Αγορά home cinema έως 600E

kvaggio4

New member
16 March 2016
28
Καλησπέρα παιδιά καινούριος στο φορουμ και τελείως άγνωστα όσα έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες εδώ μέσα. Είχα σκοπό να αγοράσω όλα σε εν home cinema αλλά έχω αλλάξει γνώμη απο αυτα που διαβάζω, οποτε θα με ενδιέφερε να στήσω με ξεχωριστά κομμάτια ενα σύστημα καθαρά και μόνο για ταινίες(οι ταινίες απο λαπτοπ και απο οτε tv) μεχρι 600ε. ο χώρος είναι ενιαιος γυρω στα 50τ.μ. Θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατι είμαι τελείως άσχετος.

kvaggio4 καλώς όρισες στο forum. Πες μας τις διαστάσεις του χώρου ακρόασης και την απόσταση σου από τα μπροστινά ηχεία (εκεί που σκοπεύεις να τα τοποθετήσεις) για να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Τι αρχεία παίζεις συνήθως; (ανάλυση; ηχητικό format? Σε ενδιαφέρει να είσαι έτοιμος για 4Κ με HDR ? )

Φιλε μου φοβαμαι οτι με 600 δεν αγοραζεις ολα τα κομματια αξιολογου συστηματος. Στην καλυτερη να αγορασεις ενισχυτη και 3 ηχεια (δεξια-αριστερα και κεντρικο). Αν εχεις ορεξη να το χτισεις κομματι κομματι οπως/όποτε επιτρεπουν οι οικονομικες σου δυνατοτητες (υπολογιζε γυρω στο χιλιαρικο για κατι αξιοπρεπες) προχωρα! Μηπως υπαρχουν τιποτα παλια ηχεια ή μπορεις να τσιμπησεις δανεικα απο κανεναν φιλο; Αν θελεις να μεινεις αυστηρα στο ποσο που ανεφερες και να εχεις ολοκληρωμενο συστημα τοτε ισως η καλυτερη περιπτωση ειναι να περιμενεις να βγει παλι σε προσφορα το σετακι τη Harman Kardon

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_harman-kardon-avr-151s-hkts-5bk-230-1172440.html

που θυμαμαι οτι εχει βγει στα 399ευρω 2-3 φορες. Διαφορετικα αγοραζεις καποιο ετοιμο home cinema.

Ολα αυτα τα λεω με μεγαλη επιφυλαξη καθως απεχω παααρα πολυ απο το να θεωρουμε ειδημων του χωρου.

Η αποσταση απο τα μπροστινά ηχεία ειναι γυρω στα 4 το πολύ. .ο χώρος που θα τοποθετηθεί εχει αρκετα ψηλο ταβάνι αν παίζει ρόλο. Γυρω στα 20 τμ ειναι περίπου ο χώρος ακρόασης. Οσο αναφορά τα αρχεία θα σε γελάσω τα κατεβάζω μεσω τορεντ η απο την εφαρμογή του ποπ κορν.ναι θα με ενδιεφερε και το 4κ για αργοτερα..

Όπως είπε και ο avpap θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με έναν av receiver και 2 ηχεία και σιγά σιγά να προσθέτεις στο σύστημα σου μέχρι να το ολοκληρώσεις. Να υπολογίζεις περίπου οι τιμές για ένα entry level αλλά αξιοπρεπές σύστημα είναι:

sub - 400
center - 350
2x suround δυο δρόμων βιβλιοθήκης - 350
2x μπροστά ηχεία δαπέδου από 600 ή πάλι βιβλιοθήκης τα από πάνω - 350
ενισχυτής από 500.

Οι επιλογές σου είναι οι εξής:
1) Το χτίζεις βήμα βήμα
2) Κοιτάς και στα μεταχειρισμένα
3) Αγοράζεις ένα all in one ή μια καλή ηχομπαρα (αν το budget δεν μπορεί να ανέβει σε καμιά περίπτωση)

Κρίμα. .αν και το φανταζόμουν οτι το μπάτζετ που διαθετω θα ειναι χαμηλό για αυτο που ψαχνω. .Μπορείτε μήπως να μου προτείνετε καποιο av receiver και 2 ηχεία οσο το δυνατόν καλύτερα για τα δεδομένα μου η καποιο all in one...αν και ψήθηκα περισσότερο να το χτίσω σταδιακά. Σας ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.

Το τι αρχεία θες να παίζεις, παίζει σημαντικότατο ρόλο στο budget που θα χρειαστείς. Αν πχ βλέπεις avi αρχεία των 700 Mb με ήχο stereo ή dd 5.1 τότε μπορεί στα μεταχειρισμένα να βρεις κομμάτια πολύ φθηνά αν όμως το να έχεις ήχο από dts master audio και πάνω καθώς και ανάλυση εικόνας από 1080p και πάνω είναι σημαντικό για σένα θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα αφου ο av receiver σου θα πρέπει να είναι πιο πρόσφατο μοντέλο και να έχει όλες τις απαραίτητες συνδέσεις από πίσω. Μια ταινία από torrent μπορεί να είναι από 700Mb μέχρι και 50gb τι αρχεία βλέπεις εσύ συνήθως; (και ακόμα και εάν οι απαιτήσεις σου είναι λίγες τώρα, είσαι σίγουρος ότι μελλοντικά δεν θα θέλεις να βλέπεις πιο ποιοτικά αρχεία; )

Για να είσαι future proof θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι σαν αυτό για αρχή:
https://www.skroutz.gr/s/6987282/Yamaha-RX-V479.html
https://www.skroutz.gr/s/4166586/Dali-Zensor-3.html

Κρίμα. .αν και το φανταζόμουν οτι το μπάτζετ που διαθετω θα ειναι χαμηλό για αυτο που ψαχνω. .Μπορείτε μήπως να μου προτείνετε καποιο av receiver και 2 ηχεία οσο το δυνατόν καλύτερα για τα δεδομένα μου η καποιο all in one...αν και ψήθηκα περισσότερο να το χτίσω σταδιακά. Σας ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.
http://www.skroutz.gr/s/4707212/Sony-BDV-N7200W.html αυτό εδώ λέει τίποτα?

και αργότερα προσθέτεις το αντίστοιχο κεντρικό ηχείο καθώς και sub και τέλος άλλα δυο ίδια surround ηχεία και είσαι έτοιμος. Θα μπορείς να παίζεις σχεδόν τα πάντα από αρχεία (εκτός του Atmos/DtsX)

επειδή από ολοκληρωμένα δεν ξέρω καθόλου, περίμενε αν θες να σε συμβουλέψει κάποιος που ξέρει περισσότερα.

Teddy ευχαριστώ πολύ. Αν σου είναι εύκολο να στείλεις και τα λοιπά κομμάτια για να συμπληρωθει το παζλ ωστε να εχω ενα μπουσουλα μπας και καταφερω μεχρι το καλοκαίρι να το στήσω. .

Σκέψου ότι τα μπροστινά ηχεία ζυγίζουν 1,2 κιλά το καθένα... Ο χώρος σου είναι αρκετά μεγάλος και θα δυσκολευτεί οποιοδήποτε μικρό ηχείο να μην ακουστεί λεπτόηχο και άδειο. Και αντίστοιχα το μεγάλο ηχείο που χρειάζεται ο χώρος θα θέλει και δυνατό ενισχυτή. Φυσικά όλα υπάγονται στη λογική "ότι δίνεις παίρνεις".

Το καλό με το συγκεκριμένο είναι ότι έχει εισόδους hdmi οπότε θα μπορέσεις να συνδέσεις Media player ή pc για να παίζεις όσα αρχεία δε θα μπορεί να παίξει αυτό.

Αλλά χίλιες φορές καλύτερα να πάρεις ένα ενισχυτή και δύο μπροστινά, καλύτερα μεγαλύτερο ενισχυτή από αυτόν που προτείνει ο Θοδωρής. Θα ενθουσιαστείς με τη διαφορά από τα ηχεία της τηλεόρασης ούτως ή άλλως. Θα σε καλύψει άνετα για να πας σιγά σιγά σε surround ηχεία, κεντρικό και υπογούφερ. Επίσης εξέτασε το ενδεχόμενο του 7.1. σε βάθος χρόνου. Ο χώρος σου από πλευράς διαστάσεων δείχνει να το σηκώνει άνετα.

Εφόσον ο χώρος (ακρόασης) είναι σχετικά μικρός και εφόσον το θες αποκλειστικά για χρήση home cinema, εγώ θα σου πρότεινα για αρχή να πάρεις έναν ενισχυτή σαν αυτόν που σου πρότεινε το teddy με ένα ολοκληρωμένο σετ 5.1 ηχείων με μικρούς δορυφόρους όπως αυτό: https://www.skroutz.gr/s/6174408/Boston-Acoustics-SoundWare-XS-5-1-MK-II.html Στο home cinema χωρίς κεντρικό, χωρίς sub και χωρίς surround δεν κάνεις τίποτα! Αν στο μέλλον δεις ότι θες το κάτι παραπάνω, το επόμενο βήμα είναι να αλλάξεις τα 2 μπροστινά ηχεία με κάτι ποιοτικότερο και μεγαλύτερο και σταδιακά αναβαθμίζεις και τα υπόλοιπα αργότερα αν θες. Αλλά μην ξεκινήσεις χωρίς τα βασικά.

50 τ.μ. ψηλοτάβανο με απόσταση 4 μ. από τα μπροστινά ηχεία δεν τον λες και μικρό χώρο.
Τρίδρομο δαπέδου και αντίστοιχο κεντρικό με τελικό ενισχυτή και 12άρι sw "σηκώνει" κανονικά.

Ο χώρος ακρόασης όμως είναι μόνο 20 τμ. Αν τα ηχεία δεν τοποθετηθούν πολύ μακριά από την θέση ακρόασης και οι δορυφόροι θα τον καλύψουν. Έχω έναν ενδοιασμό μόνο για το sub αλλά όπως και να έχει καλύτερο αποτέλεσμα θα έχει από ότι χωρίς καθόλου sub.

Για ομοιογενές ηχητικά αποτέλεσμα πρεπει τουλαχιστον η τριάδα μπροστά να μπορεί να κατέβει "καλά" στα 80 hz. Αν η συχνότητα αποκοπής είναι πιο ψηλά θα ακούς το sw και παει στραφι η κατευθυντικότητα των εφέ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σίγουρα πάντως το σύστημα της ca με ανεξάρτητο πολυκάναλο θα παίξει καλυτερα και προσφέρει επεκτασιμότητα σε σχέση μέντο all in one

Το ότι σηκώνει σηκώνει Θανάση (όχι ότι με αυτά που του πρότεινα δεν θα κάνει την δουλειά του μια χαρά) αλλά όταν ψάχνεις κάτι κοντά στα 600 αν σου πει κάποιος να πάρεις έναν συνδυασμό που μόνο τα ενισχυτικά θα βγουν 2000 καινούργια και τα ηχεία άλλα 2000 μάλλον θα το παρατήσεις το θέμα. Ενώ έτσι κάνει την αρχή και μετά αν δεν του φτάσει και θέλει εξτρά εντάσεις σε μερικά χρόνια, πολύ άνετα πουλάει τον ενισχυτή (που θα φύγει σαν ζεστό ψωμί) στα μεταχειρισμένα και πάει για άλλον με pre outs και τελικό, βάζει τα βιβλιοθήκης που θα χει μπροστά για μεσαία surround και παίρνει άλλους δυο τριδρομους πύργους και το κάνει 7.1 :music-smiley-005:

Ποιος του είπε να πάρει "έναν συνδυασμό που μόνο τα ενισχυτικά θα βγουν 2000 καινούργια και τα ηχεία άλλα 2000";
Μιλάμε με ένα άνθρωπο που δεν έχει εμπειρία στο χώρο και καλό είναι να αποκτήσει σφαιρική εικόνα.
Στον άνθρωπο πρότεινα να πάει σε εφτακάναλο ενισχυτή βαρβατούλη και μπροστινά ηχεία και να προσθέτει σιγά σιγά.
Μάλιστα λόγω απόστασης από το προβολικό μέσο και αν δεν έχει στα πλάνα του αγορά προβολέα θα του έλεγα να μην ασχοληθεί καν με το 4Κ και με δεδομένο ότι το 3d το θάψαμε πλέον θα μπορούσε πολύ εύκολα να βολευτεί και με ένα αρκετά παλαιότερης κοπής.

Η πρόταση μου βασίζεται στο γεγονός πως ο φίλος δεν έχει την δυνατότητα να ξεφύγει πολύ από το budget των 600 ευρώ ούτε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ούτε στο άμεσο μέλλον δηλαδή σε ένα λογικό βάθος χρόνου τουλάχιστο 2 ετών. Επίσης βασίζεται στην χρήση που θέλει να κάνει. Καλές οι συχνότητες μια καλής τριάδας αλλά αν ο άνθρωπος οικονομικά δεν μπορεί να πάει σε τριάδα, καλύτερα να συμβιβαστεί με κάτι πιο βασικό και πλήρες που θα το χαίρεται αυτά τα 2+ χρόνια παρά με κάτι πετσοκομμένο σε στερεοφωνικό σύστημα και δεδομένου πως το θέλει καθαρά για ταινίες. Αν ήθελε 50/50 ακρόαση μουσικής/ταινίες ή αν έχει την δυνατότητα μετά από ένα 6μηνο να σκάσει άλλα 600ευρώ τότε φυσικά αλλάζει το θέμα...