αγορα ενισχυτη

prokf

New member
27 March 2011
13
Καλησπερα. Σκοπευω να αντικαταστησω τον ενισχυτη μου (tangent amp-100) τροφοδοτει ενα ζευγαρι roister emphasis 25.Σκεφτομαι τα εξης.

yamaha A-s300
ax-497

benhinger a-500
inuke 1000
+
αξιοπρεπη μικτη

ολα στα 250-300 ε. πηγη το pc με αυτην http://www.skroutz.gr/s/311517/Creative-Sound-Blaster-X-Fi-HD-Sound-Card.html

ακουω ολα τα ειδη της rock,blues,progressive,λιγο hip-hop.

24 τετραγωνικα ο χωρος.ακροαση στα 2,5 μετρα.Αληθεια ακουει αλλος τα empasis 25 σε στερεο ακροαση?

ευχαριστω

Last edited by a moderator:
Οι benhinger a-500 & inuke 1000 από ότι καταλαβαίνω είναι επαγγελματικοί ενισχυτές, σωστά; Εγώ θα σου πρότεινα να κινηθείς σε "οικιακό" ενισχυτή με την έννοια του πιο ζεστού και σωστού ήχου. Βέβαια δε θα έχεις το γκάζι που σου δίνουν οι παραπάνω ενισχυτές, αν και δε νομίζω ότι τα ηχεία σου θα χρειαστούν τόση ισχύ.

Αλήθεια, τον μίκτη τι τον θέλεις;

απο τους yamaha που εχεις ηδη πει θα ελεγα να ακουσεις(αν βρεις λογο παλαιοτητας) τον ax-497 τον εχει φιλος και ειναι πολυ καλος ενισχυτης και σε σχεση με τα καινουργια μοντελα yamaha μου αρεσει περισσοτερο.

απο τους yamaha που εχεις ηδη πει θα ελεγα να ακουσεις(αν βρεις λογο παλαιοτητας) τον ax-497 τον εχει φιλος και ειναι πολυ καλος ενισχυτης και σε σχεση με τα καινουργια μοντελα yamaha μου αρεσει περισσοτερο.

Εχω στο 2ο σύστημα μου το ax-392 που ειναι ουσιαστικά ίδιος με τον 397 αρα και με τον 497 με λιγότερη ισχυ, θα ελεγα οτι μαλλον δεν ταιριάζει με τον εντονο χαρακτήρα ψηλά των roister. Πιστεύω οτι ενας πιο ήπιος στα ψηλά ενισχυτής όπως ο Harman-Kardon HK980 θα μου αρεσε πιο πολυ με τα roister

Δεν αμφιβαλω στο οτι μπορει να μην ταιριαζουν, αλλα θα το διαπιστωσει και θα το κρινει μονο αν καταφερει και ακουσει.
Απλα ο hk980 εχει 400(πολυ καλος ενισχυτης βεβαια) και τον προτινω και γω επισης και ο denon pma 720 τον οποιο αγορασα πριν 2εβδομαδες και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.

Εννοείται ότι η καλύτερη τακτική είναι να ακούσει και να επιλέξει σύμφωνα με τα δικά του γούστα. Πάντως οι Yamaha είναι τουλάχιστο σκυλιά. Το δικό μου τον έχω από 1997, δεν έχει κάνει τσικ αν και έχει υποστεί πολλές φορές διακοπές ρεύματος και ας τον είχα τεζα εκείνη την ώρα.

Απάντηση: Re: αγορα ενισχυτη

Απλα ρε παιδια χρειαζομαι κατι να εχει λιγο δυναμη.Δεν θελω να ζοριζεται για να βαρεσει δυνατα το συστημα.αν εξαιρεσω τον ax-497 οι αλλοι μου μοιαζουν 'λιγοι'. Δεν αξιζει και τα χρηματα που θα δοσω.ενω με ενα benh a500 πολυ δυναμη.και με τα ριθμιστικα απο τον μικτη θα φερνω και τον ηχο στα μετρα της μουσικης.Ποσο πιο ακουστικος δηλαδη να ειναι ενα ολοκληρομενος απο εναν τελικο με μικτη,εταιριας των 60-80ε.

p.s

O HK980 πολυ ομορφος!

Last edited:
Re: Απάντηση: αγορα ενισχυτη

Μετα βλεπω και κατι τετοια http://matrixhifi.com/ENG_contenedor_ppec.htm και μπενω σε σκεψεις,και οχι για το ποσοστο που του αρεσε το οικομικο πακετο,αλλα για το ποσοστο που δεν καταλαβε διαφορα.

Τυφλό τεστ να σου πω την αλήθεια δεν έχω κάνει. Ούτε και θα αναθεματίσω το παραπάνω τεστ. Αλλά εγώ θα σου πω ότι ξεκίνησα από ένα σύστημα των 170.000 δρχ το 1997. Τα ηχεία που είχα τότε (Mordaunt-Short MS10i) τα έχω δώσει πρόσφατα στον πατέρα μου, τον ενισχυτή του τότε (Yamaha AX-392) όπως προανέφερα τον έχω ακόμα στο δεύτερο συστημα μου. Έχω κάνει πριν λίγο καιρό δοκιμή των MS10i συγκρίνοντας τον εν λόγω ενισχυτή με τον ενισχυτή που έχω στο κύριο σύστημα μου (Unison Unico SE). Δεν υπήρξε καμία σχέση στο άκουσμα, προφανώς υπερ του ακριβού ενισχυτή.