Αγορά Home Cinema 5.1 ή AVR & ηχείων;

Με το sub να αρπάζει από τόσο ψηλά και το μεγαφωνάκι να μην έχει καμπίνα, δεν πρόκειται να παίξει καλύτερα.
Ούτε είναι δικαιολογία το αν έχεις αυτί ή όχι για αυτά τα πράματα. Στην περίπτωση που θα μπορούσες να τα έχεις δίπλα δίπλα, οι διαφορές δεν έχουν να κάνουν με το αυτί. Είναι τόσο προφανής η διαφορά που βγάζει... μάτι.

Για τη σειρά *79 σε σχέση με τη σειρά *77 στους μικρούς yamaha, δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει το μονό σημείο cross για όλα τα ηχεία, σε μεγαλύτερους έχω δει ότι έχουν αλλάξει κάποια πράγματα (όπως ας πούμε παραμετρική ισοστάθμιση για το sub που δεν είχαν κάποια μεσαία μοντέλα του 2014 και έχουν του 2015). Ακόμα κι έτσι μπορείς να δεις ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν θα σου είναι πρόβλημα, δεδομένου ότι τα BA είναι όλα ίδια και τα taga έχουν κεντρικό και πίσω με την ίδια απόκριση. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς άνετα να τα κόψεις όλα ακόμα και λίγο πιο χαμηλά από τα 80Hz, και να γυρνάς σε direct αν θέλεις να ακούς μόνο από τα εμπρός. Αυτό στα taga. Με τα ΒΑ πάντα θα παίζεις με sub και από ψηλά. 150Hz που αναγράφουν στις προδιαγραφές τους εμένα μου λέει ότι κάνουν μόνο για ταινίες.
Ο λόγος που αναφέρομαι στις χειροκίνητες ρυθμίσεις του bass management είναι γιατί το YPAO στον συγκεκριμένο ενισχυτή είναι πολύ βασικό και δεν αρκεί από μόνο του. Σε άλλη περίπτωση, πιο μεγάλου μοντέλου δεν θα υπήρχε αυτή η ανάγκη.

Αν όμως έχεις αποφασίσει να κινηθείς στα BA, τότε με γεια. Στην τσέπη σου μόνο εσύ κάνεις κουμάντο.

Ακριβώς ευτό που είπες. Δεν έχω την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω στον ίδιο εξοπλισμό και να έχω και τα δυο σετ μπροστά μου για σύγκριση. Είχα ρωτήσει για τα 506 αλλά δεν μου τα έβαζαν καν σε ραδιοενισχυτή, μόνο σε δικάναλο. Πως να ξέρω πως θα παίξουν στον μικρο της Yamaha η κάποιον άλλο entry level? Γι αυτό ρωτάω, για να μου πει κάποιος με εμπειρία όπως μου έιπες εσύ τώρα ότι η διαφορά θα είναι μεγάλη, ή όχι. Αυτό που είπες με τις διαφορές στα 377/379 δεν το κατάλαβα πλήρως. Θέλεις να πεις οτι ο 377 είχε την δυνατότητα να κόβει τις συχνότητες σε κάθε ηχείο ξεχωριστά ενώ ο 379 το κάνει για όλα? Και όταν λες να γυρνάω σε direct τι εννοείς;
Δεν μου είπες που sub προτείνεις;

Με λίγα λόγια αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι πρόβλημα τα 306v2 για έναν εισαγωγικό Home Cinema ενισχυτή.

Για το direct, εννοώ ότι όταν θα θελήσεις να ακούσεις μουσική στο δικάναλο, με τα εμπρός ηχεία του σετ της taga θα μπορείς να το κάνεις χωρίς αναγκαστικά να παίζει και το sub.

Με λίγα λόγια αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι πρόβλημα τα 306v2 για έναν εισαγωγικό Home Cinema ενισχυτή.

Για το direct, εννοώ ότι όταν θα θελήσεις να ακούσεις μουσική στο δικάναλο, με τα εμπρός ηχεία του σετ της taga θα μπορείς να το κάνεις χωρίς αναγκαστικά να παίζει και το sub.

Όχι εντάξει μ'αρέσει το sub και με την μουσική.

Πες μου και για το sub. Το έψαξα λίγο. Στην φωτό έχεις το tsw-90 ή το tsw-120? Είναι καλά αυτά;

Αν και φαίνεται ότι έχει προστεθεί εκ των υστέρων το μέγεθος είναι σωστό, το sub είναι το δεκάιντσο, μάλλον το 90. Τα ηχεία έχουν καμιά 80αριά πόντους ύψος, το sub 40 άρα σωστό το μέγεθος στη φωτό.

Όπως σου είπα δεν είναι πολύ μεγάλα ηχεία στην πραγματικότητα.

Με ανησυχούν τα 86db του κεντρικού των 306v2...Τα 506v2 τι ενισχυτή θέλουν για να παίξουν άνετα;

Έφτιαξα και μια εικόνα με τον χώρο μου, ο οποίος είναι πλέον μικρός αλλά ανοιχτός από την μια μεριά.

WH092ahZEj9PWcVWVdKECmnz-O4W_UH5LFgK17cOXFkCaZ_T5xdEKeurnN_aSs61u1O1duqBDbFYwNW0m5LNzDgELxsK666bU5J0YcMyBZwRndtpKRwv0hnk7D47-laFQ0QgdPYM642HGM_Em3_dfAsDlYQvgdrocvZsllLEtL1bus5AUHplt5BTY6Jy7dSeBXCX4uAx3tniwoLf0ywp4113lDGTGbA7xZ0tkc8MLhl_5tUdyDUF9Qp6C-h1fe4Bj5NLnbUX7NgbWoqdF_5HsxlffrPfvAv2jST2gi3BoBZ1cRFirAF9gUTElCa1ywcQefz74-tVqxwwziHEUWtPB4c4fai9eztnDyybKpgjci4qE6decdiP8dD-5iXMACJWwz5H8TQaoFBgZCTk1LEBG1v9tpmG32YbalKy04dvdDgJUYhW5jB6-MOFocGKC_C4m3htp22v6S7AMrkpog__GF-yEdpqt30Mvy_drZiqz117FclH5Od-6kr-zqVl9-V2ddjmlX98YOfMyKr3c0IO7QZYN3VvuAij1uGTXRZJLTo=w894-h500-no

Έβαλα τα ηχεία και το έπιπλο τηλεόρασης να φαίνονται. Ο χώρος που βρίσκονται είναι 3.6μ x 3μ. και το άνοιγμα περιβάλλεται απο τοιχο 90εκ ο μεγάλος, 20εκ ο μικρός στην πλευρά της τηλεόρασης, και 30εκ από πάνω στο ταβάνι.
Αυτά έτσι για να υπάρχει εικόνα. (Οι διαστάσεις είναι αντιπροσωπευτικές)

Πλέον κοιτάω και άλλα ηχεία και επιλογές, και ξεκινώ από την αρχή με το budget όμως στα ίδια επίπεδα (αααντε και κανα 100ρικο πάνω αν πραγματικά έχει τρελο value for money). Τα Soundware S τα έχω μάλλον βγάλει από την μέση και όλα τα σετ με δορυφόρους. Δεν αξίζει η όποια αναβάθμιση μπορεί να έχω αν παω σε αυτήν την κατεύθυνση...αν είναι να παω πάλι σε δορυφόρους, κρατάω κάλλιστα αυτά που έχω...
Επίσης έχω το εξής πρόβλημα. Στο έπιπλο που έιναι η τηλεόραση, δεν έχω αρκετό χώρο για το κεντρικό, και ειδικά σε ύψος. Αν είναι 13.5εκ και πάνω αρχίζει και μπαίνει μπροστά στην εικόνα...

Με την λύση που είχε προτείνει ο Panos Danas στην αρχή, δηλαδή με τα 4x Magnat 102+252c, τον Yamaha 377/379, και sub το tsw-90, τι αποτέλεσμα θα έχω σε σχέση με τα Taga Harmony 306+tsw-90? Θέλουν βάσεις δαπέδου τα Magnat τα μικρά, ή μπορώ να τα βάλω στον τοίχο? Γενικά έριξα πολύ ψάξιμο αυτό το σαββατοκύριακο...δεν νομίζω πως έχω βγάλει άκρη, πιο πολύ μπερδεύτηκα. Η αλήθεια είναι πως συμπέρανα ότι αν δεν έχεις 1000ρικο και πάνω, όχι μόνο δεν βρίσκεις πολλές και καλές λύσεις σε Hi-Fi Home cinema, αλλά σε σνομπάρουν κιόλας! Ένας μαγαζάτορας κιόλας μου έδωσε την δική του πρόταση που "έφτιαξε" με βάση το μπατζετ που του είπα (και μόνο) και όταν του έλεγα τις αντιπροτάσεις μου δεν μπήκε καν στον κόπο να μου αναλύσει το παραμικρό, αρκέστηκε στο "μπες στο σαιτ και δες"...

Οπότε οι δικές σας προτάσεις ανέβηκαν από "πολύτιμες" σε "μονόδρομος"...

Παιδιά μην με αφήνετε σε μονόλογο, σας παρακαλώ...
Ήταν να μην πάω να ακούσω μερικά τελικά...θα αυξηθεί το μπατζετ...Ακουσα τα Boston acoustics s χωρίς το sub όμως. Τελικά ειναιαρκετα μεγάλα και βαριά! Ο ήχος τους μου άρεσε περισσότερο από τα magnat 102. Αυτά που με εντυπωσίασαν όμως ήταν τα magnat 202 και τα Boston cs 26... Απο κεντρικά με εντυπωσίασε το Boston cs 225c. Σε σχέση με το magnat 252c είχε μεγαλύτερη ευαισθησία σε όλο το εύρος των συχνοτήτων και ειδικά χαμήλομεσαια βρυχάται! Το magnat ειναι πεντακάθαρο ήχο αλλά με μικρότερη ευαισθησία και πιο λεπτό ήχο.
Οποτε μου φαίνεται ότι τα +100-200€ για ηχεία σε σχέση με τα BA soundware αξίζει να τα δώσω.

Εδώ θέλω σίγουρα την γνώμη των έμπειρων. Οι επιλογές μου είναι οι εξής.
η σειρά της Boston με cs 26 II και cs225c και η σειρά της magnat με τα supreme 202 και 252c. Αρχικά, θα ζοριστει ο Yamaha 377 να τα παίξει αυτά, η πρέπει να πάω για τον 479;
Μετά μπαίνει στην εξίσωση ο μικρός χώρος. Μήπως θα είναι πνιγμένος ο ήχος με τόσο μεγάλα ηχεία; ειδικά το κεντρικό της Boston έβγαζε πολύ μεγάλο ήχο λες και έπαιζε με sub...και μιας και το ανέφερα για sub μάλλον θα πάω για το Boston cs sub10 αλλά θα το αφήσω για τελευταίο.

Τι λέτε;;;

Τα magnat 202 που τα ακουσες; Ηθελα να παω να τα ακουσω και εγω, γιατι εχω τα 102 για πισω και το 250 κεντρικο. Επισης με ποιον ενισχυτη εγιναν οι ακροασεις;

Ναι ξέχασα να το. Ο ενισχυτής ήταν ο pioneer vsx 424 (νομίζω μπορεί και ο 423).

Τα άκουσα στο mediamarkt Συγγρού. Έχουν στήσει ένα δωμάτιο cinema με αρκετές καλές επιλογές ηχείων και ενισχυτών και μπορείς πολύ εύκολα να κανεις συγκρίσεις γιατι αλλάζουν ηχεία με το πάτημα ενός κουμπιού.

Παιδιά μην με αφήνετε σε μονόλογο, σας παρακαλώ...
Ήταν να μην πάω να ακούσω μερικά τελικά...θα αυξηθεί το μπατζετ...Ακουσα τα Boston acoustics s χωρίς το sub όμως. Τελικά ειναιαρκετα μεγάλα και βαριά! Ο ήχος τους μου άρεσε περισσότερο από τα magnat 102. Αυτά που με εντυπωσίασαν όμως ήταν τα magnat 202 και τα Boston cs 26... Απο κεντρικά με εντυπωσίασε το Boston cs 225c. Σε σχέση με το magnat 252c είχε μεγαλύτερη ευαισθησία σε όλο το εύρος των συχνοτήτων και ειδικά χαμήλομεσαια βρυχάται! Το magnat ειναι πεντακάθαρο ήχο αλλά με μικρότερη ευαισθησία και πιο λεπτό ήχο.
Οποτε μου φαίνεται ότι τα +100-200 για ηχεία σε σχέση με τα BA soundware αξίζει να τα δώσω.

Εδώ θέλω σίγουρα την γνώμη των έμπειρων. Οι επιλογές μου είναι οι εξής.
η σειρά της Boston με cs 26 II και cs225c και η σειρά της magnat με τα supreme 202 και 252c. Αρχικά, θα ζοριστει ο Yamaha 377 να τα παίξει αυτά, η πρέπει να πάω για τον 479;
Μετά μπαίνει στην εξίσωση ο μικρός χώρος. Μήπως θα είναι πνιγμένος ο ήχος με τόσο μεγάλα ηχεία; ειδικά το κεντρικό της Boston έβγαζε πολύ μεγάλο ήχο λες και έπαιζε με sub...και μιας και το ανέφερα για sub μάλλον θα πάω για το Boston cs sub10 αλλά θα το αφήσω για τελευταίο.

Τι λέτε;;;

Δες και αυτό :
http://www.stepcom.gr/index.php?view=offer&id=16

Με αυτό θες να πεις ότι οι yamaha που ανέφερα δεν...? Ή ότι απλά είναι μια καλή προσφορά? Γιατί είναι και δεύτερο χέρι...Και δεν κατάλαβα τα Focal του τίτλου που κολλάνε με την περιγραφή?

Είναι μάλλον missprint τα focal.
Στο δειχνω γιατί στα λεφτά που κοιτάς εγώ αυτον θα έπαιρνα κι ας είναι δεύτερο χερι. Μετα απο ακρόαση φυσικά, αφού δω τα έγγραφα του κλπ.
Αλλωστε 6μηνων, έχει εγγύηση αλλους 18 λογικά.

Είναι μάλλον missprint τα focal.
Στο δειχνω γιατί στα λεφτά που κοιτάς εγώ αυτον θα έπαιρνα κι ας είναι δεύτερο χερι. Μετα απο ακρόαση φυσικά, αφού δω τα έγγραφα του κλπ.
Αλλωστε 6μηνων, έχει εγγύηση αλλους 18 λογικά.

Το κακό είναι ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία, πως θα ξέρω ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα που δεν εντοπίζεται με την πρώτη? Και ναι μεν είναι φοβερός ενισχυτής, αλλά εάν οι yamaha που προανέφερα αρκούν, γιατί να μπω στην διαδικασία του μεταχειρισμένου και της αμφιβολίας? Είναι βέβαια ένα plus ότι τον δίνει κατάστημα και όχι ιδιώτης, και αλλάζει λίγο το πράγμα εάν τις εγγυήσεις τις δίνουν αυτοί και όχι με την πρώτη στραβή συστημένο στην αντιπροσωπεία...

Κάποια άποψη παιδιά? Εδικά τώρα που έβαλα και τον χώρο μου περίμενα κάποια ανταπόκριση...Pleo? Γιατί με εγκατέλειψες...:bigcry:

Μερικά bullet points

-Χώρος μικρός / εντάσεις χαμηλές, μέτριες το πολύ.
-Ηχεία στον τοίχο και μάλιστα στις γωνίες
-Μήπως είναι overkill τελικά τέτοια ηχεία;
-Ενισχυτής Denon AVR-X520Bt-Yamaha RX-V479 (Δεν με ενδιαφέρει το Networking, μόνο ο ήχος)
-Μαγεία το κεντρικό Boston Acoustics CS 225c σε σχέση με το Magnat πιο δυνατός και "γεμάτος" ήχος.
-Sub? Boston Acoustics CS Sub10? Κάτι καλύτερο στα λεφτά? Sealed λόγω χώρου;

Και όπως πάντα, ανοιχτός για συζήτηση σε κάθε πρόταση.

(Δεν με ενδιαφέρει το Networking, μόνο ο ήχος)

Το networking βασικά το θέλεις για τον ήχο.

Ωραίος ο 5009, τον έχω δοκιμάσει. Υπολογίζεις ότι παίζει λίγο καλύτερα από έναν Denon 2100 για παράδειγμα. Βασικά είναι ίδιος αλλά έχει HDAM στην προενίσχυση που κάνουν διαφορά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μια φωτό αναμνηστική με τον 5009 να παίζει από δίκτυο

11164726_805180099536736_6227586320388113694_o.jpg

Το networking βασικά το θέλεις για τον ήχο.

Ωραίος ο 5009, τον έχω δοκιμάσει. Υπολογίζεις ότι παίζει λίγο καλύτερα από έναν Denon 2100 για παράδειγμα. Βασικά είναι ίδιος αλλά έχει HDAM στην προενίσχυση που κάνουν διαφορά.

Για τον ήχο τον θέλω; Μηπως για ευκολία ήχου; Για τα άλλα "καυτά" θέματα τι λες? Τώρα που σ'έχω εύκαιρο!

Η αγορά τελικά έγινε! Απο τον συμφορουμιτη και φίλο Γιώργο (g_kourk) ένα ζεύγος q acoustics 2010i το 7070si sub, και πήρα και το καινούριο κεντρικό 3090c. Τα ηχεία ειναι φανταστικά... Ακόμα και στον παλιό 6.1 Sony. Τώρα μένει ένας καλός ενισχυτής. Αν και θα περιμένω να πέσουν λίγο οι τιμές, ίσως και μετά τις γιορτές γιατι βλέπω τις τιμές να ανεβαίνουν μάλλον λόγω διαθεσιμότητας και capital control, θέλω όμως τις προτάσεις σας για τα συγκεκριμένα ηχεία. Υπάρχει κάτι καλύτερο από τον yamaha479 σε αυτό το επίπεδο τιμών;