Αγορά ενισχυτή και ηχείων στα 1000-1300(1600 βαριά) ευρώ

stssts

Established Member
15 November 2007
297
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους,
Έχω μια sony 46x3500 και ένα PS3 και επιτέλους ήρθε ο καιρός για Home Cinema.
Θα ήθελα, εάν μπορείτε, να μου προτείνετε ενισχυτή και ηχεία.
Είναι προτιμότερο το ολοκληρωμένο σύστημα ή τα ξεχωριστά κομμάτια?
Το PS3 θα με καλύψει ως πηγή?
Να προτιμήσω τα 5.1 ch ή τα 7.1ch ηχεία? (Δωμάτιο περίπου 4χ4μ)
Έχω 2 παλιά Roister 150w.θα μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω?
Budget 1000-1300(1600 βαριά, βαριά) ευρώ.
Ευχαριστώ πολύ

είδα κάτι ενισχυτές από Γερμανία
Ποίες είναι οι διαφορές των παρακάτω εκτός από τα watt
1)Onkyo TX-SR706(720 ευρω)
2)Onkyo TX-SR806 (900ευρω)
Και 3)Onkyo TX-SR876(1350ευρω)
Σκέφτομαι να πάρω ή τον 706 ή τον 806
Αξίζουν τα παραπάνω λεφτά ο 806 και ο 876
εχεί μεγάλη διαφορά ο HQV Reon-VX από τον Faroudja DCDi Cinema
το Upscaling του PS3 δεν με καλύπτει?
Ευχαριστώ πολύ

Από που τα πήρες τα Crystal Audio Plasma 4 Wenge (10'' sub) και πόσο?(δεν τα βρίσκω σαυτό το χρώμα)
Τον 606 από Γερμανία?
Πως σου φαίνονται τα ηχεία?

Τα ηχεία είναι έργο τέχνης (και ταιριάζουν και με τα υπόλοιπα έπιπλα). Πολύ ποιοτική κατασκευή και από ήχο με ικανοποιούν πλήρως (δεν είμαι και δύσκολος). Tα Wenge είναι προηγούμενο μοντέλο νομίζω και δύσκολο να βρεθούν. Ένα τηλέφωνο στον κατασκευαστή θα σε διαφωτίσει.

Ο ενισχυτής από technikdirect 400+22 μεταφορικά.

Το περισοτερο μερος των χρηματων θα ελεγα να πανε σε ηχεια και οχι σε ενισχυτη. Εγω το θεμα των ηχειων θα το κοιταζα λιγο καλυτερα. Ενα καλο σετακι 5.1 ειναι και τα chario piccolo για παραδειγμα. Αυτα ομως θα σου πανε στο χιλιαρικο περιπου. Άλλο σετακι ειναι τα Podspeakers Micropod. Πολυ καλα και αυτα. Γενικα υπαρχουν πολλα ηχεια τα οποια ειναι αξιολογα και θα μπορουσες να δεις. Εστιασου σε αυτα και μετα στον ενισχυτη

Αρχισες από τα "βαρια" 1600 και πας για ηχεία 2000+ με βάση τον ενισχυτή που πήρες! Σε χώρο 4χ4 πάντως ο 876 είναι λίγο overkill... εκτός αν σκέφτεσαι να τον κρατήσεις μέχρι να μετακομίσεις.

Πάντως τον 876 δε θα μετανιώσεις που τον πήρες. Μόνο μην τον στριμώξεις πολύ κατα την τοποθέτηση γιατί καιει.

Αρχισες από τα "βαρια" 1600 και πας για ηχεία 2000+ με βάση τον ενισχυτή που πήρες! Σε χώρο 4χ4 πάντως ο 876 είναι λίγο overkill... εκτός αν σκέφτεσαι να τον κρατήσεις μέχρι να μετακομίσεις.

Πάντως τον 876 δε θα μετανιώσεις που τον πήρες. Μόνο μην τον στριμώξεις πολύ κατα την τοποθέτηση γιατί καιει.

Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο
Νομίζω συμβαίνει σε πολλούς.
:smile:

Με το budget που έθεσες αρχικά και γω θα σου πρότεινα τα crystal audio που είπε και ο dimitris αλλά με τον ενισχυτή που διάλεξες ανεβαίνεις θα έλεγα κατηγορία.Μάλλον κόλλησες το μικρόβιο.Εύγε!!Το ερώτημα τώρα είναι πόσα ακόμα θα διαθέσεις.Αν θέλεις κάτι οικονομικό τα crystal audio thx 3d12 τα θεωρώ καλή επιλογή για τα χρηματά τους.Εγώ έχω τα klipsch rf82 και σκοτώνουν ειδικά σε ταινίες αλλά θα ανεβεί πολύ το κόστος σου.Η εταιρεία έχει να προτείνει όμως και πιο οικονομικές σειρές αν σου αρέσει ο ήχος τους.Ότι σου λέω είναι προσωπικές απόψεις και πρέπει να ακούσεις και συ γιατί τα γούστα ειδικά στον ήχο διαφέρουν!Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο.Να το χαρείς το σύστημα σου ότι και αν διαλέξεις.πολύ καλός ο ενισχυτής.

Με το budget που έθεσες αρχικά και γω θα σου πρότεινα τα crystal audio που είπε και ο dimitris αλλά με τον ενισχυτή που διάλεξες ανεβαίνεις θα έλεγα κατηγορία.Μάλλον κόλλησες το μικρόβιο.Εύγε!!Το ερώτημα τώρα είναι πόσα ακόμα θα διαθέσεις.Αν θέλεις κάτι οικονομικό τα crystal audio thx 3d12 τα θεωρώ καλή επιλογή για τα χρηματά τους.Εγώ έχω τα klipsch rf82 και σκοτώνουν ειδικά σε ταινίες αλλά θα ανεβεί πολύ το κόστος σου.Η εταιρεία έχει να προτείνει όμως και πιο οικονομικές σειρές αν σου αρέσει ο ήχος τους.Ότι σου λέω είναι προσωπικές απόψεις και πρέπει να ακούσεις και συ γιατί τα γούστα ειδικά στον ήχο διαφέρουν!Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο.Να το χαρείς το σύστημα σου ότι και αν διαλέξεις.πολύ καλός ο ενισχυτής.

Γι αυτά εδώ τι λέτε:
μπροστά Wharfedale Diamond 9,6
πίσω wharfedale 9.2
κεντρικό το Wharfedale Diamond 9 CM
και sub το Yamaha 515

γύρω στα 1200 ευρω

τα Crystal Audio THX-3D12 που μου πρότεινες κάνουν 1600 ευρω
είναι καλύτερα από τον παραπάνω συνδυασμό?
Καλά για τα klipsch rf82 δεν το συζητάω (3000 ευρώ)

Φιλε μου θα σου πω το εξης :

Στον χωρο σου μην παρεις ηχεια μεγαλου μεγεθους._

Υπαρχουν πολλα σετ απο 5 ομοια ηχεια, τα οποια ειναι πραγματικα απιθανα για χωρο 4χ4, οσο δυνατα και να θελεις να ακουσεις....

Προτεινω:

Β&W MT-30 (καπου στα 1700)
Focal Dome (καπου στα 1300)

Για μενα (που δεν ειμαι ομως ειδικος) ουδεμια σχεση εχουν τα παραπανω σε σχεση με κατι wharfedale, crystal audio, κλπ, κλπ....

ΙΜΗΟ παντα

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχείων στα 1000-1300(1600 βαριά) ευρώ

Γι αυτά εδώ τι λέτε:
μπροστά Wharfedale Diamond 9,6
πίσω wharfedale 9.2
κεντρικό το Wharfedale Diamond 9 CM
και sub το Yamaha 515

γύρω στα 1200 ευρω

τα Crystal Audio THX-3D12 που μου πρότεινες κάνουν 1600 ευρω
είναι καλύτερα από τον παραπάνω συνδυασμό?
Καλά για τα klipsch rf82 δεν το συζητάω (3000 ευρώ)

Εγώ φίλε μου πάντως αν ηταν να διαθέσω μέχρι 1200 ευρώ θα τα έπαιρνα σίγουρα.
Αν θέλεις όμως να φθάσεις μέχρι τα 2000 ευρώ υπάρχουν και άλλες καλύτερες επιλογές.
Μέχρι το 1000αρικο και κάτι όμως ο συδιασμός που λές παραπάνω για μένα είναι πολύ καλός

Να κάνω μια λίγο «χαζή» ερώτηση,
Η βάση για τα 9.2 πουλιέται ξεχωριστά ή περιλαμβάνεται στο πακέτο?
Εάν όχι ξέρεις κανείς που θα βρώ για τα wharfedale 9.2?(πόσο κάνουν περίπου?)
Ενδιαφέρομαι για Θεσσαλονίκη.
Επίσης και κανένα καλό μαγαζί που θα μπορέσω να βρω τα Wharfedale και
το sub της Yamaha γιατί την Δευτέρα έρχεται ο Onkyo TX-SR876.
Ευχαριστώ πολύ

Tα wharfedale ομολογώ οτι δεν τα χω ακούσει προσωπικά αλλά σε συζητήσεις έχω ακούσει πολύ καλα σχόλια.είναι μια πολύ τίμια επιλογή και συμφωνώ με τον sakisxas.
Mε τον ντίνο κυρίως συμφωνώ για τα B&W ΜΤ-30 αν και λίγο ακριβά κατά την γνώμη μου πάντα αλλά δεν συμφωνώ ότι πρέπει απαραίτητα να ναι σετ με μικρά ηχεία.Ένα μικρό ηχείο δεν έχει την έκταση να αποδόσει όπως ένα μεγάλο ειδικά με εναν τέτοιο ενισχυτή.Και δεν θεωρώ για παράδειγμα ότι ένα sub μικρών σετ σαν αυτά που αναφέραμε οτί μπορεί να σε μεταφέρει όπως ένα 12αρι.Γνώμη μου πάντα και ντίνο διάψευσέ με αν θες.Απόψεις ανταλλάσουμε και ούτε εγώ είμαι ειδικός.Το θέμα μεγέθους το θεωρώ σχετικό γιατί και τα δικά μου και αν είναι μεγάλα και αποδίδουν τέλεια σε ίδιων διαστάσεων δωμάτιο.Δεν είναι θέμα έντασης αλλά ποιοτητας και λεπτομέρειας στον ήχο.Άλλωστε και με τους ισοσταθμιστές αυτής της κατηγορίας των ενισχυτών τα ηχεία προσαρμόζονται σε ότι χώρο θες.Να τονίσω βέβαια ότι στο δικό μου δωμάτιο μονο δύο μονοθέσιοι καναπέδες και το σύστημα υπάρχουν οπότε αν ο χώρος είναι γεμάτος απο τίποτα σύνθετα η άλλα έπιπλα και υπάρχει πρόβλημα τοποθέτησης θα συμφώνήσω με την πρόταση του ντινου.

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχείων στα 1000-1300(1600 βαριά) ευρώ

Tα wharfedale ομολογώ οτι δεν τα χω ακούσει προσωπικά αλλά σε συζητήσεις έχω ακούσει πολύ καλα σχόλια.είναι μια πολύ τίμια επιλογή και συμφωνώ με τον sakisxas.
Mε τον ντίνο κυρίως συμφωνώ για τα B&W ΜΤ-30 αν και λίγο ακριβά κατά την γνώμη μου πάντα αλλά δεν συμφωνώ ότι πρέπει απαραίτητα να ναι σετ με μικρά ηχεία.Ένα μικρό ηχείο δεν έχει την έκταση να αποδόσει όπως ένα μεγάλο ειδικά με εναν τέτοιο ενισχυτή.Και δεν θεωρώ για παράδειγμα ότι ένα sub μικρών σετ σαν αυτά που αναφέραμε οτί μπορεί να σε μεταφέρει όπως ένα 12αρι.Γνώμη μου πάντα και ντίνο διάψευσέ με αν θες.Απόψεις ανταλλάσουμε και ούτε εγώ είμαι ειδικός.Το θέμα μεγέθους το θεωρώ σχετικό γιατί και τα δικά μου και αν είναι μεγάλα και αποδίδουν τέλεια σε ίδιων διαστάσεων δωμάτιο.Δεν είναι θέμα έντασης αλλά ποιοτητας και λεπτομέρειας στον ήχο.Άλλωστε και με τους ισοσταθμιστές αυτής της κατηγορίας των ενισχυτών τα ηχεία προσαρμόζονται σε ότι χώρο θες.Να τονίσω βέβαια ότι στο δικό μου δωμάτιο μονο δύο μονοθέσιοι καναπέδες και το σύστημα υπάρχουν οπότε αν ο χώρος είναι γεμάτος απο τίποτα σύνθετα η άλλα έπιπλα και υπάρχει πρόβλημα τοποθέτησης θα συμφώνήσω με την πρόταση του ντινου.

+1