Αγορά hi-end τηλεόρασης

Απάντηση: Re: Αγορά hi-end τηλεόρασης

Καλά, στο επίπεδο που έχει φτάσει η τωρινή Kuro την χρωματική απόδοση και το μαύρο για ένα πάνελ 2 διαστάσεων ανάλυσης 1920 Χ 1080, δεν μένουν και πολλά να γίνουν, για μικροδιαφορές θα μιλάμε. Σίγουρα όμως θα βελτιωθούν σημαντικά στα επόμενα χρόνια η επεξεργασία της εικόνας (βλ. βελτίωση μη HD σημάτων, frame interpolation κτλ.), η κατανάλωση, θα μειωθεί κατά πολύ το κόστος για αυτή την ποιότητα, θα μπορείς να την απολαμβάνεις και σε ηλιόλουστο δωμάτιο κτλ. Η εξέλιξη δεν σταματάει...
Ετσι ακριβώς είναι και σε 4 χρόνια οι τηλ θα είναι εντελώς διαφορετικές.....

Re: Απάντηση: Αγορά hi-end τηλεόρασης

Είναι αλήθεια ότι αυτό που λες έχει λογική, απλά μερικές φορές παρασυρόμαστε από το συναίσθημα (λατρεία για την τέλεια εικόνα) και τα χώνουμε χοντρά... Πάντως το σκέφτηκα και αυτό (να πάρω δηλαδή μια panasonic 46pz85 με 1500-1600 ευρώ) και να ασχοληθώ μετά από κάποια χρόνια ξανά με αγορά τηλεόρασης). Αλήθεια έχει κανείς τη συγκεκριμένη τηλεόραση για να εκφέρει πιο εμπεριστατωμένη άποψη;

Και εγω λογο χρηματων ημουν για την panasonic 46pz85 τελικα εκατσε το power bye και πηρα την κουρο, αλλα η pany επειδη την εχω ψαξει , ειναι πολλυ καλη επιλογη, κοιτα και αυτο, http://www.fullhd.gr/index.php/2008-03-14-21-37-34/plasma-tvs/94-panasonic-th-46pz85e-bye-

Εκτός από τις Kuro που αποφασίζει κανείς να τις αγοράσει επειδή θέλει απλά το καλύτερο (σαν να λέμε ferrari ή porsche) χωρίς να σκέφτεται τα λεφτά, για όλα τα άλλα μοντέλα πιστεύω πως πρέπει κανείς να αναρωτιέται αν τα έξτρα λεφτά που δίνει αξίζουν. Δηλαδή αν η 46α956 (που έχει βέβαια και διάφορα χαρακτηριστικά όπως DLNA κτλ που ανεβάζουν την τιμή) κοστίζει 500-600 ευρώ παραπάνω και παίζει 5% καλύτερα από την 46pz85 (χωρίς να είμαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει), δίνει κανείς τα λεφτά; Αυτό είναι το ερώτημα...

To ιδιο ακριβως ισχυει για την Α786 που ειναι λιγο κατωτερη της 956 αλλα κοστιζει αρκετα πιο κατω.

Παντως επειδη ολα τα παραπανω μοντελα αλλαζουν υπομονη να δουμε τι λενε τα καινουργια.-bye-

To ιδιο ακριβως ισχυει για την Α786 που ειναι λιγο κατωτερη της 956 αλλα κοστιζει αρκετα πιο κατω.

Παντως επειδη ολα τα παραπανω μοντελα αλλαζουν υπομονη να δουμε τι λενε τα καινουργια.-bye-

Όσο περισσότερες μέρες περνάνε, τόσο προς την αναμονή βαδίζω...:bigcry:

Στο ιδιο site ομως η 46Α956 παιρνει 93/100 για την εικονα εναντι 87/100 της Panasonic...

Για την διαφορα χρηματων και βαση συγκριση των tv, εγω με κλειστα τα ματια pany.Εχω φαει την αγορα, τα μαγαζια,ολες τις tv, στο ψαξιμο 2 χρονια για αγορα tv.οταν ξεκινησα ημουν κολημενος για lcd,αλλα στην πορεια ανακαλυψα plasma και pali πλασμα. Πρωσοπικα εκτος την κουρο θα πηγαινα αμεσως για την πανυ.

Η PZ εχει δυνατα σημεια (μαυρο , αντιθεση , κινηση κτλ) αλλα και αρκετα αρνητικα (καταναλωση , θερμοτητα , εικονα σε τηλεοπτικο σημα).Πιστευω οτι τα αρνητικα θα βελτιωθουν με τα νεα μοντελα οποτε συνιστω υπομονη.

Kατα την γνωμη μου βεβαια η 956 υπερεχει της PZ ξεκαθαρα σε εικονα (και οχι μονο) και αξιζει την διαφορα στην τιμη.

LG που ανακοίνωσε τιμές που ξεκινούν από τα 699 ευρώ για μία 42άρα και φθάνουν μόλις τα 2999 ευρώ για μία 60άρα !

:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0

ευτυχως που βγαζουνε καινουργια μοντελα ..

Ξέρω ότι είπα πως θα περιμένω, αλλά επειδή πάντα κρυφοκοιτάω την pioneer krp-500a, γνωρίζει κανείς τίποτα για το παρακάτω κατάστημα (έχει αγοράσει κάτι, έχει μιλήσει κτλ.); Ενδιαφέρομαι κυρίως για την αξιοπιστία...

http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=34362

Ξέρω ότι είπα πως θα περιμένω, αλλά επειδή πάντα κρυφοκοιτάω την pioneer krp-500a, γνωρίζει κανείς τίποτα για το παρακάτω κατάστημα (έχει αγοράσει κάτι, έχει μιλήσει κτλ.); Ενδιαφέρομαι κυρίως για την αξιοπιστία...

Αφου δεν κρατιεσαι
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=5&prID=807!!!

Ωραία τιμή! Αντε ρε παιδιά, οργανώστε εσείς που ξέρετε καμιά καλή μαζική αγορά να πέσει ακόμα πιο κάτω η τιμή... να μπορέσουμε κι εμείς να γίνουμε περήφανοι κάτοχοι μιας KURO!

Μια Panasonic 42PV60 η μια Pioneer 436 (κορυφαια μοντελα πριν 3-4 χρονια) μπορουν να σταθουν σημερα?

Σιγουρα η LX5090 ειναι φοβερη με τα σημερινα δεδομενα αλλα σε 4 χρονια θα κυκλοφορουν οι OLED και δεν ξερω και εγω ποιες αλλες τεχνολογιες...απο να δωσει καποιος Α λεφτα για μια τηλεοραση τον συμφερει πολυ περισσοτερο να δωσει Α/2 τωρα και σε 2-3 χρονια να την αντικαταστησει δινοντας παλι Α/2.

εαν οι επιδοσεις τους εχουν φτασει σε τετοια επιπεδα ωστε να μηδενιζουν τα μηχανακια μετρησεων,λογικο ακουγεται να μην ξεπεραστουν-ευκολα-σε επιδοσεις για πολυ καιρο.
ειναι παρομοια περιπτωση με τα parts των ηλεκτρ.υπολογιστων:
δεν υπαρχουν πολλα περιθωρια για αυξηση της ταχυτητας των επεξαργαστων&καρτων γραφικων κι`ετσι εχουν αρχισει τα 2πυρηνα/4πυρηνα και οτι αλλο μαρκετινιστικο τρικ σκαρφιζονται,για να συνεχισει να εχει σημασια η αναβαθμιση ενος Pc.

ειδικα οι 2 που ανεφερες(42pv60&436)νομιζω οτι μπορουν να κοντραριστουν μεχρι και σημερα με πολλα "κορυφαια" πανελ,ανεξαιρετως τεχνολογιας και τιμης.

Last edited:
Πάντως αν εντέλει επιλέξεις την Pioneer σίγουρα δεν θα νίωθεις δυσάρεστα για πολλά χρόνια πιστεύω.Η τιμές στην αγορά σίγουρα είναι χαμηλότερες απο αυτές που βλέπεις στα site ακόμα και απο τα ίδια τα μαγαζιά αλλά σίγουρα δεν μπορούν να τις ανακοινώσουν επίσημα όπως καταλαβαίνεις.Μια επίσκεψη και μία συζήτηση απο κοντά θα σε πείσει για του λόγου το αληθές.
Και εγώ παρακινούμενος απο το power-buy το οποίο δυστηχώς δεν πρόλαβα μπήκα στην λογική να αλλάξω την τηλεόραση μου (Pioneer 507) που την είχα πάρει πρίν απο δύο χρόνια με την kuro.'Ετσι παίρνοντας τηλ, είδα ότι οι τιμές σε κάποια καταστήματα τα οποία αναφέρθηκαν μεσα στο club είχαν τιμές μόλις 100 ακριβότερες και έτσι αγόρασα την 5090 μαζί με το οριζόντιο ηχείο με 2,500 τιμή που δεν έχει καμία σχέση με τα 3200 που βλέπεις στα site.
Η επιλογή σίγουρα είναι δική σου αλλά με μία τέτοια αγορά (5090 ή 500) σίγουρα θα είσαι Οκ για πολλά χρόνια γιατί φυσικά και η τεχνολογία ποτέ δεν σταματά να εξελίσεται αλλά κάποια στιγμή σταματάμε και απολαβάνουμε αυτό που μπορούμε την συγκεκριμένη στιγμή γιατί πάντα θα περιμένουμε το κάτι καλύτερο και ο καιρός θα περνά και εμείς θα περιμένουμε.

ειδικα οι 2 που ανεφερες(42pv60&436)νομιζω οτι μπορουν να κοντραριστουν μεχρι και σημερα με πολλα "κορυφαια" πανελ,ανεξαιρετως τεχνολογιας και τιμης.

Ουτε για αστειο. Γνωστος μου εχει καφετερια και εχει μια 42V60 και μια LG plasma του χιλιαρικου περυσινο μοντελο (δεν ξερω ποια ακριβως ειναι) και η LG εχει δυο κλασεις ανωτερη εικονα.

Πάντως αν εντέλει επιλέξεις την Pioneer σίγουρα δεν θα νίωθεις δυσάρεστα για πολλά χρόνια πιστεύω.Η τιμές στην αγορά σίγουρα είναι χαμηλότερες απο αυτές που βλέπεις στα site ακόμα και απο τα ίδια τα μαγαζιά αλλά σίγουρα δεν μπορούν να τις ανακοινώσουν επίσημα όπως καταλαβαίνεις.Μια επίσκεψη και μία συζήτηση απο κοντά θα σε πείσει για του λόγου το αληθές.
Και εγώ παρακινούμενος απο το power-buy το οποίο δυστηχώς δεν πρόλαβα μπήκα στην λογική να αλλάξω την τηλεόραση μου (Pioneer 507) που την είχα πάρει πρίν απο δύο χρόνια με την kuro.'Ετσι παίρνοντας τηλ, είδα ότι οι τιμές σε κάποια καταστήματα τα οποία αναφέρθηκαν μεσα στο club είχαν τιμές μόλις 100 ακριβότερες και έτσι αγόρασα την 5090 μαζί με το οριζόντιο ηχείο με 2,500 τιμή που δεν έχει καμία σχέση με τα 3200 που βλέπεις στα site.
Η επιλογή σίγουρα είναι δική σου αλλά με μία τέτοια αγορά (5090 ή 500) σίγουρα θα είσαι Οκ για πολλά χρόνια γιατί φυσικά και η τεχνολογία ποτέ δεν σταματά να εξελίσεται αλλά κάποια στιγμή σταματάμε και απολαβάνουμε αυτό που μπορούμε την συγκεκριμένη στιγμή γιατί πάντα θα περιμένουμε το κάτι καλύτερο και ο καιρός θα περνά και εμείς θα περιμένουμε.

Το ξέρω ότι οι τιμές μπορούν να πέσουν σε σχέση με τις αναγραφόμενες στα site. Αλλά δυστυχώς βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, και εδώ υπάρχει μόνο ένα κατάστημα μεγάλης αλυσίδας που μπορεί να φέρει την 500A και δεν κάνουν καθόλου εκπτώσεις (3700 μόνο το πάνελ!!). Τηλεφωνικά δεν είναι το ίδιο. Θα πρέπει να κατέβω Αθήνα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον. Ίσως περιμένω λίγο ακόμα να δω και τα high end μοντέλα της Panasonic (V10 και Z1)... αν και ξέρω κατά βάθος ότι στην 500Α θα καταλήξω...

Τηλεφωνικά εννοούσα ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσεις ευκολίες όπως κάποιες δόσεις μέσω κάρτας κτλ.