ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

BILLFOTO

New member
15 March 2008
44
ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ.ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ BOSE 301(απο Αμερική στο 1/3 της τιμής απο οτι στην Ελλάδα) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ
1 HARMAN KARDON HK970 2. NAD C352 3. YAMAHA RX 797(ραδιοενισχυτής)
4. CAMBRIDGE AZUR 640A V2 .Δεκτή κάθε προταση με κόστος περίπου 500ευρώ
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Για τον Harman Kardon και τον Cambridge Azur δε μπορώ να μιλήσω γιατί δε τους έχω ακούσει, απ' όσο θυμάμαι. Μεταξύ του Yamaha και του NAD, που μάλιστα είχα την ευκαιρία να τους συγκρίνω επι τόπου με την ίδια πηγή και τα ίδια ηχεία (που τελικά αγόρασα), η διαφορά ήταν σαφής, εύκολα (νομίζω) ακουστή και υπέρ του NAD C352 τον οποίο και αγόρασα. Μάλλον θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω απο 500 αλλά νομίζω αξίζει.

Αφού πάντως πας για δικάναλο σύστημα (απ' όσο καταλαβαίνω) άσε τους πολυκάναλους ενισχυτές έξω απ' το παιχνίδι. Γιατί να πληρώσεις λεφτά για δυνατότητες που δε χρειάζεσαι; Άσε που είναι και υποδυέστεροι των δικάναλων στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Προσωπικά, μου κάνει εντύπωση που στο site της Bose δεν αναφέρονται τεχνικά χαρακτηριστικά για τα ηχεία...ούτε απόκριση συχνότητας, ούτε ευαισθησία καν. Ο λογος που το λέω ειναι για να ξέρουμε αν το ηχειο ειναι δύσκολο στην οδήγηση ή οχι και αναλόγως να διαλέξουμε τον ενισχυτή.

Οσο αφορά στον ηχητικό χαρακτήρα των ενισχυτών που λες, ο NAD είναι ελάχιστα καλύτερος απο τον Cambridge κι αυτό θα το δεις κυρίως στις χαμηλές και στην ταχύτητα των μεταβατικών. Τον Harman δεν τον ξέρω ηχητικά, κι ο Yamaha ειναι μια κλαση κάτω, σε σχεση με τον NAD. Οπότε είμαι υπέρ του NAD, έχει κι αρκετό ρευμα για οδήγηση, αλλά άκουσε τους ενισχυτές και μόνος σου πρίν διαλέξεις.

Την ίδια απορια έχω και εγώ σχετικά με οτι η BOSE δέν δίνει καθόλου στοιχεία για τα ηχεία της.Πάντως πριν τα παραγγείλω τα άκουσα και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστικα. Τώρα σχετικά με τον YAMAHA δεν τον έχω ακούσει (το προβλημα της επαρχίας) αλλά το περιοδικό ΗΧΟΣ αναφέρει καλά λόγια αν και εγώ πρός το NAD πιστεύω οτι θα καταλήξω μιας και τους αλλους δεν έχω την δυνατότητα να τους ακούσω.Τέλος πάρτε μια γεύση απο τιμές εκτός των συνόρων http://www.spearitsound.com/Cambridge_Audio/cambridge_audio_840a.asp
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Αφού πάντως πας για δικάναλο σύστημα (απ' όσο καταλαβαίνω) άσε τους πολυκάναλους ενισχυτές έξω απ' το παιχνίδι. Γιατί να πληρώσεις λεφτά για δυνατότητες που δε χρειάζεσαι; Άσε που είναι και υποδυέστεροι των δικάναλων στο ηχητικό αποτέλεσμα.

O YAMAHA RX 797 ΔΕΝ είναι πολυκάναλος AV ενισχυτής. Είναι στερεοφωνικός δικάναλος. Μην σε μπερδεύει η μάρκα. Ναι φτιάχνει και στερεοφωνικά μηχανήματα η Yamaha!
Οι home cinema ενισχυτές της Yamaha έχουν μπροστά RXV, ο συγκεκριμένος για τον οποίον μίλησε ο φίλος είναι RX
Kαι είναι καλό μηχάνημα. Το έχω ακούσει. Και value for money.

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Προσωπικά, μου κάνει εντύπωση που στο site της Bose δεν αναφέρονται τεχνικά χαρακτηριστικά για τα ηχεία...ούτε απόκριση συχνότητας, ούτε ευαισθησία καν. Ο λογος που το λέω ειναι για να ξέρουμε αν το ηχειο ειναι δύσκολο στην οδήγηση ή οχι και αναλόγως να διαλέξουμε τον ενισχυτή.

Οσα χρόνια την θυμάμαι την Bose (από την 10ετία του '70) ποτέ δεν ανακοίνωνε τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων της. Για κανένα μοντέλο. Ούτε απόκριση συχνότητας, ούτε ευαισθησία ούτε καν watts.
Βέβαια εκείνη την εποχή υπήρχαν σοβαρά περιοδικά που είχαν κάνει μετρήσεις. Οχι κοκκινοπράσινα αστεράκια...

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

O YAMAHA RX 797 ΔΕΝ είναι πολυκάναλος AV ενισχυτής. Είναι στερεοφωνικός δικάναλος. Μην σε μπερδεύει η μάρκα. Ναι φτιάχνει και στερεοφωνικά μηχανήματα η Yamaha!
Οι home cinema ενισχυτές της Yamaha έχουν μπροστά RXV, ο συγκεκριμένος για τον οποίον μίλησε ο φίλος είναι RX
Kαι είναι καλό μηχάνημα. Το έχω ακούσει. Και value for money.

Έχεις δίκιο, μπερδεύτηκα... Το έχω υπόψη μου ότι παίζει και στη δικάναλη κατηγορία η Yamaha (ενίοτε και με αξιώσεις!) αλλά αυτό το RX μού την έκανε :-)