Αγορά Home Cinema - Audio

billyboy830

New member
23 September 2012
4
Καλησπέρα παιδια.

Σας παρακολουθώ χρονια τωρα και ήρθε η ωρα να παρω ενα δικό μου home cinema. Λογω μικρού χώρου πηγα για το Lg bh9540tw το οποιο ειναι στα 650 περιπου, 9.1 (περιπου) και σχετικα καλη κατασκευή και ήχο. Στα ξένα και τα beat (house, electro, mainstream ελληνικό κλπ) παει καλα. Οταν εβαλα ενα λαϊκό στο κατάστημα έκανε σαν τρανζίστορ του 60 και δεν μ αρεσε διοτι το θελω το συστημα να ακουω και μια μουσικη οσο ποιοτική γινεται και με αυτο το συστημα δεν θα το εχω. Η αληθεια ειναι οτι στις ταινιες δεν το εχω ακούσει και μπορει να ειναι κορυφή αλλα θελω να εχω και λιγο μουσικη. Οποτε η ερώτηση μου ειναι η εξής.

Σε αυτο το budget (περιπου 700 βαριά 800 ) τι μου προτείνετε που να συνδυάζει και τα 2;

Αν δεν γινεται, να παμε σε 2 διαφορετικές προτάσεις μια για ήχο και μια για home cinema.

Ο χώρος ειναι κοντα στα 25-28 τμ. Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Re: Αγορα Home Cinema - Audio

Πρώρα απ όλα καλώς ήρθες και καλή διαμονή στο φόρουμ, όταν λες έβαλες λαϊκό στο κατάστημα, τι ποιότητα; Είχες αρχεία μαζί σου και τα δοκίμασες αυτά; Μην ξεχνάς: α) Οι χώροι στα καταστήματα είναι μεγάλοι και με βαβούρα, ό,τι ακούς εκεί θεωρούνται οι χειρότερες συνθήκες και β) τα λαϊκά καλώς ή κακώς συνήθως είναι άμπασα κι ίσως ακούστηκε στεγνό αν άκουσες πρώτα τα beat. Για να λέμε τα πράγματα με τ όνομά τους, στο μπάτζετ που θες να κινηθείς αν θες να ακούσεις ποιοτική μουσική πας αυστηρά για δικάναλο σύστημα. Αποψή μου για να συνδυάσεις και τα δύο με κάποια σοβαρή ποιότητα θα πρέπει να δώσεις αρκετές χιλιάδες ευρώ και πάλι όμως δικάναλο δεν θα είναι. Οπότε θα πρέπει να ζυγίσεις τι πραγματικά θες και που θα κάνεις υποχώρηση κι επειδή πιστεύω ότι είσαι του home cinema θα πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις όσον αφορά την ακρόαση μουσικής που και πάλι πιστεύω αυτό που άκουσες στο κατάστημα είναι ό,τι χειρότερο λόγω άπλα χώρου, στο σπίτι σου στα τετραγωνικά που αναφέρεις, σαφώς τα πράγματα θα είναι καλύτερα κατά την προσωπική μου άποψη πάντα.

Πρώρα απ όλα καλώς ήρθες και καλή διαμονή στο φόρουμ, όταν λες έβαλες λαϊκό στο κατάστημα, τι ποιότητα; Είχες αρχεία μαζί σου και τα δοκίμασες αυτά; Μην ξεχνάς: α) Οι χώροι στα καταστήματα είναι μεγάλοι και με βαβούρα, ό,τι ακούς εκεί θεωρούνται οι χειρότερες συνθήκες και β) τα λαϊκά καλώς ή κακώς συνήθως είναι άμπασα κι ίσως ακούστηκε στεγνό αν άκουσες πρώτα τα beat. Για να λέμε τα πράγματα με τ όνομά τους, στο μπάτζετ που θες να κινηθείς αν θες να ακούσεις ποιοτική μουσική πας αυστηρά για δικάναλο σύστημα. Αποψή μου για να συνδυάσεις και τα δύο με κάποια σοβαρή ποιότητα θα πρέπει να δώσεις αρκετές χιλιάδες ευρώ και πάλι όμως δικάναλο δεν θα είναι. Οπότε θα πρέπει να ζυγίσεις τι πραγματικά θες και που θα κάνεις υποχώρηση κι επειδή πιστεύω ότι είσαι του home cinema θα πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις όσον αφορά την ακρόαση μουσικής που και πάλι πιστεύω αυτό που άκουσες στο κατάστημα είναι ό,τι χειρότερο λόγω άπλα χώρου, στο σπίτι σου στα τετραγωνικά που αναφέρεις, σαφώς τα πράγματα θα είναι καλύτερα κατά την προσωπική μου άποψη πάντα.

Σε ευχαριστω πολύ για την απαντηση σου! Πηγα σε γνωστό κατάστημα ήχου και στο budget μου, μου πρότεινε Yamaha rx-v 479 και ηχεία Taga Harmony 606 v.3 SE. Δεν αξίζει να δωσω τα 50 παραπανω για ξεχωριστό συστημα απο το να παω στο all in one? Τα συγκεκριμενα ηχεία τα ακουσα και πανε πολύ καλα για την τιμη τους. Εχεις μηπως να προτείνεις κάποια αλλαγη σε αυτη την σύνθεση μιας και ειδα οτι ο ήχος ειναι πολύ πιο γεμάτος και σωστός;

Σε ευχαριστω πολύ για την απαντηση σου! Πηγα σε γνωστό κατάστημα ήχου και στο budget μου, μου πρότεινε Yamaha rx-v 479 και ηχεία Taga Harmony 606 v.3 SE. Δεν αξίζει να δωσω τα 50 παραπανω για ξεχωριστό συστημα απο το να παω στο all in one? Τα συγκεκριμενα ηχεία τα ακουσα και πανε πολύ καλα για την τιμη τους. Εχεις μηπως να προτείνεις κάποια αλλαγη σε αυτη την σύνθεση μιας και ειδα οτι ο ήχος ειναι πολύ πιο γεμάτος και σωστός;

Ως επί το πλείστον τα ξεχωριστά συστήματα παίζουν καλύτερα από ένα all in one οπότε και βέβαια αξίζει να δώσεις και παραπάνω λεφτά. Τα συγκεκριμένα ηχεία δεν τα έχω ακούσει ακόμα κι έχω την περιέργεια να σου πω την αλήθεια καθώς έχω ακούσει καλά λόγια όσον αφορά την σχέση απόδοση - τιμής, απ τη στιγμή βέβαια που εσένα σε κάλυψαν εμένα και στον καθένα δεν μας πέφτει λόγος. Απ την άλλη να σου προτείνω άλλη σύνθεση σ αυτό το μπάτζετ το θεωρώ αδύνατο, είναι το μόνο σετ 5 ηχείων σ αυτά τα λεφτά. Εδώ όμως πρέπει να προσέξεις το εξής: το συγκεκριμένο σετ δεν έχει υπογούφερ κι έχεις δύο ηχεία δαπέδου με δύο γούφερ το καθένα 6,5 ιντζών και κεντρικό - περιφερειακά με χαμηλή ευαισθησία, αυτό σημαίνει ότι θες οπωσδήποτε υπογούφερ για τις χαμηλές συχνότητες καθώς η ισχύς του ενισχυτή που προτείνεις δεν επαρκεί για να τα παίξει full range ή θα πρέπει να κάνεις σοβαρές υποχωρήσεις στην ένταση ειδάλλως θα ζεσταίνεται ο ενισχυτής και πολύ πιθανόν να κλείσει από προστασία υπερθέρμανσης. Για το χώρο σου θα κοίταζα για ένα 10ιντζο μεταχειρισμένο καθώς για καινούριο θα υπερβείς το 500άρικο ενώ μεταχειρισμένο μπορείς να το βρεις και 250 - 300 ευρώ.

Είμαι απο χθες ευτυχής κάτοχος denon x1100w και Taga Harmony 606 v3 SE. Εχω συνδέσει μεχρι στιγμης μονο τα μπροστινά ηχεια καθότι περιμενω βασεις πισω ηχείων και τηλεόρασης για να μπει απο κατω το κεντρικό. Ο ήχος ειναι πολύ καλός για τα αυτιά μου αν και θελει λιγο καλιμπραρισμα.

Τωρα: ειμαι σε αναζήτησή για υπογουφερ για αυτο το συστημα. Μου προτάθηκε το "MAGNAT MONITOR-SUPREME-SUB-302". Επειδη ειμαι άσχετος και θελω το γουφερ να αποδίδει τα μέγιστα (λάτρης του καλού μπάσου) περιμενω τις προτάσεις σας! :)

Είμαι απο χθες ευτυχής κάτοχος denon x1100w και Taga Harmony 606 v3 SE. Εχω συνδέσει μεχρι στιγμης μονο τα μπροστινά ηχεια καθότι περιμενω βασεις πισω ηχείων και τηλεόρασης για να μπει απο κατω το κεντρικό. Ο ήχος ειναι πολύ καλός για τα αυτιά μου αν και θελει λιγο καλιμπραρισμα.

Τωρα: ειμαι σε αναζήτησή για υπογουφερ για αυτο το συστημα. Μου προτάθηκε το "MAGNAT MONITOR-SUPREME-SUB-302". Επειδη ειμαι άσχετος και θελω το γουφερ να αποδίδει τα μέγιστα (λάτρης του καλού μπάσου) περιμενω τις προτάσεις σας! :)

Να κάνεις ισοστάθμιση με τα δύο ηχεία κι όταν με το καλό έρθουν τα υπόλοιπα ξανακάνεις, ώστε να εξοικειωθείς με τις ισοσταθμίσεις, στησίματα μικροφώνου κ.λ.π. Τώρα για το υπογούφερ, αν το ταβάνι σου είναι τα 300 ευρώ απ ό,τι κατάλαβα, αυτό που προτείνεις φαίνεται σχετικά καλό αν και 12ιντζο με 100watt ενισχυτή δεν ξέρω πως θα τα πάει από έλεγχο. Επειδή τα υπογούφερ έχουν ιδιαιτερότητες που δεν μπορούμε να τις αναλύσουμε εδώ, καλό θα ήταν να σου πουν εντυπώσεις κάτοχοι. Πάντως στη θέση σου θα προτιμούσα το velodyne κι ας είναι 10ιντζο. Διάβασε λιγάκι εδώ στην ενότητα 2 για subwoofer, ίσως σε βοηθήσει στην τελική επιλογή σου.

Εχω αγορασει το 302 στο οποιο αναφερεσαι. Να πω ομως οτι μου κοστισε 137 ευρω γιατι το αγορασα μεταχειρισμενο απο γερμανικο αμαζον (αρχικη τιμη 169) και ειχα και καποια χρηματα στο αμαζον απο δωρο-επιταγη, οποτε σε αυτα τα λεφτα πραγματικα νομιζω ηταν καλη επιλογη. Απο ποιοτητα κατασκευης να σου πω οτι ειναι παρα πολυ καλο, οπως ο,τι εχω δει απο τη magnat. Σε ταινιες που εχουν εκρηξεις π.χ. super 8 η σκηνη με τον εκτροχιασμο, και με την ενταση (ολου του συστηματος ψηλα) το νιωθεις να σε χτυπαει στον καναπε. Γενικα παντως, δεν αγοραζεις μπασο για να ακους συνεχεια το μπουμ-μπουμ, αλλα για να γεμιζεις τις συχνοτητες που δεν μπορουν να αποδωσουν τα αλλα ηχεια σου. Πιο πολυ θα καταλαβεις τη σημασια του sub οταν το αγορασεις και εν μεσω ταινιας το σβησεις, παρα με καποιον αλλο τροπο. Τοτε νιωθεις οτι εχει "αδειασει" ο ηχος. Στη μουσικη,παντως δεν εχω καταλαβει μεγαλη διαφορα. Σημειο αποκοπης εχω ορισει στους 100 κυκλους και μαλλον δεν εχει τυχει να ακουσω κατι που κατεβαινει τοσο χαμηλα και για μεγαλο χρονικο διαστημα.

Φίλε KROMPOTIS δεν εχω ταβάνι τα 300 απλα αυτο μου πρότειναν. Παω μεχρι 400-450 για κατι αποδεδειγμένα καλύτερο με πιο πολύ βάθος που δεν θα κουράζεται.

Βεβαια μιλαμε για μια αγορα που θα γίνει σε 2-3 μηνες αν δεν με καλύπτουν τα ηχεια που εχω τωρα.

Το Velodyne μου κλείνει το ματι διοτι εχω ακούσει αρκετα καλα λόγια.

Θελω το μπάσο του όποτε χρειαστεί να είναι γεμάτο και να μην παω σε κατι μέτριο διότι είναι ενα ηχείο το οποίο δεν το αλλάζεις εύκολα. Ακομα δεν εχω καλιμπραρει, αν όλα πανε καλα θα γινει το απογευμα. Αν και τα μπροστινά ειναι στο στρώσιμο, τα δε πισω-κεντρικό δεν εχουν συνδεθεί καν ακομα.

Θυμαμαι απο παλιά που διάβαζα το φόρουμ ότι η επιλογή ενός καλού sub ειναι δύσκολη επιλογή γι αυτο θέλω να το ψάξω εξονυχιστικά.

Ευχαριστω για την παραπομπή, θα διαβάσω πολύ σημερα!! :)