Αγορά Home Cinema Budget 1000-1500euro

Iorgo

New member
24 February 2010
30
Καλησπέρα παιδιά.Ενδιαφερομαι για home Cinema το οποίο θα χρησιμοποιώ 50% για μουσική για το σπιτο και 50% για ταινίες και νετφλιχ κτλ που βλέπουμε στο σαλόνι.
Παραληλογραμο δωμάτιο περίπου 20τμ που ενώνεται με τραπεζαρία αλλά 20τμ.Δεν υπάρχει βιβλιοθήκη οπότε τα ηχεία θα μπουν είτε σε βασεις είτε στο δάπεδο.
Σκέφτομαι ενισχυτή Denon avr2500 και για ηχεία dali zensor 1 ,zensor 3 και vokal και sub polk psw 125.
Πιστεύετε ότι είναι καλή επιλογή?

Τα zensor εκτός από ξεπερασμένα πια, έχουν αντικατασταθεί από τα Oberon. Απλά ξεστοκαρουν τα τελευταία.

Θα σου πρότεινα να δεις τη νέα σειρά Signature e της Polk. Καλύτερα overall και οικονομικά.

Απάντηση: Re: Αγορά Home Cinema Budget 1000-1500euro

Τα zensor εκτός από ξεπερασμένα πια, έχουν αντικατασταθεί από τα Oberon. Απλά ξεστοκαρουν τα τελευταία.

Θα σου πρότεινα να δεις τη νέα σειρά Signature e της Polk. Καλύτερα overall και οικονομικά.

Υπό πια έννοια τα θεωρείς ξεπερασμένα ?????

Βάσει τιμής που έχουν τα dali zensor αυτή τη στιγμή απλά είναι απο τις καλές επιλογές, όσο για τα oberon με παρόμοια specs με τα zensor και με διπλάσια τιμή απλά ΔΕΝ. Σε κανένα χρόνο που θα πέσει η τιμή τους το ξανασυζητάμε. Ταπεινή μου άποψη υπερτιμημένα !!!! Για το sub βάλε λίγο το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη και κοίτα κανένα svs......

Re: Απάντηση: Re: Αγορά Home Cinema Budget 1000-1500euro

Υπό πια έννοια τα θεωρείς ξεπερασμένα ?????

Έχουν κυκλοφορήσει στην κατηγορία τους καλύτερα ηχεία πια. Με καλύτερο ήχο. Ακόμα και η Dali τα έχει αντικαταστήσει με τα Oberon. Απλά υπάρχουν μέχρι να ξεστοκαριστεί η σειρά πανευρωπαϊκά. Δεν παράγεται πια.

Κάνε μια γύρα στα καταστήματα να ακούσεις πως παίζει η Signature e της Polk ή η νέα σειρά Q30xx i της Q Acoustics και μετά θα καταλάβεις... .

Re: Απάντηση: Αγορά Home Cinema Budget 1000-1500euro

Βάσει τιμής που έχουν τα dali zensor αυτή τη στιγμή απλά είναι απο τις καλές επιλογές, όσο για τα oberon με παρόμοια specs με τα zensor και με διπλάσια τιμή απλά ΔΕΝ. Σε κανένα χρόνο που θα πέσει η τιμή τους το ξανασυζητάμε. Ταπεινή μου άποψη υπερτιμημένα !!!! Για το sub βάλε λίγο το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη και κοίτα κανένα svs......

Δεν είναι τα ίδια specs η σειρά Zensor και η σειρά Oberon. Και μόνο το διαφορετικό και καλύτερο tweeter να σκεφτείς αρκεί για να μιλάμε για άλλο ήχο. Επίσης, στις κανονικές τους τιμές οι δυο σειρές έχουν μια διαφορά της τάξης του 15%. Μην μπερδεύεσαι με το ξεστοκάρισμα της καταργημένης σειράς λόγω Black Friday.

Οκ ευχαριστώ....από την σειρά signature της Polk ποια 5 δα ηχείων μου προτείνετε?
Για το sub?

S20e front, S15e surround και κεντρικό ανάλογα το S35e αν θες κάτι με χαμηλό ύψος ή το S30e σε κανονικό. Αυτά είναι τα αντίστοιχα στα zensor που κοιτούσες από πλευράς μονάδων. Γιατί από πλευράς ήχου είναι πιο... μεγάλα :)

Pleo σε.ευχαρστω πολύ.Για sub τι θα μου πρότεινες η το Polk που σκέφτομαι με.καλυπτει?

Έχε υπόψιν σου ότι τα ηχεία θα τοποθετηθούν στο δάπεδο η σε βασεις...τι είναι καλύτερο?
Μπορείς να μου προτείνεις κάτι σε βασεις και καλώδια που θα χρειαστώ?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Τα PSW της Polk είναι τα καλύτερα οικονομικά subwoofer της αγοράς. Αυτό μπορεί να στο επιβεβαιώσει και όποιος ήρθε στο Event που διοργάνωσε η Ultimate Audio πριν λίγες μέρες όπου υπήρχαν διάφορα subwoofer SVS, KEF και Polk. Από Polk έπαιζαν τα PSW 110 και HTS 10.

Εάν κι εφ' όσον θες να κάνεις οικονομία, τότε είναι πολύ καλό Value τα PSW. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλύτερα (αλλά ακριβότερα) subwoofer φυσικά.

Τα ηχεία που κοιτάς είναι ηχεία βάσης. Δεν θα τοποθετηθούν στο πάτωμα προφανώς. Εκείνο που θα χρειαστεί να υπολογίσεις είναι το εξής. Να έχεις στο ίδιο ύψος τον ακουστικό άξονα με τα front, τα surround. Επιτρέπεται μια διαφοροποίηση 125% στα surround χωρίς κλίση (δηλαδή έως 25% πιο ψηλά από τον ακουστικό άξονα των front). Από και και πάνω θέλουν κλίση (αζιμούθιο) προς τη θέση ακρόασης. Αυτά ως προς το ύψος, και αφορούν την τοποθέτηση βάσει της σωστής απόστασης ως προς το πλάτος. Δηλαδή μιλάμε για το τι ισχύει by the book.

Καλώδια πάρε ένα δυομισάρι και καθάρισες.

Ήσουν σαφέστατος τα κατάλαβα όλα.
Η όλη φάση και με τον Denon 2500 βγαίνει στα 1750 ευρώ οπότε λέω να πάω με το Polk στο sub.
Η επιλογή το Denon 2500 είναι καλή υποθέτω.
Το όλο σύστημα το θέλω 50% για μουσική για όλο το σπίτι και 50% για ταινίες και νετφλιχ.Και με σκοπό να αντέξει χρονια(future proof).

Σε φάση ότι θέλεις δευτερη έξοδο HDMI να βάλεις και κανένα προβολέα;

Άκου κι ένα μυστικό στα Γιαπωνέζικα σε σχέση με το απελθέν μοντέλο, τον 2400 δηλαδή.

ハイパフォーマンス・
カスタムコンデンサー
電源部のブロックコンデンサーには、AVR-X2400Hから20%容量をアップした12,000uFのカスタムコンデンサーを2つ搭載しています。マルチチャンネルによる大音量再生時の余裕が増し、電源供給の安定性も向上。重厚かつ切れの良いサウンドにさらに磨きをかけました。

https://www.denon.jp/jp/product/hometheater/avreceivers/avrx2500h

Καλό ε; :o

Λέει ότι έβαλαν πυκνωτές 20% μεγαλύτερους. Από 10.000uF τους πήγαν στα 12.000uF.

Προβολέα δεν νομίζω να βάλω ποτε....Πιο πολύ ρωτούσα αν κάποιος άλλος πιο φθηνός μου κάνει την ίδια δουλειά...