Αγορά ενισχυτή και ηχείων.

johnymauro

New member
14 January 2015
4
Καλησπέρα σας. Καινούργιος και εγώ στο forum και θα ήθελα τα φώτα σας......
Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενισχυτή και δύο ηχείων bookself, με προοπτική αργότερα να δημιουργήσω ένα home cinema αξιώσεων, αγοράζοντας τα υπόλοιπα ηχεία (κεντρικό, sub και δορυφόρους).
Έχω καταλήξει στην αγορά του ενισχυτή Yamaha rx-v477 8ohm.
Θα ήθελα την γνώμη σας για αυτόν τον ενισχυτή και επίσης τι ηχεία bookself μου προτείνετε ως η καλύτερη δυνατή λύση και με προυπολογισμό για τα δύο ηχεία περίπου 200 με 250 ευρώ.
Έχω κάτι κατά νου αλλά θέλω έμπειρη γνώμη διότι από τα καταστήματα δεν βγάζω άκρη.
Αυτά που έχω υπόψη είναι: Dali Zensor 1 στα 6ohm & cambridge audio sx50 στα 8ohm.
Ευχαριστώ

:drummer:

Βάλε στα υπόψη και τα Wharfedale Diamond 220. Τα ohm με αυτά τα ηχεία μην τα λαμβάνεις υπ' όψη.

Αυτα που γράφεις είναι bookshelf speaker τα yamaha ns-777 είναι floorstanding γενικα ειμαι ευχαριστημένος απο τα ροιστερ 25 απλως τα yamaha ns 777 λες ειναι πιο ποιοτικα σε θεμα μουσικης ..α εχω sub ns-sw300
a/v yamaha rx-a1040

roister emphasis c5

και πισω roister emphasis 5

Καμία ακόμη γνώμη ρε παιδιά?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δηλαδή μπορώ να κοιτάω και ηχεία των 6 ohm? Δεν θα κουράζετε παραπάνω ο ενισχυτής? Από απόδοση?

Ο ενισχυτής που εχεις δεν πρόκειται να βγάλει πάνω απο 50 watt στο κανάλι σε home cinema, οποτε στην κατηγορία τιμής που κοιτάς για ηχεια, το θεμα ειναι να σου αρέσει το ηχείο. Εξάλλου, κανένα ηχείο δεν εχει σταθερή αντίσταση. Όλα αυξομειώνονται .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτο που μας ενδιαφέρει γενικά ειναι η ελάχιστη αντίσταση του ηχείου. Αυτη ειναι ενα μέτρο του πόσο θα ζορίζεται ο ενισχυτής μας...

Και σε ποια συχνότητα. Γιατί άλλες απαιτήσεις σε ρεύμα οι χαμηλές και άλλες οι υψηλές.

Τώρα με τα ηχεία αυτά σιγά μην έχει πρόβλημα οποιοσδήποτε AVR, αλλά λέμε τώρα... .

Καλημέρα σας
Μετά από έρευνα και ακούγοντας και γνώμες κατέληξα σε δύο επιλογές ηχείων. Monitor Audio MR2 ή Wharfedale 121.
Τι λέτε? Αξίζουν? Τα ξέρει κανένας?
Ευχαριστώ

Γιατί να μην αξίζουν ? Μια χαρά ηχεία είναι για το κόστος τους. Είναι και στην ίδια κατηγορία τιμής. Απλά άκουσε τα....

Εκεί που καταλήγουν πολλοί βρίσκεσαι. Μια διόρθωση, η καινούργια σειρά της wharfeale είναι η σειρά 200. Το τι θα πάρεις θα εξαρτηθεί και από τον ενισχυτή.