Αγορά ενισχυτή μέχρι 1200

racer

AVClub Addicted Member
2 February 2009
2,912
Rotterdam
Καλησπέρα.

Φίλος θέλει να αγοράσει ενισχυτή μέχρι 1200 . Η χρήση του θα είναι περισσότερο για ταινίες και λιγότερο για μουσική και παιχνίδια από PS3. Για ηχεία surround έχει 2x Mordaunt Short 50i και τα υπόλοιπα είναι Bose Acoustimass Module 5, 5 δορυφοράκια και ένα sub.

Καλό θα ήταν ο ενισχυτής να έχει τουλάχιστον 2 HDMI εισόδους και να υποστηρίζει HD ήχο.

Μετά από ένα σύντομο ψάξιμο, έχω δει τους:

Yamaha RX-V1800
Yamaha RX-V1900
Denon AVR-2809
Yamaha RX-V3800
Denon AVR-3310

Πραγματικά έχω μπερδευτεί.. μπορείτε να προτείνετε κάτι;

Μετά από αρκετό ψάξιμο αγόρασα τον Onkyo TX-SR876 ακόμα δεν τον άκουσα γιατί μόλις εχθές τον παρέλαβα, αλλά από ότι διάβασα εδώ μέσα αλλά και σε άλλα forum τα αξίζει τα λεφτά του, εμένα μου βγήκε 1120 euro από Γερμανία αντικαταβολή.

Εγω βλεπω οτι οι απαιτησεις ειναι μικρες και το budget μεγαλο (αναλογικα). Πρεπει οπωσδηποτε να το εξαντλησει? Ο χωρος ειναι μεγαλος και απαιτει ρευματα?

Εγώ του είπα να πάρει κάτι πιο φτηνό, αλλά τόσα θέλει να δώσει..

Αυτός είναι ο χώρος

DSC_0328.jpg

για τα ~25 τετραγωνικα του, οπως τον κοβω το χωρο (5χ5 δεν ειναι περιπου?)
με ενισχυτη της κατηγοριας των 600 ευρω εχει ολα σχεδον τα features των ακριβοτερων (ολα τα σημαντικα σιγουρα, και εδω δε τον νοιαζει καν ο HD ηχος και παρολαυτα θα εχει ολα τα σχετικα) και απο δυναμη θα ειναι μια χαρα. Περα απο παραπανω δυναμη και πιο εξεζητημενα χαρακτηριστικα δε βλεπω τι θα του προσφερει ενας ακριβοτερος, και τη μεν επιπλεον δυναμη δε τη δικαιολογει ο χωρος (αμα δε εχει και γειτονες, και τον ενισχυτη των 600 ευρω στα 70% θα τον τρεχει max), τα δε εξεζητημενα χαρακτηρηστικα δε τα δικαιολογει το γεγονος οτι ηδη θα εχει πολυ περισσοτερα απο αυτα που ζηταει.

Τωρα αμα θελει σων και καλα να δωσει 1200, πες του να βαλει τα 600 στο συρταρι και σε 2 χρονια να παρει με αυτα αλλον ενα της μεσαιας τοτε κατηγοριας που θα ειναι και καλυτερος απο εναν τωρινο των 1000 και θα εχει και ολοκαινουριο πραγμα...

Έλειπα σε διακοπές, χθες ήρθα. Ο φίλος παρέλαβε τον LX-71 στα 1300 . Με πήρε τηλ. και μου είπε ότι δεν έχει surround ήχο. Θα πάω αργότερα να δω τι παίζει.. :s

Λοιπόν.. Στήσαμε τον ενισχυτή και όλα είναι ΟΚ. Μόνο που ο φίλος έχει φάει ένα κόλλημα.. Για κάποιο λόγο δεν ανάβουν τα λαμπάκια που έχω σημειώσει στη φωτογραφία και δεν του αρέσει.. Τι μπορεί να φταίει;

Attachments

• Pioneer-SC-LX71b.jpg
    Pioneer-SC-LX71b.jpg
    20.3 KB · Views: 54
ηχεια εχει συνδεσει ?
αν ναι, (7 πρεπει για να δει ολα αυτα τα "λαμπακια") το κατω - κατω αριστερο κουμπι του κοντρολ δινει διαφορες επιλογες.
Πατηστε μεχρι να εμφανιστουν

Last edited:
ok, και πες μας μετα αν εγινε τιποτα
Θα ειναι το πρωτο χρησιμο ποστ μου εδω μεσα :flipout:

Να πατήσει στην τελευταία σειρά (κάτω) του τηλεκοντρόλ το κουμπί standard κατά την αναπαραγωγή δίσκου με πολυκάναλο ήχο.
Στην οθόνη θα δείξει Dolby ή dts ανάλογα με τον δίσκο, και θα ανάψουν και τα λαμπάκια.....

Ανασυρω το παρων για να (ξανα)ρωτησω το ιδιο με το #13).
Γιατι δεν αναβουν τα λαμπακια ?
10 μηνες που τον εχω (LX81) τωρα το προσεξα....
Καμια ιδεα ?