Αγορά GPS Application (The Best One)

Χιούστον

Supreme Member
19 November 2006
4,862
Δίπλα στον economides...
Παίδες μιας και αποφάσισα να μην κάνω jailbreak θα μου χρειαστεί ένα application GPS. Δόξα τω Θεό όλα τα apps κυκλοφορούν καιρό οπότε φαντάζομαι θα έχει βγει οριστικό συμπέρασμα. Τι μας ενδιαφέρει:

1) Τιμή, μη μου προτείνετε το ακριβοτερο
2) Eνημερωμένους χάρτες για ΕΛΛΑΔΑ, εξωτερικό είναι + αλλά όχι απαραίτητο
3) Γρήγορο
4) Να υποστηρίζεται από Updates συχνα όσον αφορά χάρτες etc.
5) Ωραίο GUI

Για πείτε απόψεις!

Εγω εχω το Navigon κυρίως γιατι εχει speedcams. Μένω επαρχια και δεν μου χρειάζεται για καθημερινή χρηση. Ειναι ακριβο βεβαια και ενα μεγαλο μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχει ελληνικη πλοήγηση. Εχω δοκιμασει και αλλα GPS με jailbrake. Το μονο που μπορω να βαλω πανω απο το Navigon ειναι το ΤΟΜΤΟΜ αλλα δυστυχώς δεν πωλείται στο ελληνικο appstore.

μεταξύ Navigon και Copilot που έχω εγκαταστήσει μακράν καλύτερο-κατά την γνώμη μου-το Navigon!!

μακράν όμως-επίσης-ποιό ακριβό το Navigon!!!...για τα άλλα δεν έχω γνώμη...

Υποστηρίζει τα πάντα ελληνικά το navigon.

Το θέμα είναι ότι αυτορυθμίζεται, ανάλογα με την γλώσσα του μενού του τηλεφώνου...! Αν το έχεις στα αγγλικά, έχει αγγλική πλοήγηση, αν το βάλεις στα ελληνικά το τηλ σου, τότε θα έχεις ελληνική πλοήγηση.

Λεπόν, εκτός του ότι τα gpsοειδή προγράμματα ρουφάνε την μπαταρία σα τρελλά, ακούστε τι έπαθα πριν κανα 10ήμερο στην Αθήνα:

Ήμουν στο κέντρο και ήθελα να...βγώ. Να πάω προς Λαμία από εθνική.

Επειδή είμαι και λίγο βλάχος που ήρθε απ'το χωριό και επειδή ο προσανατολισμός δεν είναι το ατού μου, είπα να βάλω το co-pilot για να με...βγάλει.
Το βάζω, περιμένω, περιμένω, περιμένω.... τίποτα. Δε κλείδωνε με τίποτα λέμε.
Μπα, σκέφτομαι, ας βάλω το navigon (1.6).
Περιμένω, περιμένω, ξαναματαπεριμένω....τίποτα.

Σταματάω στην άκρη. Σβήνω το αυτοκίνητο. Σβήνω το τηλέφωνο. Ανάβω το τηλέφωνο.
Ξανά τα ίδια....

Βγάζω από το ντουλαπάκι το MIOP560 με destinator, το αφήνω στο πάτωμα ανάμεσα στα δυο καθίσματα και έχει λοκάρει σε λιγότερο από λεπτό 652 δορυφόρους.

Ευτυχώς δηλαδή γιατί δεν ήξερα πακιστανέζικα! :damnyou:

Ήμουν σε περιοχή με ψηλά κτίρια και δέντρα, οκ, αλλά δυστυχώς η ανεπάρκεια του 3gs ήτω φανερή.

Απλά δε μπορείς να βασιστείς.

Μόλις έπιασα εθνική όλα ρολόι...αλλά τι να το κάνω?

Άλλο να έχεις παιχνιδάκι και άλλο κάτι που πολύ πιθανό να χρειαστείς σε κανονικές συνθήκες.

Και στο κάτω κάτω το navigon για το iphone κάνει κοντά όσο ένα 3,5'' gps της ίδιας εταιρίας, που είναι και συσκευή μαζί!

Α ρο νο....

Εγώ ρε παιδία δεν έχω αϊφόν, είμαι της σχολής nokia ακόμη, αλλά ήθελα να σχολιάσω πως στα κινητά το GPS είναι ο ορισμός του gadget για να μη πω gimmic!
Όταν θα το χρειαστείς είναι 50-50 αν θα το χεις.
Κι αν όλα πάνε καλά και δουλέψει, τότε θα βρεθούνε να σε πάρουν τηλέφωνο, την ώρα που "εκφωνεί" την κρίσιμη στροφή!... Ή θα σου φάει τη μπαταρία και θα χάσεις το κρίσιμο τηλεφώνημα... ή κάποιο ποδάρι θα σπάσει ο διάολος τέλος πάντων! μιλάω εκ πείρας ;)
Και μη μου πείτε πως είναι θέμα αϊφόν vs νόκια...

ηθικό δίδαγμα: μην ξοδεύετε πολλά για GPS στο κινητό και θεωρείστε το ένα καθόλου αξιόπιστο βοήθημα.

Με 50-60 ευρώ αγοράζεις ένα κινέζικο αυτόνομο 5'' και εγκατεστημένο software που δουλεύει πάντα ρολόι.. μια ματιά στο ebay αρκεί...

Λεπόν, εκτός του ότι τα gpsοειδή προγράμματα ρουφάνε την μπαταρία σα τρελλά, ακούστε τι έπαθα πριν κανα 10ήμερο στην Αθήνα:

Ήμουν στο κέντρο και ήθελα να...βγώ. Να πάω προς Λαμία από εθνική.

Επειδή είμαι και λίγο βλάχος που ήρθε απ'το χωριό και επειδή ο προσανατολισμός δεν είναι το ατού μου, είπα να βάλω το co-pilot για να με...βγάλει.
Το βάζω, περιμένω, περιμένω, περιμένω.... τίποτα. Δε κλείδωνε με τίποτα λέμε.
Μπα, σκέφτομαι, ας βάλω το navigon (1.6).
Περιμένω, περιμένω, ξαναματαπεριμένω....τίποτα.

Σταματάω στην άκρη. Σβήνω το αυτοκίνητο. Σβήνω το τηλέφωνο. Ανάβω το τηλέφωνο.
Ξανά τα ίδια....

Βγάζω από το ντουλαπάκι το MIOP560 με destinator, το αφήνω στο πάτωμα ανάμεσα στα δυο καθίσματα και έχει λοκάρει σε λιγότερο από λεπτό 652 δορυφόρους.

Ευτυχώς δηλαδή γιατί δεν ήξερα πακιστανέζικα! :damnyou:

Ήμουν σε περιοχή με ψηλά κτίρια και δέντρα, οκ, αλλά δυστυχώς η ανεπάρκεια του 3gs ήτω φανερή.

Απλά δε μπορείς να βασιστείς.

Μόλις έπιασα εθνική όλα ρολόι...αλλά τι να το κάνω?

Άλλο να έχεις παιχνιδάκι και άλλο κάτι που πολύ πιθανό να χρειαστείς σε κανονικές συνθήκες.

Και στο κάτω κάτω το navigon για το iphone κάνει κοντά όσο ένα 3,5'' gps της ίδιας εταιρίας, που είναι και συσκευή μαζί!

Α ρο νο....

χαχαχα, καλά και εγώ που μένω Αθήνα το θεωρώ μέγιστο task να καταφέρεις να βγεις Αθηνών-Λαμίας από κέντρο....:flipout:

παρντών, τα gpsια της navigon είναι πιο φτηνά από το σκέτο πρόγραμμα για το iphone:

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netboo...avigon-1200-Greece-East-Europe-1514301004.htm

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netboo...on/NAVIGON-4-3-2110-MAX-EUROPE-1514301002.htm

Το σκέφτομαι και αυτό φιλαράκ, δηλαδή δεν υπάρχει νόημα αν μπορώ σε κοντινά λεφτά να πάρω ένα αυτόνομο!

Last edited:
Navigon σε συνεργασία με tom-tom car kit δοκιμασμένο με 3GS και τώρα πλέον με το 4..απλά άπαιχτο! Θα ήθελα να δοκιμάσω το tom-tom Greece αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει στο Ελληνικό γ...ώ-store.