Aγορά Hi-Fi

GFON

New member
16 January 2007
43
Καλημερα,
σκεφτομαι αν αντικαταστησω πληρως τα ηλεκτρικα μου (Hi-Fi, TV,).

Πρωτα θα ξεκινησω απο τον ηχο, εδω και κανα 2μηνο ενημερωνομαι τι γινεται στην αγορα, ακουω και διαβαζω αποψεις ωστε να δω τι γινεται περιπου.

Ενδιαφερομαι για μουσικη αποκλειστικα, επομενως παω για δικαναλο ολοκληρωμενο ενισχυτη, ηχεια, cd player.

Το bunget κυμαινεται στα 1500ε και ο χωρος μου ειναι 30m^2 ορθογωνιος, και τα οποια θα τοποθετηθουν ακριβως απεναντι απο τον καναπε.

Η μουσικη που ακουω ειναι κυριως Ελληνικα,(Αλεξιου, Ξυλουρης,Νταλαρας, κα)

Χθες πηγα για ακροαση....

Ξεκινησαμε με την σειρα bronge της Μοnitor Audio και ενισχυτη HK 970.
Ακουγοταν καλα σχετικα αλλα ριχο, με μικρο βαθος.
Το επομενο βημα ηταν αν αλλαξουμε τα ηχεια με τα RS6, η διαφορα ηταν αισθητη και για μενα ακομη, ο ηχος ακουγοταν πιο λεπτομερης με περισσοτερο βαθος .

Στην συνεχεια ο ΗΚ970 εδωσε την θεση του σε ενα NAD C352 και ο ηχος εγινε ακομη πιο γλυκος με περισσοτερη ενταση στα ανεβασματα, αυτος ο συνδιασμος οντως ακουγοταν πολυ καλα.

Μετα ο nad με εναν ακομη μεγαλυτερο ενισχυτη 180w (δεν θυμαμε μαρκα)
και τα πραγματα γιναν ακομη καλυτερη λογο και την μεγαλυτερης ισχυς οπου μπορουσε να δωσει παραπανω εκει που χρειαζοταν.

Εδω γεννθηκε και το ερωτημα μου μηπως να κινηθω σε μεγαλυτερο ενισχυτη επιλεγοντας τον c372???

H τιμη που μου προταθηκε για τον C372&RS6 ειναι 1.570ε

Αξιζει ομως η υπερβαση?? ιδου η απορια...

Η πηγη σε ολες τις επιλογες ηταν ενa player της arcam εγω σκεφτομαι να παρω το hd970....

Θα σε βοηθούσα παραπάνω αλλά αφού ακούς Νταλάρα, δεν ασχολούμαι μαζί σου...:flipout:

Σοβαρά τώρα, σε αυτά τα λεφτά που σκέφτεσαι υπάρχουν αρκετές επιλογές που πιθανά να σε κάνουν να ξεπεράσεις και να ξεχάσεις αυτό σου το δίλλημα.
Άκου μερικά πραγματάκια ακόμα. Προσπάθησε να καταλήξεις πρώτα στα ηχεία και το "ύφος" του ήχου που θες από αυτά. Θες υποχρεωτικά ηχεία δαπέδου όπως τα RS6? Πρoσωπικά δεν το θεωρώ απαραίτητο. Αν δε, κρίνω από τη μουσική που ακούς, έχεις ανάγκη ένα ηχείο με πολύ καλά μεσαία (λόγω φωνών) το οποίο και αν δεν έχει απίστευτη έκταση, δεν θα σου λείψει. Αυτό φυσικά είναι προσωπική εκτίμηση...
Μετά πήγαινε να κυνηγήσεις την καλύτερη δυνατή οδήγησή τους.

ΥΓ. Καλώς ήρθες στο forum!

Καλημερα,
σκεφτομαι αν αντικαταστησω πληρως τα ηλεκτρικα μου (Hi-Fi, TV,).

Πρωτα θα ξεκινησω απο τον ηχο, εδω και κανα 2μηνο ενημερωνομαι τι γινεται στην αγορα, ακουω και διαβαζω αποψεις ωστε να δω τι γινεται περιπου.

Ενδιαφερομαι για μουσικη αποκλειστικα, επομενως παω για δικαναλο ολοκληρωμενο ενισχυτη, ηχεια, cd player.

Το bunget κυμαινεται στα 1500ε και ο χωρος μου ειναι 30m^2 ορθογωνιος, και τα οποια θα τοποθετηθουν ακριβως απεναντι απο τον καναπε.

Η μουσικη που ακουω ειναι κυριως Ελληνικα,(Αλεξιου, Ξυλουρης,Νταλαρας, κα)

Χθες πηγα για ακροαση....

Ξεκινησαμε με την σειρα bronge της Μοnitor Audio και ενισχυτη HK 970.
Ακουγοταν καλα σχετικα αλλα ριχο, με μικρο βαθος.
Το επομενο βημα ηταν αν αλλαξουμε τα ηχεια με τα RS6, η διαφορα ηταν αισθητη και για μενα ακομη, ο ηχος ακουγοταν πιο λεπτομερης με περισσοτερο βαθος .

Στην συνεχεια ο ΗΚ970 εδωσε την θεση του σε ενα NAD C352 και ο ηχος εγινε ακομη πιο γλυκος με περισσοτερη ενταση στα ανεβασματα, αυτος ο συνδιασμος οντως ακουγοταν πολυ καλα.

Μετα ο nad με εναν ακομη μεγαλυτερο ενισχυτη 180w (δεν θυμαμε μαρκα)
και τα πραγματα γιναν ακομη καλυτερη λογο και την μεγαλυτερης ισχυς οπου μπορουσε να δωσει παραπανω εκει που χρειαζοταν.

Εδω γεννθηκε και το ερωτημα μου μηπως να κινηθω σε μεγαλυτερο ενισχυτη επιλεγοντας τον c372???

H τιμη που μου προταθηκε για τον C372&RS6 ειναι 1.570ε

Αξιζει ομως η υπερβαση?? ιδου η απορια...

Η πηγη σε ολες τις επιλογες ηταν ενa player της arcam εγω σκεφτομαι να παρω το hd970....
H Roksan exei prosfora to paketo KANDY ( Oloklhrwmeno kai CD player ) me 1500e
http://www.kandyline.co.uk/
http://www.roksan.co.uk/

Οπως φαινεται εχεις "ποιοτικο" αυτι οποτε αν θες καλο ηχο σε 30 τετραγωνικα για πηγη-ενισχυτη-ηχεια πρεπει να κινηθεις απο 2000-2500 τουλαχιστον.Το πακετο της ROKSAN ειναι μια ασφαλης λυση και σου περισσευουν και περιπου 700 για ηχεια.Γνωμη μου,σε αυτα τα χρηματα μην πας σε ηχειο δαπεδου,καλυτερα θυσιασε λιγο απο το χαμηλο και πηγαινε σε ενα καλο ηχειο βασης.Δυστυχως θα πρεπει να υπολογισεις και ενα επιπλεον εξοδο (περιπου 150-200 ευρω) για βασεις εκτος και αν πιανουν τα χερια σου και δεν σε ενδιαφερει τοσο το φινιρισμα σε μια ιδιοκατασκευη βασεων.

Συμφωνό απόλυτα με τον McZab.

Ψάξε καταρχήν για ηχείο (συμφωνώ και εγώ για βάσης). Ακούσε όσα περισσότερα μπορείς πριν καταλήξεις. Μετά οι ενισχυτές βρίσκουνται εύκολα σχετικά μιας και οι επιλογές σου είναι σαφώς λιγότερες.

Αν είσαι μεταξύ 2 ηχείων διάλεξε το πιο ευαίσθητο ώστε να μπορείς να τα οδηγήσεις πιο άνετα και με μικρότερους σε watt ενισχυτές.

Είσαι από Αθήνα? Ξέρεις κανένα κατάστημα του χώρου για να πας να ακούσεις ηχεία?

Απάντηση: Re: Aγορά Hi-Fi

Μετα απο αρκετες βολτες στα μαγαζια, και διαφορους συνδιασμους ηχειων -ενισχυτων ειχα σχεδον καταληξει σε ηχειο τα triangle hiliade μεχρι χθες οπου τα ακουσα με τον ΝΑΙΜ nait 5Ι με αρκετη ενταση και απογοητευτικα, κουραστικά και τσιριγμα το μπασο χανονταν σε αντιθεση με τα rs6 οπου ειχαν πιο γεματο ηχο, βεβαια σε ενταση πανω απο την μεση ο ΝΑΙΜ δεν μπορουσε να τα οδηγησει.

Αρα για ηχειο κατεληξα στα RS6.-

Τωρα βεβαια μπλεχτηκα με τον ενισχυτη... ο advance 305 μου αρεσε,δυνατος και ουδετερος συν σχεδιαστικα μπροστα , εχει και το dac , απο την αλλη ο nad c 372 ειναι πεπατημενη λυση , αρκετα μουσικος και ισχυρος ωστε να οδηγησει ανετα τα rs6, ποιον απο τους 2 επιλεγω.

Τα rs6 τα ακουσα με εναν c350 και τα οδηγουσε αρκετα καλα, επομενως λογικα ο 372 θα ειναι καλυτερος αλλα...

Και στις 2 περιπτωσεις πηγη θα ειναι το HD970.

Ποια ειναι η γνωμη σας??

γεια χαρα και απο μενα.
θα σου προτεινα να ακουσεις τα triangle με τον nad!
ακριβως αυτο το συνδιασμο εχει ο αδερφος μου και δενουν πολυ καλα!

το ηλιαδα ειναι εξαιρετικο για την τιμη του αλλα θελει βατακια και ο συγκεκριμενος ενισχυτης τα εχει για την κατηγορια του.

αν και σε χαμηλες εντασεις τα ηλιαδα παιζουν καλυτερα με τον ναιμ απο οτι με τον ναντ, οταν τα δυναμωσεις ο ναντ ειναι καλυτερος. αναφερομαι βεβαια σε μεγαλο σαλονι.

τα τριανγκλ θελουν αγγλο ως ενισχυτη γιατι εχουν επιθετικα πριμα.
προσοχη παλι, θελουν τα καλωδια.

τα rs6 δεν τα εχω ακουσει

Τα Triangle έχουν κάπως επιθετικά πρίμα και ο ΝΑΙΜ είναι κάπως σκληρός ψηλά. Σε καμμία περίπτωση δεν θα πρότεινα τον συνδιασμό αυτών των δύο.
Πήγαινε καλύτερα στον Advance που έχει πολύ ρεύμα για να οδηγήσει τα πάντα και σίγουρα θα "δέσει" πολύ καλύτερα με τα hiliade τα οποία είναι ομολογουμένως πολύ καλά ηχεία, και εμένα προσωπικά μού αρέσουν πολύ.

Re: Απάντηση: Re: Aγορά Hi-Fi

...απο την αλλη ο nad c 372 ειναι πεπατημενη λυση , αρκετα μουσικος και ισχυρος ωστε να οδηγησει ανετα τα rs6, ποιον απο τους 2 επιλεγω.

Τα rs6 τα ακουσα με εναν c350 και τα οδηγουσε αρκετα καλα, επομενως λογικα ο 372 θα ειναι καλυτερος αλλα...

Υπόψη και αυτό για τον 372
http://nadelectronics.com/articles/Ventilation-Notice