Αγορά ενός ζεύγους ηχείων

Καταρχήν οι βάσεις που έχουν πάρει είναι no name, δύο σίδερα τα οποία στερεώνουν το ηχειο με scratch, και καμιά φορά γέρνουν δεξιά και αριστερά και δεύτερον είναι πολύ χαμηλά. Δηλαδή για να ακουστεί δυνατά πρέπει να δυναμώσω πολύ το volume του ενισχυτή.

Δλδ σε ενοχλεί το γεγονός ότι τα ηχεία δεν "παίζουν δυνατά"?

Αλλάζοντας βάσεις ίσως και να κερδίσεις σε ποιότητα ήχου αλλά όχι σε ένταση. Αλλάζοντας ηχεία πάλι θα αλλάξεις τον ήχο εκ βάθρων αλλά δεν ξέρω αν θα ακούς σε μεγαλύτερη ένταση (εκτός ίσως από τα Klipsch)

Δλδ τί σε ενοχλεί στον ήχο σου τώρα γενικότερα και θέλεις να το αλλάξεις;;

Το πολύ πολύ να έδινα 60 ευρώ περίπου για αυτές τις βάσεις.

Όχι και 320 ευρώ για βάσεις σε τέτοιο setup βρε παιδιά..... Αγοράζεις ηχείο δαπέδου με τόσα!!!!

Aυτό θα έλεγα και εγώ βάση της TELE με κανένα πενηντάρικο και πολύ του είναι.

Αυτό που με προβληματίζει, εκτος από το αισθητικό κομμάτι, είναι ότι έχω πολύ δυνατά το volume του ενισχυτή για να ακούγονται δυνατά τα ηχεία.

Είναι προφανές ότι ο ενισχυτής σου είναι πολύ λίγος για να οδηγήσει σωστά τα ηχεία. Επειδή είναι 7.1, κοίτα στο manual μήπως και μπορείς να πάρεις τα δύο κανάλια surround back και να τα ρίξεις στα front κανάλια, δλδ να διενισχύσεις τα μπροστινά ηχεία σου κατα κάποιον τρόπο.

Θα ακούσεις βελτίωση αλλά όχι δραματική

Αυτό που με προβληματίζει, εκτος από το αισθητικό κομμάτι, είναι ότι έχω πολύ δυνατά το volume του ενισχυτή για να ακούγονται δυνατά τα ηχεία.

Πόσο δυνατά; Απ' όσο θυμάμαι το τέρμα του SR4002 είναι το +18. Εσύ μέχρι που το πηγαίνεις;

Όπως και να έχει αν πας σε ηχείο με μεγαλύτερη ευαισθησία για παράδειγμα +3dB από τα δικά σου τότε θέλεις τη μισή ισχύ για την ίδια ένταση. Ενοείται πως αν πρόκειται για ηχείο δαπέδου και μόνο από τον όγκο τοων χαμηλών θα έχεις κάτι που θα είναι γενικώς πιο "δυνατό".

Θα το κοιτάξω για το volume και θα σου πω.
Άμα είναι θέμα ενισχυτή τότε νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγως να πάρω άλλα ηχεία αλlά να δώσω 50 ευρώ και να πάρω τουλάχιστον 2 ''ανθρωπινές'' βάσεις, σαν αυτές που αναφέρατε παραπάνω, και να συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου με τα B&W.

Άμα είναι θέμα ενισχυτή τότε νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγως να πάρω άλλα ηχεία αλlά να δώσω 50 ευρώ και να πάρω τουλάχιστον 2 ''ανθρωπινές'' βάσεις, σαν αυτές που αναφέρατε παραπάνω, και να συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου με τα B&W.

Όπως και να έχει αν πας σε ηχείο με μεγαλύτερη ευαισθησία για παράδειγμα +3dB από τα δικά σου τότε θέλεις τη μισή ισχύ για την ίδια ένταση.

Think about it ;)

Παιδιά έκανα μία βόλτα και άκουσα κάποια ηχεία αλλά νομίζω ότι δε με ικανοποίησαν σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να αλλάξω τα παλιά αλλά αγαπημένα B&W.
Νομίζω με 2 καλές βασούλες αισθητικά, όπως αυτές που αναφέρατε πιο πάνω θα κάνω την δουλειά μου. Άλλωστε και ο ενισχυτής δεν είναι κάτι το εξαιρετικό. Και ο πωλητής κάτι τέτοιο μου πρότεινε.

Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε. Μάλλον το budget διπλασιάστηκε οπότε αλλάζουμε επιλογές. Ψάξιμο από την αρχή και πάλι.
Όπως χάζευα στο internet έπεσα πάνω στα Bose Acoustimass 6 III τα οποία είναι στα 1000 ευρώ περίπου (κάτι λιγότερο) και είναι και 5.1. Τα έχω ακούσει και έμεινα ενθουσιασμένος η αλήθεια είναι.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω αν ο ενισχυτής που έχω (marantz SR4002) μπορεί να υποστηρίξει τα συγκεκριμένα ηχεία ή θα πρέπει να πάρω και άλλον ενισχυτή. Σε αυτήν την περίπτωση απλά δεν τα πέρνω και καταφεύγω στην πρώτη λύση που ήταν η αγορά 2 καλών ηχείων.

Ξεστόμισες τη λέξη Bose εδωμέσα; Τώρα θα δείς τι θα σου σούρουν!
Προσωπικά για πακέτο home cinema στο χιλιάρικο ψηφίζω Chario Piccolo ή Scandya Minipod.

Δεν έπρεπε να πω τη λέξη που δε πρέπει να ειπωθεί????:slapface::slapface:
Έχουν κάτι τα συγκεκριμένα ηχεία???? Απλά τα άκουσα σε ένα φίλο και παρότι τόσο μικρά έχουν κρυστάλλινο ήχο. Όπως και το dock για ipod που είχε.!!!
Ξέρετε κάτι που πρέπει να μάθω και εγώ??????
Ευχαριστώ όλους για τισ προτάσεις σας πάντως.

Υ.Γ. Η επιλογή είναι πιο δύσκολη από ότι νόμιζα.!!!!

Τα Bose ακούγονται εντυπωσιακά και είναι μικρά και σε μέγεθος. Αλλά δυστυχώς από πιστότητα πάσχουν.