Αγορά φωτογραφικών ειδών από Αμερική-Ευρώπη

SoToS

AVClub Enthusiast
21 January 2008
794
Αγορά από www.bhphotovideo.com

Χθες, εκτελώνησα κάποια φωτογραφικά αξεσουάρ που είχα παραγγείλει από Αμερική με κούριερ UPS από www.bhphotovideo.com. Μου πήρε μια ώρα στο τελωνείο -τίποτα το ιδιαίτερο (ποτέ μην πληρώσετε εκτελωνιστή αν μένετε Αθήνα).

Τα περισσότερα ή δεν υπήρχαν εδώ ή ήταν πανάκριβα ή δεν επιθυμούσα το πολυ-ήμερο τρέξιμο-ψάξιμο στην Αθήνα για να βρίσκω μισά από εδώ, μισά από 'κεί με δηλώσεις "είχαμε και μας τελείωσαν", "θα φέρουμε", "δεν μου το έχει ζητήσει ποτέ κανείς εδώ και 20 χρόνια" κλπ οπότε προτίμησα να κάνω μερικά κλικ στον υπολογιστή και να ξεμπερδεύω.

Συμπέρασμα: Τα φωτογραφικά αξεσουάρ που πήρα ως "προσωπικά είδη" (αν και επέμεναν ότι είμαι... επαγγελματιας!) μου ήρθαν αρκετά φθηνότερα από εδώ, συγκεκριμένα όλο μαζί το κόστος (εκτελωνιστικά + εργατικά + κούριερ + φπα) ήρθε μόνο +30% της αναγραφόμενης τιμής στο Αμερικάνικο σάϊτ.
Οπότε θα μπορούσε να πεί κανείς ότι για φωτογραφικά αξεσουάρ, μια αγορά πχ $1000 θα κοστίσει τελικά 836 ευρώ! Not bad!

*Η αγορά βιντεοκάμερας έρχεται υψηλότερα στο +40% (όλα μαζί).
*Το τελικό κόστος "παίζει" λίγο, ανάλογα τις διαθέσεις των εκτελωνιστών και των λοιπών υπαλλήλων...
*Δεν έχω βρεί καλύτερο σάϊτ παγκοσμίως από το bhphotovideo. Συνεπέστατο, με τη μεγαλύτερη ποικιλία και τις καλύτερες τιμές. Nτόλαρς να 'χεις να αγοράζεις! :smile:

Last edited:
Καλορίζικα τα νεα "παιχνίδια" σου αλλα αμα έστελνε με USPS δε θα εκανες ουτε την βόλτα απο Ελ. Βενιζελ. ...

Re: Απάντηση: Αγορά φωτογραφικών ειδών από Αμερική-Ευρώπη

Καλορίζικα τα νεα "παιχνίδια" σου αλλα αμα έστελνε με USPS δε θα εκανες ουτε την βόλτα απο Ελ. Βενιζελ. ...

Ευχαριστώ!

Γνωρίζω τα οφέλη του USPS, αλλά συνήθως ότι θέλω ...το θέλω τώρα! :smile:

Με το USPS δεν υπάρχει "υπόσχεση" για το πότε θα τα παραλάβεις, ούτε καν "αν" θα τα παραλάβεις... μπορεί κάλλιστα (όπως μου έχει τύχει παλιότερα) να κάνουν ένα μήνα να έρθουν ή απλώς να "χαθούν"....
Άσε που τελευταία τα Ελληνικά ταχυδρομεία έχουν τα χάλια τους, (το παραδέχονται μέχρι και οι διευθυντές τους) και ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται...
Βέβαια, όλα είναι θέμα τύχης ("αν έχεις τύχη διάβαινε").

Για ήδη που δεν βιάζομαι και δεν έχουν μεγάλη αξία, θα προτιμούσα το USPS -αλλά αυτό σπάνια μου τυχαίνει...

Κοιτα, τι σε 3 μέρες τι σε 7! οσο αφορα το κοστος για αυτο ψωνίζουμε απο USA για την καλλίτερη Overall τιμή. Αν περάσει κανονικα τελωνειο εεε δεν εχει και μεγάλη διαφορά απο το να το αγόραζες εδω...
Γουστα βέβαια ειναι αυτα, one way or another ευχαριστημένοι όλοι...

PS. Οτι θα φτάσει πάντως ειμαι σίγουρος, τουλάχιστον τόσες φορες που μου εχει ερθει κατι ποτε δεν ειχα πρόβλημα... ισως φταιει και η περιοχή μου (εχω ταχυδρόμο που λεμε καλημέρα 3 φορες την εβδομάδα!)

Re: Απάντηση: Αγορά φωτογραφικών ειδών από Αμερική-Ευρώπη

Κοιτα, τι σε 3 μέρες τι σε 7! οσο αφορα το κοστος για αυτο ψωνίζουμε απο USA για την καλλίτερη Overall τιμή. Αν περάσει κανονικα τελωνειο εεε δεν εχει και μεγάλη διαφορά απο το να το αγόραζες εδω...
Γουστα βέβαια ειναι αυτα, one way or another ευχαριστημένοι όλοι...

PS. Οτι θα φτάσει πάντως ειμαι σίγουρος, τουλάχιστον τόσες φορες που μου εχει ερθει κατι ποτε δεν ειχα πρόβλημα... ισως φταιει και η περιοχή μου (εχω ταχυδρόμο που λεμε καλημέρα 3 φορες την εβδομάδα!)

Να το αλλάξω λίγο... "αν έχεις τύχη ...και λες και καλημέρα στον ταχυδρόμο τρείς φορές την εβδομάδα... διάβαινε!" :smile:

Προχθές παράγγειλα κάποια νέα βιβλία από amazon.com και είπα "αφού δεν τα πολυ-βιαζομαι ας μην τα παραγγείλω με το γρήγορο κούριερ, ας τα παραγγείλω με το "expedited international shipping" (το μεσαίας ταχύτητας) -άντε να κάνουν 7-10 μέρες" και μου γράφει "εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης 24 Ιουνίου!!! (Εντάξει, μπορεί και νά 'ρθει γρηγορότερα).

Υ.Γ Αν οι "7 ημέρες" ήταν ο κανόνας, δεν θα το συζήταγα...

Last edited:
Τι να σου πω, δεν μου εχει αργησει κατι ποτε παραπάνω, διαλεγω oμως USPS express mail που ειναι κάτι σαν ταχυμεταφορά...

Από το συγκεκριμένο ιστοχώρο που αναφέρεις, φίλος μου αγόρασε την videocamera canon hg10 με αποστολή usps κ του την έφεραν με το ταχυδρομείο μια χαρά. Για τιμή ας μην συζητήσουμε σε σχέση με την Ελλάδα...κ την Ευρώπη γενικότερα δλδ...860 περίπου δολλάρια μαζί με τα μεταφορικά όταν στην Ελλάδα ξεκινά από τα 800 ευρώ !!!!!!!

κατα τυχη χρησιμοποιω και τα δυο.

Για βιβλια το international shipping του Amazon το εχω χρησιμοποιησει 7-8 φορες. Συνηθως αργει. Δυο φορες η παραγγελια δεν ηρθε ποτε. Επικοινωνησα μαζι τους. Ειδαν οτι δεν ειχα παραλαβει και το ξαναεστειλαν τσαμπα. Αν θελω κατι γρηγορα και σιγουρα παω με το fedex τους. Παντως ειναι reliable.

Οσον αφορα απο αμερικη ΠΑΝΤΑ ΜΕ USPS. Exω παραγγειλει 4 φορες. Πριν ενα μηνα το expodisc και πριν μια βδομαδα παρελαβα το epson p3000 multimedia viewer storage για ν αδειαζω τις καρτες μου οταν γεμιζουν (και ειμαι εξω και τραβαω). Οι τιμες ετσι ερχονται σχεδον ιδιες με την Αμερικη. Και ολα σε λιγοτερο απο 7 ημερες και στην πορτα σου.
Ουτε να μπλεξεις με τελωνεια ουτε τιποτα.

κατα τυχη χρησιμοποιω και τα δυο.

Για βιβλια το international shipping του Amazon το εχω χρησιμοποιησει 7-8 φορες. Συνηθως αργει. Δυο φορες η παραγγελια δεν ηρθε ποτε. Επικοινωνησα μαζι τους. Ειδαν οτι δεν ειχα παραλαβει και το ξαναεστειλαν τσαμπα. Αν θελω κατι γρηγορα και σιγουρα παω με το fedex τους. Παντως ειναι reliable.

Οσον αφορα απο αμερικη ΠΑΝΤΑ ΜΕ USPS. Exω παραγγειλει 4 φορες. Πριν ενα μηνα το expodisc και πριν μια βδομαδα παρελαβα το epson p3000 multimedia viewer storage για ν αδειαζω τις καρτες μου οταν γεμιζουν (και ειμαι εξω και τραβαω). Οι τιμες ετσι ερχονται σχεδον ιδιες με την Αμερικη. Και ολα σε λιγοτερο απο 7 ημερες και στην πορτα σου.
Ουτε να μπλεξεις με τελωνεια ουτε τιποτα.

Από amazon.com παραγγέλνω μόνο αν δεν τα βρίσκω στο amazon.co.uk. Δεν ξαναπαραγγέλνω όμως άλλο από το γρηγορότερο κούριερ. Στο amazon.co.uk δεν αργεί η φθηνή επιλογή ταχυδρομείου. Όσον αφορά το fedex, μακριά! (όταν υπάρχει επιλογή). Μια φορά με είχαν υποχρεώσει να πάω να βάλω χρήματα στην τράπεζα σε λογαριασμό της fedex για να εκτελωνίσουν!!!! Ανήκουστα πράγματα! Έκτοτε δεν τους πάω με τίποτα! (και οι τιμές της Fedex στο bhphotovideo.com είναι διπλάσιες -δεν έχουν το θεό τους, που λένε...)

Από που παραγγέλνεις με USPS;
Aς γράφουμε και καμιά πρόταση για καταστήματα που έχουμε δοκιμάσει και είμαστε ευχαριστημένοι για να βοηθηθούν και άλλοι.

Last edited:
*απο amazon uk εννοω και εγω. Και λεω οτι καμια φορα παιρνω το γρηγορο πακετο. Μπορει να ερχεται και με ups, δεν θυμαμαι.

Τωρα οσον αφορα την usps (united states postal services) αρκετα site την εχουν ως επιλογη. Αλλα οχι. Δεν θυμαμαι για το bh photo (νομιζω οχι). Mερικα εχουν μια επιλογη πολλων ημερων , δεν γραφανε usps αλλα τηελεφωνησα και μου το επιβεβαιωσαν.

Εγω απο την αλλη εχω φιλους και συγγενεις που μενουν εκει οποτε οταν δεν γινεται απευθειας, το στελνω με το free courier που δινουν ολα τα sites, στην αμερικανικη διευθυνση του συγγενη και απο εκει ερχεται με usps. (8 εργασιμες max).

απο καταστηματα εχω αγορασει χωρις προβληματα απο
bh photo
adorama
buydig.com (official reseller nikon)
circuit city (big chain stores in every city) και φυσικα απο
apple store.

apple store;;; Ποιό συγκεκριμένα; Από Αμερική μου έβγαζε μήνυμα ότι πρέπει πρέπει να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία της χώρας μου για αγορές! Εκτός αν εννοείς μέσω των συγγενών σου εκεί...

Ποιά ήταν η πιο φθηνή παραγγελία που έχετε κάνει ποτέ από Εξωτερικό; EDIT: (Εκτός ebay... )

Μάλλον πρέπει να έκανα ρεκόρ: $7.95 = 5 ευρώ (52mm macro coupler ring) από Αμερική www.bhphotovideo.com και κούριερ UPS! Ταυτόχρονα όμως και ρεκόρ απροσεξίας αφού από λάθος δεν το παράγγειλα στην προηγούμενη παραγγελία (προσπαθώντας για κάποιες πατέντες...). To κούριερ ήταν αναπόφευκτο για το συγκεκριμένο κατάστημα, οπότε το συνολικό κόστος πήγε $43.5 = 28 ευρώ! (χωρίς τελωνείο φυσικά) :firstprize: :D

Last edited:
Ακριβώς το ίδιο (βέβαια πιο σπάνιο, αναστροφής 55mm σε βιδωτή μοντούρα) από αμερικανό πωλητή ebay, κάπου στα 6,5 ευρώ με την αποστολή (τελικώς βρέθηκε!)

Ακριβώς το ίδιο (βέβαια πιο σπάνιο, αναστροφής 55mm σε βιδωτή μοντούρα) από αμερικανό πωλητή ebay, κάπου στα 6,5 ευρώ με την αποστολή (τελικώς βρέθηκε!)

6.5 ούφ! Παραλίγο! (αν και από ebay..) :D

Χαίρομαι που το βρήκες! Άντε να δούμε και κανένα... "διαφορετικό μάκρο"! :smile:

...έχω κατεψυγμένο εδώ και 3 μέρες έναν γρύλλο που έκανε το μοιραίο λάθος και μπήκε από το παράθυρό μου....
Ελπίζω να μη μας διαβάζει κανένας οικολόγος μόνο!

...έχω κατεψυγμένο εδώ και 3 μέρες έναν γρύλλο που έκανε το μοιραίο λάθος και μπήκε από το παράθυρό μου....
Ελπίζω να μη μας διαβάζει κανένας οικολόγος μόνο!

Απαλλάσσεσαι μόνο αν ξαναζωντανέψει μετά τη φωτογράφηση!
Και μόνο αν δεν του δημιουργηθούν ψυχολογικά προβλήματα με το ταξίδι στο μέλλον! Θα πρέπει να τον παρακολουθήσεις και να βεβαιωθείς ότι θα επανενταχθεί και θα αρχίσει να τρίζει ξανά τα φτερά του! :D (OFFTOPIC)

Last edited:
Να ξαναζωντανέψει από τους -18?

Νόμιζα πως θα απαλασσόμουν με τα τετριμμένα "η τέχνη θέλει θυσίες" (των άλλων εν προκειμένω) κλπ κλπ :flipout:

Νομίζω ότι αξίζει να προτείνω ένα ευρωπαϊκό διαδικτυακό κατάστημα για φωτογραφικά είδη, από την στιγμή που έστειλε το προϊόν μόλις μισή ώρα μετά την παραγγελία!!!

Είναι το www.microglobe.co.uk και το "ανακάλυψα" σήμερα αφού έψαχνα χωρίς αποτέλεσμα για το Nikon Camera Control Pro 2.
Εδώ ούτε καν το ήξεραν, η δε αντιπροσωπεία της Νίκον, από τη μία το έχει στο σάϊτ, από την άλλη διαθέτουν την παλιά έκδοση. Θέλοντας να αποφύγω τυχόν τελωνείο, έψαχνα Ευρώπη αλλά και εκεί δεν το έβρισκα σε στοκ. Το βρήκα τελικά στο παραπάνω κατάστημα και τους πήρα τηλέφωνο για να μου επιβεβαιώσουν ότι όντως το έχουν.

Παρεπιτπόντως, επειδή πέρασα Oδύσσεια για να βρώ πως θα πάρω Αγγλία, αφού ο ΟΤΕ (11888) δεν λειτουργούσε, ούτε τα παλιά 139, 134, η δε ανταγωνίστρια εταιρία (11880) ήθελε ένα ευρώ το λεπτό (το διπλάσιο από τον ΟΤΕ! ) Δεν δέχτηκα να συμβάλω στον αισχροκερδή πλουτισμό τους... οπότε τελικά με πολύ ψάξιμο βρήκα την πληροφορία στο διαδίκτυο, την οποία παραθέτω:

Για να πάρεις τηλέφωνο στην Αγγλία από Ελλάδα, αφαιρείς το πρώτο μηδενικό από το Αγγλικό νούμερο και προσθέτεις μπροστά 0044.
Έτσι ένα Βρετανικό τηλέφωνο πχ 020 1234 5678 θα γίνει 004420 1234 5678.

Κάνοντας την παραγγελία, έγραψα στον χώρο που υπήρχε για σχόλια "Please send it as soon as possible" και μετά από 20-30 λεπτά με ενημέρωσαν ότι στάλθηκε μαζί με το tracking number!!! Δεν λέω, μπορεί να έτυχε την ώρα που συνήθως αποστέλουν πακέτα, αλλά έτυχε και να έχουν το δυσεύρετο λογισμικό, ενώ ήταν και πολύ ευγενικοί στο τηλέφωνο -όλα αυτά κάτι λένε! :smile:

Last edited:
Πολύ καλές τιμές βλέπω έχει!

πχ EF 16-35/2.8L 899 λίρες (περίπου 1150 ευρώ) όταν εδώ έχει 1550 (400 ευρώ ή 26% μείον), ακόμη και τον απλό 50/1.8 τον έχει στα 75 ευρώ (εδώ περίπου 100)