Αγορά GPS Βοήθεια!!

Dreadknight

New member
19 April 2009
7
Καλησπερα πεδια θελω να βαλω ενα gps στο αυτοκινητο και δεν εχω χαμπαρι απο αυτα... Διαθετω μεχρι 150 ευρο και το μονο που θελω ειναι να με καληπτει πληρος για δρομους εντως Ελλαδος και θελω να μπορω να το κανω update αν χρειαστει.. Τι προτεινετε περιμενω προτασεις ευχαριστω-bye-

Απάντηση: ΑΓΟΡΑ GPS Βοήθεια!!

Δυο καλές προτάσεις στα χρήματα που ζητας με οθόνες 4.3 ιντσών
γρήγορους επεξεργαστές και καλή μνήμη.
Το Mio είναι καλύτερο σε χάρτες για Ελλάδα και τους έχω δοκιμάσει με πολυ καλά αποτελέσματα.
Το δε Navigon σαν λογισμικό πλοήγησης και γραφικών είναι καλύτερο απο το Mio,αλλά υστερεί σε θέμα αναλυτικότητας χάρτη..για επαρχία τουλάχιστον

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...0D3C86912E5BA545CA39B60E2FC1AAA7EA24B8E0A8F78

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...0D3C86912E5BA545CA39B60E2FC1AAA7EA24B8E0A8F78

Εγώ θα σου πρότεινα να δεις το "MLS Pro 4810 Destinator"..

Είναι λίγο ποίο ακριβό από το ποσό που διαθέτεις (199ε) αλλά αξίζει τα λεφτά του!

Είναι ένα αξεσουάρ (εργαλείο) που το παίρνεις για χρόνια, και αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω.

Εγώ θα σου πρότεινα να δεις το "MLS Pro 4810 Destinator"..

Είναι λίγο ποίο ακριβό από το ποσό που διαθέτεις (199ε) αλλά αξίζει τα λεφτά του!

Είναι ένα αξεσουάρ (εργαλείο) που το παίρνεις για χρόνια, και αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω.

Ναι καλή πρόταση και αυτή..αλλά η MLS νομίζω χρησιμοποιεί Win CE 4.2 στις συσκευές της.

Re: ΑΓΟΡΑ GPS Βοήθεια!!

Εγω έχω το navigon 7210 που πριν 1 μήνα με μόνο 50 ευρώ το αναβάθμισα σε 7310 και ειμαι πολύ ικανοποιημένος. Θεωρητικά το destinator εχει (όχι για πολύ ακόμη) καλύτερη καλυψη Ελλάδας απο τους χαρτες της navigon, αλλά η απεικόνισή του υστερει πολύ συγκριτικά. Με ενα μικρό "σπασιματάκι" δοκίμασα και χαρτες destinator-igo αλλά γύρισα στους δικούς του πάλι και πλέον χρησιμοποιώ μόνο αυτούς ενώ με 20 ευρω που πλήρωσα αρχικά έχω αναβαθμίσεις χαρτών για 2 χρόνια (βγαινουν 4 νεοι χαρτες τον χρόνο). Συνολικά πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος και θα το δοκιμάσω 17-27 Ιουλίου σε ταξίδι μου στην Ουγγαρία με το ΙΧ όπου πιστευω να μου φανεί πραγματικά χρήσιμο

για Αμερική τι χάρτες παίζουνε και σε ποίο πρόγραμμα να κοιτάξω?

για Αμερική τι χάρτες παίζουνε και σε ποίο πρόγραμμα να κοιτάξω?
Νομιζω οτι η garmin έχει τους πιο λεπτομερείς/ενημερωμένους για τις ΗΠΑ. Αν όμως χρησιμοποιήσεις το GPS στο manhattan, να ξέρεις οτι θα έχεις προβλήματα επειδή οι ουρανοξύστες μπλοκάρουν το σήμα :slapface:και σε δείχνει αλλού γι'αλλού...

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ GPS Βοήθεια!!

Νομιζω οτι η garmin έχει τους πιο λεπτομερείς/ενημερωμένους για τις ΗΠΑ. Αν όμως χρησιμοποιήσεις το GPS στο manhattan, να ξέρεις οτι θα έχεις προβλήματα επειδή οι ουρανοξύστες μπλοκάρουν το σήμα :slapface:και σε δείχνει αλλού γι'αλλού...

Ναι...και με το TomTom μαζί παίζουν πολύ για Η.Π.Α

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ GPS Βοήθεια!!

Ναι καλή πρόταση και αυτή..αλλά η MLS νομίζω χρησιμοποιεί Win CE 4.2 στις συσκευές της.

Λειτουργικό σύστημα: Microsoft Windows CE .Net 5.0

Έχει δοκιμάσει κανείς το σύστημα ανοικτή ακρόασης του MLS 4810 ΒΤ για να πεις αν αξίζει τον κόπο σαν "car kit";

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ GPS Βοήθεια!!

Ναι...και με το TomTom μαζί παίζουν πολύ για Η.Π.Α

ευχαριστώ παίδες.
Εχω το Ν95, θα βρώ κάτι να μπεί πάνω στο κινητό, μην τρέχω και αγοράζω νέο GPS τώρα.. ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ GPS Βοήθεια!!

ευχαριστώ παίδες.
Εχω το Ν95, θα βρώ κάτι να μπεί πάνω στο κινητό, μην τρέχω και αγοράζω νέο GPS τώρα.. ?

Δυστυχώς μόνο τους χαρτες της Nokia Maps νομίζω.......

Σαν χάρτες, νομίζω το Ginius Driver είναι το πιο ενημερωμένο. Οι χάρτες του destinator είναι ήδη 8 μήνες πίσω, και είναι λίγο αβέβαιο αν θα ενημερωθούν.
Από την άλλη, δεν ξέρω αν σαν εφαρμογή πλοήγησης αξίζει...

Καλύτερα πάρε το Turbo-X που έχει και μεγαλύτερη οθόνη και έχει και δωρεάν αναβαθμίσεις το λογισμικό του. Επίσης αν ψαχτείς ίσως μπορέσεις να το σπάσεις και να βάλεις και destinator (δεν το έχω δοκιμάσει σε αυτό αλλά στα περισσότερο PNA γίνεται).

Σαν χάρτες, νομίζω το Ginius Driver είναι το πιο ενημερωμένο. Οι χάρτες του destinator είναι ήδη 8 μήνες πίσω, και είναι λίγο αβέβαιο αν θα ενημερωθούν.

+1....:a0210:

Αξίζει αλλά είναι και θέμα συνήθειας νομίζω.
Η τριετής ανανέωση στους χάρτες είναι επίσης πολύ σημαντική.

Εγώ πήρα αυτό και είμαι αρκετά ευχαριστημένος

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.926128

Παιδιά κρίμα να δίνετε +200άρες για GPS εν έτη 2009....
Το ebay "βρωμάει" με 70-75 ευρώ ΜΕ μεταφορικά με 5" οθόνες ξεκλείδωτες και με ελληνικά menu που τους περνάτε ότι πρόγραμμα πλοήγησης και χάρτες θέλετε. Και μην μου πείτε ότι είναι δύσκολο να βρείτε προγράμματα και χάρτες στο internet....
Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και "mixed grill" κάρτες και φορτώνετε όποιο πρόγραμμα κάνετε κέφι κάθε φορά που το ανοίγετε.