Αγορά Home Cinema budget 400 euro

dimitris_dimos

New member
8 December 2013
44
Καλησπέρα στην παρέα θα ήθελα να φτιάξω ένα home cinema για 25 τ.μ. στο οποίο θα ήθελα να ακούω και την μουσική μου σε τυχόν γιορτές να έχει και μια ένταση. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.
Έχω ήδη αγοράσει αυτά τα 2 ηχεία το οποία έχουν μπει στην γυψοσανίδα: https://www.skroutz.gr/s/392960/Yamaha-NS-IC400.html.
Έχω παραγείλει αυτόν τον ενισχυτή https://www.skroutz.gr/s/5130459/Pioneer-VSX-424.html# ο οποίος ήταν σε προσφορά στα 179 ευρώ βέβαια μπορεί να ακυρωθεί αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση.
Σκέφτομαι να πάρω αυτά τα ηχεία https://www.skroutz.gr/s/5978045/Klipsch-R-14M-Monitor.html στα 240 ευρώ.
Δηλαδή να δώσω 179 + 240 = 419 ευρώ τώρα και αργότερα να πάρω και ένα φθηνό subwoofer.
To budget είναι άκρως περιορισμένο και προτιμώ τα μικρά ηχεία λόγω έλειψης χώρου.
Πως σας φαινεται σαν σκέψη;
Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε στα ίδια λεφτα;

Last edited:
Μήπως τότε θα έπρεπε να πάω σε φθηνότερα ηχεία για να χωρέσει και το κεντρικό στο budget και αν ναι σε ποιά;

Έχεις δίκιο γιατί η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα πέρα από αυτά που διαβάζω στο διαδίκτυο...Το θέμα μου είναι αν αυτά που πρότεινες τηρουμένων των χρημάτων που διαθέτω θα με καλύψουν. Καταλαβαίνω οτι με αυτό το budget δεν μπορώ να έχω ούτε την τρομερή ποιότητα αλλά ούτε και καμιά φοβερή ένταση αλλά τουλάχιστον να πάρω κάτι που να αξίζει στα χρήματα που διαθέτω. Τα klipsch R14m τα διάλεξα και για το ιδιαίτερα μικρό τους πλάτος (15 εκ.) μιας και υπάρχει έλειψη χώρου. Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο ηχείο των Magnat που προτάθηκαν με μικρό πλάτος; Επίσης το κεντρικό ηχείο αν το βάλω στο κεντρικό ράφι του επίπλου κάτω απο την τηλεόραση θα έχει θέμα;

Ενα σχεδιαγραμμα του χωρου θα βοηθουσε για να δουμε ποσο μακρια ειναι η θεση ακροασης απο τα ηχεια και την τηλεοραση.Το κεντρικο μπορει να μπει στο ραφι κατω απο την τηλεοραση.

Την TV γιατι την έχεις παράκεντρα;

VAVRidAefnHhhLnR2YRGILjINvRATD9Li20FlkdtfWI

Θα στο πω από τώρα. Αν δεν τα έχεις ακριβώς μπροστά σου την TV και τα ηχεία τα εμπρός δεξιά και αριστερά στις σωστές θέσεις, μην ασχοληθείς καθόλου με Home Cinema.

Τα Klipsch τα πήρες για μπροστά; Εχεις υπολογίσει και το κόστος βάσεων για αυτά; Εντάξει το να είναι λίγο παράκεντρα είναι καθαρά δικό σου θέμα αν θες ή όχι να ακούς σωστά, εμένα δε μου πέφτει λόγος, εκεί που πιστεύω είσαι λάθος είναι που θες ένταση για γιορτές. Αλλο το home cinema κι άλλο τα πάρτυ, αν θες σε γιορτές και γλέντια ένταση σε μουσική θα αγοράσεις ηχεία αυτοενισχυόμενα και μία κονσόλα, στα media markt έχουν κάτι προτάσεις που μπορείς να δεις με χαμηλό κόστος ή καλύτερα σε μαγαζί με ηχητικά να νοικιάσεις όποτε θες ό,τι θες, ο ενισχυτής και τα ηχεία που πήρες για home cinema δεν κάνουν γι αυτή τη δουλιά γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός τους, όσοι το καναν τα πήραν στο χέρι οι περισσότεροι, μη μπερδεύεις δύο διαφορετικά πράγματα.

VAVRidAefnHhhLnR2YRGILjINvRATD9Li20FlkdtfWI.jpg

Στα κοκκινα που εχω ειναι οι σωστες θεσεις για τα surround ηχεια η θα τα πας εκει(μαλλον οχι αμα τα εχεις ηδη βαλει στην γυψοσανιδα) η θα βαλεις την πλατη του καναπε στην μπλε γραμμη.Τα μωβ 1 και 2 μετακινουνται?

View attachment 116070

Στα κοκκινα που εχω ειναι οι σωστες θεσεις για τα surround ηχεια η θα τα πας εκει(μαλλον οχι αμα τα εχεις ηδη βαλει στην γυψοσανιδα) η θα βαλεις την πλατη του καναπε στην μπλε γραμμη.Τα μωβ 1 και 2 μετακινουνται?

Τα έχω βάλει ήδη τα ηχεία δεν μπορούσαν να π'ανε εκεί για τεχνικούς λόγους το 1 ειναι μπαλκονόπορτα και το 2 τζακι οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές στο σαλόνι μας...

Υπάρχει το εξής σενάριο να σου προτείνω να το σκεφτείς: κάνεις τράμπα την τηλεόραση με την μονή πολυθρόνα, έτσι τα δύο ηχεία που έχεις στους κύκλους γίνεται το ένα εμπρός δεξί και το άλλο πίσω δεξί, βάζεις άλλα δύο ισομετρικά ώστε να αποτελέσουν το εμπρός αριστερό και πίσω αριστερό, ο διθέσιος καναπές γίνεται η θέση ακρόασης κι είσαι και σωστός στην τοποθέτηση.

attachment.php

Last edited:
Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό γιατι δεν είναι μονή πολυθρόνα εκεί είναι γωνιακός καναπές απλά στο πρόγραμμα που το σχεδιάσα δεν υπήρχε γωνιακός καναπές...στην προηγούμενη σου ερώτηση δεν έχω υπολογίσει το κόστος των βάσεων γιατί έλεγα να τα βάλω αριστερά και δεξιά από την τηλεόραση...Ηθελα κάτι έστω λίγο ποιοτικό για μουσική και για home cinema. Δεν μπορώ να πετύχω κάτι τέτοιο λέτε με την συγκεκριμένη διάταξη και αυτά τα χρήματα; Μουσική γιατί δεν μπορεί να παίξει η συγκεκριμένη σύνθεση που έκανα; Με έχετε ξενερώσει νομιζα ότι θα είχα ένα ομορφο αποτέλεσμα με σχετικά καλή ένταση και ποιότητα στα λεφτά που διαθέτω.... Το σώνουμε κάπως ή δεν υπάρχει ελπίδα;

Δημήτρη κοίτα να δεις, μην ξενερώνεις αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις τη δουλιά σου θα την κάνεις. Απλά όταν παίρνεις ένα ενισχυτή και ηχεία για home cinema δεν μπορούν να αποδώσουν άριστα σε συνθήκες μουσικής και φυσικά να πιάσεις και τρελές εντάσεις. Οτι μπορείς να ακούσεις μουσική μπορείς, αλλά συνήθως κόσμος την πατάει γιατί στις γιορτές που λες με τη βαβούρα που κυριαρχεί και πάνω στο γλέντι, θα τσιτώσεις το ποτενσιόμετρο κι εκεί γίνεται η ζημιά. Αν νομίζεις ότι μπορείς να συγκρατηθείς να μην ανεβάσεις την ένταση στο φουλ, θα κάνεις τη δουλιά σου μια χαρά, απλά το καλύτερο γι αυτές τις περιπτώσεις είναι επαγγελματικός εξοπλισμός. Για τη διάταξη μη στενοχωριέσαι, ο περισσότερος κόσμος (κι εγώ μαζί) δεν μπορούμε λόγω του περιορισμού του σαλονιού να έχουμε την τέλεια διάταξη, αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα παίξει το σύστημα, απλά πάντα αναζητάμε το τέλειο κι ο λόγος που σου προτείνουμε - συστήνουμε κάποια πράγματα είναι ακριβώς αυτό, να πλησιάσεις το τέλειο. Προχώρα λοιπόν με το σύστημά σου και τη διάταξη που σε βολεύει, ευχαριστήσου το home και τη μουσική που σε σχετικά καλή ένταση όπως εσύ λες θα παίξει μια χαρά κι αργότερα όταν θα έχεις μεγαλύτερο μπάτζετ εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε στις επιλογές σου.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...Να πάρω όμως τα klipsch που έχω γράψει στο πρώτο post ή να πάω σε πιο φθηνή λύση μαζί με κεντρικό ηχείο;

Καλησπέρα στην παρέα. Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θέτω υπόψη σας τα εξής: πρόσφατα (προ 10ημέρου) αγόρασα μια τηλεόραση plasma lg 60pb5600. Σκέφτομαι για αναβάθμιση του ήχου της σε ταινίες αλλά και για ακρόαση μουσικής από usb stick αλλά και μέσω android media player (αυτή τη στιγμή στερούμαι hi fi συστήματος για ακρόαση μουσικής πλην υπολογιστή) να κοιτάξω σε κάποιο entry level πλην σχετικά αξιοπρεπές συστήματος home cinema. Χρηματικό ταβάνι το πολύ στα 500 ευρώ. Ο χώρος όπου θα στηθεί το σύστημα είναι τμήμα δωματίου συνολικής επιφάνειας περί τα 35 τμ και οι διαστάσεις του προς ηχητική κάλυψη υπόχωρου είναι περίπου 3,8μ x 4μ.
Με ενδιαφέρει κυρίως η πιστή κατά το δυνατόν ηχητική χροιά και δευτερευόντως ο εντυπωσιακός, ογκώδης ήχος. Επίσης λόγω της χωροταξίας του δωματίου, η τοποθέτηση surround ηχείων σε γωνία 110 μοιρών με τη θέση θέασης/ακροάσεων δεν είναι πρακτικά εφικτή.
Θα παρακαλούσα για προτάσεις στην κατηγορία που ανέφερα. Μια αρχική σκέψη, διαβάζοντας κάποια πράγματα εδώ, αφορούσε το σετ harman kardon 151/JBL cinema 510. Ωστόσο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων αλλά και διαβάζοντας κάποια σχόλια στο διαδίκτυο για τα υπόψη ηχεία, τείνω στην άποψη ότι τα συγκεκριμένα είναι μεν ικανοποιητικά σε ότι αφορά ακρόαση σε ταινίες, αλλά μέτρια ως ηχεία audio. Λαμβάνοντας αυτό το στοιχείο υπόψη, ποιες εναλλακτικές θα μπορούσα να έχω στην κατεύθυνση όσο το δυνατόν πιο μουσικών ηχείων και ανάλογης ηχητικής χροιάς πολυκάναλου ενισχυτή; Ο harman kardon τι λέει σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Φίλε μου δώσε ένα σχέδιο πως θα μπουν τα ηχεία τα πίσω και προκαταβολικά σου λέω δε λέει και τίποτα άμα δε τα βάλεις στις 110 μοίρες που λες, λίγοι έχουν τη δυνατότητα για τέλεια διάταξη ηχείων.
Τώρα λες για πιστή ηχητική χροιά, το κάνεις λίγο πιο λιανά; Πιστή ως προς τι; Ως προς την ηχογράφηση την αρχική; Συγγνώμη αλλά λιγάκι δύσκολο, προσωπική μου άποψη ούτε τα πιο ακριβά συστήματα δεν το καταφέρνουν πολύ απλά γιατί η ηχογράφηση είναι μία και μοναδική, θα πρέπει να δημιουργήσεις χώρο και συνθήκες με τον ίδιο εξοπλισμό για να πεις ότι κάτι κάνεις, άστο είναι τεράστιο θέμα. Επίσης ογκώδης ήχος, πως το εννοείς; Το μπάτζετ είναι χαμηλό και το σετ της Harman που λες από άλλους που κι εγώ έχω ακούσει είναι σχετικά καλό για τα χρήματά του, όπως όμως έχω ξαναπεί ή στήνεις home ή στήνεις δικάναλο, είναι δύσκολο να μην πω αδύνατο να έχεις απαιτήσεις από σύστημα προσανατολισμένο καθαρά για κινηματογράφο να ακούσεις μουσική σωστά. Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις, όμως καλό θα ήταν αν μπορούσες να ακούσεις στημένα συστήματα home πως θα παίξουν στη μουσική κι αν σε ικανοποιεί αυτό που θα ακούσεις. Το τι λένε οι κριτικές ή τα χαρακτηριστικά των ηχείων τα ακούω βερεσέ, το αυτί σου είναι ο καλύτερος κριτής, αν δεν έχεις τη δυνατότητα ακρόασης, τότε πας με ρίσκο τις κριτικές όμως για να πεις ότι θα ακούσεις ποιοτικό ήχο τουλάχιστον στη μουσική, θες πολλαπλάσιο μπάτζετ και σίγουρα όχι all in one σύστημα.

Last edited:
Καλησπερα κι ευχαριστω για την απαντηση. Οταν αναφέρομαι σε μουσικη, εννοω το συστημα να αποδιδει με στοιχειωδη πιστοτητα hi fi την δικαναλη μουσικη απο πηγες. Δεν με ενδιαφερει απλα ενα συστημα που θα αποδιδει τον ηχο των ταινιων καπως καλυτερα απο τα ηχεια της τηλεορασης πχ και με αυτο το γνωμονα θελω να ψαχτω.
Ας το θεσω καπως διαφορετικα..Κατανοωντας οτι με το μπατζετ που εθεσα δεν αγοραζει κανεις αξιοπρεπες ηχητικα συστημα AV 5.1, μπορεις-μπορειτε να μου θεσετε υποψη προτασεις για αγορα αρχικα ενος σετ ενισχυτη AV-κεντρικων ηχειων με κοστος μεχρι 500-600 ευρώ? Βασικο κριτηριο ξαναλεω η κατα το δυνατον μουσικη, τονικα ισορροπημενη, αποδοση στερεοφωνικου ηχου κι οχι ο φανταιζι-εντυπωσιακος κινηματογραφικος ηχος.