Αγορα ενισχυτη

ntinaras

Established Member
31 December 2010
121
Καλησπερα και καλη βραδια.

Ψαχνω ενισχυτη

Τι εχω
TV
Ηχεια
Subwoofer

Χωρος , καπου 20ΤΜ, αλλα στο μελλον θα γινει 60+

Χρηση, ταινιες mkv κατα 90% και 10% μουσικη απο Mp3/flac

τι θελω?

5.1 minimum
να μπορει να οδηγησει σωστα τα ηχεια
να εχει hdmi in/out με 4k passthrough για future proof
δικτυο (αν εχει και wifi επιθυμητο) για να μπορω να τον χειριζομαι απο μακρια και να παιζει αρχεια απο pc σε αλλο δωματιο
ολα τα τελευταια προτυπα DTS-HD, dolby true HD κτλ

Υπαρχει κανας ενισχυτης που να παιζει mkv/flac/mp3 απο usb?

budget? οσο το λιγοτερο τοσο το καλυτερο :D
αναλογιστειτε οτι και τα ηχεια και το sub τα πηρα σε προσφορες μισοτιμης, γενικα δε βιαζομαι να τον αγορασω αμεσα.

Καλό θα ήταν να έχουμε μια τάξη μεγέθους του μπάτζετ να ξέρουμε που να κινηθούμε στις προτάσεις μας. Η δική μου πρόταση, αν και δεν το συνηθίζω όσον αφορά να υποστηρίζω τις δικές μου συσκευές, εντούτοις σ αυτή την περίπτωση θα κάνω μια εξαίρεση γιατί νομίζω ο δικός μου ενισχυτής είναι ό,τι πρέπει, Denon 2313 αν μπορούσες να τον βρεις μεταχειρισμένο θα σου πάει το πολύ 350 ευρώ, θα οδηγήσει με άνεση τα συγκεκριμένα ηχεία κι έχει κι εξόδους προενίσχυσης για μελλοντικό πολυκάναλο τελικό όταν θα μεγαλώσεις το χώρο σου και φυσικά είναι συμβατός με όλα τα χαρακτηριστικά που έχεις ως απαίτηση, 7.1, DTS HD Dolby True HD, παίζει flac, mp3 από usb για mkv δεν το γνωρίζω αλλά νομίζω όχι, δίκτυο ναι όχι ασύρματο υπάρχει όμως παρόμοιο μοντέλο με wi-fi αλλά δεν το θυμάμαι αυτή τη στιγμή, 2 εξόδους hdmi για ταυτόχρονη θέαση τηλεόραση και προτζέκτορα και πολλά άλλα. Στο λινκ που σου έβαλα πάτα στα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά να δεις ό,τι υπάρχει πάνω στον ενισχυτή, στα συν και το πανεύκολο μενού.

Last edited:
Ευχαριστω για την απαντηση, κι εγω καπου εκει σκεφτομουνα, ~300 ευρω.
αλλα αυτος βλεπω εχει 830 καινουριος, ποιος και γιατι θα τον πουλαγε κατω απο το μισο της τιμης του?

εγω σκεφτομουνα κατι σαν τον Yamaha RX-V477.

Ο συγκεκριμένος που σου πρότεινα έχει καταργηθεί και συνήθως σ αυτές τις περιπτώσεις πάνω απ το 50% της αρχικής τους αξίας δύσκολα πιάνουν ως μεταχειρισμένοι, σε σύγκριση δε με τον Yamaha που προτείνεις εσύ, υπερέχει σε δύναμη και σε χρήσιμες για το μέλλον σου συνδέσεις, υπομονή βέβαια να πέσουν κι άλλες προτάσεις στο τραπέζι.

εχει δικτυο?

Οχι κι είναι μακράν υποδεέστερος σε όλα έναντι των Yamaha - Denon. Αν θες για καινούριο και μπορείς να υπερβείς κατά 80 ευρώ του μπάτζετ σου που σίγουρα θα σου γίνει και κάτι καλύτερο, στη θέση σου θα πήγαινα γι αυτόν: http://www.skroutz.gr/s/6987282/Yamaha-RX-V479.html
http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v479_g/ Πάτα στα features να δεις τι σου προσφέρει, πιστεύω τίμιο μηχάνημα για την τιμή του κι έχει και δίκτυο.

για τον γιαμαχα συμφωνο απολυτα .η λυση που εδωσα ειναι βαση χρηματων.τωρα για τον χαρμαν ειναι πολυ καλοσ βεβαια τον εχω ακουσει στο σετ με τα ηχεια. θα σου προτεινα να ακουσεισ την καθε συμβουλη του ρομποτη,εγω τον ακουσα κ δεν το χω μετανιωσει,ασχετο οτι μπηκε το μικροβιο κ ψαχνομαι για αναβαθμισει αυτο δεν το αποφευγεισ μελλοντηκα

Αν σε ενδιαφέρει το HDR καλύτερα να κοιτάξεις κάποιον από την σειρά RX-V x79 ή RX-A xx50 (αν είναι να πάρεις τελικά Yamaha) και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι το έχουν τα entry Level μοντέλα και καλό θα ήταν να στείλεις ένα e-mail να το εξακριβώσεις γιατί δεν το αναφέρει ξεκάθαρα στο ευρωπαϊκό site. Πάντως η περσινή σειρά της yamaha δεν έχει hdmi 2.0a (κάποια μοντέλα έχουν hdmi 2.0 άλλα οχι hdmi 2.0a).

HDR ειναι το high dynamic range?
στις φωτογραφιες ηξερα οτι υπαρχει αυτο.
στους ενισχυτες τι κανει?

επισης το e-shop εχει βγαλει προσφορες σε 3 ενισχυτες
τι λενε? :D
Capture.PNG

Επειδή έγραψες ότι θες να είσαι futureproof υπέθεσα ότι θα θες να παίζεις ταινιες 4Κ. Τα Specs των UHD discs συμπεριλαμβάνουν και high dynamic range. Θα είναι κρίμα σε ένα χρόνο να ψάχνεις πάλι για νέο ενισχυτή που να το υποστηρίζει. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το link.

http://hdguru.com/ready-for-that-hdr-ready-home-theater-hold-on/

Αν ο ενισχυτής σου δεν είναι hdmi2.a δεν θα μπορεί να περάσει hdr υλικό από την πηγή στην tv σου. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι όλη η αλυσίδα έχει hdmi2.0a και η tv σου είναι επίσης hdr ready.

απ οτι βλεπω μονο τα πολυ ακριβα μοντελα το υποστηριζουν αυτο, οποτε τρωει Χ αυτη η επιλογη, ετσι κι αλλιως θεωρητικα θα μπορω να στελνω απο την πηγη απ ευθειας σημα εικονας στην τηλεοραση, αρα δεν ειναι απαραιτητο αυτο.

ξεχασα να αναφερω οτι τουλαχιστον για τα πρωτα χρονια οι ταινιες θα παιζουν κατα κυριο λογο απο PC μεσω hdmi και θα ειναι .mkv και για Player το Mpchc, φανταζομαι το hdcp 2.2 δεν χρειαζεται σε ταινιες που δεν ειναι bluray.

οποτε μιας και η καρτα γραφικων μου τωρα υποστηριζει απλα hdmi 1.4 και η τηλεοραση ουτε καν αυτο αν θυμαμαι καλα, δεν εχει νοημα να σκασω 1000 ευρω για ενισχυτη :P

αυτος ο 477 απο το e-shop μου φαινεται καλη λυση, μιας και ειναι και σε πολυ καλη τιμη.