Αγορα επεξεργαστη

Μπραβο φιλαρακι! οτι χρειαστεις ρωτα!.......RAM παντα τουλαχιστον 2gb...cpu και να μην αγορασεις δε τρεχει τιποτα φιλε..σχεδον καμια διαφορα δε θα δεις.

Εγώ νομίζω οτι το παρακάνετε με τα HTPC.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα και με τέρατα mkv (πχ Earth) μέσω δικτύου.
Έχω έναν ταπεινό Intel E5300, μία Geforce 210 (512MB), 512MB RAM.
Όλα αυτά σε ένα debian με xbmc (VDPAU enabled).
Αφού όλα τα κάνει η GPU (των 40Ε) δεν ανεβάζει ποτέ πάνω απο 5% load.

ΟΚ, έχετε windows και θέλετε παραπάνω RAM (XA ! ) αλλά προς τί η επιπλέον επεξεργαστική ισχύς ;

Αυτο ακριβως λεω και γω συνεχεια φιλε μου. αν σκεφτεις οτι τα Atom, που εχουν δυναμη σαν Celeron στο 1Ghz, σε ION παιζουν σχεδον τα παντα τοτε τι ψαχνουμε σε τετραπυρημα τερατα...2Ghz ram λεω παντα για το φοβο των ιουδαιων.Vga μια απλη με 30-40ευρω ειναι τζετ..
Ολα αυτα ισχυουν για HTPC ε...Τωρα αν θελει καποιος να το χρησημοποιησει και για αλλον λογο τοτε οκ να κοιταξει και για ποιο δυνατα πραματα...
Εγω εχω ενα μονοπυρηνο AMD sempron στα 2.4Ghz με μια 4650 και 2gb ram και δεν εχει κολωσει ΠΟΥΘΕΝΑ..χαλαρα και κρυα κρυα..

Απάντηση: Re: Αγορα επεξεργαστη

Εγώ νομίζω οτι το παρακάνετε με τα HTPC.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα και με τέρατα mkv (πχ Earth) μέσω δικτύου.
Έχω έναν ταπεινό Intel E5300, μία Geforce 210 (512MB), 512MB RAM.
Όλα αυτά σε ένα debian με xbmc (VDPAU enabled).
Αφού όλα τα κάνει η GPU (των 40Ε) δεν ανεβάζει ποτέ πάνω απο 5% load.

ΟΚ, έχετε windows και θέλετε παραπάνω RAM (XA ! ) αλλά προς τί η επιπλέον επεξεργαστική ισχύς ;

Είναι απλή η απάντηση, ο φίλος δεν έχει κάρτα nvidia, και να είχε xbmc δεν θα είχε vdpau (όπως τώρα δεν μπορεί να έχει "CUDA on" με το coreAVC στα windows). Αρα και πάλι όλο το ζόρι θα το τράβαγε η cpu. Οχι ότι δεν θα άντεχε -όπως ήδη είπαμε-, αλλά θέλει λίγο προσεκτικό σετάρισμα. :grandpa:

Πάντως και εγώ ανέβηκα από έναν c2d 6420 σε έναν c2d 8200, όπως και να το κάνουμε το δυνατότερο τσιπάκι είναι... :BDGBDGB53: Και ας είναι ουσιαστικά αχρείαστο.

Τελικα πηρα τον Intel Core 2 Duo 8400.

με 'γειες, να σετάρεις όμως και τα players/codecs όπως πρέπει... υπάρχει οδηγός στο site για τις ρυθμίσεις τους...

Last edited: