Αγορά Home Cinema

jden

New member
3 January 2015
10
Αν και διαβάζω πολύ καιρό το Forum και με έχει βοηθήσει αρκετά σε κάποιες επιλογές μου έφτασε η ώρα να ζητήσω την βοήθεια σας για να πάρω ένα home cinema για το σπίτι.
Καταρχήν να διευκρινίσω οτι δεν έχω τρέλες απαιτήσεις απο τον ήχο(ταινίες και μουσική) άπλα κάτι αξιόλογο για να μπορώ να το ευχαριστηθώ με την οικογένεια μου όταν βλέπουμε ταινία και σε καμιά γιορτή.
Σκεφτόμουν για κάποιο έτοιμο Home cinema 5.1 με BlueRay και να διαβάζει usb σκληρό δίσκο με ταινίες άλλα υπάρχει ένα πρόβλημα.Όταν έχτισα το σπίτι οπού μένω είπα του ηλεκτρολόγου και πέρασε καλώδια ήχου για τα πίσω ηχεία που θα έβαζα γιατί η απόσταση απο το σύνθετο της τηλεόρασης ήταν μεγάλη και δεν ήθελα να φαίνονται. Πέρασε λοιπόν τα κλασικά καλώδια μαυροκοκκινο(διπολικά μάλλον είναι η σωστή ορολογία η κάνω λάθος?).Σε έτοιμο home cinema είδα οτι έχουν κάτι περίεργα βύσματα τα οποία δεν ξέρω αν αλλάζουν.Μπορώ να αγοράσω ένα τέτοιο σύστημα η πρέπει να πάω σε μεμονωμένες αγορές οι οποίες απο οτι διαβάζω είναι πολύ μεγαλύτερες του μπάτζετ που διαθέτω?
Το μόνο που θέλω να συνδέσω είναι ένα ps4 και την τηλεόραση με το home cinema.
Παρακαλώ την βοήθεια σας.

Ευχαριστώ με εκτίμηση Γιάννης

Για ποιο home cinema μιλάς;
Μπορείς παντα να τα ενώσεις. Καλυτερα με κολλητηρι. Εναλλακτικά με κλεμα η με απλό στρίψιμο και μονωτική. Σίγουρα όμως είναι καλυτερο να μην πας σε 1 σε όλα.

το ξερω οτι ειναι καλυτερο να μην παω αλλα μπορω με περιπου 500 ευρω να φτιαξω κατι?
Ελεγα για κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/6904209/Samsung-HT-J5500W.html αν και το δινω σαν παραδειγμα οχι σαν επιλογη
Αν τα κολησω η τα ενωσω με κλεμα δεν θα εχει παραμορφωση?

είχα κανει ένωση με κλεμες κ δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα. Απλα σιγουρεψου οτι θέλεις να πας σε έτοιμο σύστημα κ όχι να φτιαξεις κομματι κομμάτι

φτανει το ποσο που διαθετω για κατι τετοιο γιατι βλεπω κατι ποσα απογορευτικα για την εποχη μας και οπως προαναιφερα δεν εχω τρομερες απαιτησεις.

Τα 500 που δίνεις δεν είναι κ λιγα. Εγώ είχα δώσει 300 σε έτοιμο κ τα εκλαιγα. Το εκανα δώρο σε φιλο κ εφτιαξα δικό μου 18 μηνες μετα που το αγορασα. Αν θα μπορούσες να ακουσεις το έτοιμο θα ήταν καλυτερα για να είσαι σίγουρος ότι σε καλύπτει

Φιλε μου συμφωνω απολυτα οτι δεν μπορεις να συγκρινεις την ποιοτητα απο το ετοιμο σε κατι που θα αγορασεις ξεχωριστα αλλα ειμαι ανοιχτος σε καποια προταση και παντα με γνωμονα οτι το αυτι μου δεν ειναι εκπαιδευμενο να ακουει ευκολα τις διαφορες αν και πιστευω οτι θα ειναι πολυ μεγαλες.

Για να ακούσεις τις διαφορές θα πρέπει να τα ακούσεις όλα διαδοχικά στον ίδιο χώρο κι απ τη στιγμή που δεν έχεις εκπαιδευμένο αυτί όπως λες οι διαφορές θα σου φαίνονται μικρές, αισθητή σίγουρα θα είναι στον τρόπο που γεμίζει το κάθε σύστημα το χώρο. Να υποθέσω ότι πηγές δεν υπάρχουν και γι αυτό θες all in one πέρα απ το οικονομικό; Γιατί αν υπάρχουν πηγές κρίμα είναι να πληρώνεις ξανά γι αυτές, καλύτερα θα ήταν να έπαιρνες ένα ενισχυτή av και σιγά σιγά ξεκινώντας απ τα μπροστά ηχεία να στησεις ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα. Αλήθεια πόσος είναι ο χώρος ακρόασης; Εννοώ το νοητό τετράγωνο που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα ηχεία με σένα στη θέση ακρόασης κι όχι όλο το σαλόνι.

Λοιπον το νοητο τετραγωνο ειναι 18τμ. Για την ακριβεια ειναι 550mm επι 330mm.Θα παραθεσω φωτογραφιες για καλυτερη αποψη του χωρου.Αν παω για εναν ενισχυτή οπως λετε για τι κοστος μλαμε μαζι με τα ηχεια?Οχι η πηγές δεν υπάρχουν εκτος κ αν το Ps4 το πουμε και Blueray.
fdca77eb3c71b089e1f106cd77a01e67.jpg
2f59d6f30cf607479f415d8c6c32c2f0.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην δευτερηφωτο φαίνονται τα καλωδια στην κολώνα δεξια αριστερα για τα πισω ηχεια.

Last edited: