Αγορα επεξεργαστη

komninos i

AVClub Enthusiast
14 July 2006
948
Καλημερα.Ποιον απο τους δυο θα επιλεγατε για ταινιες bd-mkv Intel Core 2 Quad 8400 η Intel Core 2 Duo 8400.

Εγώ θα πήγαινα για τον quad δαγκωτό. Tο playback του HD video χρησιμοποιεί όλους τους πυρήνες, οπότε θα είναι περίπου 2 φορές πιο γρήγορος (που σημαίνει ότι θα ζορίζεται και το μισό, όσον αφορά και στην κατανάλωση.)

Δεν μιλάμε για γενικά σύγκριση μεταξύ E8400 και Q8400... Μιλάμε για καταλληλότητα επεξεργαστή για συγκεκριμένη χρήση.

Όταν και οι δύο υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις μας όσο αφορά την επεξεργαστική ισχύ, πηγαίνουμε σε άλλα κριτήρια.

Στην περίπτωση του ΗTPC, μεγάλη βαρύτητα έχει η κατανάλωση, γιατί συμπαρασύρει τον θόρυβο του μηχανήματος (και ικανοποιούμε και τις green ανησυχίες μας..).

Ο Intel Core 2 Quad 8400 εχει 132w καταναλωση.Για τον Intel Core 2 Duo 8400 ψαχνω και δε βλεπω τιποτα.

Πηγα σημερα να αγορασω τον Intel Core 2 Duo 7600 και ρωτησα τον πωλητη(πλαισιο)αν μαζι με την SAPPHIRE RADEON HD4850 512MB το τροφοδοτικο τον 450w αντεχει και μου ειπε οτι ειναι οριακα.Ειναι ετσι?Πριν μια βδομαδα αγορασα την καρτα και μου ειχε πει συναδερφοστου οτι με 450w ειμαι οκ.

Τον c2d 7600 τον αγοράζεις αντί για τον c2d 8400 που έλεγες πριν? Θεωρώ ότι 0 7600 είναι κατώτερος... βέβαια την δουλειά που θες θα την κάνει και αυτός άνετα, απλά μιλάω συγκριτικά με τον 8400. Το λέω μόνο και μόνο αν αγοράζεις αυτόν επειδή έχει ίδια MHz με τον 8400. (για τα watt που ρωτάς δεν μπορώ να σου πω στα σίγουρα αφού δεν είχα ποτέ τόσο ισχυρή -και ενεργοβόρα- κάρτα γραφικών, αλλά θεωρώ ότι 450W θα είναι αρκετά, αρκεί το τροφοδοτικό σου να είναι ποιοτικό, και αυτά τα watt να είναι "πραγματικά". Μπορείς και με ένα PSU calculator να δεις -υποθετικά- τι τροφοδοτικό χρειάζεσαι).

εμ κιεσυ..αν θες την καρτα μονο για htpc ειναι παρα πολυ παραπανω απο οτι χρειαζεσαι..εγω εχω μια HD4650 και εναν μοινοπυρηνο AMD 2.4Ghz και σε οτιδηποτε και αν το δοκιμασα ΠΕΤΑΕΙ!
Αν θες την 4850 τοτε αν το 450αρι ειναι καλο τοτε φτανει.αν δε ειναι καλο, κοινως της πεινας, τοτε δεν φτανει.:a0210:

Ο 7600 εχει 3,06MHz και ο 8400 3,00MHz κατι που με παραξενεψε.Τωρα οσο αφορα την καρτα την εχω τοποθετησει εδω και 4 ημερες.το τροφοδοτικο ειναι αυτο case midi supercase skii-386 black 450w.O επεξεργαστης που εχω αυτη τη στιγμη ειναι ο intel dual core E5200(s775\2,5ghz)t.Ποτε καταλαβαινουμε στην πραξη οτι το τροφοδοτικο δεν ειναι αρκετο?

Oταν αρχισουν ξαφνικα restart και κοληματα τοτε το ξερεις..ενταξει σε htpc χρηση νομιζω οτι εισαι μια χαρα.σχεδον idle θα δουλευει η καρτα οποτε η καταναλωση θα ναι πολυ χαμηλη.ισως σε gaming να το ζορισεις και κει να δειξει αδυναμιες το συστημα..:grandpa:
Εσυ εχεις ηδη τον E5200 και θες να πας στον 8400?..Δεν υπαρχει κανενας λογος να το κανεις αυτο φιλε. οι διαφορες ειναι πολυ μικρες. εκτος και αν χρειαζεσαι την εξτρα δυναμη για επεξεργασιες βιντεο,ηχου κτλ..για HTPC χρηση και γενικη φυσιολογικη χρηση τζαμπα θα τον παρεις τον 8400..κρατα τα χρηματα για κατι καλυτερο οπως πχ solid state hdd η εξτρα RAM..

Last edited:
Τα mkv 1080p μεχρι 8gb τα παιζει.Απο κει και περα αρχιζουν τα δυσκολα και μου εχει καθυστερηση στον ηχο η δεν μου τα παιζει καθολου.

Απάντηση: Re: Αγορα επεξεργαστη

Ο 7600 εχει 3,06MHz και ο 8400 3,00MHz κατι που με παραξενεψε.Τωρα οσο αφορα την καρτα την εχω τοποθετησει εδω και 4 ημερες.το τροφοδοτικο ειναι αυτο case midi supercase skii-386 black 450w.O επεξεργαστης που εχω αυτη τη στιγμη ειναι ο intel dual core E5200(s775\2,5ghz)t.Ποτε καταλαβαινουμε στην πραξη οτι το τροφοδοτικο δεν ειναι αρκετο?

o 8400 σε σχέση με τον 7600 έχει την διπλή L2 cache (6ΜΒ αντί 3ΜΒ), και υψηλότερο FSB (1333MHz αντί 1066ΜΗz)... και λεγόταν ότι είναι ανώτερος και γρηγορότερος σαν επεξεργαστής. Αυτά γενικότερα όμως. Για htpc δεν νομίζω να έχουν ιδιαίτερη διαφορά. Ομως... και ο 5200 που έχεις, θεωρητικά δεν έπρεπε να ζοριζόταν. Με τι software παίζεις? Εχεις σκεφτεί να τον υπερχρονίσεις λίγο? Μην πας ακόμα για νέα cpu, ίσως αλλού είναι το "πρόβλημα" και πληρώνεις άδικα... Κάνε ένα κόπο και γράψε ακριβώς το hardware που έχεις, αλλά και τι software (players / codecs) χρησιμοποιείς για τις ματρόσκες σου...

Τα mkv 1080p μεχρι 8gb τα παιζει.Απο κει και περα αρχιζουν τα δυσκολα και μου εχει καθυστερηση στον ηχο η δεν μου τα παιζει καθολου.

σιγουρα δεν ειναι θεμα αδυναμιας hardware. Κατα πασα πιθανοτητα ειναι θεμα codecs η drivers.

Η βοηθεια σας ηταν πολιτιμη!Μολις εφυγε ενας φιλος που με βοηθησε ετσι ωστε να παιζω mkv χωρις προβλημα!Μου περασε τα codecs και ολα εφτιαξαν!Επισης λογο το οτι εχω ram 1gb θα παω να αγορασω μια ιδια ωστε να εχω στο συνολο 2gb.Tωρα οσο αφορα τον επεξεργαστη θα τον αγορασω για να δουλευει ρολοι.

Μπραβο φιλαρακι! οτι χρειαστεις ρωτα!.......RAM παντα τουλαχιστον 2gb...cpu και να μην αγορασεις δε τρεχει τιποτα φιλε..σχεδον καμια διαφορα δε θα δεις.

Last edited: