Αγορά Home Cinema για χώρο 3,5m X 3,7m

g_kourk

Senior Member
30 January 2012
379
Γεια σας παιδια,

Εχω τον χωρο του υπνοδωματιου μου 3.5χ3.7, εχω μια τηλεοραση plasma lg50 και θελω να βελτιωσω την ακουστικη μου εμπειρια.
Κυριως βλεπω ταινειες και παρακολουθω σειρες στο Internet καθως και τα κλασσικα καναλια μεσω NOVA. Δεν παιζω παιχνιδια και σπανιως ακουω μουσικη.
Τυγχανει να εχω τον ενισχυτη yamaha rx-397 που ειχα αγορασει παλαιοτερα για το μαγαζι μου και πλεον μπορω να τον μετακομισω σπιτι.
Βαση αυτων των στοιχειων και δεδομενου του budget περιπου 500ε (χρειαζεται μεγαλυτερο για τοσο μικρο χωρο?αν ναι και αξιζει η διαφορα θα μπορουσα να το διαθεσω) θα σας παρακαλουσα να μου προτηνεται μια ολοκληρομενη λυση.

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
Γιωργος

Καλώς ήρθες αδερφέ, λοιπόν ο ενισχυτής σου είναι μόνο για μουσική, δλδ. να του συνδέσεις αναλογικά από μία πηγή στερεοφωνικό σήμα, δεν έχει καθόλου ψηφιακό για 5κάναλο οπότε εκ των πραγμάτων θες ενισχυτή A/V και σετ ηχείων 5.1. Το μπάτζετ σου είναι μόνο για ηχεία ή και ενισχυτή; Μπορείς να ξεκινήσεις με αυτόν τον ενισχυτή και ένα σετ ηχείων. Στις αγγελίες στα ηχεία υπάρχει μια καλή προσφορά με κάτι ηχεία Roister κι ένα Pioneer ενισχυτή, για ρίξε μια ματιά μπορεί να βρεις κι άλλες. Ειδάλλως αν θες κάτι σχετικά αξιόλογο αλλά καινούριο, θα πρέπει δυστυχώς να υπερβείς το μπάτζετ σου.

καλος σας βρηκα. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου. ηθελα να επισημανω πως σε αντιστοιχο θεμα για περιπου ιδιο χωρο και διαθεσιμο ποσο προτειναν αυτο το πακετο.

Μπροστα
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-...lack-timi.html (206 ευρο)

Κεντρικο
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-...lack-timi.html (179 ευρο)

Surround
http://www.skroutz.gr/s/336261/Magna...preme-100.html (89 ευρο)

Ενισχυτης
http://www.skroutz.gr/s/3462754/Denon-AVR-X1000.html (278 ευρο)

ο ενισχυτης ειναι ο ιδιος με την δικη σου προταση,το υπολοιπο συστημα ειναι κομματι κομματι,θεωρεις οτι ειναι καλυτερα η δικη σου η προταση ολα σε ενα η αυτη η προταση? να ενημερωσω οτι διατιθομαι να διαθεσω χρηματα ξεχωριστα για subwoofer.εαν νομιζεις οτι αυτη η λυση ειναι ποιο ποιοτικη απο το all in one παραπανω τοτε παρακαλω προτεινε μου και ενα subwoofer.
Σε περιπτωση που εχεισ να προτηνεις κατι διαφορετικο παρακαλω μην διστασεις.
Σε ευχαριστω για τον χρονο και την βοηθεια.
Παρακαλω οποιος αλλος συμφορουμιτης εχει να προτηνει καποια λυση τον παρακαλω πολυ να το κανει και τον ευχαριστω εκ τωνπροτερων.

Σιγουρα αυτα που σου προτειναν ειναι καλυτερη λυση αλλα ξεπερναει κατα 300 ευρω το μπατζετ σου ενω εγω προσπαθησα να ειμαι μεσα στα 500 ευρω. Τελικα ποσα συνολικα εισαι προθυμος να διαθεσεις; Απλα να ξερεις ο,τι πληρωνεις παιρνεις, οποτε οσο ανεβαινει το μπατζετ σου, τοσο πιο ποιοτικες θα ειναι κι οι επιλογες σου.

σε ευχαριστω κωστα,υπολογιζα 500ε γιατι νομιζα οτι ο ενισχυτης που ειχα μου εκανε καθως οτι θα αγοραζα subwoofer μεταγενεστερα.
Αυτο που βλεπω τωρα ειναι οτι ξεκιναω με περιπου 280ε για τον ενισχυτη που μου προτεινες,βλεπω περιπου 480ε για κεντρικο,μπροστινα και πισω ηχεια,κ μετα μενει ο subwoofer.
για ολα μαζι δεν θα ηθελα να δωσω πανω απο χιλια ευρω.με αυτα το ποσο θα ηθελα σε παρακαλω πολυ να μου προτηνεις. ουσιαστικα οτι μου προτηνεις αυτα θα αγορασω.
σε ευχαριστω και παλι και αναμενω την προταση σου!

Ε όχι κι αυτό που θα σου προτείνω να πας κι όλας αμέσως να τ αγοράσεις, κάνε υπομονή να πάρεις κι άλλες ιδέες από πιο γνώστες από μένα και πιο έμπειρους. Η υπομονή είναι αρετή και κανείς ποτέ δεν έχασε έχοντάς την, εξάλλου με 4-5 προτάσεις θα μπορέσεις να ζυγίσεις καλύτερα τις επιλογές σου. Η δική μου πρόταση σε ηχεία είναι ένα σετ δοκιμασμένο εδώ στο φόρουμ με άριστες εντυπώσεις, έχει πάρει βραβείο και το χω ακούσει σε μεγαλύτερο χώρο απ το δικό σου σ ένα παλληκάρι που το πρότεινα και γέμιζε άριστα το χώρο με ποιοτικό ήχο για τα λεφτά του πάντα βέβαια. Είναι αυτό εδώ και μαζί με τον ενισχυτή είσαι ακριβώς στο μπάτζετ σου.

κωστα ευχαριστω Once more.
καθομαι και σκεφτομαι και ξανασκεφτομαι αν θα ηταν εφικτο με τον υπαρχον ενισχυτη (τον δικαναλο) εαν μπορω να φτιαξω ενα εξιοπρεπες ηχοσυστημα για ταινειες.
αφενος η μια σκεψη ειναι να γλυτωνα χρηματα μενοντας στον ιδιο ενισχυτη και αφενος η δευτερη σκεψη εαν ετσι θα καταφερω να κανω σωστη δουλεια για να βλεπω τα τανειακια μου.
το ερωτημα ειναι οτι πες οτι μενω με τον υπαρχων ενισχυτη τοτε για ενα αξιολογο διδυμο ηχειων ποσο θα κοστισει,το ιδιο ισχυει βεβαια κ με το subwoofer.
δηλαδη εαν με τον denon kai το 5.1 ηταν ολα μαζι στο χιλιαρικο,εαν γλυτωσω τα λεφτα του ενισχυτη και πρεπει να τα δωσω σε ηχεια και subwoofer ποιο το νοημα?
για να ειμαι ξεκαθαρος το ερωτημα ειναι μπορω να στησω κατι αξιοπρεπες 2.1 ηχοσυστημα με budget περιπου 500ε (για 2 ηχεια και subwoofer) η μια και καλη να δωσω το χιλιαρικο και να ξεμπερδευω?
υποσημειωση ο χωρος ειναι λιγο ποιο μικρος 3.7χ3.1.
επισης παρακαλω και οποιον αλλο συμφορουμιτη εχει γνωσεις να με βοηθησει.
σας ευχαριστω για τον χρονο σας.

Αξιοπρεπές θα είναι μόνο για μουσική, όπως σου είπα ο ενισχυτής αυτός δεν έχει αποκωδικοποιητή για 5.1, ούτε καν έξοδο για subwoofer να συνδέσεις, αυτό σημαίνει ότι τον ήχο θα τον ακούς σαν τηλεόραση με πολύ μεγάλα ηχεία, αν νομίζεις ότι μπορείς να ζήσεις μ αυτό οκ, όμως δεν θα είναι αυτό που πρέπει. Βέβαια εγώ κουμάντο στην τσέπη σου δεν μπορώ να κάνω, σ αυτό είσαι κύριος του εαυτού σου. Με τα 1000 ευρώ παίρνεις το πακετάκι των ηχείων που σου πρότεινα και συμπεριλαμβάνει και subwoofer και τον ενισχυτή που έχει αποκωδικοποίηση για 5.1 για τις ταινίες και ξεχωριστή έξοδο για το subwoofer και ξεμπερδεύεις για πολλά χρόνια.