Αγορά ενισχυτή και ηχείων

artoulis

New member
11 October 2010
18
Γεια σας παιδιά,

αποφάσισα να αγοράσω έναν ενισχυτή και λίγο αργότερα καινούργια ηχεία...
αυτή τη στιγμή έχω κάποια ηχεία υπολογιστή 2.1(όχι πολύ καλα)
για να ακούω μουσική και να συνοδέυουν με ήχο την οθόνη 108" του βιντεοπροβολέα.

θα ήθελα αν μπορούσατε να μου συστήνατε έναν ενισχυτή εώς 500 (αν αξίζει κάτι επιπλέον το συζητάμε)
θα ήθελα να κάνω 5.1 ήχο για τις ταινίες, ταυτόχρονα όμως να έχει υψηλή ποιότητα και όταν πέζει στερεοφονικά μουσική(η είσοδος του ήχου και στις 2 περιπτώσεις γίνεται από Η/Υ)

Δε με ενδιαφέρει τόσο η ένταση. Εκεί που θα ήθελα να δώσω βάση είναι η ποιότητα του ήχου(quality addict) και περισότερο για τη μουσική...

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Το ποσό που είσαι διατεθιμένος να δώσεις για ενισχυτή είναι αρκετό για την εισαγωγική καττηγορία ενισχυτων οι οποίοι μπορεί να στήσουν ένα αξιοπρεπές σύστημα για ταινίες αλλά σε απόδοση μουσικής υστερούν πάρα πολύ λόγω εγγενών μειονεκτημάτων.

Σε αυτά τα χρήματα θα κοίταζα σε pinoeer vsx-520, denon 1611,
yamaha rx-v467

ναι, τα έχω δει και εγώ αυτά τα κομμάτια
όμως η μουσική με ενδιαφέρει περισότερο από τις ταινίες
τι θα μου πρότεινες για ποιότητα και στη μουσική και πόσο θα κόστιζε κάτι τέτοιο;

ναι, τα έχω δει και εγώ αυτά τα κομμάτια
όμως η μουσική με ενδιαφέρει περισότερο από τις ταινίες
τι θα μου πρότεινες για ποιότητα και στη μουσική και πόσο θα κόστιζε κάτι τέτοιο;

θα σου πρότεινα ολκληρωμένο δικάναλο ενισχυτή. Αλλιώς θα πρέπει να συγκεράσεις τις λειτουργίες δικάναλου με πολυκάναλου συστήματος. Να πάρεις δλδ έναν δικάναλο ενισχυτή για τα μπροστινά L-R κανάλια με home cinema passthrough και έναν πολυκάναλο για τα υπόλοιπα. Οταν θα βλέπεις ταινίες ο πολυκάναλος θα κάνει την αποκωδικοποίηση των DD/DTS και ο δικάναλος απλώς θα ενισχύει. Οταν ακούς μουσική ο δικάναλος θα κάνει όλη την δουλειά και ο πολυκάναλος τίποτα. Βεβαια το κόστος αυξάνεται.....

Για να πάρεις μια εικόνα των διαφορών καλό θα ήταν να πάς σε ένα κατάστημα και να ακούσεις έναν δικάναλο και ένα πολυκάναλο ενισχυτή με συγκεκριμένα ηχεία, καλώδια,πηγή. Μόνο έτσι θα καταλάβεις μέχρι ποιού σημείου μπορείς να κάνεις εκπτώσεις στην μουσική σου.....

για κάποιο λόγο το φοβόμουν αυτό,
ότι έρευνα έχω κάνει μέχρι τώρα καταλήγει σε αντίστοιχο συμπέρασμα

μία άλλη λύση φυσικά είναι να πάρω έναν πολυκάναλο τώρα που το χρειάζομαι πιο άμεσα, να πάρω τα ηχεία, και κάποια στιγμή αργότερα(οταν θα ξαναμαζέψω χρήματα) να πάρω και έναν δικάναλο για να συνδέσω τα μπροστινά ηχεία...

είδα ότι ο denon είναι πολύ πιο ακριβώς από τους άλλους 2, είδα επίσης ότι ειναι 7-καναλος(δε με βολευει δλδ) ποιός από αυτούς είναι πιο "μουσικός ενισχυτής";
επίσης αν δώσω κάποια χρήματα παραπάνω για AV πέρα από τα watts Υπάρχει κάποια άλλη διαφορά;

για κάποιο λόγο το φοβόμουν αυτό,
ότι έρευνα έχω κάνει μέχρι τώρα καταλήγει σε αντίστοιχο συμπέρασμα

μία άλλη λύση φυσικά είναι να πάρω έναν πολυκάναλο τώρα που το χρειάζομαι πιο άμεσα, να πάρω τα ηχεία, και κάποια στιγμή αργότερα(οταν θα ξαναμαζέψω χρήματα) να πάρω και έναν δικάναλο για να συνδέσω τα μπροστινά ηχεία...

είδα ότι ο denon είναι πολύ πιο ακριβώς από τους άλλους 2, είδα επίσης ότι ειναι 7-καναλος(δε με βολευει δλδ) ποιός από αυτούς είναι πιο "μουσικός ενισχυτής";
επίσης αν δώσω κάποια χρήματα παραπάνω για AV πέρα από τα watts Υπάρχει κάποια άλλη διαφορά;

Στα 500Ε πρακτικά δεν υπάρχουν διαφορές. Σε ακριβότερα μοντέλα ναι.

Εκτός από την τροφοδοσία, εκπτώσεις έχουν γίνει και στο dac κομμάτι του ενισχυτή καθώς επίσης και στην αρχιτεκτονική των κυκλωμάτων.

δηλαδή με κάποια χρήματα παραπάνω θα μπορούσα να πάρω καλύτερο ενισχυτή από θέμα ποιότητας;
αν ναι τι θα πρότεινες;
επίσης σε σχέση denon yamaha pioneer ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους;

είδα επίσης ότι ο yamaha 367 έρχεται με 3 ηχεία δώρο. ποιες είναι οι διαφορές με τον 467;

δηλαδή με κάποια χρήματα παραπάνω θα μπορούσα να πάρω καλύτερο ενισχυτή από θέμα ποιότητας;
αν ναι τι θα πρότεινες;
επίσης σε σχέση denon yamaha pioneer ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους;

Pioneer,Denon & Yamaha. Οι επτακ´'αναλοι έχουν το επιπλέον + ότι μπορείς να δώσεις στα μπροστινά L-R κανάλια δύο επιπλέον ενισχυτικά στάδια και έτσι να πάρεις ένα ζευγάρι πιο καλά ηχεία L-R (που συνήθως έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ρεύμα).

Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου και πόσα χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις για τα ηχεία?

αυτοί που μου δείχνεις τώρα εχουν μέση τιμή 800 οπότε φεύγουμε πάρα πολύ εδώ

ο χώρος είναι περίπου 25τμ
και όσο αφορά για το ποσό θα έλεγα 200-400ευρώ για L/R ανάλογα με την περίπτωση τοου ηχείου(δλδ θα προτιμούσα να πάρω με 200 ευρώ αλλά εάν αν δώσω τα διπλά θα πάρω και διπλάσια απόδοση τότε πολύ ευχαρίστως)

αυτοί που μου δείχνεις τώρα εχουν μέση τιμή 800 οπότε φεύγουμε πάρα πολύ εδώ

ο χώρος είναι περίπου 25τμ
και όσο αφορά για το ποσό θα έλεγα 200-400ευρώ για L/R ανάλογα με την περίπτωση τοου ηχείου(δλδ θα προτιμούσα να πάρω με 200 ευρώ αλλά εάν αν δώσω τα διπλά θα πάρω και διπλάσια απόδοση τότε πολύ ευχαρίστως)

Θα σου πρότεινα να πάρεις για L-R αυτά τα οποία μπορείς να τα χτίσεις σιγά σιγά μαζεύοντας κάποια χρήματα σε αυτό το set. Για ενισχυτή αυτόν.

Εννοείται ότι θα τα ακούσεις πρώτα πριν τα αγοράσεις να δείς αν σου αρέσουν.....

Pioneer,Denon & Yamaha. Οι επτακ´'αναλοι έχουν το επιπλέον + ότι μπορείς να δώσεις στα μπροστινά L-R κανάλια δύο επιπλέον ενισχυτικά στάδια και έτσι να πάρεις ένα ζευγάρι πιο καλά ηχεία L-R (που συνήθως έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ρεύμα).

Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου και πόσα χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις για τα ηχεία?

αυτό δεν το πολυκατάλαβα, μπορώ δηλαδή να γεφυρώσω 4 κανάλια σε 2 για να πάρω τη διπλή ενίσχυση; με την αντίσταση τι γίνεται;

αυτό δεν το πολυκατάλαβα, μπορώ δηλαδή να γεφυρώσω 4 κανάλια σε 2 για να πάρω τη διπλή ενίσχυση; με την αντίσταση τι γίνεται;

Αν παρατηρήσεις στα ηχεία που σου πρότεινα τα μεγάλα έχουν από πίσω δυο ζευγάρια μπόρνες. Ενα για τα υψηλά και ένα για τα χαμηλά. Τρόπον διενίσχυση κάνεις ως εξής :

Βάζεις το κανάλι του ενισχυτή L-R στα χαμηλά και το κανάλι SBL-SBR στα ψηλά. Ετσι έχεις δυο κανάλια τροφοδοσίας σε κάθε ηχείο, δλδ διενίσχυση.

Δλδ ρίχνεις έναν επτακάναλο ενισχυτή σε 5.1 ηχεία και εκμεταλλεύεσαι τα δυο επιπρόσθετα κανάλια του ενισχυτή στα μπροστινά ηχεία σου έχοντας έτσι καλύτερη οδήγηση.

κατανοητό.
κατι άλλο που παρατήρησα είναι πως ο ενισχυτής είναι 8ohm ενώ τα ηχεία είναι 6 υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό;

επίσης εάν κάποια στιγμή πάρω 2κάναλο ενισχυτή, τα ηχεία αυτά είναι καλά για αναπαραγωγή μουσικής;

Last edited:
κατανοητό.
κατι άλλο που παρατήρησα είναι πως ο ενισχυτής είναι 8ohm ενώ τα ηχεία είναι 6 υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό;

επίσης εάν κάποια στιγμή πάρω 2κάναλο ενισχυτή, τα ηχεία αυτά είναι καλά για αναπαραγωγή μουσικής;

Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτήν την μικρή διαφορά των 2Ω. Τα ηχεία που σου πρότεινα είναι από τα καλά στην κατηγορία τιμής που κινείσαι. Βέβαια δεν είναι τα μόνα, υπάρχουν και άλλες υλοποιήσεις. Εγώ τα προτείνω σχεδόν πάντα πρώτα λόγω του ότι είναι made in Greece.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις πληροφορίες fragoulisnaval με έχεις βοηθήσει και κατατοπήσει πλήρως

μάλλον σε ενισχυτή κατέληξα στον pioneer 1020 τώρα για ηχεία θα ήθελα κάποιες προτάσεις ακόμη αλλά και φυσικά να τα ακούσω
γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο μαγαζί στην περιφέρεια της Θεσ/νίκης ώστε να μπορούσα να τα ακούσω;

Αν είναι να δώσεις 590 ευρώ για τον 1020, βάλε καλύτερα 230 ευρώ επιπλέον και πήγαινε στον 2020, που έχει πιο βαρβάτα τελικά στάδια...

Ο 1020 δεν διαφοροποιείται σε ικανότητα οδήγησης από τον 520 των 240 ευρώ...

Αν είναι να δώσεις 590 ευρώ για τον 1020, βάλε καλύτερα 230 ευρώ επιπλέον και πήγαινε στον 2020, που έχει πιο βαρβάτα τελικά στάδια...

Ο 1020 δεν διαφοροποιείται σε ικανότητα οδήγησης από τον 520 των 240 ευρώ...

που διαφοροποιητε;
στα περισότερα reviews τον 1020 τον δίνων σαν καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής;
επίσης δε ξέρω αν μπορώ να διαθέσω αυτά τα επιπλέον 230 (εκτός και αν πραγματικά αξίζει)
πιστέυεις πως οι ενισχυτές έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους;

Ο 2020 έχει 2 κιλά βαρύτερο τροφοδοτικό και 30.000μF ηλεκτρολυτικούς, σε αντίθεση με τα 13.600μF του 1020...

Αν δεν μπορείς να ανέβεις στον 2020, ο 920 είναι περισσότερο value for money από τον 1020, καθώς τα 160 ευρώ που τους χωρίζουν έχουν να κάνουν μόνο με επιπλέον συνδέσεις και όχι με ηχητική ποιότητα. Έχε επίσης υπόψην σου, ότι από τον 520 μέχρι και τον 1020, η Pioneer χρησιμοποιεί τα ίδια τρανζίστορ, τους ίδιους ηλεκτρολυτικούς και την ίδια τροφοδοσία, στην τελική ενίσχυση... ;)

Αν λοιπόν χρειάζεσαι τα επιπλέον Watt, θα πρέπει να ανέβεις...

δεν είμαι σίγουρος για το αν χρειάζομαι τα επιπλέον watts
πιστέυεις ότι για να στείλω ρεύμα στα roister emphasis τα χρειάζομαι;