Αγορά ενισχυτή - ηχείων μέχρι 1000 ευρώ

AeKg

New member
15 April 2009
14
Pikermi - Athens
Θα ήθελα τη βοήθειά σας και τις προτάσεις σας. Έχω δει δυο τρεις ενισχυτές που μου αρέσουν. Denon 1910 - Onkyo 607 - Yamaha 663. Ηχεία μου αρέσουν τα kef 3005. Θα ήθελα να αποδίδει καλά σε ταινίες αλλά εξίσου και σε μουσική που ακούω. Κατι ακόμα, ψάχνω σε 7.1 ενισχυτή γιατί θέλω να συνδέσω και ένα ζευγάρι ηχεία σε άλλο χώρο, άρα ενισχυτή με zone 2. Θέλω πολλά;
Περιμένω προτάσεις.

Καλώς ήρθες φίλε μου στην παρέα μας.-bye-
Αυτά που ζητάς δεν στοιχίζουν 1.000euro.
Στην καλύτερη θα βγεις στα 1.500euro, με τον 663, αν το βρεις σε καμία προσφορά.
Για τον συνδυασμό Denon 1910 + Kef 3005 μπορείς να δεις το παρακάτω θέμα:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=47785

Σταύρο είχα δει και το HarmanKardon αλλά κάτι δεν μου είχε αρέσει. Τελικά δεν ήταν το 5.1 αλλά τα λίγα watt. cristian ευχαριστώ για το link που έβαλες. Τελικά όμως μπέρδεψα τα ηχεία. Εννοούσα τα kef 2005.3 (είναι και πιο οικονομικά). Επίσης δεν είπα τίποτα για τα υπόλοιπα που έχω. Μια sony 40w4500, ένα dvd recorder sony780, ένα WD TV. Τι γνώμη έχετε για κανέναν sony ενισχυτή; Το λέω για τα τηλεκοντρόλ κυρίως που αρχίζουν σιγά σιγά να αυξάνονται. Επίσης στα χρήματα αυτά κανένα onkyo;

Last edited:
Τι γνώμη έχετε για κανέναν sony ενισχυτή; Το λέω για τα τηλεκοντρόλ κυρίως που αρχίζουν σιγά σιγά να αυξάνονται.

Άσε τους sony...
Εκτός αν πας στην υψηλή κατηγορία.
To τηλεκοντρόλ του Denon τουλάχιστον που έχω ελέγχει TV & Δορυφορικό Δέκτη.
Σίγουρα και ο Onkyo και ο Yamaha αλλά και ο Harman μπορούν να ελέγξουν άλλες συσκευές
χωρίς να χρειάζεται να είναι της ίδιας μάρκας.

Τα 2005.3 δεν τα έχω ακούσει.
Τα 3005 που έχω είναι φανταστικά για τα δικά μου δεδομένα.
Σε ταινίες σκίζουνε λόγο και του εκπληκτικού sub που διαθέτουν
και στην μουσική είναι αξιοπρεπέστατά.
Σου προτείνω να πάς από κανένα plaisio που τα έχουν και καλή τιμή
να δεις αν μπορείς να πετύχεις τίποτα καλύτερο.
Βασικά όταν τα πήρα εγώ είχαν τα 3005 που δεν ήταν SE (second edision) στα 949 αλλά μόνο σε ασημί.
Αν είναι να δώσεις 700 για τα 2005 πιστεύω ότι αξίζουν τα 250euro παραπάνω για τα 3005.
Πάντως σαν εταιρία είναι από τις αξιόλογες στον χώρο.

Βασικά δεν μου αρέσει το σχήμα του sub στα 3005 και σίγουρα τα παραπάνω χρήματα αφού έχω να αγοράσω και μια βάση τοίχου για την tv.

Ο Denon 1910 έχει ενδείξεις στην TV; Επίσης για να συνδέσει κάποιος στη zone2 δύο ασύρματα ηχεία τι προτείνετε;

Last edited:
Σταύρο είχα δει και το HarmanKardon αλλά κάτι δεν μου είχε αρέσει. Τελικά δεν ήταν το 5.1 αλλά τα λίγα watt.
Κάνε έναν κόπο και ψάξε στο internet για μετρήσεις ισχύος ενισχυτών.
Ίσως...εκπλαγείς από μερικά αποτελέσματα...:antlers:

Για ενισχυτή καταλήγω μάλλον στον Denon 1910. Για ηχεία ανέφερα την προτίμησή μου στα kef 2005-3. Τι λέτε; Υπάρχει άλλη πρόταση; Θα ανεβάσω κάποια στιγμή και φωτογραφία του σαλονιού μου να μου πείτε κάτι για τις θέσεις των ηχείων.

Κάτι ακόμα. Μπορώ φαντάζομαι να συνδέσω ένα tape aiwa που έχω! Έχω επίσης κάτι προπολεμικά ηχεία ντουλάπια illinois. ΤΑ πέρνει άραγε κανείς ή να τα συνδέσω και αυτά στον νέο ενισχυτή. Χα !!!

Έχω υλικό που θέλω να ακούω και δεν το έχω μεταφέρει ακόμα σε ψηφιακή μορφή στον υπολογιστή (Δεν έχω το χρόνο). Το συγκεκριμμένο tape πάντως κάνει εγγραφή data με δειγματοληψία ... Σε κασσέτα μετάλου είμαι και περίεργος να δω πως ακούγονται κάποια πράγματα.
Μου δίνουν τον Denon AVR 2309 490 ΕΥΡΩ να τον πάρω; Σε σχέση με τον Denon AVR 1910 λέω.

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή - ηχείων μέχρι 1000 ευρώ

.................
Μου δίνουν τον Denon AVR 2309 490 ΕΥΡΩ να τον πάρω; Σε σχέση με τον Denon AVR 1910 λέω.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα εμπρός κανάλια ύψους, ναι.
Θα πάρεις και 10W παραπάνω ανά κανάλι.

http://www.denon.co.uk/site/popup/index.php?p=vergleich_real&Pid=387&vPidN

Στο παραπάνω link βάλε στο 2ο κουτάκι τον 1910 για να δεις την μεταξύ τους σύγκριση.

AeKG, πολύ καλή τιμή νομίζω για το 2309.
Αν επιτρέπετε πού?

Δυστυχώς άργησα μια μέρα. Τον παζάρευα με έναν πωλητή στο saturn αλλά όταν πήγα σήμερα αποφασισμένος να τον πάρω μου είπε "δυστυχώς τον έδωσα χθες βράδυ, ήταν το τελευταίο κομμάτι". Κλαψ!!!
Οπότε κοιτάω τον Denon 1910. Λέω να πάω και στην έκθεση Hi End Show μήπως πετύχω καμμιά προσφορά.
Πάντως έχω μπερδευτεί με τα ηχεία δεν ξέρω τι να κάνω.