηθειά σας σχετικά με την αγορά ενός ενισχυτή ή και ραδιοενισχυτή καλύτερα, καθώς επίσης και ένα ζευγάρι ηχεία (βιβλιοθήκης). Ο χώρος μου είναι περίπου 40 τμ.
Σκέφτομαι τον sony TA-FA1200ES που είναι σε τιμή προσφοράς (300€) ή Yamaha R-S 500.
Οι πηγές που θα συνδέσω είναι ένα media player και ένα cd player ή και ένα tuner στην περίπτωση που δεν είναι ραδιοενισχυτής.
Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 600€.

Σας ευχαριστώ πολύ.

απο ηχεια Μonitor Audio BR-2, BX2

Δεν θα καλυψεις τοσο χωρο με ηχεια βασης, δεν ξερω αν υπαρχει καποιος περιορισμος κ τα προτιμας. Το λεω γιατι υπαρχουν κ δαπεδου σε παραπλησια τιμη

Γεια σας
Θα ήθελα την βοηθειά σας σχετικά με την αγορά ενός ενισχυτή ή και ραδιοενισχυτή καλύτερα, καθώς επίσης και ένα ζευγάρι ηχεία (βιβλιοθήκης). Ο χώρος μου είναι περίπου 40 τμ.
Σκέφτομαι τον sony TA-FA1200ES που είναι σε τιμή προσφοράς (300 ) ή Yamaha R-S 500.
Οι πηγές που θα συνδέσω είναι ένα media player και ένα cd player ή και ένα tuner στην περίπτωση που δεν είναι ραδιοενισχυτής.
Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 600 .

Σας ευχαριστώ πολύ.

fotis63, o Sony TA-FA1200ES προτάθηκε σε άλλο thread σε μέλος που γράφει επί λέξει < Ο ''γλυκος'' ηχος δεν ξερω αν ταιριαζει τοσο στα γουστα μου. Μου αρεσει αρκετα το πιο κλαμπιστικο αποτελεσμα, αν μπορω να το πω ετσι. Δηλαδη εντονες χαμηλες και υψηλες. Χωρις παραμορφωσεις, και μπουμαρισματα φυσικα >

Η τιμή του είναι δελεαστική, αλλά λάβε υπόψη σου και το παραπάνω.

1. Το όριο των 600 ευρώ είναι για ενισχυτή και ηχεία;
  2. Γιατί ηχεία βιβλιοθήκης σε 40 τ.μ.;

fotis63, o Sony TA-FA1200ES προτάθηκε σε άλλο thread σε μέλος που γράφει επί λέξει < Ο ''γλυκος'' ηχος δεν ξερω αν ταιριαζει τοσο στα γουστα μου. Μου αρεσει αρκετα το πιο κλαμπιστικο αποτελεσμα, αν μπορω να το πω ετσι. Δηλαδη εντονες χαμηλες και υψηλες. Χωρις παραμορφωσεις, και μπουμαρισματα φυσικα >

Η τιμή του είναι δελεαστική, αλλά λάβε υπόψη σου και το παραπάνω.

1. Το όριο των 600 ευρώ είναι για ενισχυτή και ηχεία;
  2. Γιατί ηχεία βιβλιοθήκης σε 40 τ.μ.;

συμφωνω απολυτα και θεωρω οτι ο φιλος διαβασε το αλλο thread. Οσον αφορα τα 600 ευρω ειναι κ για τα 2. Κ εγω δεν θα βαζα βασης ηχειο σε τοσο μεγαλο χωρο.

με 600 ευρω δεν υπαρχει ευελιξια στις επιλογες.

Θα κοιταζα στα μεγαλα καταστηματα ηχου-εικονας που εχουν σε καλη τιμη τα Heco Victa 500, και αν οχι αυτα, τουλαχιστον θα ριχνα κ μια ματια σε αυτα

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=infinity+primus+250

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=magnat+monitor+supreme+800

με τα υπολοιπα θα βρισκα εναν ενισχυτη με ικανο ρευμα

Tannoy Sensys Είναι discontinued και μπορεί να το πετύχεις και σε καλύτερη τιμή.
Επίσης αν συναντήσεις κάπου 807V μεταχειρισμένο στα 300-350 ευρώ, μην το χάσεις.
Ρίξε μια ματιά και στις αγγελίες του φόρουμ, μπορεί να βρεις εξαιρετικές ευκαιρίες...

Τέλος, όπως (ορθά) είπε και ο Tyler, ηχείο βάσης σε 40τμ μάλλον θα στο "καταπιεί" ο χώρος...

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή & ηχείων 500-600 ευρω

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Τα 600 ευρω είναι και για τα δύο. Πράγματι διάβασα σε άλλο thread για τον Sony. Δεν με ενδιαφέρει ο "καλμπίστικος" ήχος αλλά ο γυκός και μελωδικός. Η μουσική που ακούμε σπίτι είναι πιο πολύ ethnic, κλασική, ελληνική, rock και πολύ ραδόφωνο.
Λέω για ηχεία βάσης επειδή τα μηχανήματα θα βρίσκονται σε μια βιβλιοθήκη και έλεγα να βάλω τα ηχεία ψηλά σε ράφια.
Παρ'όλα αυτά επειδή όπως λέτε δεν θα έχω απόδοση με τα ηχεία βάσης τότε θα αναθεωρήσω την αρχική μου σκέψη και πάω σε δαπέδου.

συμφωνω απολυτα και θεωρω οτι ο φιλος διαβασε το αλλο thread. Οσον αφορα τα 600 ευρω ειναι κ για τα 2. Κ εγω δεν θα βαζα βασης ηχειο σε τοσο μεγαλο χωρο.

με 600 ευρω δεν υπαρχει ευελιξια στις επιλογες.

Θα κοιταζα στα μεγαλα καταστηματα ηχου-εικονας που εχουν σε καλη τιμη τα Heco Victa 500, και αν οχι αυτα, τουλαχιστον θα ριχνα κ μια ματια σε αυτα

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=infinity+primus+250

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=magnat+monitor+supreme+800

με τα υπολοιπα θα βρισκα εναν ενισχυτη με ικανο ρευμα

Φίλε Tyler, όταν λες ενισχυτή με ικανό ρεύμα τι προτείνεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή & ηχείων 500-600 ευρω

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Τα 600 ευρω είναι και για τα δύο. Πράγματι διάβασα σε άλλο thread για τον Sony. Δεν με ενδιαφέρει ο "καλμπίστικος" ήχος αλλά ο γυκός και μελωδικός. Η μουσική που ακούμε σπίτι είναι πιο πολύ ethnic, κλασική, ελληνική, rock και πολύ ραδόφωνο.
Λέω για ηχεία βάσης επειδή τα μηχανήματα θα βρίσκονται σε μια βιβλιοθήκη και έλεγα να βάλω τα ηχεία ψηλά σε ράφια.
Παρ'όλα αυτά επειδή όπως λέτε δεν θα έχω απόδοση με τα ηχεία βάσης τότε θα αναθεωρήσω την αρχική μου σκέψη και πάω σε δαπέδου.

Τα ηλεκτρονικά σου αν χωράνε να τα βάλεις. Τα ηχεία καλύτερα όχι...

Κοιτάμε για δαπέδου δηλ τώρα;

Ρίξε και μια ματιά στις αγγελίες... Έχει διάφορα (Dali, Audio Spectrum, Monitor Audio, Mission) που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.
Μην τα φοβάσαι τα μεταχειρισμένα ηχεία. Οι περισσότεροι είμαστε και λίγο "πειραγμένοι" και τα 'χουμε σαν καινούργια!
Για σφραγισμένα δες και αυτά. Είναι σε προσφορά 50% και πρέπει να υπάρχουν ακόμα κομμάτια διαθέσιμα...

Κοιτάμε για δαπέδου δηλ τώρα;

Ρίξε και μια ματιά στις αγγελίες... Έχει διάφορα (Dali, Audio Spectrum, Monitor Audio, Mission) που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.
Μην τα φοβάσαι τα μεταχειρισμένα ηχεία. Οι περισσότεροι είμαστε και λίγο "πειραγμένοι" και τα 'χουμε σαν καινούργια!
Για σφραγισμένα δες και αυτά. Είναι σε προσφορά 50% και πρέπει να υπάρχουν ακόμα κομμάτια διαθέσιμα...

Δεν θα έλεγα όχι σε μεταχειρισμένα αλλά, επειδή δεν γνωρίζω απο ηχεία και ενισχυτές (μάρκες, μοντέλα κλπ) δεν ξέρω αν αυτό που θα αγοράσω αξίζει. Εχεις κάποια γνώμη απο ενισχυτές?

στην τιμη που μπορεις να κινηθεις, μονο τον Yamaha R-S500 βλεπω σαν ραδιοενισχυτη. Υπαρχει και ο Harman Kardon 3390, προσωπικα θα προτιμουσα τον πρωτο αλλα εχε τον υποψη

στην τιμη που μπορεις να κινηθεις, μονο τον Yamaha R-S500 βλεπω σαν ραδιοενισχυτη. Υπαρχει και ο Harman Kardon 3390, προσωπικα θα προτιμουσα τον πρωτο αλλα εχε τον υποψη

Thanks

Δεν θα αγοράσεις στα κουφά ή στα τυφλά!
Ό,τι είναι να πάρεις θα το ακούσεις και θα το δεις πρώτα, είτε είναι από έκθεση είτε από ιδιώτη.

Θα πρότεινα να βρεις πρώτα τα ηχεία για να μη μπλεχτούμε... ;)

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.