Αγορά ενισχυτή και ηχείων

Υπάρχουν και πολυκάναλες ηχογραφήσεις που αναπαράγουν το ambience του χώρου. Συνεπώς, ως σημειακές πηγές τα ηχεία που αναπαράγουν το ambience είναι αχτύπητα. Υπάρχουν και άλλες που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν. Γενικά είναι λίγες οι ηχογραφήσεις οι πολυκάναλες.

Το Sub, δυστυχώς στη ροή των χαμηλών όντως δεν τα πάει καθόλου καλά. Και ακούγεται αυτό στην κλασική μουσική κυρίως.

Είπα ότι δεν είναι αναγκαίο,άν δεν θέλουμε να τρίζει το σπίτι και να τρομάζουν οι γείτονες.Δεν αξίζει ΙΜΗΟ,να δώσει κανείς τόσα χρήματα,για να ακούει ελικόπτερα κι εκρήξεις μαζί με την γειτονιά...

Η ενσωμάτωση υπογούφερ πολύ δύσκολα,δεν θα καταστρέψει την ροή και την ισορροπία της μουσικής.

Dalalink έγραψα ότι το 99,99999% των δίσκων μουσικής είναι γραμμένα σε δικάναλο πρόγραμμα,σε ποιό κέντρο να κάθεσαι;Με τα βιολιά στην πλάτη σου και τον τραγουδιστή στην τουαλέττα;Οσο για τα υπόλοιπα πολυκάναλα δισκάκια,πρόκειται για τεχνουργήματα,που ελάχιστη σχέση έχουν με το ζητούμενο(κι εφικτό σήμερα) των καλών εγγραφών μουσικής.

Tο ποσοστό Διονύση δεν το έχω μετρήσει, αλλά το δέχομαι.

Το ερώτημα όμως είναι αν υπάρχουν και πολυκάναλα δισκάκια και αν έχει αξία μια τέτοια αναπαραγωγή με σένα στο κέντρο

Προσωπικά το phantom of the opera και το dark side of the moon δε με χάλασαν καθόλου... αν δε, προσθέσεις αρκετές συναυλίες σε BD πολυκάναλο ήχο... πχ Peter Gabriel - New Blood κτλ θαρρώ ότι αξίζει το έξοδο. Οκ δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να έχει και αυτή τη δυνατότητα ακρόασης. Όποιος θέλει και του αρέσει.

Last edited by a moderator:
Σε πολυκαναλες μουσικές και συναυλίες που εχω κατεβάσει πάντως ειναι σκέτη απόλαυση να ακούς...!!!

Εννοείς συναυλίες όπου τα surround παίζουν τα χειροκροτήματα και σε βάζουν μέσα στον κόσμο; Ναι εκεί είναι απόλαυση.

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχείων

Ναι μεν αλλά όταν γίνεται απαιτητικό το μουσικό πρόγραμμα, το sub δυσκολεύεται να ακολουθήσει στη μουσική. Δηλαδή, ναι μεν σου δίνει τις χαμηλές όπως κανένα ηχείο, αλλά από ταχύτητα... άστα να πάνε.

Leo iσχύει μεν, όχι για όλα τα sub δε!

Υπάρχουν και ηχεία που έχουν (ουσιαστικά) sub απο κάτω. Πιστεύω ότι μια χαρά τα πάνε και στη κλασσική.
(μη μου πεις για την τιμή! Ξέρω...:Banane0:)

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχείων

Leo iσχύει μεν, όχι για όλα τα sub δε!

Υπάρχουν και ηχεία που έχουν (ουσιαστικά) sub απο κάτω. Πιστεύω ότι μια χαρά τα πάνε και στη κλασσική.
(μη μου πεις για την τιμή! Ξέρω...:Banane0:)

Που όμως είναι μελετημένα να αλλάζουν τη φάση όσο πλησιάζει στο σημείο cross και πολλά άλλα "κουρδιστά κόλπα". Άλλο αυτό και άλλο ένα ξεχωριστό sub.

Προσπάθησε να ακούσεις συμφωνική ορχήστρα με τα βιολοντσέλα να παίζουν χαμηλά και μελωδία, ή κοντραμπάσο ως μπάσο, και όλα αυτά σε χαμηλή ένταση, να δεις πόσο αργεί ένα sub. Μισό... ημίχρονο πίσω μένει :flipout:

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή και ηχείων

Δεν παύει να είναι sub όμως!

Σωστά τα λες πάντως, γι' αυτό και ανέφερα τη τιμή...:grandpa:

Σκέψου το ως μέρος ενός συτήματος που πρέπει να έχει όσο το δυνατό καλύτερη συνέργεια. Αν ας πούμε μιλήσουμε για υβριδική σχεδίαση, όπως οι φίλοι μου στο αμέρικα που φτιάχνουν πάνελ με καμπίνα από κάτω, τότε για να δουλέψει όλο αυτό σωστά, το ρυθμίζουν αλλιώς και το σχεδιάζουν έτσι ώστε να είναι ένα κομμάτι με το υπόλοιπο ηχείο.

Μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως είναι ο χώρος όπου άλλες συχνότητες μεγεθύνονται και άλλες ούτε που ακούγονται. Άλλο ένα πρόβλημα που χαλάει τη ροή της μουσικής.

Το καλύτερο είναι να έχεις ηχεία που να μπορούν μόνα τους και να έχεις το sub να συμπληρώνει. Όταν δεν μπορεί να συμπληρώσει, να το κλείνεις. έτσι κάνω εγώ, και έχω καταλάβει ότι αυτό συμβαίνει πολύ συχνότερα στην κλασική μουσική απ' ό,τι στα άλλα είδη.

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή και ηχείων

υγ. Για τις ακροάσεις, όταν με το καλό αλλάξεις τον δικό σου, ξανακατέβα να τον ακούσουμε με τα lynx που τα χτυπάει πιο εύκολα (και μπορεί να τον κρατήσω κιόλας λολ)

Αυτό είναι ένα θεματάκι :) άντε και κατεβαίνω, τα PMC πως θα τα κουβαλάω οεο? Μιλάμε για πολύ όγκο! Έχουμε εδώ τον Ορφέα, αλλά θέλω να ακούσω και adcom και hegel και και και... Τεσπα, όταν έρθει ο καιρός θα το δω... Ευχαριστώ για την πρόσκληση και συγνώμη από τον φίλο για το offtopic.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή και ηχείων

Σκέψου το ως μέρος ενός συτήματος που πρέπει να έχει όσο το δυνατό καλύτερη συνέργεια. Αν ας πούμε μιλήσουμε για υβριδική σχεδίαση, όπως οι φίλοι μου στο αμέρικα που φτιάχνουν πάνελ με καμπίνα από κάτω, τότε για να δουλέψει όλο αυτό σωστά, το ρυθμίζουν αλλιώς και το σχεδιάζουν έτσι ώστε να είναι ένα κομμάτι με το υπόλοιπο ηχείο.

είναι γνωστό ότι (σχεδόν) τα πάντα είναι το cross...

Μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως είναι ο χώρος όπου άλλες συχνότητες μεγεθύνονται και άλλες ούτε που ακούγονται. Άλλο ένα πρόβλημα που χαλάει τη ροή της μουσικής.

Σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να σταματάει η συζήτηση για μουσικές ακροάσεις και να ξεκινά το HT και το "μπούγιο" στις χαμηλές... :D

Το καλύτερο είναι να έχεις ηχεία που να μπορούν μόνα τους και να έχεις το sub να συμπληρώνει. Όταν δεν μπορεί να συμπληρώσει, να το κλείνεις. έτσι κάνω εγώ, και έχω καταλάβει ότι αυτό συμβαίνει πολύ συχνότερα στην κλασική μουσική απ' ό,τι στα άλλα είδη.

Ακόμα δεν συνδέθηκε στο δικάναλο... χεχε
Aν και δειλά-δειλά θα αρχίσω να πειραματίζομαι με τις πολλές επιλογές φάσης που διαθέτει...:2thumb22sup:

Ελπίζοντας ότι δεν έχουμε ξεφύγει πολύ, να πω ότι πέραν του έτοιμου, υπάρχουν και μαστόρια εν Ελλάδι με άπειρη γνώση του θέματος που μπορούν να πετύχουν όλα τα παραπάνω για το ταίριασμα του sub.
Και ναι (imo, και εφόσον το επιτρέψει ο χώρος), θα παίξει μια χαρά, τις έτσι κι αλλιώς, προβληματικές σε ανάλυση/ακρίβεια χαμηλές συχνότητες ακόμα και σε δικάναλο!

Παιδιά δώστε και κανα λινκ για το φίλο με δικαναλο με ht passthrough

Τον kandy θα τον βρει στον κο Χρήστο Μασσέλο (Audio Mασσέλου: 2103221903)
(Τα στοιχεία που έχω είναι παλαιότερα, ελπίζω να είναι σωστά)

Απο εκεί και πέρα μπορεί να δει και ακριβότερους όπως primare και densen στον ορφέα, hegel στην stepcom κοκ... όρεξη για ακροάσεις να έχει, επιλογές υπάρχουν.

Για ενισχυτή τελικά είμαι ανάμεσα στον Marantz 6007 και στον Denon 3313 εκτός από την τιμή έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους; (με ενδιαφέρει περισσότερο η μουσική ακρόαση). Για μπροστινά ηχεία μου πρότειναν να ακούσω τα monitor audio RX6 http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rx/rx6/#/overview και τα canton Chrono 509.2 DC http://www.canton.de/en/hifi/chrono/produkt/chrono509.2dc.htm.

Για ενισχυτή τελικά είμαι ανάμεσα στον Marantz 6007 και στον Denon 3313 εκτός από την τιμή έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους; (με ενδιαφέρει περισσότερο η μουσική ακρόαση). Για μπροστινά ηχεία μου πρότειναν να ακούσω τα monitor audio RX6 http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rx/rx6/#/overview και τα canton Chrono 509.2 DC http://www.canton.de/en/hifi/chrono/produkt/chrono509.2dc.htm.

Ακριβώς τα ίδια ήμουν και εγω και πήγα σε 3313 και ηχεία θα πάρω τα rx6 οποτε μπορέσω!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή και ηχείων

Ακόμα δεν συνδέθηκε στο δικάναλο... χεχε
Aν και δειλά-δειλά θα αρχίσω να πειραματίζομαι με τις πολλές επιλογές φάσης που διαθέτει...:2thumb22sup:

Μια και το είπες και σήμερα έστησα ένα 2.1 στη δουλειά, πράγματι, επειδή εκτός από το χώρο που μας περιορίζει, μας περιορίζει και η τοποθέτηση του sub (τι να κάνουμε, ζούμε σε σαλόνια σε σπίτια και έχουμε περιορισμούς).
Η αίθουσα ήταν μακρόστενη και το sub τοποθετήθηκε στο κέντρο ανάμεσα στα δύο ηχεία. Η μόνη ρύθμιση που είχε το συγκεκριμένο για τη φάση ήταν το normal/reverse. Λόγω συμμετρικής τοποθέτησης, δούλεψε μια χαρά στο normal. Εάν επρόκειτο να τοποθετηθεί σε χώρο ανάποδο σαν τον δικό μου και το δικό σου, καθώς και παράκεντρα, λόγω αδυναμίας τοποθέτησης αλλού, η φάση θα πήγαινε.... όπου ήθελε. Συνεπώς, εκεί αποκτά σημασία η ρύθμιση να μην είναι ένα απλό 0/180, αλλά 0-180 (από 0 έως 180) και ακόμα καλύτερα 0-270 αν γίνεται.

Aκριβώς έτσι Λεωνίδα.

Πρόσθεσε και το ενδεχόμενο, ότι μπορεί σε κάποiο σπίτι να μη κάτσει στην "φυσιολογική" θέση (απο ακυρώσεις, μη επαρκής φόρτιση του χώρου, μέχρι ανεπιθύμητους τριγμούς σε έπιπλα και γυψοσανίδες παίζουν...) και τα προβλήματα να λύνονται με τοποθέτηση στο πλάι ή σε κάποια γωνία και έχεις τη συνολική εικόνα ρίσκου για αγορά sub με ανεπαρκείς ρυθμίσεις φάσης!