Αγορά ενισχυτή και ηχείων, please help.

nchatzi

New member
4 November 2007
3
Αγαπητά μέλη,

Καταρχάς, συγχαρητήρια για το club, πιστεύω ότι
ήταν κάτι που έλειπε από την Ελλάδα.

Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει διότι έχω
χρόνια που απέχω από τις εξελίξεις του hi-fi.
Θα ήθελα να προχωρήσω στην αγορά ενός ραδιοενισχυτή
και ενός ζεύγους ηχείων–κολώνες δαπέδου (για θέμα λειτουργικότητας
και αισθητικής του χώρου) με προϋπολογισμό γύρω στα 1.000 με 1.200
Ευρώ(σύνολο). Βρήκα στην έκθεση Εικόνα-Ήχος έναν δικάναλο
ραδιοενισχυτή Sherwood RX 772 (το Hi Fi Test
Magazine τον χαρακτήρισε εξαιρετικό!) (με τιμή γύρω στα 500
Ευρώ) σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι ηχεία κολώνες MB
Quart Heildeberg –νέο μοντέλο- όχι τα πολύ ακριβά (με
τιμή γύρω στα 400 Ευρώ).
Η αλήθεια είναι ότι θα με ενδιέφερε να βλέπω και ταινίες κάπου κάπου
αλλά πρωτίστως με ενδιαφέρει η ποιότητα και η καθαρότητα στο θέμα της μουσικής.
Είναι αλήθεια αυτό που λένε κάποιοι ότι οι Home Theater receivers των
500-600 Ευρώ δεν είναι τόσο καλοί όσο ένας δικάναλος στο θέμα της μουσικότητας
ή τελικά μπορείς να τα έχεις και τα δύο?
Τι νομίζετε για τα Crystal Audio THX ή κάπιο άλλο μοντέλο της εταιρείας?
Είναι καλά για
μουσική πέρα από home cinema? Μήπως σε αυτή την
κλίμακα τιμής έχετε κάποια άλλα ηχεία και receiver
να μου προτείνετε?
Όσον αφορά στο θέμα του CD Player, έχω πρόσφατα αγοράσει ένα DVD PLAYER
της Toshiba το οποίο παίζει και Super Audio CD.
Πιστεύετε ότι αυτό θα μου κάνει ή θα χρειαστεί να αγοράσω και CD Player?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
Με εκτίμηση,
Νίκος Χατζηνικολάου

Λοιπόν...
Σκέψου απλά ότι ένας πεντακάναλος AV έχει 2.5 φορές περισσότερα κανάλια από έναν δικάναλο να ενισχύσει, πρέπει να παίζει σε υψηλές στάθμες (άρα πολλά watt), να έχει πεντακάναλους αποκωδικοποιητές, να πληρώσει royalties στις εταιρίες για να χρησιμοποιήσει τα σηματάκια τους, να διαθέτει ισοσταθμιστή, ρυθμιστικά έντασης, κλπ και όλα αυτά ψηφιακά...
Ένας δικάναλος κάνει τη δουλειά του με ένα Volume control, έναν επιλογέα πηγής και ένα balance (το πολύ). Άσε που δίνουν βάρος στην ποιότητα των Watt και όχι στην ποσότητα.

Άρα, λογικό είναι να μην μπορεί ένας 5ακάναλος να ανταπεξέλθει σε ήχο σε σχέση με έναν δικάναλο.

Όταν πας πάλι να συγκρίνεις ένα DVD με ένα CD, πρέπει να υπολογίσεις τους ίδιους συντελεστές κόστους.

Τα Crystal Audio είναι πολύ καλά για την κατηγορία τιμής τους. Δεν έχω ακούσει κάποιον που τα αγόρασε να γκρινιάζει. Αλλά και πάλι θα πρέπει να σκεφτείς ότι αγοράζεις 5 ηχεία και ένα υπογούφερ και δεν μπορείς να τα συγκρίνεις σε τιμή με 2 ηχεία. ;)

Για τα MB Quart δεν ξέρω...

-bye-

Τα Crystal Audio έχουν "λαμπρή" μεσοϋψηλη περιοχή και μάλλον κουράζουν μετά από μισή ώρα ακρόαση( εκτός αν αυτός ο ήχος σου αρέσει). Αν ναι τότε άκουσε και τα Tangent τα οποία είναι παρόμοια σε ήχο.

MB Quart δεν έχω ακούσει.

AV ενισχυτές με ευχάριστο ήχο σε μουσική είναι οι Ηarman Kardon, π.χ.

http://www.pixmania.com/gr/gr/522238/art/harman-kardon/eieo-oo-o-tuner-audio-vid.html

To θεμα αυτο απασχολει πολλους απο εμας που ως νεα μελη εισερχομαστε στο κοσμο του πιο "ψαγμενου" ηχου..
Κι εγω απο τη μια θελω εναν A/V ενισχυτη για τη δυνατοτητα ενος h/t αλλα εχοντας πλεον διαβασει πολλα απο τα θεματα αλλων μελων για τα δικαναλα τερατα που διαθετουν, ζηλευω..
Νιωθω πως αγοραζοντας a/v ενισχυτη θυσιαζω την ποιοτητα του ηχου που θα ακουσω! Κι αν αυτη τη στιγμη, δεν εχω εξασκησει την ακοη μου σε ποιοτικα μηχανηματα, θα ηθελα να αποκτησω "καλυτερο αυτι" ακουγοντας μουσικη απο ενα δικαναλο σεβαστου κατασκευαστη..Ακυρο το h/t λοιπον;
Τι εχουν να πουν λοιπον τα αγαστα, παλια μελη του φορουμ για ολα αυτα; Υπαρχε αισθητη διαφορα στον ηχο καθως αναβαθμιζαν τα δικαναλα συστηματα τους;
Να μην ξεχασω κ το θεμα της τιμης. Προσωπικα, οσο κ να θελω να αναβαθμιστω, δεν θα δωσω με τα τωρινα δεδομενα, παραπανω απο 1000 ευρω για ενισχυτη- λαμπατο ή a/v- συν αλλα τοσα για ηχεια κ πηγη. Μηπως ειναι αδικο να ψαχνομαι τοσο σε τετοιο προυπολογισμο;
Συγνωμη αν σας κουρασα ή βγηκα λιγο εκτος αρχικου θεματος..
Ευχαριστω..

Βασικά για αρχή...
IMHO ο καταμερισμός του budget σου είναι λάθος. κανονικά θα έπρεπε να είναι:

1000 ευρώ για ηχεία + Sub
1000 ευρώ για ενισχυτή + πηγή.

Και μόνο από την περίπτωση των ηχείων να το πας, δεν ακούγεται λογικό το ότι αν δώσεις τα ίδια λεφτά για δύο ηχεία θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα από το να δώσεις τα ίδια λεφτά για 5 ηχεία + sub? :)

Απλά πρέπει πρώτα να αποφασίσεις αν θέλεις home cinema ή στερεοφωνικό.

καμια σχεση ενισχυτης στερεο με αυτους των σινεμα
ουτε καν για προ δεν κανουν σε περιπτωση που μπορεις να βαλεις ενα καλο τελικο επανω.
δεν ξερω τωρα με τα καινουρια μοντελα που εχουν βγει αλλα φανταζομαι πως μονο σε ευκολιες εχει γινει προοδος και οτι αφορα το σινεμα.αισθηση σαραουντ και καλυτεροι επεξεργαστες στη εικονα

και φυσικα οσο ακους μαθαινεις
καποτε ακουγαμε με......... και νομιζαμε οτι εχουμε ΤΟ συστημα.
τωρα πεφτει πολυ γελιο οταν τα κατεβαζεις απο το παταρι και τα ξανακους
και γελειοποιεις τον εαυτουλι σου.
σωστα κυριε .........?:flipout::BDGBGDB55: