Αγορά ενισχυτή: Pioneer 923 ή Denon X2000 ?

lakis90

New member
27 November 2009
67
Βοηθεια αγορας ενισχυτη 5.1
Ειχα ενα 5.1 home cinema (all in one) της samsung 1000w αλλα καηκε το dvd player κ δεν επισκευαζεται.
Το δωματιο ειναι περιπου 5m x 3m κ προοριζεται για μουσικη, ταινιες 5.1 με 46'' TV HD 1080p.

Σκεφτομαι να αγορασω ενισχυτη, να βαλω τα ηχεια samsung που ηδη εχω,
κ στο μελλον θα αγορασω καλυτερα ηχεια.

Mε αυτα που διαβασα στο forum κατεληξα σε 2 -3:
Ποιον ενισχυτη μου προτεινεται pioneer vsx-923 ή Denon avr-x2000 ?? (η τιμη τους ειναι ιδια)
Σκεφτομαι κ τον Demon x1000 ??(λογω προσιτης τιμης 100 ευρω φθηνοτερος απο τους αλλους 2).
Αξιζουν τα 100 ευρω τα παραπανω οι 2 πρωτοι?
Maximun 400 ευρω διαθετω για ενισχυτη :)

Με τα χρηματα αυτα απλα να πετυχω value for money.
Thanks....

Re: Αγορα ενισχυτη: Pioneer 923 ή Denon X2000 ???

Μια μικρη βοηθεια ρε παιδια, ωστε να καταληξω ποιον απο τους 2-3 ???

(εαν παρω ενισχυτη 7.1 κ χρησιμοποιω 5.1 ηχεια {λογω χωρου}, η ολη δυναμη-αποδοση του ενισχυτη
θα μοιραζεται στα 5.1 ηχεια ή η δυναμη του ενισχυτη μοιραζεται ξεχωριστα σε καθε ηχειο
κ θα πηγαινει ας πουμε χαμενη η δυναμη του ενισχυτη στα 2 καναλια που δεν θα τα χρησιμοποιω?
μιας κ θα χρησιμοποιω μονο 5.1 ηχεια με 7.1 ενισχυτη )

Δεν το κατεχω το αθλημα κ τα λεω πολυ ωμα, sorry guys :grinning-smiley-043
sorry αν σας κουραζω

Τα ενισχυτικα σταδια του καθε καναλιου ειναι ικανα να αποδοσουν το καθενα το ιδιο οταν παιζουν μονα τους.
Το γραφουν και οι περισσοτερες εταιριες στα χαρακτηριστικα που δινουν. Το bottleneck στην υποθεση ειναι το τροφοδοτικο. Θελω να πιστευω πως αυτο των εφτακαναλων θα ειναι μεγαλυτερο απο αυτο των δικαναλων. Ειναι κατι που στην πραγματικοτητα αναγνωριζεις απο την καταναλισκομενη ισχυ (αν οι εταιριες δωσουν στοιχεια). Μη μπερδεψεις ομως τους class d. Εκει οι καταναλωσεις ειναι πολυ πιο κατω. Για να καταλαβεις ενας α/β εχει αποδοση 50% και ενας class d εχει 90%.

Σε ευχαριστω για την απαντηση,
αρα αν καταλαβα σωστα εφοσον θα χρησιμοποιησω 5.1 ηχεια
τοτε ειναι χασιμο τα παραπανω χρηματα να ανεβω σε 7.1 ενισχυτη εφοσον δεν θα χρησιμοποιω
τα 2 καναλια κ η αποδοση θα ναι σαν να εχω 5.1 ενισχυτη, σωστα? (σαν αποδοση κ δυναμη του ενισχυτη μιλαω)
Αρα δηλ γνωμη σου να καταληξω στον Denon 1000 στα 280 ευρω ή σε εναν απο τους
αλλους 2 που εχουν ιδια τιμη 390 ευρω (κ σε ποιον απο τους 2)?

Το αναποδο βασικα εννοουσα. Οτι λογικα θα εχεις μεγαλυτερο τροφοδοτικο και αξιζει τον κοπο να το ψαξεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν κρατησεις τα ηχεια παρε τον denon. Αν σκοπευεις να τα αναβαθμισεις παρε τον pioneer. Το σαμπ που εχεις ειναι ενεργο;

Καταλαβα, θα το ψαξω.
Kατα την γνωμη σου αν επελεγες καποιον απο τους προτεινομενους (3) ενισχυτες ποιος
θα ηταν?Σχεση αποδοση τιμης?Μεχρι 400 ευρω μπορω να διαθεσω maximum.

αν μου προτεινει καποιος μεχρι 400 ευρω καποιον αλλο, δεκτες φυσικα ολες οι γνωμες.

Ο 1000 ο Denon δεν έχει scaler και ο 2000 έχει μόνο μία έξοδο για sub. Η ισοστάθμιση του 923 είναι αλλού. Η μόνη της διαφορά από τον καινούργιο 924 είναι το sub EQ αλλά μην φανταστείς τίποτε το σπουδαίο και παραμετρικό.
Ο 923 είναι μανούλα στις ταινίες. Κάνει περισσότερα πράγματα από τους δύο Denon.
Στο παιχνίδι βάλε και την εκπληκτική εφαρμογή ελέγχου της Pioneer.

Εάν ασχοληθείς πετυχαίνεις καλύτερα ηχητικά αποτελέσματα με τον 923. Αν όχι, τότε πήγαινε σε Denon. θα σου δώσουν πιο γρήγορα εντυπωσιακό ήχο. Είναι για τους ανυπόμονους.

Τα ηχεία σου είναι πολύ λίγα και για τους τρεις. Το sub έχει δικό του ενισχυτή; Αν όχι θα χρειαστείς καινούργιο.

Thanks Pleo για την απαντηση.
Πρωτα κοιταω το θεμα τιμης αλλα οι 2 (-923 κ x2000) εχουν ιδια τιμη κ εχω κολλησει απο θεμα επιλογης μεταξυ τους.
(δηλ αποδοση κ ποιοτητα κατασκευης, με λιγοτερα προβληματα, ο ενας made chine o αλλος US κ ελεγα απο θεμα ποιοτητας
κατασκευης μηπως ο Denon ειναι καλυτερος, αλλα κοιταω κ ποιος ειναι πιο αποδοτικος για 50% ταινιες κ 50% μουσικη).
Ο 1000 απλα ειναι πολυ προσιτος στη τιμη του με τα 280 ευρω κ τον εβαλα σαν επιλογη κ σαν 5.1 ηχεια που θα βαλω.

Ο 2000 δεν με απασχολει που εχει 1 εξοδο sub, δεν θα εβαζα δευτερο sub.

Ο 1000 οπως λες που δεν εχει scaling δεν ξερω κατα ποσο θα μου χρειαστει εμενα (αρχαριος) κ κατα ποσο αξιζει
να δωσω 100 ευρω για να παρω αυτα τα παραπανω που προσφερουν οι αλλοι 2. Εαν αξιζουν τα 100
ευρω οκ τα δινω, απλα θα χρησιμοποιησω 5.1 ηχεια κ πιστευω μηπως παει χαμενος ο
7.1 ενισχυτης απο αποδοση κ δυναμη ηχου, εφοσον η ενταση του δεν θα μοιραστει ολη στα 5.1 ηχεια, κ απλα να εχω 2 καναλια χωρις
να τα χρησιμοποιω κ εναν ενισχυτη που δεν θα αξιοποιω την δυναμη του στο maximum.
(Θελω να πω οτι ολη του η δυναμη θα μοιραζεται πχ στα 2.1 ηχεια οταν ακουω μουσικη ή το καθε καναλι περνει απο τον
ενισχυτη την δυναμη που του αναλογη κ τιποτα παραπανω πχ στα 2.1 ηχεια οταν ακουω μουσικη )?

Το sub δεν εχει δικο του ενισχυτη μιας κ ειχα all in one συστημα samsung 1000w. Otan λες καινουργιο ενυσχιτη εννοεις ξεχωριστω για το sub, δευτερο?
Θα τα ψαξω στην αρχη για ρυθμισεις αλλα σαν αρχαριος δεν ξερω αν θα πετυχω το καλυτερο αποτελεσμα κ κατα ποσο δυσκολες ειναι οι ρυθμισεις του pioneer.
Τα ηχεια θα τα αλλαξω στο μελλον, αλλα λες να καουν που ειναι μικρα?
Sorry για το κατεβατω, γραφω οσο μπορω πιο λιγα...

Last edited:

Θα χρειαστείς ένα subwoofer με δικό του ενισχυτή.
To scaling θα σε απασχολήσει μόνο αν η πηγή σου δεν έχει HDMI, αν και ο Pioneer επιπλέον δίνει και κάποια επεξεργασία στην εικόνα εκτός από scaling.
Ένα τροφοδοτικό έχουν για όλα τα κανάλια, συνεπώς όσο λιγότερα κανάλια έχουν να τροφοδοτήσουν τόσο περισσότερο περιθώριο τροφοδοσίας έχουν.
Τρώγοντας έρχεται η όρεξη για δύο επιπλέον ηχεία είτε surround back, είτε front height, είτε και front wide που υποστηρίζει ο 923.
Σημαντική η δεύτερη έξοδος HDMI στον Pioneer.
Τα ηχεία εννοώ ότι δεν θα αποδώσουν αυτό που πρέπει.

Δηλ κανενας ενισχυτης απο αυτους τους 3 δεν μπορει να συνδεθει επανω του κ το sub?

Επεξεργασια εικονας που λες, το διαβασα, αν εννοεις για 4κ upscaling.Δεν πιστευεις σε αυτο το κομματι
οτι θα μου ειναι αχρηστο εμενα κ οτι ειναι πολυ νωρις να μιλαμε για 4κ εικονα, δεν νομιζω να κανει κ
τοσο θαυματα στην επεξεργασια εικονας κ να την αλλαζει τοσο που να αξιζει το αποτελεσμα της εικονας??

Προς το παρον βλεπω τις ταινιες απο φλασακι στη TV μεσω usb, (TV 46'' FULL HD 1080P Samsung), απλα εχω θεμα κ δεν διαβαζει
ο media player της TV τα MKV αρχεια κ πιθανοτατα οταν καταληξω στον ενισχυτη να παρω κ ενα ξεχωριστο
media palyer που σημαινει οτι κ το scaling δεν θα μου χρειαστει εφοσον θα χω hdmi πηγη.

Ο χωρος για επιπλεον ηχεια που λες ειναι περιορισμενος ,15-20 τετραγωνικα (4 x 5 metra peripou )με θεαση στα 4 μετρα απο TV,
κ τα 7 ηχεια πιστευω θα πεφτουν πολλα. Δυναμη κ ενταση δεν θελω τοσο σαν στο home cinema αλλα περισσοτερο
οταν θελω να ακουσω μουσικη να γουσταρω να ανεβασω την ενταση κ να μη με προδωσει η αποδοση του ολου συστηματος.

Για τα ηχεια που ηδη εχω εφοσον δεν εχω φοβο να καουν οπως λες με εναν απο αυτους τους ενισχυτες, θα τα αλλαξω αργοτερα οταν μαζεψω
παλι χρηματα σε μερικους μηνες.

Λογω μικρου χωρου δωματιου οπως σου ειπα περισσοτερο εστιαζω να χει αποτελεσμα κ ενταση το συστημα στη μουσικη παρα σαν home cinema.
Tωρα θα μου πεις παρε ξεχωριστο δικαναλο για τη μουσικη αλλα αν ειχα τα χρηματα θα το εκανα, απλα προσπαθω με ενα 5.1 ενισχυτη να τα
συνδυασω ολα, αυτο εινα το κακο.
Αρα με αυτα που σου ειπα οτι θελω, να κοιταξω κ τον Denon 1000 με 280 ευρω ή να τον απορριψω?

Εννοούσα κάτι παραπάνω εκτός του upscaling. Τέλος πάντων αφού πηγή θα είναι το m.p. τότε ας είναι.

Το sub εφ' όσον λες ότι είναι παθητικό, δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γενικά με AVR.

O Denon o 1000 ως ήχος βρίσκεται σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τους υπόλοιπους πεντακάναλους. Θυμίζει ενισχυτή επόμενης κατηγορίας στην οποία συνήθως υπάρχουν 7κάναλοι.

Κάτι μου λέει όμως ότι έχει εξαντληθεί. Καταλαβαίνω ότι κοιτάς προς τον 1000 γιατί πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος ενός sub.

Μπορω να τον βρω τον Denon 1000 k αρχιζω οντως να τον κοιταω (μονο κ μονο λογω τιμης).
Εχω υπολογισει οτι αγορασω (ενισχυτη-ηχεια κτλ) να μην υπερβει τα 1000 ευρω το ολο συστημα.

Αρα για να καταληξω, στη περιπτωση μου θα ειμαι ικανοποιημενος με τον Denon 1000
μιας κ αναζητω παραλληλα κ την δυνατη μουσικη?

Εκτος απο τα επιπλεον καλουδια που οντως εχει ο 923, αν μιλησουμε μονο για την δυναμη κ την ενταση
''μονο'' με 5.1 ηχεια μεταξυ Denon 1000 vs pioneer 923 εχουν μεγαλη διαφορα μεταξυ τους στην δυναμη?

Διαφορετικα αν βρω τα παραπανω 100 ευρω οπως ειπες να καταληξω στον 923 pioneer για τις αναγκες που εχω εγω.

Έχω μια διαφορετική φιλοσοφία, προσωπικά, στο τι είναι καλός ήχος. Όταν ένα μηχάνημα μου δίνει τη δυνατότητα να παίξω με τον ήχο του, το προτιμώ. Βέβαια δεν είναι για όλους το ίδιο. Και στην περίπτωση του Pio το θέμα δυσκολεύει περισσότερο λόγω πολυπλοκότητας του συστήματος ισοστάθμισής του.
Όμως όταν για παράδειγμα σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγξεις τη φάση των χαμηλών και από αυτό προκύψει πιο δεμένος ήχος, πως γίνεται να πεις ότι δεν έχει καλό ήχο;

Το συμπέρασμα είναι ότι σε σχέση με το τι είχες πριν, η διαφορά θα είναι μεγάλη, με την προυπόθεση ότι κάποια στιγμή θα πάρεις σοβαρά ηχεία. Και τώρα θα έχεις διαφορά βεβαίως ό,τι και να διαλέξεις.

καταλαβα my friend κ σε ευχαριστω για την υπομονη σου.
Πιστευω λογω το οτι ειμαι αρχαριος, τα αυτια μου να μην πιανουν αυτο που λες
εσυ ''καλο ηχο'', κ να μην τον καταλαβαινω οσο εσυ. Ενω πχ την ενταση την καταλαβαινω :laugh:

Τωρα για τις ρυθμισεις του pioneer (αρχαριος), δεν ξερω αν καταφερω να τον κανει να αποδοσει
ολες του τις δυνατοτητες κ κατα ποσο ειναι δυσκολες οι ρυθμισεις του.

Οσο για σοβαρα ηχεια που λες απο ποσα χρηματα να υπολογιζω το ελαχιστο?
Καμια προταση αν σου ειναι ευκολο να μου πεις? ποια ηχεια ταιριαζουν καλυτερα για τον 1000 κ ποια για το 923?
εκτος κ αν τα ηχεια δεν παιζουν ρολο οποιον ενισχυτη κ αν διαλεξω. (5.1 ηχεια) thanks

Last edited: