Αγορά Φακού για Canon 550d!

Απάντηση: Re: Αγορά Φακού για Canon 550d!

O 15-85 είναι, αν όχι ο οξύτερος zoom για cropped Canon σώματα, ένας από τους 3 οξύτερους σίγουρα, μαζί με τον Tamron 17-50/2.8 και τον Canon 17-55/2.8.
Είναι σχετικά ακριβός όμως και αρκετά βαρύς. Στα πολλά συν το 15mm και το ότι είναι οξύς από τέρμα ανοιχτός (3.5 στο wide άκρο) ..

Για τον canon 17-55 των 900 ευρώ ούτε καν μπαίνω στον κόπο να δω samples .
Επίσης στα 700 ευρώ περίπου ο 15-85 βγαίνει εκτός , το βάρος του γύρω στα 500gr είναι περίπου ίδιο με του sigma 17-70 , οπότε αναγκαστικά αν θέλω ποιότητα και ζουμ ταυτόχρονα θα πρέπει να το υποστώ .

Τώρα για tamron 17-50 2/8 βρήκα τον AF SP 17-50mm f/2.8 DI XR II LD 330 ευρώ , αλλά και τον AF 17-50/2.8 DI II VC LD SP Aspherical 100 ευρώ ακριβότερο αλλά δεν ξέρω τι διαφορές έχουν , επίσης δυο φωτό τους που είδα μου φάνηκε σαν να έχουν πλαστική μοντούρα . Κάποιος γνώστης εδώ ?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά Φακού για Canon 550d!

Τώρα για tamron 17-50 2/8 βρήκα τον AF SP 17-50mm f/2.8 DI XR II LD 330 ευρώ , αλλά και τον AF 17-50/2.8 DI II VC LD SP Aspherical 100 ευρώ ακριβότερο αλλά δεν ξέρω τι διαφορές έχουν , επίσης δυο φωτό τους που είδα μου φάνηκε σαν να έχουν πλαστική μοντούρα . Κάποιος γνώστης εδώ ?
Ο πρώτος είναι ο παλιός, χωρίς σταθεροποίηση (VC) ενώ ο δεύτερος ο καινουργιος με.
Για την μοντούρα, τουλάχιστον του VC για Νικον που έχω, σίγουρα δεν είναι πλαστική (βασικά δε νομίζω να βαίνουν φακοί με πλαστική μοντούρα).

Ο 17-50 της Ταμρον είναι εξαιρετική επιλογή, απλά είναι στη λογική του γρήγορου στάνταρ ζουμ και όχι του όλα-σε-ένα. Υπάρχουν αρκετοί που δεν θέλουν πιο τέλε, υπάρχουν και άλλοι που χωρίς τηλεφακό δεν κάνουν. Οι σουπερ-ζουμ όπως 18-200 (ή 18-270 της Τάμρον) σίγουρα υπολείπονται σε ποιότητα εικόνας ειδικά στο τέλε άκρο τους), αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακό το εύρος τους και το πόσο μακρυά φτάνει ο τηλεφακός τους, και όταν λέμε πως υπολείπονται σε εικόνα, δεν σημαίνει ότι, ειδικά με το κατάλληλο φως, δεν μπορούμε να πάρουμε πολύ καλές εικόνες και με αυτούς. Το αξίωμα ότι καλύτερος φακός είναι αυτός που έχεις διαθέσιμο, ισχύει.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τον 17-50 δεν μπορεί κανείς να τον έχει ως μόνο φακό για ταξίδι, απλώς αναλόγως θα μεταβληθεί και η προσέγγιση στα φωτογραφικά θέματα. Όσο και εάν φαίνεται περίεργο, το κατάλληλο καδράρισμα μπορεί να ενισχύσει την ευρυγώνια εντύπωση, όπως αντιστοίχως μπορεί και να απομονώσει θέματα, καθοδηγώντας το βλέμμα. Χώρια που οι σημερινοί αισθητήρες με τα πολλά mp αφήνουν κάποια περιθώρια για κροπ, που πρακτικά αυξάνουν τα mm του φακού μας. Στις σημερινές 18ρες Canon, μπορούμε να κροπάρουμε το αρχείο του 17-50 ώστε να πάρουμε κάδρο αντίστοιχο με 70 και 80mm και πάλι να έχουμε μια πολύ καλή εκτύπωση.

Ευχαριστώ κύριοι , είσασταν κατατοπιστικοί σε όλες μου τις απορίες .:grinning-smiley-043