Αγορα Ενισχυτη & Ηχειων

i ludicrous

New member
20 May 2010
19
Αθηνα
Καλησπερα,
Υστερα απο πολυ καιρο και σχετικα καποιο ψαξιμο πηρα την αποφαση να ζητησω τη γνωμη και βοηθεια σας για την αγορα ενισχυτη και ηχειων.
Προυπολογισμος περι τα 1500 .
Χωρος 15m3.
Ακουω κυριως alternative, new wave, electronica, soundracks, post κτλ.
Μεχρι τωρα βρισκομουν αναμεσα σε:
CREEK Evolution 2 με ηχεια EPOS M16i ή M22i
Cambridge Audio AZUR 740A με B&W CM 5 ή 684
Παρακολουθοντας εδω και καιρο τα ποσταρισματα εχω την περιεργεια για τους ΧΤΖ τοσο ενισχυτη οσο και ηχεια...
Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε γνωμη...
Ευχαριστω

Από τα αυτά που αναφέρεις το μόνο που γνωρίζω και έχω ακούσει είναι Creek+Epos. Φτιάχνονται από την ίδια εταιρεία και έχουν εγγυημένο ματσάρισμα και αποτέλεσμα. Το αν βέβαια αρέσει σε κάποιον το αποτέλεσμα αυτό, είναι υποκειμενικό.

Tα ΧΤΖ μια χαρά θα ταιριάξουν την μουσική που ακούς και βέβαια δεν χάνεις τίποτα να κανονίσεις μια ακρόαση για να έχεις και ιδία γνώμη.Αν θέλεις γράψε τελικά που κατέληξες και γιατί.

Tα ΧΤΖ μια χαρά θα ταιριάξουν την μουσική που ακούς και βέβαια δεν χάνεις τίποτα να κανονίσεις μια ακρόαση για να έχεις και ιδία γνώμη.Αν θέλεις γράψε τελικά που κατέληξες και γιατί.

Περιμενω να τα φερει ο αντιπροσωπος, θα γραψω σιγουρα...

Ευχαριστω, νομιζω οτι κυκλοφορησαν μεχρι και το extricate ηταν εξαιρετικα!!!και μετα βεβαια, κυκλοφορησαν δισκαρες, πριν 15 μερες βγηκε το τελευταιο τους Ersatz G.B. 29ο στην cherry red

Συμφωνώ με τον karavan και προσθέτω ότι η γνώμη μου για τον XTZ είναι πολύ καλή αλλά οδηγούσε ATC. Με ΧΤΖ μικρά δεν τον έχω ακούσει. Πάντως δεν παύει να είναι Value for money αν σκεφτείς ότι έχει και DAC και αρκετά βατ και μιας μορφής λειτουργία σε τάξη Α.

Re: Απάντηση: Αγορα Ενισχυτη & Ηχειων

Συμφωνώ με τον karavan και προσθέτω ότι η γνώμη μου για τον XTZ είναι πολύ καλή αλλά οδηγούσε ATC. Με ΧΤΖ μικρά δεν τον έχω ακούσει. Πάντως δεν παύει να είναι Value for money αν σκεφτείς ότι έχει και DAC και αρκετά βατ και μιας μορφής λειτουργία σε τάξη Α.

Αναρωτιεμαι αραγε με τι αλλα ηχεια ματσαρει εκτος απο τα ΧΤΖ

Από πλευράς οδήγησης δεν θα χει πρόβλημα με τα περισσότερα, είναι "macho" ενισχυτής.
Πιστέυω ότι θα τα πάει καλά ίσως με ένα λιγάκι πιο "μαζεμένο" στις υψηλές ηχείο μιάς και είναι λιγάκι φωτεινός ψηλά.Αναλόγως και με τις προτιμήσεις του καθενός βέβαια.

Περιμενω να το ακουσω με το 99.36 MKII, ειναι και onbudget, για μαλακο στα ψηλα εχετε να προτεινετε κατι? Η αποσταση απο τα ηχεια ειναι περιπου 5μ

Περιμενω να το ακουσω με το 99.36 MKII, ειναι και onbudget, για μαλακο στα ψηλα εχετε να προτεινετε κατι? Η αποσταση απο τα ηχεια ειναι περιπου 5μ

Θα ταιρίαξουν τα ΧΤΖ με την μουσική που ακούς... άρχισε από κει την αναζητησή ,απλά πρόσεχε μηπως τα 99.36 πέφτουν λιγάκι μεγάλα για τον χωρο σου.Ισως χρειαστεί να πας σε κάποιο μικρότερο μοντέλο.

Θα ταιρίαξουν τα ΧΤΖ με την μουσική που ακούς... άρχισε από κει την αναζητησή ,απλά πρόσεχε μηπως τα 99.36 πέφτουν λιγάκι μεγάλα για τον χωρο σου.Ισως χρειαστεί να πας σε κάποιο μικρότερο μοντέλο.

ειναι οντως μεγαλα..

Αυτο ειναι το σωστο μοντελο για το χωρο http://www.techradar.com/reviews/au...hi-fi-and-av-speakers/xtz-99-26-963635/review

ειναι οντως μεγαλα..

Αυτο ειναι το σωστο μοντελο για το χωρο http://www.techradar.com/reviews/au...hi-fi-and-av-speakers/xtz-99-26-963635/review

Ο χωρος ειναι περιπου 17μ2 και η αποσταση ακροασης περι 5 μ. Θα καλυψουν το χωρο τα προτεινομενα? (Ξεχασα να αναφερω οτι ακουω αρκετα βινυλιο οποτε με ΧΤΖ γλυτωνv το phono stage).

Απάντηση: Re: Αγορα Ενισχυτη & Ηχειων

Παίζω τον XTZ με Chario Premium 1000, ακούω ίδια περίπου μουσική (prog rock, stoner, electro), είμαι υπερευχαριστημένος, καλοματσαρισμένος, και θεωρώ κι ότι έδωσα και λίγα για αυτά που πήρα...

Το 99.26 δεν το έχω ακούσει, αλλά φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.

Απάντηση: Re: Αγορα Ενισχυτη & Ηχειων

να μην εχει σκληρα ή μεταλλικα πριμα
+1
πρόσεξε πολύ τον συνδυασμό xtz ηχεία και ενισχυτή. Ή το ένα ή το άλλο, ο συνδυασμός τους είναι τενεκεδένιος.

Τελικα κατοπιν πολλων σκεψεων απεκτησα τον ΧΤΖ CLASS A100 D3. Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αρκετα καλες (αν υπολογισει κανεις οτι παιζω με τα παλια μου ηχεια B&W 200 series 202)...Οποτε τωρα παω για ηχεια... Ακουσα τα 99.26 και σε γενικες γραμμες ακουγονταν καλα αλλα θα ηθελα να ακουσω και κατι παραπανω. (ο συνδιασμος δε μου φανηκε τοσο τενεκεδενιος). Θα παω να ακουσω τα Chario που προτεινει ο Tyler... Ομως περιμενω να ακουσω και τα 99.36. Νομιζετε οτι μπορουν να σταθουν στο χωρο? Τρεμω τιποτα μπουμαρισματα. Να ποσταρω στην κατηγορια ηχεια ή να μεινω εδω? budget πλεον περι τα 1000 ...