Αγορά ενισχυτή - ηχείων μέχρι 1000 ευρώ

Αν ρίξεις μια ματιά και στα άλλα νήματα όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω,θα δείς προτεινώμενα σετ ηχείων για τον 1910....

Κάνε έναν κόπο και ψάξε στο internet για μετρήσεις ισχύος ενισχυτών.
Ίσως...εκπλαγείς από μερικά αποτελέσματα...:antlers:
στην κατηγορια αυτη δεν υπαρχει αλλος με τοσα βατ εκτος του AVR225...
και σε ταυτοχρονο γκαζι σε ολα τα καναλια ειναι πρωτος

μιλαμε για πραγματικα βατ....οχι....κατι κοροιδιες..

δημήτρη, σε σχέση με τον δικό μου NAD T743, βγάζουν περίσσοτερη δύναμη οι απο πάνω ενισχυτές? γιατί 5χ50W λέει minimum ο NAD μου..

Το άλλο που δεν ξέρω αν το βάρος δηλώνει κάτι σε σχέση με την δύναμη του ενισχυτη, όταν ο δικός μου είναι 15kg πως γίνεται άλλως ενισχυτής π.χ Yamaha που λέει 7x110W και να ζυγίζει 12kg?

δημήτρη, σε σχέση με τον δικό μου NAD T743, βγάζουν περίσσοτερη δύναμη οι απο πάνω ενισχυτές? γιατί 5χ50W λέει minimum ο NAD μου..

Κανονικά θα έπρεπε οι κατασκευαστές να δίνουν την ισχύ των ενισχυτών τους σύμφωνα με συγκεκριμένο πρότυπο και συγκεκριμένες συνθήκες.
Οσο δεν το κάνουν, ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=892307&postcount=35

Εχω την εντύπωση ότι οι πιό πολλοί μετρούν την ισχύ σε 2 κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα, και επεκτείνουν την μέτρηση και στα υπόλοιπα. Δηλ. Αν η μέτρηση έδειξε 2Χ110 watts, λένε μετά 7Χ110 watts και καθαρίζουν.
Αλλοι πάλι, δεν μετρούν σε όλες τις συχνότητες από 20 Hz έως 20 KHz, αλλά δίνουν μέτρηση μόνο στο 1KHz.
Aλλοι δίνουν watt παίζοντας πάνω απ' το το όριο της ελάχιστης παραμόρφωσης ή δίνουν τιμή ισχύος σε αντίσταση 4 ή 6 Ω.

Το άλλο που δεν ξέρω αν το βάρος δηλώνει κάτι σε σχέση με την δύναμη του ενισχυτη, όταν ο δικός μου είναι 15kg πως γίνεται άλλως ενισχυτής π.χ Yamaha που λέει 7x110W και να ζυγίζει 12kg?

Ασφαλώς ναι. Το βάρος συνήθως έχει να κάνει με το τροφοδοτικό του ενισχυτή.
Πολυκάναλος ενισχυτής με πραγματικά 7Χ110W που να ζυγίζει 12 kg δεν νομίζω πως υπάρχει. Θα έπρεπε να ζύγιζε πάνω από 20kg.
-bye-

σε ευχαριστώ Κώστα.
Οπότε αν θέλω περισσότερη δύναμη στα ηχεία, να κάτσω στα αυγά μου?

Παιδιά αν μου επιτρέπετε , συμφωνώ με τον pleo , μας εχουν φλομώσει στο παραμύθι.Δεν νοείται ενισχυτής 7χ110wrms στα 15 κιλά.Ακόμα και οι pioneer με τα ice power είναι πολύ παραπάνω. ΔΛΔ 18 ΚΙΛΆ.Είπαμε , μην μας δουλεύουν και έτσι .
Δεν υπάρχει σοβαρός ενισχυτής σε 7χ100 και βάλε wrms , που να είναι κατω απο 18 - 19 κιλά.Οχι δεν αγοράζω με το κιλό αλλά ξέρω οτι τα ρεύματα των ηχείων θέλουν φαι απο τοτροφοδοτικό , το οποίο αν δεν μπορεί δεν μπορεί και ο ενισχυτής.Χωρίς να πουλάω μούρη ο denon a11xv που είχα 'ηταν 7χ140wrms και πάλι δεν τα έβγαζε ολα καθαρά, με βάρος 24 κιλά, και εναν θειριώδη τοροειδή μετ/στή.
Δεν μιλάω καν Για τον avp a1hd ο οποίος ζυγίζει 27,5 ολόκληρα κιλά αν και ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

εκεί ακριβώς έχω μπερδευτεί και εγώ..
μήπως κάνω λάθος να δώσω τον ΝAD Και να πάω να πάρω κανα 1910 ή Ονκυο 707 και μετά όταν τον συνδέσω δεν δώ διαφορά στα γκάζια.. :(

Για να δείς δείς ουσιαστική διαφορά π.χ διπλάσια ένταση,θα πρέπει το ένα μηχάνημα έχει την διπλή ισχύ απο το άλλο(παίζοντας με τα ίδια ηχεία). Οπότε μην αγχώνεσαι.

Αν ένα μηχάνημα π.χ έχει ισχύ 50 wrms και τ' άλλο 65,παίζοντας με τα ίδια ηχεία δεν θα το καταλάβεις κάν.

το θέμα με τους ενισχυτές που αναφέρω, λένε 90W στα 8Ω x 7..
είναι δυνατόν τόσο διαφορά και ας είναι πιο ελαφριοί ?