ΑΓΟΡΑ ΦΑΚΟΥ LED

miselakos

New member
16 December 2006
29
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του Φόρουμ.Έχω διαβάσει αρκετά μέσα εδώ που γράφετε όλοι εσείς και πραγματικά σας ζηλεύω.
Το θέμα που άνοιξα το θέμα αυτό είναι επειδή θέλω να αγοράσω ένα φακό οχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο απλά έχω μια ανεξήγητη έλξη προς τους φακούς,λάμπες κτλ.Θέλω απλά έναν φακό "καλό" για Όταν τον χρειαστώ.Στο σπίτι μου μετράνε ήδη πάνω απο 10 διαφορετικοί αλλά όλοι απο τους κινέζους.:rifle::rifle:
Η πιο καλή μου αγορά μέχρι στιγμής θεωρώ πως ήταν ένα Solar Lantern Energiser https://www.youtube.com/watch?v=SYdz45UlcYg

Όσο πιο πολύ διαβάζω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι.Δηλαδή δε ξέρω τι φακό να πάρω(Led,natural light,cool light,tactical...) αυτά δε τα πολυ κατάλαβα και θα ήθελα λίγο καθοδήγηση.
Είμαι ανάμεσα σε 2:
1)EagleTac T200C2 Cree XM-L2 U2 LED Flashlight - 1116 Lumen
2)NiteCore P12 Tactical 1000 Lumen LED Flashlight

Έχω δεί βιντεάκια και νομίζω οτι ο πρώτος πρέπει να είναι φωτεινότερος με διαφορά.
Συχωρέστε με για την άγνοια μου αλλά θα ήθελα απο εσάς μια καθοδήγηση για την αγορά ενός απο τους δύο.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να πώ ακόμα πως απο θέμα μπαταρίας δε γνωρίζω τι είναι καλύτερο.Απ οτι λέτε οι πιο πολλοί θέλει πολύ προσοχή με τις επαναφορτιζόμενες οπότε μάλλον με κανονικές μπαταρίες απο το περίπτερο θα τον δουλέψω τον φακό.Δουλεύουν αυτοί οι δύο με καλές αλκαλικές μπαταρίες απο περίπτερο?

Καλώς ήρθες καταρχάς στην παρέα μας. Οι φακοί που αναφέρεις δεν δουλεύουν με απλές μπαταρίες τύπου ΑΑ, αλλά με 18650 επαναφορτιζόμενη ή με δύο CR123A μιας χρήσης. Αγοράζοντας καλής ποιότητας 18650 και φορτιστή δεν υπάρχει και δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα. Όσο για τους δύο φακούς είναι επώνυμοι και καλοί όποιον κι' αν διαλέξεις, η επιλογή είναι δική σου σύμφωνα με το γούστο ή τις λειτουργίες που θα ήθελες να έχει ο φακός που θα αποκτήσεις.

καλο το energizer....απο που το πηρες και ποσο?

To είχα πάρει απο το ebay.Κόστιζε αν θυμάμαι καλά 25 και άλλα 20 μεταφορικά.45 μου βγήκε.. :-)

Κατά την γνώμη σου ποιον θεωρείς καλύτερο φακό??Απλά ο eagletak έχει και περισσότερα lumen και μου φαίνεται όντως πιο φωτεινός.Έχει κάποιο παιδί κανέναν απο αυτούς τους δύο να μου πεί εντυπώσεις??

Απο τους δυο φακους θα διαλεγα τον Nitecore P12.

Oμως μιας και δεν εχεις εμπλακει με μπαταριες/φορτιστες λιθιου μεχρι στιγμης, θα σου προτεινα τον φωτεινοτερο 1χΑΑ φακο με διαφορα που υπαρχει αυτη τη στιγμη τον Thrunite Neutron 2A v2

Aπιστευτες επιδοσεις για φακο με κανονικες ΑΑ αλκαλικες μπαταριες η επαναφορτιζομενες ΑΑ.
Στην συσκευασια του υπαρχει και επεκταση για να δουλευει με 2χΑΑ. Ερχεται μαζι με θηκη.

Toν παρελαβα προσφατα και εκτιμησα πολυ την φωτεινοτητα του και την απλοτητα του.

Ειναι ιδανικος για αυτο που θελεις. Δηλαδη να εχεις εναν καλο φακο μεσα στο σπιτι για ΟΤΑΝ τον χρειαστεις.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την αμεσότητα σου Χιώτη.Εκτιμώ πάρα πολύ την γνώμη σου μιας και έχω δει οτι έχεις απο τις μεγαλύτερες συλλογές. Μάλλον εκεί θα καταλήξω όπως βλέπω.Η αλήθεια είναι οτι είχα ψηθεί να πάρω τον Eagletak T200c γιατί με κάτι βίντεο που είδα έμεινα άφωνος με το πόσο φωτεινός και πόσο μακριά φέγγει.

χαχα, ποια αμεσοτητα? Δεν ειχα δει τη ερωτηση σου. Καλα εκανες και μου εστειλες πμ.

Παρακαλω παντως, να'σαι καλα.

Εχω αρκετους eagletak και παρ'ολο που ειναι παρα πολυ καλοφτιαγμενοι φακοι και με πολυ καλη τεχνογνωσια, με εκνευριζει αφανταστα το γεγονος οτι για να αλλαξεις σκαλες στους περισσοτερους απο αυτους, πρεπει να γυρισεις την κεφαλη.
Ο nitecore με το κουμπι στο σωμα ειναι πολυ βολικοτερος.

Παντως η διαφορα των 100-200 λουμενς σε φακους των ~1000 λουμενς ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να μπορει κανεις να την αντιληφθει με το ματι.

Νομιζω οτι καλα θα κανεις να παρεις ενα φακο με συμβατικες μπαταριες σαν τον thrunite. Παντα ετοιμος με μπαταριες που βρισκεις παντου.
Αν παρεις και μπαταριες eneloop (αργης εκφορτισης) θα μπορεις να τον εχεις κανα χρονο στο ραφι με τις ιδιες μπαταριες και να τον χρησιμοποιησεις κανονικα οποτε τον χρειαστεις, χωρις να εχουν αδειασει οι μπαταριες.

Τώρα όσον αφορά το φώς,δηλαδή Cool white και neutal white εδω είναι καθαρά θέμα γούστου ε?
Το neutal δείχνει πιο φυσικά τα χρώματα νομίζω πως μ'αρέσει περισσότερο.
Κάποιο φτηνό και αξιόπιστο site για αγορά αυτού του φακού και των μπαταριών?

Τώρα όσον αφορά το φώς,δηλαδή Cool white και neutal white εδω είναι καθαρά θέμα γούστου ε?

Για τον ThruNite Neutron 2A V2 θα σου πρότεινα αγορά από εδώ http://www.thrunite.com/thrunite-neutron-2a-v2/

Για προμήθεια Eneloop μπαταριών πάρε από το e-shop.gr , πολύ καλές τιμές ...

Neutral πάρε που έχουν και υψηλότερο CRI. Τα Cool LEDs συνήθως ξεφεύγουν πάρα πολύ προς τα πάνω σε θερμοκρασία. Έχω Cree XML-T6 με θερμοκρασία περί τα 9000Κ και πολύ μωβ :P

Φακούς και μπαταρίες επαναφορτιζόμενες λιθίου, εγώ έχω πάρει από www.dx.com με μεγάλη επιτυχία και σε καλές τιμές...

Neutral πάρε που έχουν και υψηλότερο CRI. Τα Cool LEDs συνήθως ξεφεύγουν πάρα πολύ προς τα πάνω σε θερμοκρασία. Έχω Cree XML-T6 με θερμοκρασία περί τα 9000Κ και πολύ μωβ :P

Φακούς και μπαταρίες επαναφορτιζόμενες λιθίου, εγώ έχω πάρει από www.dx.com με μεγάλη επιτυχία και σε καλές τιμές...

που την βρηκες αυτη την θερμοκρασια? αυτη ειναι πολυ μπλε ακομα κια για φθηνο-φακους απο το DX.
απο τους καλου εμπορικους μιλαμε για αποχρωση 1C.
Επισης το neutral δεν εχει καμμια σχεση με το υψηλο CRI, που μπαινει βαθια στο κιτρινο

που την βρηκες αυτη την θερμοκρασια? αυτη ειναι πολυ μπλε ακομα κια για φθηνο-φακους απο το DX.
απο τους καλου εμπορικους μιλαμε για αποχρωση 1C.
Επισης το neutral δεν εχει καμμια σχεση με το υψηλο CRI, που μπαινει βαθια στο κιτρινο

Το είχα μετρήσει με το Spyder, ήταν σίγουρα πάνω από 8000K! :P

Neutral και Warm έχουν πάντα υψηλότερο CRI από τα Cool, γιατί μεγαλύτερη αναλογία φωτός προέρχεται από τον ευρέως φάσματος φώσφορο και μικρότερη από την αιχμή του μπλε LED.

Από το datasheet του XM-L:

• Typical CRI for Cool White (5000 K – 8300 K CCT) is 65.
• Typical CRI for Neutral White (3700 K – 5000 K CCT) is 75.
• Typical CRI for Warm White (2600 K – 3700 K CCT) is 80.
• Minimum CRI for 80-CRI White is 80.
• Minimum CRI for 85-CRI White is 85.
• Minimum CRI for 90-CRI White is 90.

Και το SPD τους:

Cree_SPD.png

Παιδιά μόλις τώρα βρήκα ακόμα έναν στα ίδια λεφτά και πιο φωτεινό.
Μιλάω για τον ThruNite TN4A (CW) με 1150lm στα ίδια λεφτά με τον 2Α V2 απλά αυτός παίρνει 4 μπαταρίες ΑΑ αντί για 2.
Αυτός είναι μόνο cool white η βγαίνει και σε neutral white?

Μιλάω για τον ThruNite TN4A (CW) με 1150lm στα ίδια λεφτά με τον 2Α V2 απλά αυτός παίρνει 4 μπαταρίες ΑΑ αντί για 2.

http://www.thrunite.com/thrunite-tn4a-nw/

καλα ολα αυτα, αλλα αν τα μεταφρασεις σε bins θα δεις οτι θα ερθεις πιο κοντα σε αυτο που σου λεω.
Ειδικα - και επαναλαμβανω- σε σχεση με την ποιοτητα τνω λεντ του DX, σε φακοςυ και μεμονωμενα λεντ

Το είχα μετρήσει με το Spyder, ήταν σίγουρα πάνω από 8000K! :P

Neutral και Warm έχουν πάντα υψηλότερο CRI από τα Cool, γιατί μεγαλύτερη αναλογία φωτός προέρχεται από τον ευρέως φάσματος φώσφορο και μικρότερη από την αιχμή του μπλε LED.

Από το datasheet του XM-L:

• Typical CRI for Cool White (5000 K – 8300 K CCT) is 65.
• Typical CRI for Neutral White (3700 K – 5000 K CCT) is 75.
• Typical CRI for Warm White (2600 K – 3700 K CCT) is 80.
• Minimum CRI for 80-CRI White is 80.
• Minimum CRI for 85-CRI White is 85.
• Minimum CRI for 90-CRI White is 90.

Και το SPD τους:

Cree_SPD.png

Ειναι πιο φωτεινος γιατι παιρνει 4 μπαταριες. Ειναι ομως αβολος στο κρατημα.

Ο μικρος παιρνει 1 μπαταρια ειτε 2 μπαταριες με το extension που εχει η συσκευασια. Ειναι σαφως πιο ευελικτος.

Εχε υποψη σου οτι το neutral white led βγαζει λιγοτερα λουμενς απο το cool white led. Aν τον χρησιμοποιεις σε εσωτερικους χωρους δεν ξερω αν θα σου αρεσει το κιτρινωπο του neutral white.

Εχε υποψη σου οτι το neutral white led βγαζει λιγοτερα λουμενς απο το cool white led. Aν τον χρησιμοποιεις σε εσωτερικους χωρους δεν ξερω αν θα σου αρεσει το κιτρινωπο του neutral white.

Μα οι περισσότεροι εσωτερικοί χώροι φωτίζονται από 2700-3500Κ λάμπες...

Μα οι περισσότεροι εσωτερικοί χώροι φωτίζονται από 2700-3500Κ λάμπες...

Ισως, εαν βεβαια εξαιρεσεις εργασιακους χωρους, γραφεια, εργαστηρια, μπανια, κουζινες και αλλους χωρους που συνηθως χρησιμοποιουν ψυχροτερο φως για καποιους λογους...

Ομως εδω μιλαμε για φακουδακια και οχι για σταθερο φωτισμο καποιων εσωτερικων χωρων που θες να ειναι πιο ξεκουραστος. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.

Προσωπικα, εκτος ειδικων περιπτωσεων, προτιμω στους φακους μου την σαφως καθαροτερη και φωτεινοτερη αισθηση του cool white.
cool-white-vs-warm-white.jpg

Last edited:
για μεσα, ΝΑΙ....
Οσοι ειναι αρκετα παλιοι στην φωτογραφια για να θυμουνται το (daylight) φιλμ και το πως εγραφε το απογευματινο/νυχτερινο φως και τις λαμπες πυρακτωσεως, και το τρεξιμο με τα μπλε φιλτρα της σειρας 80....
..τον πρωτο φακο Λεντ με σωστο λευκο χρωμα που αγορασαν, τον εβαλαν διπλα απο το εικονοστασι!