Αγορα Home Cinema (Ασχετος Ειμαι!)

xristos_metal

New member
10 December 2008
13
Καλημερα παιδια,πρωτο ποστ απο μενα.....πριν Λιγο γραφτηκα.Πολυ ωραιο το σαιτ σας.Εψαχνα πολυ καιρο κατι παρομοιο καθως θελω να αγορασω ενα home cinema και δε ηξερα που να απευθυνθω.Πιστευω πως θα με βοηθησετε αρκετα καθως ξερετε περισσοτερα πραματα απο μενα γυρω απο τα home cinema.Οποτε ξεκιναω.

Εγω ακουω παρα πολυ μουσικη ως μεταλλακος που ειμαι.Εχω ενα παλιο hi-fi aiwa το ειχαμε αγορασει πρπ το 2000 αλλα ισως ειναι και παλιοτερο.Αποφασισα να το αλλαξω γιατι δε με ικανοποιει πληρως.Τα ηχεια του ηχοσυστηματος τα εχω συνδεδεμενα με το dvd ετσι ωστε οταν βλεπω ταινιες να εχω καλυτερο ηχο.Απο τι στιγμη που αποφασισα να αλλαξω ηχοσυστημα για καποιο αλλο,ειπα δε παιρνω καλυτερα ενα home cinema?Το θεμα ειναι πως δε θελω να ξοδεψω πολλα λεφτα,δλδ γυρω στα 150 ευρω πανω κατω.Εχω ψαξει αρκετα και βρηκα διαφορα σετ και πολυ φθηνοτερα,αλλα θελω να ειναι αξιοπιστα και με καλο ηχο.Το σετακι που κατεληξα ειναι ενα samsung ht z210 απο το multirama,με ισχυ 800w και 72db.Οριστε και το λινκ http://www.multirama.gr/products/product?pid=0360937&catid=060600.Ηθελα κατι με ψηλα ηχεια (κολωνες) αλλα αποτι βλεπω δε μπορω να δωσω τοσα πολλα χρηματα.Τελος κατι πολυ σημαντικο,οτι προοριζεται για φοιτιτικο δωματιο,οποτε οπως καταλαβαινετε δεν ειναι τεραστιο ουτε πολυ μικρο,και επισης δεν εχω καμμια τρελης τεχνολογιας τηλεοραση,μια sony 21" με επιπεδη οθονη αγορασμενη πριν 4 χρονια.Ευχαριστω,θα ηθελα να διαβασω τις γνωμες σας για το samsung και εαν βρειτε καποιο καλυτερο πειτε μου.

Υ.Γ. Κατι που ξεχασα,μηπως ειναι καλυτερο να αγορασω μονο σετ ηχεια χωρις dvd?Το dvd μου ειναι παλιο σιγουρα,30 ευρω το ειχα αγορασει

Last edited:
φίλε Χρήστο Καλώς ήρθες.
ρίξε μιά ματιά στις κατηγορίες να βρεις αυτό που ζητάς.
Αν κάνεις και λίγο πιό σαφές το ερώτημά σου, όσον αφορά τα μηχανήματα που ήδη έχεις πιστεύω θα βρεθούν αρκετοί να σε βοηθήσουν.

Εγω εχω απλα ενα ηχοσυστημα Aiwa,και ενα dvd player blueskye μαρκα 4αετιας,και λεω να αγορασω ενα Home cinema.Θα κοιταξω να δω τι μοντελο ειναι το aiwa και θα σου πω.Ωσον αφορα το Samsung πως το βλεπεις?Σε αυτη την τιμη αξιζει να αγορασεις home cinema ή ειναι τσαμπα λεφτα?Θα καταλαβω διαφορα στον ηχο?

Λεγεται aiwa NSX-BL24,τωρα δε ξερω τι αλλο ακριβως θελεις να σου πω.Η τηλεοραση ειναι Sony KV-21CT1E.

Χρήστο καλώς ήρθες στο club και καλή συνέχεια σου εύχομαι.
Στον χώρο αυτό ποτέ δεν μπορείς να πείς οτι τα έμαθες όλα...πάντα θα υπάρχει κάτι καινουργιο και μάλιστα πολύ συχνά.
Οσο γιά τις παραπομπές σου...οι συγκεκριμένες επιλογες και ιδιαίτερα στο κόστος που εχουν θεωρούνται απο τις καλύτερες επιλογές.Προσωπική γνώμη δε εχω μιά και δεν έχω ακούσει πολλά σύνολα σε αυτές τις τιμες.

Παιδια ευχαριστω πολυ τελικα μαλλον δε θα παρω κανενα γιατι αποφασισα να υπερβω λιγο το μπατζετ και να παω στη σιγουρη λυση των logitech z 5500.Ωστοσο απογοητευτηκα γιατι και αυτα χρειαζονται ενισχυτη.Τουλαχιστον ετσι μου ειπαν.Ψιλοαπογοητευτηκα γιατι μου αρεσαν παρα πολυ και ακουσα πως ειναι εξαιρετικα,αλλα θελει και ενισχυτη.Δεν υπαρχει καποιος αλλος τροπος ρε παιδες?Ειναι δυνατον?Τωρα ολα τα αλλα μπροστα στα logitech Μου φενονται της πλακας.

Καλοσήρθες κι από 'μένα. Τα συγκεκριμένα logitech είναι αστέρια. Αυτά να πάρεις.

Επίσης αυτός που σου είπε ότι χρειάζονται ενισχυτή, να του πείς ότι είναι άσχετος. Και αν ήταν ο πωλητής του μαγαζιού, να του πείς να αλλάξει επάγγελμα ή να αρχίσει να διαβάζει λίγο...

Τα συγκεκριμένα ηχεία έχουν δικό τους ενισχυτή και μπορείς να βάλεις πάνω απ' ευθείας το DVD σου και να ακούς πολυκάναλο ήχο. Βέβαια δεν θα έχεις τα καινούρια format που κυκλοφορούν (ποτέ δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, ειδικά όσο κατεβαίνει το budget), αλλά θα έχεις έναν αξιοπρεπέστατο, πολύ καλό ήχο, που δεν θα πονάνε τα αφτιά σου και παίζουν και δυνατά και έχουν και την πιστοποίηση της THX. Αυτά. Τα είπα και ξελάφρωσα :flipout:

Το bluesky που έχεις για DVD, αν είναι αυτό που συζητάνε εδω ´μέσα, έχει έναν ήχο που απ' ότι λένε οι συνφορουμήτες στον δικάναλο ήχο, για να τον βρείς σε CD player πρέπει να δώσεις πάνω από 1000 Ευρώ.

Καλή συνέχεια και καλό απόγευμα-bye-

Last edited:
Ω φιλε μου ευχαριστω πολυ,μαλλον εγω ξελαφρωσα :BDGBGDB55:.Στεναχωρεθηκα γιατι ειχα ετοιμαστει να το παρω και μολι μου ειπαν θελει ενισχυτη και μαλιστα ο φθνοτερος 210 ευρω,ειπα ε δε παιρνω κανενα.Διαβασα παντου οτι ειναι εξαιρετικα αυτα τα ηχεια.Παρεξενευτικα βεβαια που μου ειπε οτι θελει ενισχυτη,γιατι ελεγε πως εχουν εισοδο για dvd,ps3,xbox,ακομη και απλο cd player.Να σαι καλα φιλε.Θα παω αυριο να σιγουρευτω και μετα θα τα χτυπησω ιντερνετικα που τα εχει 30 ευρω φθηνοτερα!-bye-

Για το bluesky που γραφεις δε ξερω τι παιζει.Για μενα αυτο που μετραει ειναι ο ηχος πιο πολυ,οποτε δε με ενδιαφερουν τα hd και λοιπα.

Μια τελευταια ερωτηση για να δω εαν συνδεεται με το blueskye DVD μου.
Εχει τις εξης εισοδους

ΠΑνω σειρα απο αριστερα
Center/SL/FL/Cb/Cr/VIDEO

Κατω σειρα απο αριστερα
SUBWOOFER/SR/FR/Y/COAXIAL/S-VIDEO εισοδο Optical και Scart

Στο καταστημα θεσσαλονικης μου ειπαν ναι μπαινουν αν εχει εισοδο για 5καναλλο και εισοδο optical.

Επομενω απο τη στιγμη που εχω optical ειμαι μια χαρα απλα πρπ να δωσω 10 ευρω για καλωδιο.Η μηπως μπορει να συνδεθει και απευθειας πανω στο dvd?

Thanks,αλλα το αποφασισα ηδη να αγορασω τα logitech,γιατι εχει καιε χτρα πραματα που θελω.Οπως εισοδο ακουστικων.Μπορω να τα βαλω καισ τον υπολογιστη.Και αποτι εχς διαβασει ειναι και παρα πολυ καλα.Απλα μονο αυτο για την εισοδο αν μπορει καποιος να με βοηθησει?

Μια τελευταια ερωτηση για να δω εαν συνδεεται με το blueskye DVD μου.
Εχει τις εξης εισοδους

ΠΑνω σειρα απο αριστερα
Center/SL/FL/Cb/Cr/VIDEO

Κατω σειρα απο αριστερα
SUBWOOFER/SR/FR/Y/COAXIAL/S-VIDEO εισοδο Optical και Scart

Στο καταστημα θεσσαλονικης μου ειπαν ναι μπαινουν αν εχει εισοδο για 5καναλλο και εισοδο optical.

Επομενω απο τη στιγμη που εχω optical ειμαι μια χαρα απλα πρπ να δωσω 10 ευρω για καλωδιο.Η μηπως μπορει να συνδεθει και απευθειας πανω στο dvd?

Θα βάλεις την έξοδο optical του DVD με την Optical είσοδο των ηχείων απ' ότι καταλαβαίνω από το manual. Ίσως να μπαίνει και απ'ευθείας το DVD (το κάθε κανάλι ξεχωριστά δηλαδή), αλλά και πάλι θα χρειαστείς τα καλώδια για να το συνδέσεις και θα σου πάει τα ίδια λεφτά, μπορεί και παραπάνω και θέλεις και αντάπτορες, γιατί το manual λέει ότι έχουν "stereo-mini 3.5mm stereo jacks w/ lime". Πάρε ένα Optical και καθάρισες. Έτσι το καταλαβαίνω εγω τουλάχιστον.