Αγορα FHD τηλεορασης μοντελα 2015-16

rex78

New member
24 January 2017
22
Καλημέρα στην παρέα.Σας παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό και μετά από πολύ διάβασμα:BDBDG54: κατέληξα σε αυτά τα δυο μοντέλα.
http://www.skroutz.gr/comparelists/12?compare=6884324,6944859
Κατέληξα εδώ επειδή βλέπω ότι οι 4κ δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι,γιατί η καθημερινή μου θέαση είναι digea και ταινίες FHD,σε απόσταση 2,5-3 μέτρα.
Έχω όμως τον εξής ενδοιασμό.Εδώ στο νησί που ζω (Ρόδο) υπάρχουν και οι δυο ετοιμοπαράδοτες,αλλά και οι δυο είναι εκθεσιακά μοντέλα :bang:.Και επειδή δεν θα ήθελα να μπλέξω με μεταφορικές σε περίπτωση προβληματικού μοντέλου,η αγορά θα γίνει αναγκαστικά από κωτσόβολο-elektro net-public.
Οπότε έχουμε και λέμε:
1)Αξίζει να πάω σε εκθεσιακό?
2)Στα λεφτά που ψάχνω 550-700 υπάρχει κάτι άλλο με 100hz πραγματικά και va panel, που να μου διαφεύγει?
3)Να περιμένω λίγο ακόμη(1 μήνα ας πούμε) μήπως πέσουν και άλλο οι τιμές σε κάποια καλύτερα μοντέλα(2015-16) που τώρα έχουν 800 +,ή θα χάσω και αυτά που βρήκα τώρα:huh2:?
Το ξέρω ότι σας κούρασα,αλλά πραγματικά επειδή κουράστηκα από το πολύ ψάξιμο,νιώθω ότι έχω πέσει στην πιο ακατάλληλη περίοδο για αγορά tv γιατί,τα ''καλά'' μοντέλα βλέπω να έχουν φύγει και τα καινούργια που θα βγουν θα είναι φωτιά και λαύρα.
Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με και βαράτε αλύπητα και το σημαντικότερον μια βοήθεια βρε παιδιά...το έχω κάψει :violent-smiley-011:.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων...

Καλημέρα στην παρέα.Σας παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό και μετά από πολύ διάβασμα:BDBDG54: κατέληξα σε αυτά τα δυο μοντέλα.
http://www.skroutz.gr/comparelists/12?compare=6884324,6944859
Κατέληξα εδώ επειδή βλέπω ότι οι 4κ δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι,γιατί η καθημερινή μου θέαση είναι digea και ταινίες FHD,σε απόσταση 2,5-3 μέτρα.
Έχω όμως τον εξής ενδοιασμό.Εδώ στο νησί που ζω (Ρόδο) υπάρχουν και οι δυο ετοιμοπαράδοτες,αλλά και οι δυο είναι εκθεσιακά μοντέλα :bang:.Και επειδή δεν θα ήθελα να μπλέξω με μεταφορικές σε περίπτωση προβληματικού μοντέλου,η αγορά θα γίνει αναγκαστικά από κωτσόβολο-elektro net-public.
Οπότε έχουμε και λέμε:
1)Αξίζει να πάω σε εκθεσιακό?
2)Στα λεφτά που ψάχνω 550-700 υπάρχει κάτι άλλο με 100hz πραγματικά και va panel, που να μου διαφεύγει?
3)Να περιμένω λίγο ακόμη(1 μήνα ας πούμε) μήπως πέσουν και άλλο οι τιμές σε κάποια καλύτερα μοντέλα(2015-16) που τώρα έχουν 800 +,ή θα χάσω και αυτά που βρήκα τώρα:huh2:?
Το ξέρω ότι σας κούρασα,αλλά πραγματικά επειδή κουράστηκα από το πολύ ψάξιμο,νιώθω ότι έχω πέσει στην πιο ακατάλληλη περίοδο για αγορά tv γιατί,τα ''καλά'' μοντέλα βλέπω να έχουν φύγει και τα καινούργια που θα βγουν θα είναι φωτιά και λαύρα.
Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με και βαράτε αλύπητα και το σημαντικότερον μια βοήθεια βρε παιδιά...το έχω κάψει :violent-smiley-011:.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων...

και τα δυο ειναι τα καλυτερα στην κατηγορια τους...οποιο και να διαλεξεις θα μεινεις ευχαρισατημενος..εξοπλισου με τεστ εικονας για ομοιομορφια/clouding/καμμενα πιξελ και παρε οποια ειναι καλυτερη σε αυτα

Να σαι καλά φίλε μου,το ξέρω ότι και οι δυο είναι καλές στην κατηγορία τους αλλά υπάρχουν μόνο σαν εκθεσιακές...(αυτό ρωτάω στην πρώτη ερώτηση μου).
Η αμέσως επόμενη επιλογή μου είναι αυτή http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153334-sony-kdl50w755c
αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά την συγκεκριμένη στιγμή για αυτήν την tv? Επίσης παραξενεύομαι γιατί έχει 150 διαφορά με την ίδια http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153335-sony-kdl50w756c-silver....μονο για το χρώμα?

Re: Απάντηση: Αγορα FHD τηλεορασης μοντελα 2015-16

Να σαι καλά φίλε μου,το ξέρω ότι και οι δυο είναι καλές στην κατηγορία τους αλλά υπάρχουν μόνο σαν εκθεσιακές...(αυτό ρωτάω στην πρώτη ερώτηση μου).
Η αμέσως επόμενη επιλογή μου είναι αυτή http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153334-sony-kdl50w755c
αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά την συγκεκριμένη στιγμή για αυτήν την tv? Επίσης παραξενεύομαι γιατί έχει 150 διαφορά με την ίδια http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153335-sony-kdl50w756c-silver....μονο για το χρώμα?
αναλογα ποσες ωρες ειναι σαν εκθεσιακες..υπολογιζε 12 ωρες επι 6 μερες την εβδομαδα...εαν και οι δυο παιζουν οκ στα τεστ θα επαιρνα την μεγαλυτερη σε μεγεθος που μπορω να αγορασω...η διαφορα στις σονυ ειναι μονο στο χρωμα ....

Εκεί κολλάω και εγώ,στο πόσες ώρες έχουν δουλέψει.Όχι τίποτε άλλο,είναι και 1,5 χρονών μοντέλο και άμα το είχαν στημένο από την αρχή...ας το να πάει.
Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να βρω και κάτι παραπλήσιο και σε samsung...

Εκεί κολλάω και εγώ,στο πόσες ώρες έχουν δουλέψει.Όχι τίποτε άλλο,είναι και 1,5 χρονών μοντέλο και άμα το είχαν στημένο από την αρχή...ας το να πάει.
Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να βρω και κάτι παραπλήσιο και σε samsung...
κατοπιν συννενοησης κανεις παραγγελια οποια σου αρεσει σε καινουρια στην κουτα της και την δοκιμαζεις εκει πριν την παρεις...εαν εχει καποιο θεμα..περιμενεις νεα...

Μπορει και να κανω λαθος, αλλα αφου ειναι εκθεσιακη, δεν μπορεις να πας εκει, να ζητησεις το control και να πας στο μενου που δειχνει τις ωρες λειτουργιας? Εχω την αισθηση οτι και οι 2 το δειχνουν αυτο το στοιχειο.

Αν γίνεται αυτό που λες θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!Αν ξέρει κάποιος ας μας πει βρε παίδες!Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία.

Αν γίνεται αυτό που λες θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!Αν ξέρει κάποιος ας μας πει βρε παίδες!Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία.

για samsung
Here are the steps:

1. Switch on the power to the TV and let it be in the standby mode. Do not turn on the TV.

2. Pick up the remote control, and quickly press the following buttons in sequence:

Info -> Menu -> Mute -> Power.

3. You must be fast enough to press the magic sequence to enter the technical calibration menu screen, or else you will just end up switching on to the normal TV channel.

4. Once you reach the screen of technical calibration main menu, you will be able to see the running hours shown at the top left corner of the screen.

5. Press the Power button to exit the technical calibration screen and put the TV back to standby mode. Do not make any change to the technical setting of your TV unless you know exactly what you are doing.

This is useful if a new Samsung TV is just delivered to your home, and you need to ensure that you are not getting a display unit or 2nd hand unit which has run for many hours.

και για sony

Self Diagnostic Screen Display

[To Bring Up Screen Test]
In standby mode, press buttons on the remote commander sequentially in rapid succession as shown below:

κουμπί i+, 5, volume -, tv power button.

Exiting the Self-diagnostic screen
To exit the Self Diagnostic screen, Power off & on or Push the <Home> button.

Κάτω αριστερά
Total Operation Time
– Boot Count – Panel Operation Time

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα FHD τηλεορασης μοντελα 2015-16

για samsung
Here are the steps:

1. Switch on the power to the TV and let it be in the standby mode. Do not turn on the TV.

2. Pick up the remote control, and quickly press the following buttons in sequence:

Info -> Menu -> Mute -> Power.

3. You must be fast enough to press the magic sequence to enter the technical calibration menu screen, or else you will just end up switching on to the normal TV channel.

4. Once you reach the screen of technical calibration main menu, you will be able to see the running hours shown at the top left corner of the screen.

5. Press the Power button to exit the technical calibration screen and put the TV back to standby mode. Do not make any change to the technical setting of your TV unless you know exactly what you are doing.

This is useful if a new Samsung TV is just delivered to your home, and you need to ensure that you are not getting a display unit or 2nd hand unit which has run for many hours.

και για sony

Self Diagnostic Screen Display

[To Bring Up Screen Test]
In standby mode, press buttons on the remote commander sequentially in rapid succession as shown below:

κουμπί i+, 5, volume -, tv power button.

Exiting the Self-diagnostic screen
To exit the Self Diagnostic screen, Power off & on or Push the <Home> button.

Κάτω αριστερά
Total Operation Time
– Boot Count – Panel Operation Time

Είσαι θεός!!Θα περιμένω μήπως βρω και καμιά άλλη εναλλακτική λύση-πρόταση, εκτός από αυτά τα δυο μοντέλα,και αν όχι αύριο το πρωί πιάνω δουλειά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα FHD τηλεορασης μοντελα 2015-16

Είσαι θεός!!Θα περιμένω μήπως βρω και καμιά άλλη εναλλακτική λύση-πρόταση, εκτός από αυτά τα δυο μοντέλα,και αν όχι αύριο το πρωί πιάνω δουλειά.

προσοχη ομως γιατι μπορει να προκαλεσεις ανεπανορθωτη ζημια εαν αλλαξεις κατι απο το service setup...

Είναι τόσο σημαντικό το 100Hz? Το λέω γιατί πηγή με 100Hz δεν ξέρω αν υπάρχει. Digea είναι 25Hz. Οι ταινίες απ ότι ξέρω είναι γυρισμένες στα 24fps, αρα 24Hz. Επίσης το θεωρητικό μέγιστο σε ένα blu ray είναι 30fps@1080p.
Στο σινεμά πχ με 24fps δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει δε μαρέσει η εικόνα. ίσα ίσα έχω διαβάσει κριτικές σε ταινίες που βγήκαν σε υψηλότερο frame rate, (νομίζω σε IMAX) που ελεγαν ότι είχαν κάτι ψεύτικο και δεν άρεσε γενικά η εικόνα.

ΟΚ Αναμένω τις εξελίξεις και θα το σκεφτώ,γιατί πάλι καλά που μου το είπες:worshippy:βλέπω να γινότανε έτσι ο πωλητής :devil-smiley-029:

Παντως φιλε μου, σε αυτα τα λεφτα σιγουρα θα πηγαινα στην J6200 (επειδη ειναι 55 σε σχεση με την αλλη που ειναι 50) και θα εκανα και παρτυ. Δε θα βρεις αλλη 100αρα va panel και 55αρα σε αυτα τα λεφτα νομιζω.
Αν φυσικα δεν εχει τπτ τρελα νουμερα στο Running Hours.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είναι τόσο σημαντικό το 100Hz? Το λέω γιατί πηγή με 100Hz δεν ξέρω αν υπάρχει. Digea είναι 25Hz. Οι ταινίες απ ότι ξέρω είναι γυρισμένες στα 24fps, αρα 24Hz. Επίσης το θεωρητικό μέγιστο σε ένα blu ray είναι 30fps@1080p.
Στο σινεμά πχ με 24fps δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει δε μαρέσει η εικόνα. ίσα ίσα έχω διαβάσει κριτικές σε ταινίες που βγήκαν σε υψηλότερο frame rate, (νομίζω σε IMAX) που ελεγαν ότι είχαν κάτι ψεύτικο και δεν άρεσε γενικά η εικόνα.

Ειναι σημαντικο αν θες να βλεπεις αθλητικα . Αν ειναι μονο για ταινια οχι δε χρειαζεσαι 100αρι

Τώρα άμα σου πω ότι αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι όπως πολύ σωστά το θέτεις...:chinscratch:.
Άντε πάλι καινούργια δεδομένα....
1)VA panel vs Ips
2)sony android vs samsung Tizen ...κτλ.
Αλλά αυτό που είναι το σημαντικότερο, ότι σε αυτά τα λεφτά τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν πάρει τις καλύτερες κριτικές από τα λίγα που διαβάζω αυτές τις ημέρες.Θα κοιτάξω και για άλλα μοντέλα και θα επανέλθω το συντομότερο.

Μόνη εναλλακτική με VA panel στα 100Hz είναι Panasonic TX-55CS630 αν την βρείς
Τώρα άμα σου πω ότι αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι όπως πολύ σωστά το θέτεις...:chinscratch:.
Άντε πάλι καινούργια δεδομένα....
1)VA panel vs Ips
2)sony android vs samsung Tizen ...κτλ.
Αλλά αυτό που είναι το σημαντικότερο, ότι σε αυτά τα λεφτά τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν πάρει τις καλύτερες κριτικές από τα λίγα που διαβάζω αυτές τις ημέρες.Θα κοιτάξω και για άλλα μοντέλα και θα επανέλθω το συντομότερο.

Αν χρειάζεσαι τις γωνίες θέασης, τότε πρέπει να θυσιάσεις την αντίθεση και το μαύρο που προσφέρει το VA και να πας σε IPS.
Καλά τα android και τα tizen αλλά με ένα εξωτερικό media player των 80 όλα διορθώνονται, την ποιότητα εικόνας και την σωστή κίνηση δεν μπορείς να την βελτιώσεις χωρις να αλλάξεις τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα FHD τηλεορασης μοντελα 2015-16

Μόνη εναλλακτική με VA panel στα 100Hz είναι Panasonic TX-55CS630 αν την βρείς

την ποιότητα εικόνας και την σωστή κίνηση δεν μπορείς να την βελτιώσεις χωρις να αλλάξεις τηλεόραση.

Συγνώμη κιόλας αλλά αυτό το τελευταίο δεν το έπιασα....Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω σε όλα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα FHD τηλεορασης μοντελα 2015-16

Αν πάρεις τηλεόραση και δεν σε ικανοποιεί η smart πλατφόρμα, αγοράζεις ένα box.
Αν έχει judder δεν υπάρχει κάτι να κάνεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα FHD τηλεορασης μοντελα 2015-16

Αν πάρεις τηλεόραση και δεν σε ικανοποιεί η smart πλατφόρμα, αγοράζεις ένα box.
Αν έχει judder δεν υπάρχει κάτι να κάνεις

OK.Ευχαριστώ πολύ.Το ψάχνω ακόμη,αν και έχω κολλησει με αυτές τις δυο.Θα δω τη θα γίνει με τις διαθεσιμότητες και θα πράξω αναλόγως.
Επειδή δεν έχω μπει καν στον κόπο να κοιτάξω και καμία LG,λόγο μιας σφαιρικής εικόνας...(LG ''φύγε μακριά''),μήπως υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει.και αξίζει όντως?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα FHD τηλεορασης μοντελα 2015-16

OK.Ευχαριστώ πολύ.Το ψάχνω ακόμη,αν και έχω κολλησει με αυτές τις δυο.Θα δω τη θα γίνει με τις διαθεσιμότητες και θα πράξω αναλόγως.
Επειδή δεν έχω μπει καν στον κόπο να κοιτάξω και καμία LG,λόγο μιας σφαιρικής εικόνας...(LG ''φύγε μακριά''),μήπως υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει.και αξίζει όντως?

μεινε σε αυτες τις δυο μην μπερδευτεις αλλο ,εξαλλου ειναι απο τις καλυτερες επιλογες και κατα την γνωμη μου (στο ξαναγραφω) εαν ειναι και οι δυο οκ στο πανελ ,παρε την μεγαλυτερη σε μεγεθος που μπορεις να αγορασεις