Αγορά φθηνής 32'' LCD ή CRT

τελικα nutsi τι χρειστηκε να διορθωσεις στη γεωμετρια;
Λογικα δεν ειχες το ιδιο προβλημα με τον livadaki,
κατι μου λεει πως ηταν οι εγκυες γραμμες στο 4:3 :ears:
Παντως το service menu ειναι χρησιμο ετσι; αν και πρεπει να ξερεις τι κανεις και κυριως να 'χεις σωσει σ' ενα τεφτερι τις αρχικες ρυθμισεις για να μη φας φολα :popcorn:
Αντε γεια μας...:ernaehrung004:

ΥΓ. οσο για την αμοιβη μου, θα μπορουσε να 'ναι εκεινες οι φωτο που λεγαμε...
:silly:

pattern? τι 'ναι τουτο παλι; επιτηδες το κανεις ε; εκει που λεω τελος οι αποριες, τσουπ! και το παλιοπατερν :bigcry:

Last edited:
Σπέρες και απο εδώ
Nutsis τί προβληματάκι είχες με τη γεωμετρία ??
έχω παρατηρήσει ότι ενώ οι υπότιτλοι στα περισσότερα καναλια είναι σωστά τοποθετημένοι, στο ΣΚΑΙ συγκεκριμένα είναι αρκετάχαμηλά και η δεύτερη γραμμή των σχεδόν κόβεται στη μέση ... Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι δεν είναι σφάλμα του σταθμού, αφού σε όλους τους άλλους οι υπότιτλοι είναι σωστά... αν ανεβάσω την εικόνα δεν ξέρω τι αντίκτυπο θα εχει στους άλλους....
Α !! σχετικά με τον υπολογισμό των πιξελ έχεις ένα μικρό λαθάκι... η διαγώνιος που είσάγεις στους υπολογισμούς σου δεν έχει θέση. αυτή τη χρησιμοποιούμε μόνο ώς σύγκριση μεγέθους μεταξύ των. Ο αριθμός των πίξελ βγαίνει απο τον πολαπλασιασμό του ύψους σε με το μήκος. γιαυτό και το μέγεθος του κάθε πίξελ αυξάνεται όσο μεγαλώνει η δίασταση της οθόνης.

ελα!!! να ανεβαινουμε λιγο στη λιστα με τα threads :2thumb22sup: :Banane0:
αυτο το banneraki του bch.gr τυχαιο ειναι ρε παιδια; :blink:
νιωθω σα να μας παρακολουθουν :bobby:

πλακα πλακα στα 370+15 πηγε το εργαλειο, για να δουμε τι θα παιχτει...

να κι ενα test pattern http://www.tmth.edu.gr/kiosks/images/radio_tv.jpg
Ισως το απολυτο εργαλειο. Μονο για πυρηνικους υδραυλικους :worshippy:

και ειδικα για μοντελα της philips, οπως δειχνει και το λογοτυπο...
Καλες ρυθμισεις!

τι εποχες κι αυτες με τις ασπρομαυρες ε; α ρε πως αλλαξαν οι καιροι, που θα' λεγε κι ο :grandpa: μου

Last edited:
Να μαι πάλι
τελικά το μενού SMA είναι ολα τα ευρά. μπήκα, δίόρθωσα το πρόβλημα με τους υπότιτλους του ΣΚΑΙ αλλά με ένα παράξενο τρόπο δεν είδα τους υπότιτλους απο τα άλλα κανάλια να πειράζονταί, και απο όσο βλέπω, δεν φαίνεται να έχει πειραχτεί η εικόνα... ενα σωστό πατερν που θα βρόυμε ??

Εδιτ: smithako είσαι πρώτος !! δεν είχα κανει refresh τις απαντήσεις και μετά είδα αυτό που ζήταγα !! αψογος

Last edited:
φιλε colt3003, οπως λεει κι ο νασος, Digital Video Essentials ή DVE.
Αυτο βλεπω να προτεινουν σε διαφορα sites.
Αν ξερει καποιος φιλος ας δωσει link για κατεβασμα.

Αν και τωρα διαβαζω πως ειναι 6,2 gb :frown:
Καπου προτεινουν και το avia. :idea:

αλλα κι ο νατσης ειπε :"Κατι μικρολεπτομερειες με pattern απομενουν πλεον"
Αρα κατι θα 'χει ο παιχτης, ειστε και πατριωτακια, οποτε στην αναγκη... :o

Last edited:
ντάξ ρε παιδιά μη δέρνετε όλοι :D το σχόλιο έγινε πρίν το δώ τι είναι απλά μου έκανε εντύπωση ότι όσο δεν έβλεπα το φορουμ γράφοντας, ο smithakos είχε δώσει ''λυση'' :smile: οπότε πάω να δώ αυτό το περιβόητο DVE

φαινεται το χουμε αναπτυξει γερα το θεμα κι εχει ψιλοπεσει τελευταια :smash:
βγηκε κι ο φιλος spartacus με παρομοιο thread και σκορπισαμε :blink:

Παντως εχει φαση που υπαρχει ενδιαφερον για crt. Αλλωστε και οι SED που θα σκασουν μυτη οπου να 'ναι, λεπτες crt δε θα 'ναι; Αρα ο γλομπος ζει και βασιλευει. :music-smiley-005:

Τo καλωδιο που παει απ' το component out του dvd player στην αντιστοιχη εισοδο της tv υποθετω ειναι ειδικα γι' αυτη τη δουλεια ε; Ουτε που εχω δει. Βλεπω τις 3 υποδοχες στο dvd που ειναι στυλ rca και ειπα να ρωτησω...Θα το δω λιγακι στο net...

κανα δυο που ειδα απο τιμες ειναι πικρα κι αδικο...

Last edited:
φαινεται το χουμε αναπτυξει γερα το θεμα κι εχει ψιλοπεσει τελευταια :smash:
βγηκε κι ο φιλος spartacus με παρομοιο thread και σκορπισαμε :blink:

Παντως εχει φαση που υπαρχει ενδιαφερον για crt. Αλλωστε και οι SED που θα σκασουν μυτη οπου να 'ναι, λεπτες crt δε θα 'ναι; Αρα ο γλομπος ζει και βασιλευει. :music-smiley-005:

Τo καλωδιο που παει απ' το component out του dvd player στην αντιστοιχη εισοδο της tv υποθετω ειναι ειδικα γι' αυτη τη δουλεια ε; Ουτε που εχω δει. Βλεπω τις 3 υποδοχες στο dvd που ειναι στυλ rca και ειπα να ρωτησω...Θα το δω λιγακι στο net...

κανα δυο που ειδα απο τιμες ειναι πικρα κι αδικο...

Και εγώ απ'τα ίδια. Μέχρι που κατηφόρισα προς ΚΑΤΟΥΜΑ. Έχει φέρει κάτι Ιταλικά καλώδια component 1.5m με επίχρυσα RCA. Πολύ καλή κατασκευή με αγωγούς OFC. Κόστος? 14Ε !!

μια χαρα οι φωτο :2thumb22sup:
σιγουρα δεν περιμενεις να βγαλεις συμπερασματα για την ποιοτητα, απλα πηρα μια γευση. πχ. μου 'δωσε μια αισθηση καμπυλοτητας στην εικονα σε 16:9 στο κατω μερος της οθονης. Και στο καπακι σκεφτηκα γιατι δεν εχεις full οθονη σε 16:9 και εχεις μαυρες μπαρες πανω κατω; :chinscratch:δε θα ησυχασουμε ποτε απ' τις μαυρες μπαρες τελικα; :frown:
στην εικονα απο filmnet νομιζω πως δεν εχει 100% ευθεια στη δεξια πλαϊνη ( η αριστερη δε φαινεται...)
Αλλα μετα ξαναειδα και τις αλλες απο ξενα sites (που τις ειχες κανει και link εδω) και λεω μηπως την αδικουν οι φωτο σου ή οι ρυθμισεις...
1000 ευχαριστω φιλε :grinning-smiley-043
Εχεις κι εναν πιτσιρικα στην αρχη (nutsis junior?), που ειναι στο φως του ηλιου, ολοζωντανη φωτο κι οπως ανοιγε το αρχειο σιγα σιγα, λεω κοιτα αποδοση το μπαουλακι :smileJap:

Έχω νέα για όλους σας. :drummer: Μην ψάχνετε άλλο.
32PW9551 ---> 299 E u r o στο praktiker:ernaehrung004:

Μη τους δώσετε τόσα όμως . Τα θέλουν σε δόσεις !!!!!

Μην ποστάρετε άλλο. Τρέχω να προλάβω.

Για όσους δεν κατάλαβαν καλά, κοστίζει λιγότερο απο´όσο ζητούν οι εταιρείες για να ανοίξουν μόνο (να δούν τί έχει) μια LCD εκτός εγγύησης.

Πάρτε την να ακουμπάτε πάνω της την LCD τουλάχιστον. Ειναι πιο φθηνή και από βάση.!!!!!

Last edited:
φιλε nutrialex, αν εισαι ακομα αναμεσα μας και δεν το γιορταζεις καπου:ADFADF1: δωσε please καποιες πληροφοριες παραπανω. Το ειδες σε καποιο φυλλαδιο, πηγες εκει, στο σφυριξανε; :gossip:

Για πες....; -bye-

Αυτα ειναι τα καλα των μεγαλων πολεων, πας και την τσιμπας επιτοπου, ενω εμεις στην πικρα
:bigcry:

ο nutrialex δεν ειναι σπιτι αυτη τη στιγμη, ειναι στο praktiker Μεταμορφωσης για να την φορτωσει. Πραγματικα αξιζει ρε παιδιά;ειμαι η γυναικα του και αναρωτιεμαι!

Εκει που λες οτι εκανες φοβερη αγορα, έρχετε περηφανος-περηφανος
ο nutrialex και στο ξευτελιζει..
Λιγο ευαισθησια, μια σταλια διακριτικότητα, μπα τιποτα.

300 ευρα ρε παιδια;
Για λιγα προβληματα γεωμετριας; 50 ευρω εχει ενα τελεκουμαντο.....
Και θελουμε και κορυφαία επιδοση.

smithako:
Η καμπυλοτητες ειναι πριν πειραξω τη γεωμετρια.
Τωρα ειναι ενταξει, ολα ισια και αλφαδι.
Μεχρι να τη "ρυθμισει" και ο "καταδυτης-γιατρος" που ειδες ολοζωντανα, βεβαια.

Οι μπαρες ειναι γιατι η ταινια ειναι 2,24:1.

Δεν μπορω να καταλαβω τι να ρυθμίσω στη φωτογραφικη, εχει διαφορους ρεγουλατορους επανω και κουμπακια.
Μου θυμιζει καποιο πομπο που συντονιζα μικρος. προσφατα δηλαδη.
Ειναι ομολογουμένως εντυπωσιακη φωτογραφικη, να στη βγαλω μια φωτο;:flipout:

Δεν με θελει αυτο το σπορ συντροφε, τι να κανω, να τα βαλω με τη φυση;
Προτιμω τα πιο "χειροπιαστα".

Πραγματικα δεν σκεφτηκα να βαλω το "γιατρο" να κανει κουμαντο.
Αυτος ειναι και πιο σοβαρος.

Τελικα ο φιλος δε φανηκε να μας πει τι εκανε. Παντως το εργαλειο οντως υπαρχει στο practicer μεταμορφωσης, εκανα τα τηλεφωνακια μου :coool:
299 + 15 practicer μεταφορικη + 23,80 μεταφορικη σπιτι μου = 337,80
Απο τα 365 παμε 27 κατω, καλουτσικα ε;

Την παρέλαβα! Την σύνδεσα με component και είδα και την πρώτη μου ταινία (Γράμματα από το Ιβο Τζίμα). ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ !!! Αλλά έχω μία απορία: γιατί η εικόνα μου είναι ολόισια και αλφαδιασμένη χωρίς παραμορφώσεις? Ανησυχώ...

απο αλλου το περιμεναμε κι απο αλλου μας βρηκε! :silly:
Καλες προβολες φιλε :Banane0: και χαιρομαι που εισαι καλος στη γεωμετρια :aktion033:
Τωρα αν επιμενεις για καμια παραμορφωσουλα μπες στο μενου και πετας της τα ματια :smash:
Τι συνδεσεις εχεις κανει; dvd,δορυφορικο....;
Κι αμα θες να ανεβασεις και καμια φωτο, ελευθερα...:joker:

απο αλλου το περιμεναμε κι απο αλλου μας βρηκε! :silly:
Καλες προβολες φιλε :Banane0: και χαιρομαι που εισαι καλος στη γεωμετρια :aktion033:
Τωρα αν επιμενεις για καμια παραμορφωσουλα μπες στο μενου και πετας της τα ματια :smash:
Τι συνδεσεις εχεις κανει; dvd,δορυφορικο....;
Κι αμα θες να ανεβασεις και καμια φωτο, ελευθερα...:joker:

Sorry για την απουσία , δεν την έχω συνδέσει ακόμη γιατί προέκυψε μια έκτακτη ανάγκη αναδιαμόρφωσης του σύνθετου ! Βλέπεται δεν είχα υπολογίσει σωστά κάποια χιλιοστά.
Αυτό που ήθελα πάντως να ρωτήσω είναι το εξής: Έαν εγώ, σε αντίθεση με τον τυχερό Τρυπή , χρειαστεί να μπώ στο κρυφό μενού, πώς μπαίνω ; Eψαξα το thread 2 φορές και δε το βρήκα. Επίσης έψαξα στους αγαπητούς μας τρακερ και δε βρήκα τα : avia ή dve που αξίζει απο ότι καταλαβα να τα έχω.
Αν μπορεί και ο nutsis ας με βοηθήσει.