Αγορά ενισχυτή – Ηχείων

dalmare

New member
8 June 2016
19
Kos island
Χαιρετώ όλο το forum και ζητώ προκαταβολικά κατανόηση, γιατί είμαι νέος στο χώρο.
Θέλω τα φώτα σας για ένα σύστημα που θέλω να αγοράσω για χώρο περίπου 35τ.μ.
Ενισχυτής: denon avr-x2200w
ή :Pioneer VSX-930

Ηχεία: taga harmony tav-606 special edition set
Subwoofer:Taga Harmony TSW-90 v.3

Αυτό που θέλεις ν'αγοράσεις τι σχέση έχουν μ'αυτά που αναφέρεις;

Καλώς ήρθες στην παρέα μας,να ζητάς ό,τι θέλεις,γι'αυτό είμαστε εδώ

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή – Ηχείων

Προφανώς και θα γίνουν ερωτήσεις που οι παλιότεροι θα έχετε απαντήσει εκατοντάδες φορές και κρίνοντας εξ ιδίων πολλές φορές γίνεται κουραστικό.
Γι'αυτό και οι προκαταβολικές απολογίες...

εαν κρινω απο την δικη μου αντιστοιχη αναζητηση πριν λιγο καιρο,νομιζω οτι για 35τμ ο ενισχυτης δεν θα μπορεσει να σου δωσει-σωστα- μεγαλες εντασεις στο..τσακιρ κεφι.
εκτος και εαν φορτωσεις ολες τις χαμηλες στο sub και στις τσιτες παιρνεις ολα τα χαμηλα απο εκει.

Ποιον ενισχυτή θα πρότεινες?

εαν κρινω απο την δικη μου αντιστοιχη αναζητηση πριν λιγο καιρο,νομιζω οτι για 35τμ ο ενισχυτης δεν θα μπορεσει να σου δωσει-σωστα- μεγαλες εντασεις στο..τσακιρ κεφι.
εκτος και εαν φορτωσεις ολες τις χαμηλες στο sub και στις τσιτες παιρνεις ολα τα χαμηλα απο εκει.

Είναι ευαίσθητα τα μπροστινά του σετ (TAV-606F SE ~91db) και σε συνδυασμό με την αποκοπή κοντά στα 80Ηz το πιθανότερο είναι να ανταποκριθούν και οι πιθνανοί ενισχυτές στις απαιτήσεις.
Αν υπάρχει περιορισμός στο μπάντζετ είναι πολύ καλές οι επιλογές. Πλην του sub :-( Πολύ μικρό για το χώρο, imo.

Καλό θα ήταν να έχουμε ένα έστω πρόχειρο σχέδιο κάτοψης του χώρου με τις διαστάσεις και την τοποθέτηση των ηχείων. Επίσης μια ενδεικτική τιμή για το μπάντζετ.

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή – Ηχείων

Το μπατζετ είναι μέχρι 1200ευρώ. Προσπαθώ να ανεβάσω ενα σχεδιακι και δεν μπορώ, μου ζητάει url
Είναι ευαίσθητα τα μπροστινά του σετ (TAV-606F SE ~91db) και σε συνδυασμό με την αποκοπή κοντά στα 80Ηz το πιθανότερο είναι να ανταποκριθούν και οι πιθνανοί ενισχυτές στις απαιτήσεις.
Αν υπάρχει περιορισμός στο μπάντζετ είναι πολύ καλές οι επιλογές. Πλην του sub :-( Πολύ μικρό για το χώρο, imo.

Καλό θα ήταν να έχουμε ένα έστω πρόχειρο σχέδιο κάτοψης του χώρου με τις διαστάσεις και την τοποθέτηση των ηχείων. Επίσης μια ενδεικτική τιμή για το μπάντζετ.

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή – Ηχείων

Ωχ ωχ,τα κλαίω τα μηχανήματα

δίπλα στην αποστολή μηνύματος πάτα το "επεξεργαστής κειμένου".

σου ανοίγουν οι περισσότερες επιλογές, μία απο αυτές είναι η "διαχείριση συννημένων αρχείων".
Πατώντας το ανοίγει νέα οθόνη όπου μπορείς να κάνεις "add files" απο το pc σου (μίκρυνε το αρχείο, περί τα 150kb είναι καλά).

Δοκίμασε και αν δεν το καταφέρεις θα σου στείλω email να το ανεβάσω εγώ.

+++
Το μπαντζετ σου δεν επιτρέπει κάτι καλύτερο απο τις επιλογές σου, που ξαναλέω είναι μάλλον οι καλύτερες που θα μπορούσες να κάνεις.
Άλλη μια λύση θα ήταν να κοιτάξεις για μεταχειρισμένα ενισχυτή και/ή sub (επειδή βλέπω ότι με το συγκεκριμένο σετ δεν έχεις δυνατότητες για atmos, ίσως όχι και για 4Κ)

Είναι λιγο περίεργος ο χώρος με ανοίγματα. Πλάτος 4μ. Μήκος με διακυμάνσεις και ανοίγματα 9μ.

Kατατοπιστικότατο.

H τοποθέτηση είναι στη μεγάλη διάσταση οπότε με αυτά τα ηχεία 40 wattάκια θα είναι αρκετά για τα ~3 μέτρα απόστασης ακρόασης. Σε κατηγορία ενισχυτή είσαι οκ με αυτά που κοιτάς.
Το sub όμως παραμένει πρόβλημα. Δεν κατεβαίνει χαμηλά, δεν είναι κάτι ιδαίτερο επίσης σε δύναμη.

Η tv κρίνοντας απο τη διάσταση του επίπλου πρέπει να είναι way down of 4k limit, οπότε τώρα λογικά σου είναι αδιάφορο χωρίς υλικό και κατάλληλες συνθήκες (απόσταση θέασης)
Αν δεν ενδιαφέρει το συγκεκριμένο για το άμεσο μέλλον, καλό είναι να κοιτάξεις και προς παλαιότερα μοντέλα ενισχυτών και να σπρώξεις τη διαφορά σε ένα καλύτερο sub (ή κάποια ευκαιρία σε μτχ).

Κάποια πρόταση για sub που έχετε κατ'ιδίαν άποψη, στον συγκεκριμένο χώρο;;
Kατατοπιστικότατο.

H τοποθέτηση είναι στη μεγάλη διάσταση οπότε με αυτά τα ηχεία 40 wattάκια θα είναι αρκετά για τα ~3 μέτρα απόστασης ακρόασης. Σε κατηγορία ενισχυτή είσαι οκ με αυτά που κοιτάς.
Το sub όμως παραμένει πρόβλημα. Δεν κατεβαίνει χαμηλά, δεν είναι κάτι ιδαίτερο επίσης σε δύναμη.

Η tv κρίνοντας απο τη διάσταση του επίπλου πρέπει να είναι way down of 4k limit, οπότε τώρα λογικά σου είναι αδιάφορο χωρίς υλικό και κατάλληλες συνθήκες (απόσταση θέασης)
Αν δεν ενδιαφέρει το συγκεκριμένο για το άμεσο μέλλον, καλό είναι να κοιτάξεις και προς παλαιότερα μοντέλα ενισχυτών και να σπρώξεις τη διαφορά σε ένα καλύτερο sub (ή κάποια ευκαιρία σε μτχ).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είχα βάλει στο μάτι αυτό αλλά έφευγα απ´το μπάτζετ
http://www.skroutz.gr/s/6150406/Klipsch-R-12SW-Subwoofer.html

Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/149427-Αγορά-Subwoofer-10-μέχρι-400-ευρώ

Τα αντίστοιχα σε 12" θα ήταν βέβαια πιο κατάλληλα για το χώρο σου, αλλα μάλλον ξεφεύγουμε σε μπάντζετ και φιλοσοφία συστήματος.

(αυτό που κοιτάς θα είναι εντός μπάντζετ αν βρεις άκρη με ενισχυτή. Με γύρω στα 350-400ευρώ και λίγη υπομονή στο ψάξιμο κάτι καλό θα βρεθεί)