Αγορά φωτογραφικών ειδών από Αμερική-Ευρώπη

Γεια σας φίλοι
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω την βιντεοκάμερα panasonic sd600 και βλέπω τεράστια διαφορά τιμής στην Αμερική. Δηλαδή 370 ευρω εκεί (από bhphotovideo.com), 630 εδώ.
Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά της. Είστε σίγουροι ότι το International Express Mail είναι το USPS ? μην την πατήσω με εκτελωνισμούς....

ευχαριστώ

με ενδιαφέρει όμως να είναι αμερικάνικη γιατι θα έχει 10 καρέ παραπάνω (60 αντι 50), ποσο είναι ο φόρος 40%?
Μπορούν να το στείλουν με μειωμένη αξία?

Re: Απάντηση: Αγορά φωτογραφικών ειδών από Αμερική-Ευρώπη

με ενδιαφέρει όμως να είναι αμερικάνικη γιατι θα έχει 10 καρέ παραπάνω (60 αντι 50), ποσο είναι ο φόρος 40%?
Μπορούν να το στείλουν με μειωμένη αξία?

το BH πολύ δύσκολα. Τουλάχιστον αυτό απαντά ο επίσημος εκρπόσωπος του καταστήματος στα fora των φωτογραφικών στο photo.net .

Mε τιποτα... ειναι πολυ νομοταγεις οι Αμερικανοι !
Επισης μην εισαι σιγουρος οτι θα λειτουργει σωστα η μηχανη λογω 60 fps.
Στην Ευρωπη εχουμε 50 που σημαινει κυριως 2 πραγματα.
Πρωτα δεν θα μπορεις να μονταρεις το υλικο σου μαζι με αλλα υλικα απο διαφορετικα fps .
Και δευτερον , πιθανον να εχεις προβληματα με λαμπες φθορισμου κλπ , ισως να εχεις flickering σε τεχνητο φωτισμο, πραγμα που δεν λυνεται.

Το αντιμετωπισα οταν πηγα να κανω το ιδιο με την 550d - 7D που ειχε επιλογη για 50-60.

Last edited:
θα είναι καθαρά για βιντεοσκόπηση γρήγορης κίνησης, καταβάσεις με ποδήλατο, σκι...
Ποιο μαγαζί μου συστήνεται τότε?
Έχω ένα φίλο στην αμερική, μπορει να την αγοράσει, αλλά πως θα μου την στείλει?

ευχαριστώ παιδιά

Αν μπορει να στην αγορασει εκει, να στη στειλει με απλο ταχυδρομειο - USPS - και συστημενο.
Απλα να βγαλει ολα τα χαρτια , αποδειξεις , τιμολογια κλπ. , "σαν δωρο" !

Μαγαζί από Hong Kong Δημήτρη.

Για καπάκια, δαχτυλίδια άντε και καμιά τσαντούλα, αλλά μέχρι εκεί.

Δηλαδή οι φωτογραφικές λες να είναι μουφα?

Δηλαδή οι φωτογραφικές λες να είναι μουφα?

Τελικά είναι το σύστημα μούφα, βρήκα αυτό το σχόλιο:

"This seller is the ultimate TRAP for Europeans Consumers. At ebay.pt, for example, it is said that one is buying the product with EU. In fact it comes directly from HONG-KONG. The package is stop by Customs Officers and you will have to pay huge VAT interests. Further, the seller uses FEDEX courier. This Company will charge you plus 41 EUROS, only to give the documentation allowing you to clear the item from Customs. Avoid FEDE"

Τελικά είναι το σύστημα μούφα, βρήκα αυτό το σχόλιο:

Δεν είναι καθόλου μούφα. Είναι ένας έμπορος που πουλάει απο hong kong και το λέει (τουλάχιστον σε αυτό το λινκ που έδωσες).
Αν κάποιος θέλει να ρισκάρει την Ευρωπαϊκή εγγύηση για 100Ε , ας αγοράσει. Το τελωνείο πάντα είναι παράμετρος προς υπολογισμό τελικού κόστους (ΦΠΑ + έξοδα εκτελωνισμούς +αποθήκευτρα).

Μια χαρά μου έχουν έρθει (από άλλους πωλητές Hong Kong) - και χωρίς τελωνεία - το Benro C-269 και το Nikon TC- 20 III, συνολικής αξίας άνω των 800 . Καθώς και πολλά άλλα μικρότερης αξίας. Γενικά, προσωπικά, ό,τι είναι διαθέσιμο από Hong Kong, το προτιμώ.

Μια χαρά μου έχουν έρθει (από άλλους πωλητές Hong Kong) - και χωρίς τελωνεία - το Benro C-269 και το Nikon TC- 20 III, συνολικής αξίας άνω των 800 . Καθώς και πολλά άλλα μικρότερης αξίας. Γενικά, προσωπικά, ό,τι είναι διαθέσιμο από Hong Kong, το προτιμώ.

Για στείλε pm με στοιχεία... ευχαριστώ!

έχω ένα κολλητό στην αμερική, αν δεχτεί να μου αγοράσει μία βιντεοκάμερα που θέλω, πως θα πρέπει να μου την στείλει?
Αν την βγάλει απο την συσκευασία της και την στείλει με fedex θα με πιάσει το τελωνείο?

ευχαριστώ