Αγορά ενισχυτή

Kostas Mour

New member
9 April 2025
6
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε φάση επιλογής ενός νέου ενισχυτή home cinema και θα έλεγα ότι είμαι προκατειλημμένος σε σχέση με την Onkyo αφού ο παλιός μου ήταν αυτής της εταιρίας. Βέβαια με έχει προβληματίσει το γεγονός ότι απο το 22 η εταιρία κήρυξε πτώχευση, αλλά θα συνεχίζει να υποστηρίζει τα προιόντα της. Σκέφτομαι τον Onkyo 6100 αλλά το αντίπαλο δέος σε υψηλότερη τιμή βέβαια είναι ο marantz cinema 60 και ο yamaha A4A. Ο τελευταίος δίνει μάλιστα και 5 χρόνια εγγύηση βλέπω. Η χρήση του θα είναι λίγο απο όλα. Ήθελα να ακούω κ μουσική από την τηλεόραση (youtube), να βλέπω ταινίες, να βάζω αργότερα καμία κονσόλα επάνω για το παιδί. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και ακούω προτάσεις....

Καλησπέρα.

Ο Cinema 60 της Marantz είναι ένας Denon AVR-X2800H ο οποίος όμως παίζει καλύτερα από εκείνον γιατί έχει ποιοτικότερα υλικά και έχει εξόδους προενίσχυσης για όλα τα κανάλια που υποστηρίζει. Ο RX-A4A είναι επί της ουσίας ο πρώτος πραγματικός Aventage όπως ανεβαίνεις στην γκάμα, με την έννοια ότι χρησιμοποιεί τοπολογία και υλικά όπως οι υπόλοιποι Aventage.

Έχουμε λοιπόν δύο ποιοτικούς ενισχυτές AV, οι οποίοι παίζουν καλύτερα από τα άλλα επτακάναλα αδελφάκια τους, δηλαδή τον ομογάλακτο Denon και τον τον πιο κάτω στη γκάμα RX-A2A (o οποίος είναι ένας RX-V6A στο κουτί των Aventage).
Τον Onkyo 6100 μάλλον θα τον κοιτούσα ως εναλλακτική του 2800H της Denon και του ομογάλακτου επίσης Pioneer VSX-935. Δηλαδή δεν έχει την αύρα του πιο premium ενισχυτή.

Τώρα πως επιλέγουμε μεταξύ του συγκεκριμένου Marantz και Yamaha; Δεδομένων των προτεραιωτήτων μας είναι η απάντηση. Ψιλομέτριο EQ και στους δύο καθώς ο Marantz Cinema 60 έχει το Audyssey MultEQ XT και όχι το XT32 (για Dirac Live ούτε λόγος) και ο Yamaha έχει το YPAO, το οποίο ευτυχώς είναι η καλή έκδοση που δίνει PEQ.

Εάν υποθέσουμε ότι σε ενδιαφέρουν τα πιο premium μοντέλα, εγώ μάλλον θα κοιτούσα τον Yamaha, αλλά θα είχα υπ' όψη ότι κάπου εκεί γύρω παίζει ο πιο VFM Denon AVC-X3800H στον οποίο θα έχεις εκτός από Dirac (με χρέωση όμως) και δυνατότητα να έχεις διαχείριση για παραπάνω από ένα subwoofer.
Θα μπορούσες να δεις και τον Onkyo RZ30 (στην Ελλάδα δεν τον βρίσκεις) ο οποίος έρχεται μαζί με μια έκδοση Dirac (την full, δηλαδή αν θέλεις Bass Control θα πρέπει να πληρώσεις) αλλά για την ώρα υποφέρει από ένα bug που δεν έχει λυθεί ούτε με το πιο πρόσφατο update το οποίο υποτίθεται ότι θα το έλυνε, και έχει να κάνει με τη λάθος ρύθμιση του crossover στο Dirac. Βάζει τη ρύθμιση στο επόμενο στη σειρά ηχείο από εκείνο που έχεις επιλέξει να το κάνεις.

Συνεπώς. Μόνο από τα μοντέλα που αναφέρεις, εγώ θα πήγαινα στον Yamaha RX-A4A κυρίως γιατί σε σχέση με τον Cinema 60 είναι και πιο δυνατός, εννοώντας ότι θα πάρεις πιο δυναμικό ήχο.
Αλλιώς εάν έβαζα το VFM πρωτίστως, στον Denon AVC-Χ3800Η

O Yamaha RX-A4A θεωρείται εφαμιλλος ή καλύτερος του Denon AVR-X2800HDAB;
Ρωτώ γιατι στο γερμανικο Αμαζον ερχεται αρκετα πιο οικονομικά...

Εδώ έγραψα ότι είναι καλύτερος από τον Cinema 60 που είναι η πιο premium έκδοση του 2800Η. Τι λες; Δεν είναι καλύτερος και από τον 2800Η; 😉

Να συμπληρώσω και τις επιλογές σε Pioneer VSX-LX305 που συμφέρει καλύτερα σε σχέση με τον VSX-935, γιατί έρχεται με Dirac Full αλλά χωρίς δυνατότητα για Bass Control ούτε καν επί πληρωμή, άρα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για διαχείριση δεύτερου subwoofer ξεχωριστά - επίσης έχει κοινό σημείο crossover για όλα τα ηχεία δυστυχώς, αλλά στην τιμή που είναι είναι μια χαρά για αυτά που προσφέρει. Αν σκεφτεί κανείς ότι σε σχέση με το μικρότερο αδελφάκι του παίρνει δύο έξτρα κανάλια και Dirac (έστω κι έτσι όπως είναι) με ελάχιστα παραπάνω χρήματα από τον VSX-935.

Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Όμως έχω μερικά πραγματάκια να ρωτήσω την ομάδα πάνω σε αυτά. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος για την ρύθμιση του ήχου (Dirac κλπ) διότι θεωρώ (λάθος?) ότι είναι άλλα πράγματα πιο σημαντικά, όπως οι συνδέσεις, το πρωτόκολλο 4Κ για την σύνδεση κονσόλας, η αντοχή στο χρόνο (service), η ποιότητα του ήχου μέσω διαδικτύου. Δεν σας ανέφερα χτες ότι δεν θέλω να ξεπεράσω τα 100W σε έξοδο, τουλάχιστον όχι κατά πολύ λόγω ηχείων 130W. Τον onkyo τον κοιτάω και λόγω τιμής, αλλά αν είναι να αξίζει πραγματικά ένας denon 3800 ή 2800 να το δω πιο θετικά. Είχα την εντύπωση αφού διάβασα το παρακάτω ότι ο onkyo είναι πιο VFM....
Μάλιστα κάπου διάβασα ότι o Yamaha είναι πιο μουσικός ενώ ο Onkyo είναι πιο ισορροπημένος και παίζει καλά και σε ταινίες και σε μουσική. Για τον Denon δεν ασχολήθηκα γιατί είχα στο μυαλό μου είναι ένας πιο φτωχός marantz (που είχα στο μυαλό μου). Και τέλος διάβασα αυτό
που με έκανε να σκεφτώ πιο σοβαρά τον Onkyo.
Σας ακούω!!

Θα είμαι λακωνικός λόγω βιασύνης αυτή τη στιγμή, αλλά για την ισχύ του ενισχυτή (watt), κάνεις λάθος. Θες ο ενισχυτής να είναι το ίδιο ή ιδανικότερα και πιο δυνατός από τα ηχεία. Είναι απείρως πιο εύκολο να κάνει ζημιές στα ηχεία ένας αδύναμος ενισχυτής πάρα ένας δυνατός.

• Like
Reactions: Tsagalx
Πάρε denon 3800h για να τα έχεις όλα!Εργαλείο που στην κατηγορία του είναι best.Εχει και εξοδους για μελλοντική επέκταση ηχείων.Δεν ξέρω μόνο αν βγει καινούργιο μοντέλο τον φθινόπωρο γιατί έχει 3 χρόνια να το ανανεώσει.Αλλα ακόμα και έτσι είναι beast το μηχάνημα.

Μάλλον τον μπερδεύεις με τον RX-V4A. Σε όλο τον κόσμο ο RX-A4A έχει σχεδόν διπλάσια τιμή από τον X2800H.

• Like
Reactions: evanfotis
Γενικά δεν ήθελα να ξεπεράσω το όριο των 1000 ευρώ για αυτό και μάλλον απορρίπτω τους marantz 60, yamaha Α4Α. Άρα ουσιαστικά είμαι μεταξύ Onkyo 6100 και Denon 2800, τον RX-A2A και ίσως Onkyo RZ30 που είναι οριακά πάνω από 1000. Λογικά καλύτερος μουσικά θα είναι ο yamaha. Τους Denon απορρίπτω γιατί διαβάζω διάφορα περί πιο ψεύτικου ήχου ή μικρό προβλημάτων. Παρακάτω link για σύγκριση denon σε σχέση με τον marantz
και παρακάτω link για σύγκριση onkyo με denon
Μάλλον κάτι σε onkyo θα καταλήξω λόγω πλήκτρων στην πρόσοψη και συνδέσεων γενικά (πιο εύχρηστος).

Γενικά δεν ήθελα να ξεπεράσω το όριο των 1000 ευρώ για αυτό και μάλλον απορρίπτω τους marantz 60, yamaha Α4Α. Άρα ουσιαστικά είμαι μεταξύ Onkyo 6100 και Denon 2800, τον RX-A2A και ίσως Onkyo RZ30 που είναι οριακά πάνω από 1000. Λογικά καλύτερος μουσικά θα είναι ο yamaha. Τους Denon απορρίπτω γιατί διαβάζω διάφορα περί πιο ψεύτικου ήχου ή μικρό προβλημάτων. Παρακάτω link για σύγκριση denon σε σχέση με τον marantz
και παρακάτω link για σύγκριση onkyo με denon
Μάλλον κάτι σε onkyo θα καταλήξω λόγω πλήκτρων στην πρόσοψη και συνδέσεων γενικά (πιο εύχρηστος).

Σαχλαμάρες γράφουν αυτοί. Ό,τι νά'ναι με πατάτες. Επίσης που διάβασες για προβλήματα στον ήχο;

Με τα νέα δεδομένα ο Onkyo RZ30 είναι η καλύτερη επιλογή αφού λες ότι έχεις όριο τα 1000 ευρώ και λες ότι τον βρήκες σε αυτή την τιμή. Απλώς να ξέρεις ότι από το εξωτερικό εάν συμβεί κάτι, θα πρέπει να τον πακετάρεις και να τον στείλεις.
Κατά τα άλλα, μεταξύ αυτού και του 2800Η είναι προφανώς καλύτερη επιλογή.

Pleo, δες στα σχόλια για τον denon στο παρακάτω link
επίσης εδώ
στα σχόλια γράφει το εξής
Hi Peeps.. I have xvr2800H and having problems displaying to both displays , tv and projector. It keeps flickering. Eventually I have to put it off and then only image that comes on is the TV. The projector only comes on with tv. I have changed both video settings to standard. Bought a brand new 8k Fibre Optic HDMI and still having the same issue.
Επίσης σοβαρά θέματα γράφουν και εδώ
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Τώρα αναφορικά με αυτό που λες για τον RZ30 πιστεύω πως δεν είναι καλή επιλογή γιατί αν υπάρχει πρόβλημα με τον ενισχυτή και εντός εγγύησης τρέχα γύρευε... και κάνει και 1190 ευρω. Οπότε τι μας μένει άραγε?

Pleo, δες στα σχόλια για τον denon στο παρακάτω link
επίσης εδώ
στα σχόλια γράφει το εξής
Hi Peeps.. I have xvr2800H and having problems displaying to both displays , tv and projector. It keeps flickering. Eventually I have to put it off and then only image that comes on is the TV. The projector only comes on with tv. I have changed both video settings to standard. Bought a brand new 8k Fibre Optic HDMI and still having the same issue.
Επίσης σοβαρά θέματα γράφουν και εδώ
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Τώρα αναφορικά με αυτό που λες για τον RZ30 πιστεύω πως δεν είναι καλή επιλογή γιατί αν υπάρχει πρόβλημα με τον ενισχυτή και εντός εγγύησης τρέχα γύρευε... και κάνει και 1190 ευρω. Οπότε τι μας μένει άραγε?

Κάνα δυο τυχαίοι που δεν ξέρουν πώς να δουλέψουν το μηχάνημα, είναι ανάξιοι λόγου.

Μη δίνεις σημασία σε ο,τι τυχαία βρίσκεις στο internet. Πιο πριν στα link που έβαλες έγραφαν εντελώς λάθος πράγματα.

Δες και τον pioneer vsx LX 305 που είναι στο χιλιάρικο και έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.
Αλλιώς δες τον 2800. Αν και για μένα αξίζει να πας στον 3800 κι ας κάνει λίγο παραπάνω.

• Like
Reactions: cinephile
Κάνα δυο τυχαίοι που δεν ξέρουν πώς να δουλέψουν το μηχάνημα, είναι ανάξιοι λόγου.

Μη δίνεις σημασία σε ο,τι τυχαία βρίσκεις στο internet. Πιο πριν στα link που έβαλες έγραφαν εντελώς λάθος πράγματα.

Δες και τον pioneer vsx LX 305 που είναι στο χιλιάρικο και έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.
Αλλιώς δες τον 2800. Αν και για μένα αξίζει να πας στον 3800 κι ας κάνει λίγο παραπάνω.
Οκ σε ευχαριστώ πολύ, θα ρίξω μια ματιά και στον Pioneer, μου φαίνεται καλή επιλογή. Αλλά μια απορία μετά από όλα αυτά. Τον Oknyo 6100 γιατί τον απέκλεισες?

Οκ σε ευχαριστώ πολύ, θα ρίξω μια ματιά και στον Pioneer, μου φαίνεται καλή επιλογή. Αλλά μια απορία μετά από όλα αυτά. Τον Oknyo 6100 γιατί τον απέκλεισες?

Γιατί δεν έχει καθόλου ΕQ. Έχει εκεί ένα αστείο accuEQ, το οποίο είναι άχρηστο.

Να ξέρεις ότι ο vsx LX 305 είναι επί της ουσίας ένας 7100.
Ο 6100 είναι ο vsx 935 αλλά ο δεύτερος έχει καλύτερο EQ αν και κάμποσο ξεπερασμένο κι αυτό.

Μην το ψάχνεις πολύ ,πάρε denon 3800.Μην διαβάζεις τίποτα.Ο κάθε ένας βρίσκει ένα βήμα και γράφει το κοντό του και το μακρύ του.Παρτον και θα μείνεις για μια δεκαετία μέσα στα πράγματα.Βεβαια μην πεις κάνεις για hdmi νέα έκδοση γιατί είναι αδύνατον ο μέσος χρήστης να καταλάβει διαφορά.Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε.

• Like
Reactions: Tsagalx
Θα το πω λίγο ωμά και συγχωρείστε με, όλοι :
Εφόσον είσαι διατεθειμένος να παραγγείλεις από τη Γερμανία, ξέχνα ότι διάβασες παραπάνω και παρήγγειλε τον Pioneer VSX-LX505, σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη από τα 1000 Ευρώ! Το απόλυτο VFM στην τιμή που είναι τώρα:

Δεν θα ρισκάρω να παραγγείλω από το εξωτερικό σόρυ, αλλά ευχαριστώ για την απάντηση. Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις. Με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω να ακούσω τον 2800, τον 305, τον Α2Α και τον cinema 60 αν τους βρώ σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων. Αλλά νομίζω ότι κλίνω περισσότερο στον cinema 60. Απ ότι καταλαβαίνω θα παίζει πιο καλά μουσική από τον 3800 που μου λέτε (εκτός και δω τον ακόμα πιο ακριβό Α4Α που δεν θέλω να ανέβω κ άλλο) και λογικά θα έχει πιο καλή υποστήριξη από τους υπόλοιπους.

Ας βάλω την αντιστοιχία για να μην μπερδεύεσαι.

2800H, Cinema 60
3800H, Cinema 50
4800H, Cinema 40

Κάθε Marantz είναι καλύτερο από το αντίστοιχο Denon, όχι καλύτερο από το αναντίστοιχο.