Αγορά εξοπλισμού. Help

netmin909

New member
30 August 2008
97
Μένω Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα καλαμαριά.
Ενδιαφέρομαι για hotbird astra 1 kai astra 2 kai hellas sat. Υπάρχει περίπτωση με ενα πιάτο να τα δω όλα καλά?
Μέγεθος?
Έχτισε και ένας τύπος ένα εξαώροφο κολλητά μου....

Υπάρχει κάποιος άλλος δορυφόρος που να με ενδιαφέρει δεδομένου οτι θα βλέπω κυριως σπορ!

Tnx.

file hellas sat den tha deis pote!!!
sport para polla exei astra k hotbird!!!
meta exartate ti psaxneis??
sport free exei k o turksat!!
exartate ti thes na deis k pos!!!
exigise ligo

Όπως είπε και dalas Hellas SAT, εκτός αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλο σου και δεν το έγραψες, ΔΕΝ υπάρχει θέμα να παρακολουθείς.

Συμβουλή :
1 Φέρε κάποιον τεχνικό να σου πει αν έχεις πρόβλημα με το διπλανό κτίριο
2 Βάλε ένα Wawe frontier με 4 (ή 5) lnb τα οποία θα σεταριστούνε ΜΙΑ ΦΟΡΑ
3 Εφόσον μιλάμε για ποδόσφαιρο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον Turksat

Αυτά και καλωσήρθες

Σίμος

Για τον Ηellas ενδιαφέρομαι γιατι διάβασα ότι απο εκεί θα βγεί το πακέτο του ΟΤΕ. Τώρα για τα άλλα θα φέρω έναν τεχνικό να τα δεί αν βρω κάποιον...(πολυάσχολοι είναι όλοι...)

Το πιατο βγαίνει και σε μεγαλύτερο έτσι ώστε να πιανει καλύτερα?
Μπόρει να πιάσει καλά όλους τους δορυφόρους ή θα εχει απώλειες ?
Να δούμε και κανα ματσάκι hd...τσάμπα παραγγείλαμε το ονειρικο κουτι?

Απάντηση: Re: Αγορά εξοπλισμού. Help

Το πιατο βγαίνει και σε μεγαλύτερο έτσι ώστε να πιανει καλύτερα?
Μπόρει να πιάσει καλά όλους τους δορυφόρους ή θα εχει απώλειες ?
Να δούμε και κανα ματσάκι hd...τσάμπα παραγγείλαμε το ονειρικο κουτι?
Οχι, αυτό είναι το μεγαλύτερο. Υπάρχει και το μικρότερο Τ55.
Το χρησιμοποιώ με πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και στις 28 μοίρες.

Εγώ έχω το Neco Toroidal T90. Οχι ότι δεν είναι καλό σε επιδόσεις, αλλά μεταφέρεται "χύμα" ενώ το Wavefrontier είναι τοποθετημένο σε ειδική βαλίτσα.
Αυτό είναι σημαντικό γιατί το πιάτο και ειδικά ο ανακλαστήρας είναι πολύ ευαίσθητος σε στρεβλώσεις μη ορατές με το μάτι. Η σωστή γεωμετρία είναι πολύ σημαντική σε αυτά τα κάτοπτρα.
Συνεπώς για μένα πρώτη επιλογή είναι το wave και όχι οι αντιγραφές του.

Απάντηση: Re: Αγορά εξοπλισμού. Help

Εγώ πάλι θα έφτιαχνα ένα gibertini 125 αγοράζεις μια βάση για 4 lnbs και είσαι ok.
Δεν υπάρχει αντίρρηση για την ποιότητα κατασκευής και τις επιδόσεις του Gibertini, αλλά άλλο πράγμα τέσσερα lnb και άλλο π.χ. δώδεκα με δυνατότητα εύκολης περαιτέρω επέκτασης. Για ανήσυχους τα Toroidal είναι προτιμότερα, αρκεί να τους ευνοεί η περιοχή.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά εξοπλισμού. Help

Δεν υπάρχει αντίρρηση για την ποιότητα κατασκευής και τις επιδόσεις του Gibertini, αλλά άλλο πράγμα τέσσερα lnb και άλλο π.χ. δώδεκα με δυνατότητα εύκολης περαιτέρω επέκτασης. Για ανήσυχους τα Toroidal είναι προτιμότερα, αρκεί να τους ευνοεί η περιοχή.

Σωστά τα λές Αλέξανδρε, αλλά όχι μόνο για τους ανήσυχους. Εγώ το πρότεινα με την λογική οτι ο φίλος είναι αρχάριος και δεν θα τραβολογιέται με διάφορα. Το (οβαλ) πιάτο θα στηθεί μιά φορα και τέλος. ΑΝ ο φίλος μας μερακλώσει για παραπέρα κανένας δεν τον εμποδίζει να πάρει περισσότερα πιάτα. (Καμμιά 5-6.Ονόματα δεν λέμε...)

Σίμος

Gibertini OS 150 Multifeed...
χμ....

Δεν ξέρω τι είναι και πόσο κάνει αλλά φαίνεται δυνατό.
Δεν υπάρχει ελληνικό site που να γράφει γα αυτό.

Λοιπόν έψαξα λίγο παραπάνω και κατέληξα στο εξής.
Τ90 με 9 lnb και δορυφόρους:
Turksat 42 ανατολικά , Hellas Sat 39 ανατολικά , Astra 28 ανατολικά , Arabsat 26 ανατολικά , Astra 19 ανατολικά , Eutelast 16 ανατολικά , Hotbird 13 ανατολικά , Eutelsat 7 ανατολικά , Sirius 5 ανατολικά .
Mε κεντράρισμα στον Astra 28.
Θα τα βλέπω όλα από τον συγκεκριμένο δορυφόρο?
Οι άλλοι θα έχουν καλή λήψη?
Περιοχη Καλαμαρία και μόνο βόρεια και δυτικά έχω πολυκατοικίες με έναν παραπάνω όροφο.Ανατολικά και νότια είμαι πιο ψήλα έστω και λίγο.

Αν γίνει σωστή τοποθέτηση και καλή ρύθμιση θα βλέπεις τα περισσότερα κανάλια από τις 28 μοίρες. Στις λοιπές θέσεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Είναι αυτονόητο ότι στις 5 Ε θα λαμβάνεις μόνο την Ευρωπαϊκή δέσμη.

Μια και κατέληξες κάπου και έχεις ξεπεράσει το "όριο" των 8 lnb's
δες και τον Eurobird στις 9οΕ που ξεκίνησαν τα HD κανάλια
και είναι ανερχόμενος δορυφόρος.

Σε κάθε περίπτωση όμως καλό είναι να σε επισκεφτεί ένας εξιδεικευμένος τεχνικός,
να δει μήπως έχεις κάποιο περιορισμό στο τόξο,
αφού έχεις πολυκατοικίες τριγύρω σου,
προτού προβείς σε αγορά και "ξοδευτείς".

Καλή επιτυχία, περιμένουμε φώτος από την εγκατάσταση.