Αγορα φθηνής 40αρας

VideoLatris

Established Member
9 October 2008
252
Καλησπέρα. Φίλος αντι να αγοράσει αποκωδικοποιητη για την παλιά του CRT βρήκε τις παρακάτω τηλεοράσεις

http://www.you.gr/proionta/eikona-i...rasi-led-tv-toshiba-40-40l2433-(full-hd,200hz

http://www.you.gr/proionta/eikona-i...rasi-led-philips-40-40pfh4009-(full-hd,-100hz

Με κριτήριο max 300 ευρώ , θέαση μόνο τηλεοπτικών καναλιών για μικρά διαστήματα (σύνολο το πολύ 2 μήνες το χρόνο) τι λέτε αξίζουν και ποια απο τις δυο θα προτιμουσατε ?
Κάποια αλλη καλλίτερη πρόταση σε αυτα τα κριτήρια, αντε να υπερβει το πολύ τα 20 ευρω ?

Καλύτερα να πάρει αποκωδικοποιητή για τη παλιά crt του και όχι αυτές.

Αν ο φιλος σου εχει ακομα crt και max 300 και για την χρηση που θελει, οποια tv και να παρει θα τον καλυψει, αλλα αν θες να του προτεινεις μια, αυτη πρεπει να ειναι η samsung και μετα η toshiba...

Για αυτη που εβγαλε σήμερα προσφορα
http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/140867-samsung-ue40h5000
λεει τίποτα η μια απο τα ιδια ....με τις προηγούμενες και
" Καλύτερα να πάρει αποκωδικοποιητή για τη παλιά crt"
που λέει ο Leonid???????
Αυτή σαφώς και είναι πολύ καλύτερη από τις άλλες δύο και σαφώς εδώ αξίζει να προχωρήσει.

Απάντηση: Re: Αγορα φθηνής 40αρας

Αν μη τι άλλο, παρόμοιες μηδενιστικές απόψεις καλό θα είναι να βασίζονται σε κάποια επιχειρήματα προκειμένου να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. Ακόμα και από άποψη ακτινοβολίας (=υγείας), οποιαδήποτε lcd τηλεόραση, ακόμα και... ασπρόμαυρη, είναι προτιμότερη από μία crt. Ούτως ή άλλως, ο φίλος αναφέρει ξεκάθαρα ότι ψάχνει για φθηνή 40άρα σε αντικατάσταση παλαιάς, άρα προφανώς τον ενδιαφέρει μία απλώς καλή εικόνα χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις.
Οι δικοί μου πάντως που πήραν προ μηνός μία Toshiba στα 300, προερχόμενοι από μία παλιά lcd 32άρα, είναι κατενθουσιασμένοι γι' αυτό που ζητούσαν.

Χρόνια πολλά!

Re: Απάντηση: Re: Αγορα φθηνής 40αρας

Αν μη τι άλλο, παρόμοιες μηδενιστικές απόψεις καλό θα είναι να βασίζονται σε κάποια επιχειρήματα προκειμένου να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. Ακόμα και από άποψη ακτινοβολίας (=υγείας), οποιαδήποτε lcd τηλεόραση, ακόμα και... ασπρόμαυρη, είναι προτιμότερη από μία crt. Ούτως ή άλλως, ο φίλος αναφέρει ξεκάθαρα ότι ψάχνει για φθηνή 40άρα σε αντικατάσταση παλαιάς, άρα προφανώς τον ενδιαφέρει μία απλώς καλή εικόνα χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις.
Οι δικοί μου πάντως που πήραν προ μηνός μία Toshiba στα 300, προερχόμενοι από μία παλιά lcd 32άρα, είναι κατενθουσιασμένοι γι' αυτό που ζητούσαν.

Χρόνια πολλά!
Χρόνια πολλά και σε σένα και σε όλους.
Σε ότι έχει σχέση με αυτό που είπες περί μηδενιστικών απόψεων , σαφώς και δεν είναι έτσι, αλλά ένα τεράστιο ποσοστό έχει να κάνει με το που και σε ποιόν απευθύνεται ένα προϊόν.
Σαφώς και για τους δικούς σου , που θα είναι και κάποιας ηλικίας και που προφανώς θέλουν να καλύψουν την ανάγκη απλώς και μόνο να παίζει η τηλεόραση, μπορεί να είναι μια χαρά η συγκεκριμένη πολύ χαμηλής ποιότητας τηλεόραση , μπορεί όμως σε ποιο νεαρές ηλικίες αυτό μα μην είναι αρκετό. Επίσης όταν κάποιος ρωτάει ακούει γνώμες , απόψεις , μαζεύει πληροφορίες, που στη τελική τις επεξεργάζεται αν θέλει και κρίνει αυτός στο τέλος.
Σίγουρα όμως δεν είναι κάποιος μηδενιστής επειδή λέει τα πράγματα με το όνομά τους , όσο και αν άλλους τους στενοχωρεί επειδή θίγει την επιλογή τους.
Ακόμα στην φθηνή λύση που ζητάει κάποιος μπορεί να υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις, που να τον καλύψουν ακόμα πιο πολύ, όπως έγινε στο φίλο εδώ, δηλαδή να μη του τη πούμε επειδή απλά και μόνο ζητάει κάτι φθηνό;

Μα και πάλι δε δίνεις κάποια χρήσιμη πληροφορία που να βοηθήσει κάποιον να επιλέξει. Γιατί οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις είναι κακές ή χαμηλής ποιότητας; Αυτό ενδιαφέρει φαντάζομαι τον υποψήφιο αγοραστή (και μένα μαζί). Έχει κακή εικόνα; Έχει χαμηλό ήχο; Τα δείχνει παραμορφωμένα; Σβήνει από μόνη της; Δεν έχει καλή υποστήριξη; Ή απλώς δεν παίζει π.χ. ματρόσκες, που ουδόλως θα απασχολήσει έναν μεσήλικα που θέλει απλώς μια τηλεόραση στο σαλόνι του;

(Έχω ένα θείο 90 χρονών(!) που δεν ήθελε προ 5ετίας να ξεφορτωθεί την παλιά του 27άρα CRT και να πάρει LCD καινούργια μεγαλύτερη, γιατί φοβόταν την... ακτινοβολία! Άντε τώρα να του εξηγήσεις τη διαφορά μεταξύ ηλεκτρονίων και φωτονίων!)

Χρόνια πολλά και σε σένα και σε όλους.
Σε ότι έχει σχέση με αυτό που είπες περί μηδενιστικών απόψεων , σαφώς και δεν είναι έτσι, αλλά ένα τεράστιο ποσοστό έχει να κάνει με το που και σε ποιόν απευθύνεται ένα προϊόν.
Σαφώς και για τους δικούς σου , που θα είναι και κάποιας ηλικίας και που προφανώς θέλουν να καλύψουν την ανάγκη απλώς και μόνο να παίζει η τηλεόραση, μπορεί να είναι μια χαρά η συγκεκριμένη πολύ χαμηλής ποιότητας τηλεόραση , μπορεί όμως σε ποιο νεαρές ηλικίες αυτό μα μην είναι αρκετό. Επίσης όταν κάποιος ρωτάει ακούει γνώμες , απόψεις , μαζεύει πληροφορίες, που στη τελική τις επεξεργάζεται αν θέλει και κρίνει αυτός στο τέλος.
Σίγουρα όμως δεν είναι κάποιος μηδενιστής επειδή λέει τα πράγματα με το όνομά τους , όσο και αν άλλους τους στενοχωρεί επειδή θίγει την επιλογή τους.
Ακόμα στην φθηνή λύση που ζητάει κάποιος μπορεί να υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις, που να τον καλύψουν ακόμα πιο πολύ, όπως έγινε στο φίλο εδώ, δηλαδή να μη του τη πούμε επειδή απλά και μόνο ζητάει κάτι φθηνό;

Χρόνια Πολλά.

Και οι 3 αυτές τηλεοράσεις φορούν το ίδιο πάνελ (VA). Οι διαφορές μεταξύ τους δεν μπορεί να είναι τόσο "τραγικές" οσο λες.

Χρόνια Πολλά.

Και οι 3 αυτές τηλεοράσεις φορούν το ίδιο πάνελ (VA). Οι διαφορές μεταξύ τους δεν μπορεί να είναι τόσο "τραγικές" οσο λες.

εγω παλι θα κοιτουσα τι υποστηριξη σερβις εχει η καθε εταιρια και εαν εχει καποια υποστηριξη στην περιοχη μου...κατα τα αλλα πανω κατω ιδια φρουτα
παντως πιστευω οτι η σαμυ ειναι σε καλυτερη θεση

Last edited:
Καλησπέρα, δε γνωρίζω αν επιτρέπεται να ρωτήσω εδώ, αν όχι, πείτε μου πού να το ρωτήσω.

Δίνει ένας γνωστός μια LE40C750 κι αναρωτιέμαι αν αξίζει να την τσιμπήσω.

Καλησπέρα, δε γνωρίζω αν επιτρέπεται να ρωτήσω εδώ, αν όχι, πείτε μου πού να το ρωτήσω.

Δίνει ένας γνωστός μια LE40C750 κι αναρωτιέμαι αν αξίζει να την τσιμπήσω.
Αν είναι σε καλή κατάσταση , η διάστασή της είναι εντάξει για την απόσταση που βλέπεις και η τιμή της καλή ( γύρω στα 300 ευρώ ) εγώ θα την έπαιρνα με κλειστά μάτια. Είναι από τις καλύτερες LCD που έχουν βγει.

250 τη δίνει.

Μήπως γνωρίζεις πώς τα πάει σε σχέση με την LE40A656 που έχω τώρα; (Δε σκοπεύω να κάνω αναβάθμιση, αν την πάρω θα τη δουλέψω αλλού).

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Πιστεύω πολύ καλή τιμή αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Σε σχέση με την 656 δε γνωρίζω δε την έχω δει, όμως την C750 που την έχω δει και συγκρίνει με τη C8000 που είχα και την άλλαξα μόνο και μόνο γιατί ήταν 46αρα και πήγα σε 55αρα, αλλιώς η εικόνα της για μένα ήταν κορυφή, ανάλογης ποιότητας ήταν και η C750.

Πιστεύω πολύ καλή τιμή αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Σε σχέση με την 656 δε γνωρίζω δε την έχω δει, όμως την C750 που την έχω δει και συγκρίνει με τη C8000 που είχα και την άλλαξα μόνο και μόνο γιατί ήταν 46αρα και πήγα σε 55αρα, αλλιώς η εικόνα της για μένα ήταν κορυφή, ανάλογης ποιότητας ήταν και η C750.

ναι η σειρα αυτη ηταν παρα πολυ καλη παντου...τσεκαρε την μονο εαν εχει τιποτα θεματακια αν και ηταν αξιοπιστη γενικα