Αγορά HD δέκτη 1080p.

keraki

AVClub Enthusiast
27 July 2009
1,275
Γειά σας,

Είμαι εντελώς καινούργιος στα δορυφορικά,έχω καταλάβει μερικά πράγματα κυρίως θεωρητικά από εδώ μέσα!Όπως γράφω και σε σχετικό άλλο thread σκοπεύω να έχω λήψη nova αλλά παράλληλα σκέφτομαι να προβώ στην αγορά κι ενός έξτρα δορυφορικού δέκτη ώστε να λαμβάνω κι άλλους δορυφόρους,εκτός από το πακέτο της nova.

Αρχικά με παράκεντρα LNB (το κεντρικό θα στοχεύει Hotbird 13E για nova) σκέφτομαι να κοιτάξω προς τους δορυφόρους Eurobird 9A (9E) και Astra 19.2E.

Θα ήθελα κάποια βοήθεια για την επιλογή δορυφορικού δέκτη,αφού πρώτα ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σχετικά με τις απαιτήσεις μου και τις προτιμήσεις μου:

Καταρχάς πρωτίστως και κατά κύριο λόγω με ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας που θα αποδίδει ο δέκτης και ειδικά στα HD κανάλια,η εικόνα υψηλής ευκρίνειας δηλαδή.

Πρόσφατα είδα νομίζω για δέκτες που βγάζουν 1080p και όχι 1080i.Αληθεύει το 1080p για τη δορυφορική λήψη ή μήπως το 1080p αναφέρεται μόνο σε combo δέκτες και ειδικότερα μόνο για το επίγειο tuner τους??

Μπορούν οι δέκτες που λένε 1080p να δώσουν πραγματικά 1080p σε δορυφορική λήψη??

Αν όντως υπάρχουν 1080p δέκτες, τότε χωρίς συζήτηση θα με ενδιέφερε να πάω σε κάποιον HD δέκτη με 1080p.

Κατά δεύτερο λόγο εφόσον είναι δυνατόν καλό θα ήταν να είναι combo ο HD 1080p δέκτης, αφού καλό είναι να έχω και καλή λήψη των επίγειων ψηφιακών καναλιών.

Επιθυμητό επίσης θα ήταν να μπορώ να συνδέω κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο και να γράφω εκεί κυρίως HD κανάλια,να έχει δυνατότητα PVR ο δέκτης δηλαδή.Η ύπαρξη 2 tuner για απόλυτη ανεξαρτησία στις εγγραφές θα ήταν επιθυμητή!

Τελευταίος και πολύ σημαντικός λόγος,που σκόπιμα τον αφήνω για το τέλος είναι ο εξής:

Δεν έχω σκοπό (τουλάχιστον στην αρχή) να κάτσω να διαβάσω 200 σελίδες για να μάθω να δουλεύω το δέκτη...Ούτε έχω σκοπό να κάτσω να γράψω κώδικες για το δέκτη!!Δεν έχω ιδέα από αινίγματα 1 και 2 που λέτε εδώ μέσα...(χωρίς κανένα ίχνος κριτικής,απλά δηλώνω την ασχετοσύνη μου!)

Θέλω ένα δέκτη με πολύ καλή ποιότητα εικόνας,και τα παραπάνω που ανέφερα αλλά να τον συνδέσω και να παίξει...να κάνω τη δουλειά μου χωρίς πολλά πολλά!!

Αρχικά προσανατολίζομαι να τον χρησιμοποιήσω κυρίως για ελεύθερα HD κανάλια,HD μουσικά κανάλια κλπ. καθώς και για να παίξω διάφορες ερωτικές κάρτες,όπως για παράδειγμα θέλω να παίξω και την κάρτα του Penthouse HD.

Έχω δει κάποιους δέκτες,αλλά καλύτερα να τους αναφέρω στο αμέσως επόμενο post,αφού πρώτα πάρω μια πρώτη γεύση από τις προτάσεις και ιδέες σας!

Ευχαριστώ και αν υπάρχει κάτι ακόμα προς διευκρίνηση πείτε μου!Θα παρακολουθώ συνεχώς!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Όλα αυτά που θέλεις να έχει ένας δέκτης να ξέρεις ότι κοστίζουν κάτι παραπάνω, μια επιλογή είναι ο α) Technomate Tm-7102HD Triple Tuner 2 x Dvb-S2 & 1 x Dvb-T2 β) λινουξ δέκτης με διπλό S2 tuner και usb tuner για τα επίγεια

Όλα αυτά που θέλεις να έχει ένας δέκτης να ξέρεις ότι κοστίζουν κάτι παραπάνω, μια επιλογή είναι ο α) Technomate Tm-7102HD Triple Tuner 2 x Dvb-S2 & 1 x Dvb-T2 β) λινουξ δέκτης με διπλό S2 tuner και usb tuner για τα επίγεια

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε kten,για τις επισημάνσεις σου!Αυτό που θέλω αρχικά να ξεκαθαρίσω το εξής:

Το γεγονός ότι είμαι αρχάριος και το ότι δεν έχω σκοπό (τουλάχιστον προς το παρόν) να γράφω σκριπτάκια και κώδικες για τους δέκτες σημαίνει ότι πρέπει να με αποτρέψει από την αγορά ενός Linux δέκτη??

'Η μήπως το LINUX στο λογισμικό του δέκτη μπορεί να υπάρχει αλλά εγώ θα κάνω το ίδιο εύκολα και άμεσα τη δουλειά μου χωρίς να με ενοχλεί το γεγονός??
Είναι αυτοί οι δέκτες για κάποιον που απλά θα τους χειρίζεται κάνοντας τη δουλειά του ή θέλουν να κάθεται κανείς και να γράφει σκριπτάκια και γενικότερα να κάνει "αλχημείες" μαζί τους? Δεν γνωρίζω και οφείλω να ρωτήσω για να μην την πατήσω!!

Τώρα πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τους δέκτες τελικά υπάρχουν δέκτες που βγάζουν 1080p σε δορυφορικό ?? Μέχρι πρότεινος άκουγα μέχρι 1080i στα δορυφορικά, γι'αυτό και ρωτάω!

Τώρα όσον αφορά τους δέκτες έχω δει τον Technomate Tm-7102HD Triple Tuner 2 x Dvb-S2 & 1 x Dvb-T2 που ανέφερες:

http://www.shls.gr/product.asp?catid=2937

Είναι αυτός εδώ?

Επίσης έχω δει και τους:

1. Icecrypt STC6000HD PVR (1080p)

http://www.shls.gr/product.asp?catid=2977

Ο Icecrypt STC6000HD PVR (1080p) έχει 1 x DVB-S2 & 1 DVB - T2 ??

2. Xtrend ET-9000HD Twin Tuner

http://www.shls.gr/product.asp?catid=2936

O Xtrend ET-9000HD Twin Tuner έχει 2 x DVB-S2 μόνο? Δηλαδή δεν έχει καθόλου επίγειο tuner?

Κινούνται οι δέκτες που λέω στην ίδια νοοτροπία ή έχω ξεφύγει σε δέκτες που θέλουν "ειδικούς" για να τους χειριστούν??Γενικά τι πρέπει να κοιτάω ώστε ο δέκτης να κάνει για μένα?? Ένα μπούσουλα θέλω να δω πως και τι να κοιτάω-ψάχνω...

Ευχαριστώ και πάλι...κάθε ιδέα-γνώμη πολύτιμη!

Last edited:
ειναι πολλα τα 480 ευρω για τον tm.
αν εχεις νοβα απαντρευτη αντε να τον παρεις. εχει κ το επιγειο tuner. αλλα για να βλεπεις fta hd καναλια δεν αξιζει.
ψαξου καλυτερα για μια πιο φθηνη λυση.

O Xtrend ET-9000HD Twin Tuner έχει 2 x DVB-S2 και μπορείς με ένα usb tuner να πιάνεις και τα επίγεια, διαθέτει ότι πιο σύγχρονο αυτήν την στιγμή από hardware και καλή υποστηριξη. Εαν έχεις χρόνο να διαβάσεις και να ασχοληθεις με τον δέκτη δεν θα το μετανιώσεις, εαν όμως δεν σκοπεύεις να ασχοληθείς και απλά θέλεις να κάνεις την δουλειά μην τον πάρεις.
Κοίταξε για πιο φθηνή λύση όπως είπε και ο GEORGE M.
Τον Icecrypt STC6000HD PVR (1080p) δεν τον ξέρω σαν δέκτη και δεν μπορώ να έχω γνώμη.

O Xtrend ET-9000HD Twin Tuner έχει 2 x DVB-S2 και μπορείς με ένα usb tuner να πιάνεις και τα επίγεια, διαθέτει ότι πιο σύγχρονο αυτήν την στιγμή από hardware και καλή υποστηριξη. Εαν έχεις χρόνο να διαβάσεις και να ασχοληθεις με τον δέκτη δεν θα το μετανιώσεις, εαν όμως δεν σκοπεύεις να ασχοληθείς και απλά θέλεις να κάνεις την δουλειά μην τον πάρεις.
Κοίταξε για πιο φθηνή λύση όπως είπε και ο GEORGE M.
Τον Icecrypt STC6000HD PVR (1080p) δεν τον ξέρω σαν δέκτη και δεν μπορώ να έχω γνώμη.

Δηλαδή ο Xtrend ET-9000HD Twin Tuner πέρα από την τιμή του θα μπλεχτώ με ανώμαλα ρήματα ως προς το χειρισμό? Δεν μπορεί κανείς να κάνει εύκολα τη δουλειά του με αυτόν?

Το 3D που λέει είναι απαραίτητο?Το λέω γιατί τα δορυφορικά 3D κανάλια είναι κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ!! Απ'ότι ξέρω όμως αρκεί ένας HD δορυφορικός δέκτης για να δεις 3D δορυφορικά κανάλια.

Αν κάποιος δέκτης είναι δυνατός ας είναι να δώσω κάτι παραπάνω...το θέμα είναι μήπως δεν μπορώ να τον χειριστώ απλά χωρίς κώδικες και τα ρέστα.

Ενδιαφέρομαι κυρίως για HD κανάλια (ντοκυμαντέρ,μουσικά κλπ), 3D κανάλια και ερωτικά HD κανάλια (κυρίως από κάρτες) και για το Penthouse HD.

Ο κώδικας είναι έτοιμος, δεν τον γράφεις εσύ εκτός και αν ασχολήσε, εσύ απλά τον περνάς στον δέκτη σου, το θέμα είναι να τον περάσεις και να λειτουργεί σωστά στον δέκτη.
Εαν διαβάσεις το αντίστοιχο νήμα του Xtrend ET-9000 θα καταλάβεις.

Δεν υπάρχει κανάλι στην Ευρώπη που να εκπέμπει σε 1080p50. Υπάρχει μόνο ένα κανάλι που εκπέμπει 1080p25. Όλα τα υπόλοιπα HD κανάλια εκπέμπουν σε 1080i50 ή σε 720p50.

Όλοι οι enigma2 mips δέκτες υποστηρίζουν 1080p, και ας μη το αναφέρουν. Μάλιστα υποστηρίζουν άψογα 1080p24 για αναπαραγωγή ταινιών mkv κτλ. Αυτό που δεν κάνουν είναι να κάνουν upscale από 576i50 σε 1080p50. Κάνουν upscale μόνο σε 1080i50.

Το 3D του Xtrend έχει να κάνει με το OSD. Όταν γυρνάς την TV σε 3D side by side mode, αν το OSD δε γυρνάει και αυτό σε side by side, θα φαίνεται χάλια. Ο Xtrend λοιπόν υποστηρίζει τη μετατροπή του OSD του δέκτη σε side by side (αλλά και σε top bottom).

Οι enigma2 δέκτες θεωρούνται από κάποιους δύσχρηστοι. Για μένα δεν ισχύει αυτό, ίσα ίσα είναι κατά τη γνώμη μου το ποιο εύχρηστο GUI δέκτη που φτιάχτηκε ποτέ.

Last edited:
Να συμπληρώσω πως κατά γενική ομολογία αλλά και από την προσωπική μου εμπειρία, οι δέκτες με mips chipset έχουν ένα κλικ κάτω χειρότερη εικόνα απ' ότι δέκτες με STi chipset.

ενας ακομα δεκτης που μπορει να κανει τη δουλεια που θελεις ειναι ο azbox elite hd και ισως να εχει και καλύτερη τιμη απο τα υπολοιπα μηχανηματα . plug & play δεν ειναι αλλα δεν χρειαζεται λογισμικο τριτου κατασκευαστη για να δουλεψουν ολα αυτα που ζητας .

Καταρχάς πρωτίστως και κατά κύριο λόγω με ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας που θα αποδίδει ο δέκτης και ειδικά στα HD κανάλια,η εικόνα υψηλής ευκρίνειας δηλαδή.
Προσωπικα καλυτερη εικονα μεχρι στιγμης εχω δει σε δεκτες με STi chipset ΧΩΡΙΣ enigma 2,δηλαδη Vantage 7100-8000,abcom-dgs 9000 με pgi image.Σε enigma 2 "χανει" λιγο η εικονα π.χ ipbox 9900hd αλλα ειναι ενα κλικ καλυτερη απο dreambox-vu κ.τ.λ.

Παιδιά συγνώμη αλλά επειδή δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις στον τομέα,είμαι αρχάριος εντελώς όπως είπα και από την αρχή δεν νομίζω να ξέρω να κοιτάξω ποιός δέκτης έχει STi chipset ποιός λειτουργικό enigma2 κλπ...

Επίσης τονίζω ακόμα μια φορά πως τώρα στην αρχή ειδικά δεν έχω σκοπό να μπω στη διαδικασία να αλλάζω image (αν το λέω καλά) ούτε να αλλάζω λειτουργικά στους δέκτες και να πειραματίζομαι αν παίζει ή αν δεν παίζει...

Ψάχνω κάπως να ξεκινήσω απλά...να συνδέσω τον HD δέκτη να βρει τους δορυφόρους που έχω στοχεύσει,να κάνει ανίχνευση καναλιών και να μπορώ να δω HD κανάλια...Δεν θέλω για αρχή να μπλέξω με άλλες αλχημείες...Αυτό που ρωτάω και δεν βλέπω να βγάζω άκρη επειδή δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις,είναι τι δέκτη να πάρω,ώστε να τον συνδέσω να κάνω ανίχνευση καναλιών και να παίζει!! Τόσο απλά!!

Απλά σαν περιορισμό βάζω ότι με ενδιαφέρει:

1.Να αποδίδει πολύ καλή εικόνα,ειδικά σε HD κανάλια και επίσης με ενδιαφέρει και να είναι 1080p.

2.Να μπορώ να παίξω διάφορες συνδρομητικές κάρτες και κυρίως ερωτικές κάρτες σε HD.Συγκεκριμένα αρχικά με ενδιαφέρουν οι κάρτες Penthouse HD,Redlight HD κλπ.

3.Επιθυμητό επίσης θα ήταν να μπορώ να συνδέω κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο και να γράφω εκεί κυρίως HD κανάλια,να έχει δυνατότητα PVR ο δέκτης δηλαδή.Η ύπαρξη 2 tuner για απόλυτη ανεξαρτησία στις εγγραφές θα ήταν επιθυμητή!

4.Καλό θα ήταν, εφόσον είναι δυνατόν,να είναι combo ο HD 1080p δέκτης, αφού καλό είναι να έχω και καλή λήψη των επίγειων ψηφιακών καναλιών.

5.Να είναι απλός στη λειτουργία!! Να τον συνδέσω,ανίχνευση καναλιών,κι έτοιμος!!Επίσης,να βάλω τη συνδρομητική κάρτα,να τη φορτώσει όση ώρα χρειαστεί, κι έτοιμος, βλέπω Redlight HD!

Όπως ανέφερα και στο πρώτο μου post,αρχικά προσανατολίζομαι να τον χρησιμοποιήσω κυρίως για ελεύθερα HD κανάλια,HD μουσικά κανάλια κλπ. καθώς και για να παίξω διάφορες ερωτικές κάρτες,όπως Penthouse HD,Redlight HD κλπ.

Αν ας πούμε κάποιος φίλος σας ρωτούσε τι να πάρει και δεν είχε ξαναχρησιμοποιήσει δορυφορικό δέκτη στη ζωή του,οπότε δεν ήθελε να μπλεχτεί με ανώμαλα ρήματα,και ήθελε να έχει κυρίως τα παραπάνω 5 πράγματα,τι θα του συστήνατε??

Ευχαριστώ και πάλι!

Last edited:
Εγώ προτείνω OPTICUM - HD TS 9600 PRIMA.

Έχει οτι θες χωρίς να είναι Linux (επίσης έχει ένα μόνο tuner).
Εικόνα πάρα πολύ καλή.

Μια καλή περίπτωση για σχέδον όλα αυτά που θέλεις είναι ο δέκτης: Clarke-Tech C-Tech HD 6600 SST

DVB-T / DVB-S / DVB-S2 (MPEG4), PVR (Εγγραφή σε HDD/USB), Συνδεσιμότητα: HDMI,Component,2x CI,2x Smart Card,USB
Είναι παρόμοιος με τον techomate 7100 (μπορεί και ίδιος) αλλά είναι πιο φθηνός, το μοναδικό που δεν έχει είναι 1080p

μιας και εφερε η κουβεντα για τον tm 7102 θα ηθελα να ρωτησω για τον επεξεργαστη. γραφει:
Επεξεργαστής: Main processor 32 bit superscalar RISC CPU(450Mhz) Memory Flash-Rom: 64Mbit ,DDR DRAM: 1Gbit X 2 EEPROM: 256Kbit
ποιος ξερει να μας πει τι ψαρια πιανει; και σε συγκριση με τον δεκτη azbox hd+ εχει καλυτερη εικονα;
(Arno & Malakudi εχουν περασει και οι δυο δεκτες απ τα γραφεια σας οποτε θα εχετε μια γνωμη )

Καλησπέρα.
Πήρα και εγω τον azbox premium plus!

Με το spaze image το αποτέλεσμα ειναι μια τελεια εικονα που ξεπερασε οποιον δεκτη ειχα ως τωρα.
Ενδεικτικα αναφερω οτι ειχα αρκετους δεκτες οπως τους πολυ δυνατους dm800hd, dm8000 και dm7020 αλλα και τους edision argus mini ip 2in1, και παλιοτερα τους nokia9800, humax 5400, technisat digit ci 2 και άλλους.

Ο δέκτης ειναι άψογος και με εχει κατενθουσιάσει.