Αγορά Ενισχυτή και ηχείων δαπέδου

mpistolas

New member
6 October 2016
13
Καλώς ήρθα στο φορουμ!
Είμαι σχεδόν αρχάριος στο χώρο.
Σκοπεύω να αγορασω ενισχυτή και ηχεία δαπέδου για το σαλόνι μου (εχω ηδη ενα dac για να οδηγησει τη μουσικη μου απο το λαπτοπ). Μπάτζετ ~1000 ευρω
Ενισχυτη σκεφτομουν τον Marantz PM-5005 και για ηχεία της Klipsch τα R26-F.
Αναρωτιομουν αν ειμαι οκ απο πλευρας matching μεταξυ ενισχυτη και ηχειων οσον αφορα την αντισταση και το power handling.
Το ηχειο αναφερει nominal impedance: 8 Ohms, αρα ειμαι οκ με τον ενισχυτη που υποστηριζει 8 ohms.
Απο πλευρας power handling εχω προβλημα? μηπως ο ενινσχυτης με 40 watt ανα καναλι ειναι λιγος για την ισχυ των ηχειων?

Ευχαριστω!

Καλώς ήρθα στο φορουμ!
Είμαι σχεδόν αρχάριος στο χώρο.
Σκοπεύω να αγορασω ενισχυτή και ηχεία δαπέδου για το σαλόνι μου (εχω ηδη ενα dac για να οδηγησει τη μουσικη μου απο το λαπτοπ). Μπάτζετ ~1000 ευρω
Ενισχυτη σκεφτομουν τον Marantz PM-5005 και για ηχεία της Klipsch τα R26-F.
Αναρωτιομουν αν ειμαι οκ απο πλευρας matching μεταξυ ενισχυτη και ηχειων οσον αφορα την αντισταση και το power handling.
Το ηχειο αναφερει nominal impedance: 8 Ohms, αρα ειμαι οκ με τον ενισχυτη που υποστηριζει 8 ohms.
Απο πλευρας power handling εχω προβλημα? μηπως ο ενινσχυτης με 40 watt ανα καναλι ειναι λιγος για την ισχυ των ηχειων?

Ευχαριστω!

H marantz είναι από τις αγαπημένες μου εταιρίες. Θα συνιστούσα όμως να πήγαινες τουλάχιστον στον Marantz PM6005 (Black πάντα) ή και πιο ψηλά αν γίνεται. Ο 6005 έχει τοροϊδή μετασχηματιστή, ακούγεται σαν να έχει περισσότερη ισχύ απ´ότι γράφει η marantz στα τεχνικά χαρακτηριστικά (σύμφωνα με το ήχος & εικόνα) και έχει και θωρακισμένο τμήμα dac. Τα ηχεία μου φαίνονται μια χαρά. Βέβαια απ´ότι έχω διαβάσει από εντυπώσεις κατόχων, τα Klipsch με τουίτερ τύπου κόρνας, ενδείκνυνται περισσότερο για rock μουσική. Αν κι εσύ είσαι περισσότερο της rock, όλα ok.

Re: Απάντηση: Αγορά Ενισχυτή και ηχείων δαπέδου

Χωρος ειναι ενιαιος ~40 τμ.
Με το συστημα θα ακουω περισσοτερο μουσικη και λιγοτερο ταινιες.
Μουσικες προτιμησεις: jazz, funk, electronica, μαυρες μουσικες και λιγο κλασικη. Rock δεν ακουω.
Επειδη στο θεμα του ενισχυτη δεν θελω να ανεβω σε τιμη (θα ειναι δωρο φιλου), υπαρχει περιπτωση με την ισχυ που δινει να μη μπορει να οδηγησει τα ηχεια?
Γενικα τι αλλο σετ θα προτεινατε?

Καλησπέρα. Τα 97db sensitivity που έχουν τα Klipsch R26-F σημαίνουν ότι δεν θα δυσκολέψουν καθόλου τον ενισχυτή. Ο ενισχυτής φέρνει κάποια νέα χαρακτηριστικά για την κατηγορία του, τα οποία στα χαρτιά δείχνουν αξιόλογα.
Πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά το "πάντρεμά τους". Από κει και πέρα θα πρέπει να τ' ακούσεις για να είσαι σίγουρος ότι έχουν τον ήχο που θα σε "κερδίσει". Και, στο περίπου πάντα, να δεις - κρίνεις αν μπορούν να σε καλύψουν στο χώρο σου.
Καλά είναι όλα αυτά που γράφουμε αλλά εσύ θα αποφασίσεις. Προσωπικά πάντα, είναι καλή η επιλογή των δύο.
Καλή συνέχεια στο ψάξιμο.

Υ.Γ. Και μη βιαστείς.

Ειδικά για jazz, funk, μαυρες μουσικες δες και τα Klipsch RP-260F. Για τον χώρο σου νομίζω πως είναι μια χαρά.

Πριν μερικα χρονια ακουσα να παιζει ενας Marantz με ενα ζευγαρι Klipsch και το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο.Το καλυτερο ειναι να τα ακουσεις εσυ να παιζουν μαζι, γιατι αυτος ειναι ο σιγουρος τροπος για να αποφασισεις.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια.
Κατι ακομα, καπου διαβαζα οτι τα klipsch ειναι περισσοτερο για cinema παρα για μουσικη. Επειδη εγω τα θελω περισσοτερο για να ακουω μουσικη εχετε να προτεινετε καποιο αλλο ηχειο στο ιδιο μπατζετ περιπου (~700-800 ευρω) που ειναι περισσοτερο για μουσικη παρα για ταινιες?

Όλα τα Klipsch δεν είναι το ίδιο όπως και όλοι οι Marantz δεν είναι το ίδιο. Τα συγκεκριμένα ηχεία που κοιτάς δεν ξέρω πως τα πάνε στην μουσική, κακά δεν νομίζω να είναι, αλλά η σειρά RP που σου προτείνω, με βεβαίοτητα σου λέω πως είναι άριστα για τα είδη μουσικής που σε ενδιαφέρουν.

Τα 250 έχω και εγώ και τα διάλεξα έχοντας παρόμοια κριτήρια με τα δικά σου. Αν μπορούν να στα βάλουν να τα ακούσεις και με κάποιον καλό Marantz ακόμα καλύτερα.

Cambridge Audio Aero 6 και Monitor Audio Bronze 6. Τα πρώτα τα έχω ακούσει, το μόνο τους μειονέκτημα (για την κατηγορία έτσι; ) είναι μια ελαφρά έλλειψη "αέρα" στα πρίμα, αλλά για την κατηγορία ενισχυτή που θα κινηθείς, αυτό μπορεί να είναι και καλό. Το ίδιο και για τα είδη που ακούς: οι παλιές jazz ηχογραφήσεις δεν έχουν και πολλή πληροφορία μετά τα 10ΚHz (μπορεί να λέω και πολλά), ενώ οι ψηλές της electronica μπορεί να σε ενοχλήσουν αν το tweeter δεν είναι πραγματικά καλό, ή αν ο ενισχυτής έχει σκληρά πρίμα (σύνηθες στη χαμηλή κατηγορία). Τα δεύτερα δεν τα έχω ακούσει, αλλά έχω τα Silver 10 και μου αρέσουν πολύ. Και τα δύο ηχεία τα θέλουν τα βατάκια τους για να παίξουν αυτό που μπορούν στα μπάσα --όμως, μια και τα φέρνει ο ίδιος αντιπρόσωπος, δεν χάνεις τίποτε να πας μια βόλτα.

Στα δικά μου αυτιά τα Klipsch "φωνάζουν", προσωπικά θα τα απέφευγα.

Τα άκουσα με τον δικό μου Densen B-110 και με με τον Cambridge 851Α. Πολύ smooth και ομοιογενής ήχος, χωρίς προβολικότητα και με αρκετό τσαμπουκά χαμηλά, χωρίς όμως μπουμαρίσματα κ.λπ. ανεπιθύμητα (στον χώρο του αντιπροσώπου). Όπως είπα, τους έλειπε λίγο ο "αέρας", κάτι που έκοβε λίγο από την ευρυχωρία της σκηνής κι επίσης το μπάσο (απ' όσο θυμάμαι) δεν ήταν υπόδειγμα περιγραφικότητας. Η σύγκριση όμως τότε είχε γίνει με τα σχεδόν διπλάσιας τιμής ΜΑ Silver 8, έτσι; (τα 10 τα άκουσα σε επόμενη επίσκεψη.) Για τα λεφτά τους, είναι ηχεία που φέρνουν μοναδικά πλεονεκτήματα στο τραπέζι: έχω τη βεβαιότητα ας πούμε, από το λίγο που τα άκουσα, ότι δεν πρόκειται να κουράσουν ποτέ, χωρίς απ' την άλλη να είναι αδιάφορα ή "νυσταγμένα".