Παιδιά, ηχεία που είναι 8Ω κάνουν σε ενισχυτη 6Ω; Ο Pioneer 921 είναι στα 6Ω αν δεν κανω λάθος
Παιδιά, ηχεία που είναι 8Ω κάνουν σε ενισχυτη 6Ω; Ο Pioneer 921 είναι στα 6Ω αν δεν κανω λάθος
Ωχ.στα 8 ειναι απο μαμά αλλα αυτο σημαίνει οτι τα ηχεία εχουν απαιτησεις και ειναι δύσκολα.θελουν δυνατά ρεύματα δηλαδή...
Nαι, κανένα πρόβλημα....
Το αντίθετο. Τα ηχεία γίνονται δύσκολα για έναν ενισχυτή όταν έχουν μικρή σύνθετη αντίσταση, π.χ. ηχεία με σύνθετη αντίσταση 4Ω δεν συνιστώνται για A/V Receivers, και ειδικά χαμηλής κατηγορίας τιμής.....
Επειδή μάλλον είσαι λίγο μπερδεμένος, ρίξε μία ματιά εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...η-νεο-ενισχυτη?p=892307&viewfull=1#post892307
Ρεύμα θα χεις;
Είναι γνωστό οτι τα βατ που δηλώνουν οι ενισχυτές AV ειναι στην καλυτερη περίπτωση μετρημενα με 2 κανάλια οδηγούμενα.Κώστα μια ερώτηση πάνω σε αυτο.δηλαδη μαλλον τα 150w που λέει για το 921 σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να ειναι.ο Yamaha rx-v 630 δωδεκαετιας που εχω λέει 85w και οδηγούσαν B&W μέχρι πριν λίγο.τον άλλαξε με τον 921 και αυτο που είδαμε ειναι οτι βγάζει μιση ενταση σε σχεση με τον παλιο γιαμι630.τι ακριβώς γίνεται;γιατι σκέφτομαι για 921 και τρομαξα... Σορρυ για το off topic
Κώστα μια ερώτηση πάνω σε αυτο.δηλαδη μαλλον τα 150w που λέει για το 921 σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να ειναι.ο Yamaha rx-v 630 δωδεκαετιας που εχω λέει 85w και οδηγούσαν B&W μέχρι πριν λίγο.τον άλλαξε με τον 921 και αυτο που είδαμε ειναι οτι βγάζει μιση ενταση σε σχεση με τον παλιο γιαμι630.τι ακριβώς γίνεται;γιατι σκέφτομαι για 921 και τρομαξα... Σορρυ για το off topic
Είναι γνωστό οτι τα βατ που δηλώνουν οι ενισχυτές AV ειναι στην καλυτερη περίπτωση μετρημενα με 2 κανάλια οδηγούμενα.
Δεν υπάρχει περίπτωση ο 921 να βγαζη 150 βατ με 5 καναλια οδηγούμενα .
Ούτε καν. Τα 150W του VSX-921 είναι για ένα κανάλι στα 6Ω, στο 1 KHz, και με παραμόρφωση σε απαράδεκτα επίπεδα, πρακτικά δηλαδή δεν υπάρχει τέτοια ισχύς.....
Θα σου θέσω κι εγώ παρόμοιο ερώτημα με τον φίλο stavroslam. Παλιά πριν αγοράσω τον rotel, είχα σαν ολοκληρωμένο αυτόν που έχω τώρα ως προενισχυτή, τον yamaha rxv 640. Koίτα τώρα τι έγινε να μου πεις τη γνώμη σου, εκείνη την εποχή όταν έψαχνα να αγοράσω ενισχυτή ολοκληρωμένο, είχα ήδη τα B&W DM 603S2, όπου ο κατασκευαστής στο εγχειρίδιο χρήσης έλεγε για αντίσταση 8 Ωμ, αλλά σημείωνε και μίνιμουμ αντίστασης τα 3,8 Ωμ ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό. Εγώ τότε δεν ήμουν στο φόρουμ και δεν είχα ιδέα από τέτοια πράγματα, διάβασα όμως στο περιοδικό ΗΧΟΣ για τον συγκεκριμένο ενισχυτή και μου έκανε εντύπωση ένα πράγμα: όσοι yamaha είχαν δοκιμαστεί στο εργαστήριο του περιοδικού, έβγαζαν στα 5 κανάλια οδηγούμενα κάτω από 60watt, όμως ο 640 έβγαζε 83watt, το θυμάμαι σαν να ταν τώρα και μάλιστα ο κατασκευαστής έλεγε για 85watt, πολύ κοντά στην πραγματικότητα δηλαδή. Τελικά τον πήρα και πραγματικά για 3 χρόνια οδηγούσε άνετα τα συγκεκριμένα ηχεία σε χώρο μάλιστα κοντά στα 40τ.μ. και ταυτόχρονα επειδή άκουγα περισσότερο μουσική οδηγούσε ταυτόχρονα 6 ηχεία, (dsp programm 6 channel stereo) τα υπόλοιπα είναι τα kef q1 τα οποία λόγω μεγαλύτερης ευαισθησίας απ τα B&W παίζανε και δυνατότερα!!!!! Τον rotel τον αγόρασα ευκαιρία από κολλητό μου στα 300 ευρώ!!!!, εκεί εντάξει φάνηκε ο καλύτερος ενισχυτής και σε διαχωρισμό, και σε έλεγχο χαμηλών, και σε ένταση και γενικά "μεγάλωσε" ο ήχος, αλλά ο yamaha οφείλω να ομολογήσω ότι με έβγαλε ασπροπρόσωπο.Ούτε καν. Τα 150W του VSX-921 είναι για ένα κανάλι στα 6Ω, στο 1 KHz, και με παραμόρφωση σε απαράδεκτα επίπεδα, πρακτικά δηλαδή δεν υπάρχει τέτοια ισχύς.....
Τώρα για τον φίλο που ρωτάει για τα Ωμ, μη παιδεύεσαι έτσι φίλε μου γιατί δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ την αγορά σου, οι ενισχυτές "βλέπουν" αυτόματα οι περισσότεροι την αντίσταση του ηχείου και προσαρμόζονται, άλλοι έχουν διακόπτη πίσω switch impedance λέγεται νομίζω που σου δίνει την δυνατότητα επιλογής της αντίστασης. Φίλε μου στο ξαναλέω (pitbull) μην ανησυχείς και μην αγχώνεσαι έτσι, άκου τι σου λένε εδώ τα παιδιά που ξέρουν καλύτερα άκου και τον πωλητή που δεν έχει λόγο να προτείνει κάτι που θα σε κρεμάσει ειδάλλως θα του το τρίψεις στη μούρη του και προχώρα στην αγορά σου.
Διάβασα καλές κριτικές για μερικούς ενισχυτές ωστόσο δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος. Πάνω κάτω βρηκα ίδιες τιμές εκτός από τον 767.
Ποιον ενισχυτή θα επιλέγατε από τους:
Yamaha RX-V767
Pioneer VSX-921
Yamaha RX-V671 ;
Κοντά στα 500-550 ευρώ υπάρχει κάτι καλύτερο;
Εγω θα ελεγα ανάμεσα σε 921-671!!!ας μας πει κάποιος ομως ποιος αξιζει περισσοτερο...!!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.